Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że faktycznie zapach gazu unosił się nad Smoleńskiem. Ale nie tego Gazpromowego a bardziej - łupkowego.

O to szła gra. I o prezesa NBP. Prezydent był tylko wisienką na torcie. Ale bardziej istotne było, że nie leciał sam...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

No to wszystko jasne - Tupolewa strącił wybuch gazu.

Można to stwierdzenie z powodzeniem traktować jako przenośnię.

Gaz łupkowy, jako wartość dodana, jest mocno przereklamowanym produktem.

Pomimo tego, że posiadamy olbrzymie jego złoża, to jednak technologia jego wydobycia (nawet amerykańska) jest wciąż na niezadowalającym poziomie.

Proszę zwrócić uwagę na to, że USA również ma złoża gazu łupkowego, ale woli niszczyć naszą strukturę ziem, poprzez jej zatruwanie, niż własną.

http://www.youtube.com/watch?v=7OnW-cv_Wa8&feature=related

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Tu nie chodzi o to czy zestrzelili, czy zeszczelili, bo akurat to jest najmniej ważne.

Swoja drogą, co ty możesz napisać po trzech minutach od zamieszczenia mojego wpisu - tylko to co napisałeś, czyli NIC.

ACTA nie dało rady wprowadzić przy blasku jupiterów, ale GMO tylnymi drzwiami przeszło ?

I mimo tego, że prezydencki projekt tej ustawy został mocno okrojony, zarówno z prezydenckich uwag, jak i uwag partii, które zgłaszały zastrzeżenia, to jednak przeszedł.

A przeszedł wg zapisów, które, nie Sejmowi, ale ministerstwu rolnictwa nadają pełnię władzy nad tworzeniem (bądź nie) przepisów, które były objęte uwagami stron zainteresowanych.

Pamiętacie przekręty i burzliwe dyskusje związane z i ?

Temat jest w zasadzie o teoriach spiskowych na temat katastrofy smoleńskiej, ale przy okazji tej katastrofy wychodzą na światło dzienne inne sprawy, które załatwiane są poza naszymi plecami - aby żyło się lepiej ...

Co zatem wiąże te wszystkie sprawy ?

Czy Polska po negocjacjach rządu PiS płaciła najwięcej w europie za gaz .Płaciła i wytłumacz dlaczego rządy innych krajów a obecnie Tuska

Nie przeczytałeś albo głupa rżniesz.

Poza tym mija 5 lat od pozornego rozwiązania sprawy (obecnie). Trzeba pamiętać o okresie od 2007 roku i niemożności w tej sprawie Pawlaka.

Rok 2010 (teoria starego beja bodaj) i dzisiaj "postęp" w sumie mało progresywny, jak wczoraj podano w TVN24 obniżka 10% przełoży się na 7% obniżkę dla klientów w kraju....przy czym pod koniec przyszłego roku przewiduje sie podwyżkę w wysokości 5%.

Jest prawdą, że Sikorski, Tusk i Pawlak maja nad czym z zadowolenia podskakiwać.

Póki co obecny ruch w gazie pomiędzy Polską a Rosją to bardziej socjotechnika niż chleb na stole.

Jaki będzie epilog tej sprawy trudno przewidzieć i na razie stoje na stnowisko, że nadal Europa ma wetkniętą Ruską rurę w dupę z kurkiem na Kremlu.

.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ślady trotylu i nitrogliceryny wykryto w ławach rządowych polskiego Sejmu, poinformowała prokuratura wojskowa /PAP/

Po dokładniejszej analizie okazało się, że to pozostałości po wodzie kolońskiej oraz innych dezodorantach i perfumach, używanych od zakończenia II wojny światowej przez kolejne kadencje posłów.

Żegnam Państwa.

Tu nie chodzi o to czy zestrzelili, czy zeszczelili, bo akurat to jest najmniej ważne.

Swoja drogą, co ty możesz napisać po trzech minutach od zamieszczenia mojego wpisu - tylko to co napisałeś, czyli NIC.

Ty nie napisałes niczego ciekawego więc czytanie zajęło mi 30sekund.

Ślady trotylu i nitrogliceryny wykryto w ławach rządowych polskiego Sejmu, poinformowała prokuratura wojskowa /PAP/

Jak ci dobrzy ludzie tłumaczyli w czym rzecz to zamiast podskakiwać trzeba było się skupić i przynajmniej próbować zrozumieć.

Jestem Europejczykiem.

Raczej jednak Sławuś N

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe co sobie teraz myśli Gmyz (Może w ogole nie myśli) i Wróblewski. Ten ostatni czyje się chyba mocno wydymany przez redaktorka. A taka piękna posadka była...

Najmniej martwiłbym sie o Prezesa i Antka - powiedzą, że czarne jest białe i PiSowskie lemingi typu iksik, doktorek czy 747 uwierzą.

Jestem Europejczykiem.

Pełowski Jaro lemingu wiara w to co ci podsuną robi z ciebie miazgę intelektualną.

Powinni nosić cie na sztandarach lub zamiast logo.

A coś konkretnego odnośnie wydymania przez Trotylaka? Trochę głupio, co?

A juz wszystko było wiadomo, pomordowani, zamach, cuda wianki.

Tam wam jeden nawiedzony redaktorek do durnych łbów napakowal trotylu. No ale jak były puste to byle co przyjęliście z radością :-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro nie denerwuj się.

jest jeszcze kilka alternatyw.

Ot, choćby zwykłe kable stosowane w samolocie...

A swoją drogą, oprócz pisiaków, ryży ze świtą dali dupy w tym całym smoleńskim przedsięwzięciu.

Elyta kraju...

Jaro nie denerwuj się.

jest jeszcze kilka alternatyw.

Ot, choćby zwykłe kable stosowane w samolocie...

A swoją drogą, oprócz pisiaków, ryży ze świtą dali dupy w tym całym smoleńskim przedsięwzięciu.

Elyta kraju...

Ależ ja się nie denerwuję, jestem rozbawiony z jaką dziecinną łatwościa jeden drobny redaktorek zrobił z tylu ludzi durniów. Najwyraźniej w świecie takie było zapotrzebowanie że wystarczyło rzucić byle co i łyknęli jak pelikany.

Jestem Europejczykiem.

Niestety, poziom większości dziennikarzy jest skandalicznie niski.

Wiem, bo mam znajomych w tym środowisku.

Do tego pracodawcy dziennikarzy wymagają sensacji.

Pal licho, kiedy artykuł dotyczy drogi osiedlowej.

Tu dotyczył rzeczy ważnej i mógł stać się przysłowiową iskrą...

Zero profesjonalizmu dziennikarza, zero odpowiedzialności jego przełożonych.

Przez takich idiotów kiedyś pozabijacie się...

Pierdzielicie, przecież pozytyw dziennikarstwa jest widoczny. Zbadano drugi samolot i stwierdzono to co w pierwszym

Gdyby nie Gmyz nie zrobiono by tego i nikt by się nie dowiedział o tym, że istnieją materiały wysokoenergetyczne.

Rewelacje dziennikarzy wynikają z zaniedbań śledczych i braku rzetelnego informowania przez ponad 2 lata.

Wychodzi na to, że poziom śledczych i rządzących jest rażąco niższy niż Gmyza.mimo niskiego poziomu tego ostatniego.

Z tego co czytam Wróblewski przed słynnym artykułem chciał zwolnić Gmyza. Teraz chyba pluje sobie w brodę, że jednak tego nie zrobił:

"Hajdarowicz ujawnia, że Tomasz Wróblewski chciał... zwolnić Cezarego Gmyza, i to jeszcze przed feralnym tekstem. - Wypowiedzenie dla dziennikarza Wróblewski podpisał 12 października.

Dopytywany, czy nie wydało mu się dziwne, że redaktor naczelny "Rzeczpospolitej" "12 października chce zwolnić tego dziennikarza, a 29 on przynosi jeden z najważniejszych tekstów ostatnich lat", Hajdarowicz stwierdził tylko, że na spotkaniu z radą nadzorczą Tomasz Wróblewski w obecności sześciu osób powiedział, że został oszukany przed redaktora Gmyza. - Patrząc nam w oczy, powiedział, że jest to największe oszustwo, jakie dokonano na nim w jego dorosłym życiu. Twierdził to wobec świadków, potem próbował zrzucić winę na prokuratora generalnego. A dowodów, źródeł nie było, popełniliśmy karygodny błąd - mówił Hajdarowicz."

Może Gmyz chciał się uratować takim efektownym rzutem na taśmę?

Jestem Europejczykiem.

Rewelacje dziennikarzy wynikają z zaniedbań śledczych i braku rzetelnego informowania przez ponad 2 lata.

Wychodzi na to, że poziom śledczych i rządzących jest rażąco niższy niż Gmyza.mimo niskiego poziomu tego ostatniego.

Śledczych już oceniłem w zamierzchłych czasach tego wątku...

Dno.

Wszystko spartolone od początku do końca...

Takie państwo...

Ten to akurat jest w tej sprawie umoczony najbardziej.

Można było w ciemno założyć, że to napiszesz. Jak rozumiem to on był rzekomym informatorem, nastepnie przebrał się za Gmyza, napisał artykuł, po czym przebrał się za Wróblewskiego i zatwierdził go.

A wszystkiemu i tak winny nieudolny rząd Tuska ;-).

Jestem Europejczykiem.

Zamach? Służby specjalne Rosji zrobiłyby wszystko, aby Kaczyński nadal był przezydentem. Z ich strony to był idealny człowiek na tym stanowisku. Wraz z bratek obniżał wiarygodność Polski w oczach reszty Europy, dążąc do pogorszenia stosunków z Niemcami i samą Rosją. Jego operetkowej "wyprawy gruzińskiej" nie wymyśliłby najlepszy spec od PR w Moskwie. Dał się wykorzystać Saakaszwilemu jak dziecko. Polityka histeryczna, przepraszam, historyczna także była na rękę Kremlowi, ponieważ bardzo utrudniała obronę obecnych i przyszłych (rozsądnych) interesów kraju. Skomleniem niczego się w Europie nie załatwi, ani nie zdobędzie szacunku partnerów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.