Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

czyli można wątek już zamknąć, skoro wszyscy profesurowie się wypowiedzieli....

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Zdecydowanie zamknąć bo obudzisz demony zamachu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Antek powyciągał ich niczym króliki z kapelusza ale niestety nie sprawdzili się. Nie udźwignęli brzemienia odpowiedzialności za walkę z Tuskiem i za wypromowanie Antka.

Więc ten schował ich z powrotem do kapeluszy i obmysla strategie nastepnej ofensywy. I znowu za jakis czas banda idiotów ruszy do ataku z przekonaniem, że sami to wszystko wymyslili. I znowu żałoste tępe barany pouczać będą wszystkich wokół na temat myślenia.

Tragifarsa.

Jestem Europejczykiem.

Więc ten schował ich z powrotem do kapeluszy i obmysla strategie nastepnej ofensywy.

Dopóki na bazarze w Rosji nie kupią jakiegoś "nowego" nieznanego "dokumentu" lub "zdjęcia".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

... obmysla strategie nastepnej ofensywy.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

u rogalskiego na "ćwierkajotku" znalazłem cośik takiego

sypie się grono MISZCZUF

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy produkt...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Bilet do kina - 15 dolarów.

"Amerykańska Polonia, jak zauważa "Super Express" udowodniła w weekend jak cenna jest dla niej wiedza o przyczynach katastrofy smoleńskiej. I to dosłownie! Za to, by uczestniczyć w spotkaniu z Macierewiczem, trzeba było zapłacić 15 dolarów. I co? I audytorium szkoły św. Stanisława Kostki na Greenpoincie wypełnione było po brzegi. A szefa parlamentarnego zespołu badającego katastrofę smoleńską przywitano owacjami na stojąco."

Show must go on.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zemsta Macierewicza? Wykryto polskie parówki w bagażu? Tatarscy patrioci (ci prawdziwi, genetyczni Tatarzy oczywiście) szykują marsze i demonstracje?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Macierewicz zmienia front. Za oceanem. Na zamach brak dowodów:

Ukryta Zawartość

A w kraju, jak wróci?

"Zostanie to dokończone, gdy powstanie rząd Jarosława Kaczyńskiego."

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Zaczyna się robić strasznie. Jak ktoś nie zapanuje nad tymi obłąkańcami to oni mogą doprowadzić Polskę do tragedii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już jest chyba tragedia..?

Ale ograniczona, później może być gorzej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Profesor Jacek Rońda zawieszony w obowiązkach dydaktycznych na AGH

Ko­mi­sja etyki AGH, która zaj­mo­wa­ła się pu­blicz­ny­mi wy­po­wie­dzia­mi prof. Jacka Rońdy na temat ka­ta­stro­fy smo­leń­skiej, wy­da­ła oświad­cze­nie w tej spra­wie. Stwier­dzo­no w nim, że na­uko­wiec na­ru­szył za­sa­dy etyki na­uko­wej. Nie­za­leż­nie od tego, Rońda zo­stał za­wie­szo­ny na pół roku w dzia­łal­no­ści dy­dak­tycz­nej na AGH.

- Po za­po­zna­niu się z wy­stą­pie­nia­mi pro­fe­so­ra w te­le­wi­zji, a także wy­słu­cha­niu jego wy­ja­śnień, ko­mi­sja stwier­dza, że prze­kro­czył on normy etycz­ne obo­wią­zu­ją­ce każ­de­go pra­cow­ni­ka nauki, a także za­sa­dy etyki obo­wią­zu­ją­ce w ko­dek­sie pra­cow­ni­ka na­uko­we­go – po­wie­dział prof. Ja­nusz Łuk­sza, prze­wod­ni­czą­cy ko­mi­sji etyki AGH.

Łuk­sza pod­kre­ślał, że pod­czas dys­ku­sji w TVP Rońda pu­blicz­nie użył nie­praw­dzi­wych ar­gu­men­tów, co po­twier­dził w TV Trwam. - Prof. Rońda wy­ko­rzy­stał kłam­stwo jako śro­dek w de­ba­cie pu­blicz­nej. Do­dat­ko­wo wy­ko­rzy­stał au­to­ry­tet na­uko­wy do wy­po­wia­da­nia się na temat dzie­dzi­ny, w któ­rej nie ma kom­pe­ten­cji – po­wie­dział prof. Łuk­sza.

Pod­kre­ślo­no także, że Rońda bez­pod­staw­nie oskar­żył wła­dze AGH o ule­ga­nie na­ci­skom po­li­tycz­nym w jego spra­wie, nie przed­sta­wia­jąc na to żad­nych do­wo­dów.

Ko­mi­sja uważa poza tym, że każdy na­uko­wiec po­wi­nien wy­ka­zy­wać dba­łość o język. Sto­so­wa­nie w dys­ku­sji ar­gu­men­tów nie ma­ją­cych opar­cia w fak­tach, jest nie­do­pusz­czal­ne. - Kłam­stwo to prze­kro­cze­nie reguł. Nie­za­leż­nie od sto­so­wa­nych eu­fe­mi­zmów, jego wy­po­wie­dzi zo­sta­ły oce­nio­ne jako pu­blicz­ne wy­ko­rzy­sty­wa­nie kłam­stwa do prze­ka­za­nia swo­ich po­glą­dów – oce­ni­ła ko­mi­sja.

Ko­mi­sja pod­kre­śli­ła, że każdy czło­nek ma prawo wy­ra­ża­nia kry­tycz­nych opi­nii, ale muszą być one po­par­te fak­ta­mi. Jego wy­po­wie­dzi oskar­ża­ją­ce AGH nie były opar­te na żad­nych wia­ry­god­nych prze­słan­kach i miały cha­rak­ter in­sy­nu­acji. Rońda mówił m.​in. że rek­tor AGH dzia­łał na za­mó­wie­nie po­li­tycz­ne. Prze­wod­ni­czą­cy ko­mi­sji etyki wy­ja­śnił, że roz­mo­wa z Rońdą prze­bie­gła w cie­płej at­mos­fe­rze, a Rońda prze­pro­sił za swoje wy­po­wie­dzi.

- Rońda nie pod­jął żad­nej dzia­łal­no­ści na­uko­wej zwią­za­nej z ka­ta­stro­fą smo­leń­ską. Nie pro­wa­dził żad­nych badań w kie­run­ku ka­ta­strof lot­nic­twa czy ter­mo­dy­na­mi­ki wy­bu­chów – po­wie­dział Łuk­sza.

Rzecz­nik AGH Bar­tosz Dem­biń­ski pod­kre­ślał, że to jest ocena etycz­na. - To nie jest ko­mi­sja dys­cy­pli­nar­na – mówił. Nie­za­leż­nie od prac ko­mi­sji etyki zo­sta­ło skie­ro­wa­ne pismo o za­wie­sze­nie Rońdy w dzia­łal­no­ści dy­dak­tycz­nej na uczel­ni. - W li­sto­pa­dzie rek­tor pod­jął de­cy­zję o za­wie­sze­niu prof. Rońdy w dzia­łal­no­ści dy­dak­tycz­nej na pół roku. Nie może pro­wa­dzić zajęć ze stu­den­ta­mi, ale może pro­wa­dzić prace na­uko­we, ba­daw­cze – dodał Dem­biń­ski.

W spra­wie Rońdy jest także pro­wa­dzo­ne po­stę­po­wa­nie dys­cy­pli­nar­ne przez rzecz­ni­ka dys­cy­pli­ny AGH. Bar­tosz Dem­biń­ski po­wie­dział na kon­fe­ren­cji, że taki przy­pa­dek na AGH nie zda­żył się nigdy, a ko­mi­sja etyki ob­ra­du­je bar­dzo rzad­ko.

Ciekawe czy amerykańskie komisje zajmą się "ekspertami" Maciarka, na jednego, zdaje się Nowaczyka, była zbiórka kasy na papugę bo chcieli go zwolnić :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ciekawe czy amerykańskie komisje zajmą się "ekspertami" Maciarka

Już się zajęli. I... nagrodzili! :)

CZYTAĆ, LEMINGI !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Już się zajęli. I... nagrodzili! :)

CZYTAĆ, LEMINGI !!!

Ukryta Zawartość

Bininda w sprawie Smoleńska się SKOMPROMITOWAŁ ! Nic Kolega na to nie poradzi.

Ukryta Zawartość

A, to teraz już tylko "w sprawie Smoleńska"?

Już nie można go nazwać pseudonaukowcem, tak? :)

Oj... cienko! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A, to teraz już tylko "w sprawie Smoleńska"?

Już nie można go nazwać pseudonaukowcem, tak? :)

Oj... cienko! :)

Ja znam tylko jego smoleński dywagacje. Te są kompromitujące. Niestety przez ten pryzmat muszę stwierdzić, że do takiego "profesora" nie miałbym zaufania. W innych dziedzinach, obserwując jego wyczyny w kwestii smoleńskiej, też zachowałbym dalece idącą ostrożność. Amerykanie na szczęście dla niego nie analizowali tych w/w wyczynów. Oczywiście nie wykluczam, że w innych dziedzinach jego dorobek może być wartościowy.

Uczelnie nadzwyczaj niechętnie zajmują się oceną własnych pracowników poniewaź jedni naukowcy oceniają innych, czyli de facto jest to sąd koleżeński.

Zajęcie tak zdecydowanego stanowiska przez Komisję Etyki (w tym wypadku AGH) zdarza się nadzwyczaj rzadko i świadczy o tym, że wybryki Rońdy zrobiły mocne wrażenie w środowisku naukowym.

Jestem Europejczykiem.

Nauka opiera się na metodach zwanych paradygmatami nauki.

Oczywiście paradygmat można obalić, najczęściej poznawczo...

W zakresie mechaniki nic takiego nie miało miejsca, nauka i jej metody ugruntowały się tu niezwykle silnie.

Na tym gruncie niejaki Rońda stał się kłamcą a nie naukowcem.

Powinien być pozbawiony tytułu profesora i odsunięty od dydaktyki.

To naturalna konsekwencja.

Well, well, well, świetnie, docenili ciężką pracę nad:

Nagroda Torrensa jest przyznawana najwybitniejszemu redaktorowi naczelnemu za zasługi w rozwoju publikacji naukowych ASCE. Brano pod uwagę takie kryteria jak konkurencyjność pisma, szybkość publikowania zgłoszonych referatów, rozwój pisma oraz kreatywność i innowacyjność redaktora naczelnego.

Nie oceniali jego wkładu w badania naukowe, w postęp w rozwój materiałów kosmicznych ani innych.

Czyli nie docenili jego wkładu w rozwój nauki, nie oceniali naukowca, a redaktora naczelnego.

Zła wiadomość doktorku, tu mnie nie zbanujesz ;)

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.