Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Z czym ty mi tu zalosny cwaniaczku wyskakujesz?

(znizam sie do twojej retoryki zeby dotarlo bo widze ze obcujesz z takim jezykiem na codzien i naczej nie potrafisz. Ale nic to. Jakos przezyje)

Gleboko w dupie mam twoje rewelacje. To co tam sie stalo tez. Bo zarowno ty jak i tobie podobni wyznawcy bedziesz widzial zawsze jedna strone medalu. Zawsze i wszedzie. Anodina napisala i tak ma byc. Ani ty, ani ja nie dowiemy co sia tam stalo ani jak ale pomijam to bo ja nie o tym.

Pytalem zalosny cwaniaczku jak sie z tym czujesz ze polski polityk klamal w mediach swoim badz co badz pracodawcom. Dotarlo zalosny cwaniaczku?

Gdzie tu jakies prawa fizyki widzisz?

Odnies sie do prostego pytana albo spadaj zalosny cwaniaczku!

Odnies sie zalosny cwanaczku to reakcji badz co badz polskiego premiera na to klamstwo. To jak i wiele innych ewidentnych uchybien ktore uszlo jego uwadze jest ladowaniem wyborcow pod ogon. Twoj tez. Lubisz to?

Zaslanasz sie caly czas maciarewiczem. Na cholere. Czy ja gdzies podpieralem sie jakimis jego domyslami? Nie! Mam w dupie to czy samolot spadl sam czy nie. Dla mnie liczy sie zachowanie badz co badz polskiego rzadu. Ale to dla ciebie jedno i to samo. Nie widzisz roznic?

Dlatego pisz na temat zalosny cwaniaczku. Chyba ze wykracza to poza raport anodiny lub wypociny gw i sam nie umiesz?

Prosty nieuk i otumaniony leming jesteś matuszek i tyle.

Od dawna pisalem, że hipoteza odnośnie trajektorii lotu Tupolewa przedstawiona przez komisję Millera jest spójna, logiczna i wysoce prawdopodobna.

I zanim się do tego odniesiesz przeczytaj to zdanie kilka razy ze zrozumieniem, żeby nie zrobić z siebie błazna w ewentualnej dyskusji!

Opinie "ekspertów" Macierewicza w tym zakresie byly niczym nie popartymi dywagacjami i kolejno padały pod ciężarem faktów i obliczeń.

Teraz padła kolejna opinia a ciężar gatunkowy pracy prof. Kowaleczki jest naprawdę spory.

I nie wyjeżdzaj mi tu z debilnymi zaczepkami o jakimś kopaniu w ziemi, chyba, że udowodnisz, że kopanie i inne działania po katastrofie miały wpływ na jej przebieg.

Jestem Europejczykiem.

katastrofie miały wpływ na jej przebieg.

Miały natomiast wpływ na postrzeganie wiarygodności władzy tak po dramacie, jak i zwiększenia wątpliwości co do przyczyn.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale równie wyczerpujących opracowań - nie publikują."

Jak to nie publikują ? A te parówki i puszki po piwie to pryszcz ? ;-)

Miały natomiast wpływ na postrzeganie wiarygodności władzy tak po dramacie, jak i zwiększenia wątpliwości co do przyczyn.

Ponieważ władza po wyborach może się zmienić to niech Kolega zastanowi się jaka będzie wiarygodność tej nowej władzy w kwestii smoleńskiej ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

wiarygodność tej nowej władzy w kwestii smoleńskiej ?

Może skupmy sie na odpowiedzialności tej obecnej.

Inaczej ewentualna odpowiedzialność i wina rozpłynie się jeszcze bardziej niż ma to miejsce obecnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<br />Ponieważ władza po wyborach może się zmienić to niech Kolega zastanowi się jaka będzie wiarygodność tej nowej władzy w kwestii smoleńskiej ?<br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br />

I to jest to co mnie najbardziej zastanawia : wiadomo, że żadnego zamachu nie było i cała ta szopka będzie dla PIS-u po (co nie daj Boże) ewentualnych wygranych wyborach kulą u nogi . Po dojściu do władzy Kaczyńskiego z Maciarewiczem Lud Smoleński zarząda szybkiego postawienia pod sąd ( a jeszcze lepiej od razu pod ścianę ) spiskowców i zamachowców .Wyjścia dla Kaczyńskiego będą dwa, albo poświęci Antoniego , zwali wszystko na niego i powie że dał się otumanić bo nie jest specjalistą , albo w imię konsekwencji swoich działań znajdą winnych z Tuskiem i Millerem na czele i posadzą ich do więzienia , co zamieni Polskę w drugą Ukrainę , przynajmniej jeżeli chodzi o postrzeganie przez cywilizowany świat . Tak czy siak, będzie naprawdę ciekawie . Może więc lepiej znowu zagłosować na platformę, mimo wszystko....

co zamieni Polskę w drugą Ukrainę , przynajmniej jeżeli chodzi o postrzeganie przez cywilizowany świat .

Ów "cywilizowany" Świat w swoim ogóle nawet nie bardzo orientuje się, gdzie na mapie leży jeden i drugi byt państwowy.

<br />Ów "cywilizowany" Świat w swoim ogóle nawet nie bardzo orientuje się, gdzie na mapie leży jeden i drugi byt państwowy.<br /> <br /> <br />

Nieważne . Fundusze unijne jakoś mimo to tu trafiają .Fiat, Opel czy VW też wiedzą skąd odebrać wyprodukowane tu auta .

jakoś

Oczywiście i dobrze. Przecież nie bezinteresownie. Postrzeganie tu nic do tego nie ma.

Mylisz pojęcia.

Dojście takiego czy owego polityka do władzy tego nie zmieni.

Zmieni to wejście nowych państw do UE.

I na takiej zasadzie niemoty mogą rządzić Polską całe wieki...

W Polsce działacze związkowi do spółki ze swoimi podopiecznymi z najlepszego fachowca rządowego zrobią miernotę. Po prostu każdy chce być bogaty od razu i to jak najmniejszym nakładem sił (dużo świąt ;-) ). Dlatego Polską długo jeszcze będą rządzić miernoty. Sprzyja temu też nasza ordynacja wyborcza.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

<br />I na takiej zasadzie niemoty mogą rządzić Polską całe wieki...<br />
Trudno . Widocznie nie ma na dzisiaj innego wyjścia . Kraj jakoś się powoli rozwija, coś się buduje, jest jakiś skromny postęp w każdej praktycznie dziedzinie. Nie ma wojny, jest wolność słowa , poziom bezprawia tak naprawdę niewiele wyższy niż na zachodzie. Skoro nie ma alternatywy to wolę to niż PiS . Jak uczy historia Europy pewnego typu ludzi nigdy pod żadnym pozorem nie należy dopuszczać do władzy , pewnego typu zachowań nigdy nie należy premiować zaufaniem . Z tego tylko wojny, rewolucje, krew ,głód i bieda .

Z utęsknienim czekam na alternatywę dla PO .

I nie wyjeżdzaj mi tu z debilnymi zaczepkami o jakimś kopaniu w ziemi, chyba, że udowodnisz, że kopanie i inne działania po katastrofie miały wpływ na jej przebieg.

prosty nieuku - widze ze wspinasz sie na wyzyny intelektualne - nie wiem czy gratulowac czy wspolczuc...

jak poza tym prosty nieuku dzialania po katastrofie mialy miec wplyw na jej przebieg? znasz jakas forme wehikulu czasu?

moze dla lemingow jest to normalan forma dyskusji - ja nie wiem ale wydaje mi sie ze wehikuku czasu nie ma...

a nie wydaje ci sie prosty lemingu ze na to co sie w kraju dzialo po katastrofie mogly miec? tak samo jak awansowanie klamcow przez niby polskiego premiera? nie wydaje ci sie ze moze byc to "nie fair" czy w lemingowym slowniku nie ma takich okreslen?

powiedz czemu ty nie chcesz odpowiedziec na proste pytanie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trudno . Widocznie nie ma na dzisiaj innego wyjścia .

Ręce i nogi opadają.

mozesz mi wyjasnic czemu jarek nie chce tego zrozumiec? ja nie wiem jak inaczej sformulowac pytanie

co ty zes sie do tego raportu tak przyczepil?

czemu wszystkich klasyfikujesz jako obroncow maciarewicza

jesli o mnie chodzi to oni mogli trafic ziemie wykonujac beczke powitalna albo omijajac klucz czarownic testujacych nowe miotly odrzutowe

to nie jest wazne. prawdy sie i tak nie dowiemy

wazne jest to jak polski rzad zachowal sie po wypadku. i jak w dalszym ciagu sie zachowuje.

trafilo?

czy znow przytoczysz swiety raport?

co ty zes sie do tego raportu tak przyczepil?

czemu wszystkich klasyfikujesz jako obroncow maciarewicza

jesli o mnie chodzi to oni mogli trafic ziemie wykonujac beczke powitalna albo omijajac klucz czarownic testujacych nowe miotly odrzutowe

to nie jest wazne. prawdy sie i tak nie dowiemy

wazne jest to jak polski rzad zachowal sie po wypadku. i jak w dalszym ciagu sie zachowuje.

trafilo?

czy znow przytoczysz swiety raport?

Prawdy absolutnej rozumianej jako informację o wszystkich faktach nie poznamy nigdy, ale tak jest z właściwie każda tego rodzaju sytuacją.

Natomiast jeżeli chodzi o przebieg samej katastrofy to z dużym prawdopodobieństwem znamy go już teraz i to samo dotyczy przyczyn.

Co do zachowania polityków po katastrofie to sorry, ale szkoda mi czasu na dyskusję na temat twoich politycznych fobii.

Pojął?

Jestem Europejczykiem.

Z dużym prawdopodobieństwem - jak sam piszesz jaro, broniąc tej prawdopodobnej wersji jak niepodległości. Problem w tym, że jako osoba o wykształceniu wyższym w kierunku technicznym podważasz sens stosowania ogólnie przyjętych, ścisłych procedur dotyczących katastrof lotniczych. Bezkrytycznie przyjmujesz raport Millera, któremu daleko do proceduralnych reguł. Historia katastrof lotniczych nieraz pokazała jak ważny jest każdy element układanki.

czemu jarek nie chce tego zrozumiec?

Czyli czego?

Poza tym trudno ocenić co komu w głowie siedzi, można tylko co najwyżej to co z niej wychodzi na zewnątrz ;)

to z dużym prawdopodobieństwem znamy

Z tego co Jaro napisał powyżej wynika, że pozostawia jednak pewien margines na inne różne rozwiązania tak przyczyn, jak i przebiegu katastrofy. W sumie różni się od Macierewicza tylko tym, że Macierewicz wie, a Jaro nie dopuszcza tej samej wiedzy do siebie i walczy z wątpliwościami. Wyzywając innych od idiotów w zasadzie broni się przed wstąpieniem w ich szeregi, szczególnie kiedy wypowiada się w liczbie mnogiej.

A co Kolega proponuje ? Zerwać stosunki dyplomatyczne z Rosją, wypowiedzieć im wojnę ;-), wprowadzić restrykcje gospodarcze, zażądać od Nato interwencji, itd ? Podejrzewam, że Kolega nie mieszka w Polsce i jak wszyscy emigranci chciałby żeby Polska umoczyła się w jakąś awanturę spowodowaną "wizjami" obłąkanych Pisowców i ich "mięsa armatniego" no i wspierających ich "naukowców" od katastrof lotniczych.

A co Kolega proponuje ? Zerwać stosunki dyplomatyczne z Rosją, wypowiedzieć im wojnę ;-), wprowadzić restrykcje gospodarcze, zażądać od Nato interwencji, itd ?

ruskim podskakiwac?

po co?

to moze od razu poprosmy zeby te ich iskandery polataly sobie nad wazniejszymi miastami albo niech gaz zrobia 5x drozszy niz w niemczech - tak dla eksperymentu gospodarczego. 2x to przeciez smiesznie malo

to ze polska nie ma zadnej sensownej polityki wschodniej to inna historia ale nie o to sie rozchodzi.

Co do zachowania polityków po katastrofie to sorry, ale szkoda mi czasu na dyskusję na temat twoich politycznych fobii.

Pojął?

moich ?

ja nie mam zadnych uprzedzen

nie bedziesz pisal na temat tego co rzad polski wyprawial po fakcie katastrofy?

ja nawet wiem czemu.

musialbys po prostu przyznac ze tusk z poplecznikami zaladowal swoich wyborcow pod ogonek a to by ci nie przeszlo przez gardlo (czy tez klawiature)

nawet raport anodoiny tu nie pomoze

bo co do zachowania pisu to faktycznie szkoda czasu

ale spoko - jak tam chcesz - szanuje twoje problemy

... Podejrzewam, że Kolega nie mieszka w Polsce i jak wszyscy emigranci chciałby żeby Polska umoczyła się w jakąś awanturę spowodowaną "wizjami" obłąkanych Pisowców i ich "mięsa armatniego" no i wspierających ich "naukowców" od katastrof lotniczych.

Tylko nie wszyscy, proszę o nie wrzucanie wszystkich do jednego wora. Ja akurat jestem bardzo zniesmaczony czytając wypociny co po niektórych pieniaczy.

Niezbyt rozgarnięty jesteś mateuszek i tyle

ty do tytanow intelektu o szerokich horyzontach tez raczej nie nalezysz

sposob prowadzenia dialogu masz natomiast typowy - w pierwszym akapicie zawsze starasz sie obrazic rozmowce - jest to prymitywne i zalosne a ty stosujesz to bez przerwy

dumny z siebie jestes z tego powodu? moim zdaniem to jest zalosne

poza tym dyskusje zawezasz do waskich obszarow ktore ci pasuja co jest zenujace ale co tam - nie wszyscy musza samodzielnie myslec

pozdrawiam

Nie wiedziałem, że jesteś takim wraźliwym chłopcem Drogi Mateuszku.

Dyskusje zawężam, bo mogę dyskutować na temat. Nie bawi mnie sytuacja gdy jak ci brakuje argumentów to zmieniasz temat po czym stwierdzasz, że to moja wina. Nie dostrzegasz komizmu takiego podejścia???

Jestem Europejczykiem.

nie jest to twoja wina - nigdzie tak nie napisalem.

podobnie jak zmiana tematu - mysle raczej ze to twoja domena.

poczatkowo nie bardzo chciales ujrzec w tym calym zamieszaniu jakiekolwiek oddzwiekow miedzynarodowych . teraz nie widzisz ewidentnych klamstw obecnie nam panujacych. wszystko w tle katastrofy ma sie rozumiec wiec w temacie watku.

mnie jakosc smiech nie ogarnia - to raczej dramat

Tylko nie wszyscy, proszę o nie wrzucanie wszystkich do jednego wora. Ja akurat jestem bardzo zniesmaczony czytając wypociny co po niektórych pieniaczy.

Oczywiście że nie wszyscy. Przepraszam Kolegę.

Poruszyłem temat ekspertyzy prof. Kowaleczko i fakt, że zwolennicy teorii spiskowych dziwnie po niej zamilkli. A mateuszek na to, że Tusk to oszust i zdrajca.

No to niech na niego nie głosuje, ale w poruszonym przeze mnie temacie niczego to nie wnosi. Mam nadzieję, że wyraziłem sie jasno i uprzejmie.

Jestem Europejczykiem.

to moze od razu poprosmy zeby te ich iskandery polataly sobie nad wazniejszymi miastami albo niech gaz zrobia 5x drozszy niz w niemczech - tak dla eksperymentu gospodarczego. 2x to przeciez smiesznie malo

Myślisz, że jak zaczniemy podskakiwać to będzie lepiej ? Wątpię. Przykład: dwa narody Polacy i Czesi. Polacy przed 1939 rokiem i w latach 1939-1945 "podskakiwali' Niemcom a Czesi nie. Kto wyszedł na tym lepiej ? Podskakiwać to może tylko taki co czuje się bardzo mocny inni powinni zachowywać się powściągliwie (politycznie). Zwłaszcza że katastrofa smoleńska nie zasługuje na agresywne zachowania z naszej strony. Po prostu to był zwykły wypadek spowodowany głupotą ludzi decyzyjnych znajdujących się na pokładzie samolotu. Może trochę też tych co decydowali o wypuszczeniu tego samolotu z Warszawy ale to już bardzo mały procent. Jakiś bardzo mały procent można przypisać brakowi zdecydowanej odmowy ze strony wieży w Smoleńsku. Przypominam że ostateczną decyzję o lądowaniu podejmuje dowódca załogi pokładowej. Ta była błędna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.