Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie przemawia do mnie taki design. Takie coś jest natomiast ładniejsze, bardziej harmonijne i na bank wygodniejsze w codziennym użytkowaniu (choć chińszczyzna):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez porlick
W dniu 20.06.2024 o 19:04, Adalbert95 napisał:

Owszem, powiedzmy sportowy, ale diver?

To jest Field Watch.

3 godziny temu, electro napisał:

To jest lotnik.

To jest Field Watch.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Byłem dziś u jubilera "Ideal" w Playa del Duqe. No ci się nie szczypią! Złoty Submariner i takie klimaty. 🙂 W Dublinie takiego wypasu nie ma.

Ale najbardziej mnie zachwycił Seamaster 300 "Polar" ze śnieżnobiałą tarczą z dwutlenku cyrkonu i ceramicznym bezelem. Dobrze, że mnie żona poganiała, bo byłem bliski zrobienia jakiejś głupoty. 🙂 

Piękny klasyk! A na bransolecie Milano po prostu zabija!

Ukryta Zawartość

omega-seamaster_photos-3.jpg

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Musze zniknąć z tego wątku .... nie chciałbym przekroczyć granicy i zostać kolekcjonerem. 

Następne zbieractwo zabije moja żonę .;))

>il Dottore

Rzeczywiście, piękna ta Omega. Też bym się łamał. 😉 Mojej stuknęło 25 lat. Strasznie poobijana, ale działa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, twonk napisał:

Mojej stuknęło 25 lat. Strasznie poobijana, ale działa.

Ja nie wiem, czy taki drogi sikor jest mi potrzebny. No bo gdzie bym go nosił? Do pracy? Bez żartów! Jedyny znany mi człowiek noszący Seamastera w pracy to James Bond.

A na wolne mam Luminoxa, który wygląda jak milion dolarów (spokojnie jak kilka razy droższy), nie porysuje się i nie obije, bo ma bezel z kompozytu ceramicznego i pasek z gumy.

Teraz w IRL bieda z nędzą i każdy jubiler sprzedaje zegarki na raty. Nawet bym więc nie poczuł zakupu takiej Omegi - ale po prostu nie widzę dla niej u siebie zastosowania.

No bo jak my dziś żyjemy? Praca+weekendy+wakacje.  No i jeszcze z rzadka okazje oficjalne - śluby, chrzciny, pogrzeby itp.

No i co? Nakładać zegarek nurkowy(!!!) na ślub? Do kościoła? Będzie tam jakieś pływanie poza chrzcielnicą?

@twonk - naprawdę podziwiam i szanuję Seamastera. Niewątpliwa legenda,  ale to nie jest moja liga.

2 godziny temu, twonk napisał:

Mojej stuknęło 25 lat.

Ale design ponadczasowy. W obecnej formie Seamaster 300 różni się od modelu sprzed 25 wiosen tylko drobnymi detalami. Nic a nic się nie zestarzał.

.. Strasznie poobijana, ale działa.

I takie lubie.
Nie trawie „objektow“ z szuflady albo z za szkla w witrynie.
To mi przypomina gosci, ktorzy wsadzaja pilota do telewizora do woreczka plastikowego, zeby sie nie wybrudzil
4 godziny temu, xajas napisał:

I takie lubie.
Nie trawie „objektow“ z szuflady albo z za szkla w witrynie.
To mi przypomina gosci, ktorzy wsadzaja pilota do telewizora do woreczka plastikowego, zeby sie nie wybrudzil

Ukryta Zawartość

Pełna zgoda! Jak kupujesz zegarek - to go noś! Inaczej to jest kupowanie dla kupowania.

Inna sprawa, pamiętam z początku lat 90-tych jak znajomy kupił Poloneza nówkę w Polmozbycie.

I przez pół roku jeździł z folią na fotelach! 😄 Po upływie tych paru miesięcy gość postanowił Poldolota sprzedać. Z folią na fotelach na giełdzie poszedł mu w moment! 😄

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, il Dottore napisał:

No bo jak my dziś żyjemy? Praca+weekendy+wakacje.

Patrząc przez pryzmat Twojej egzystencji to wlasciwie nic nie ma sensu. Luminox, dacia, kawałek wołowiny z irlandzkiego lidla. Wszystko wyliczone, co do grosza łącznie ze spalaniem dustera w trybie mieszanym. Zrozum, że nie każdy tak żyje i nie pchaj tych smutów w każdym wątku. Jeszcze są ludzie, którzy ładnie się ubierają na zwykłe wyjście na kolację, luminox do tego nie pasuje, nie przeliczają każdego euro, nie biadolą w każdym wątku, że nie stać ich na kawę, na ekspres do kawy, na zegarek, no własciwie na wszystko…. Są napewno tutaj na forum ludzie biednejsi od Ciebie, zmień trochę nastawienie, bo z wiekiem bedziesz jeszcze wiekszym skąpcem, nie znam za wielu osób, ktorym z wiekiem sie poprawia….

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wy tak na serio? Dobieracie choćby ten zegarek do okazji? Dla mnie to trochę śmieszne. Mało mnie interesuje czy na rower pasuje mój seagull czy nie. Chce to zakładam i tyle. Dla mnie ma być wygodnie. 

2 godziny temu, TomekL3 napisał:

Jak nurek to i morze

I tak ma być! 🙂 

42 minuty temu, kwasior21 napisał:

Dobieracie choćby ten zegarek do okazji?

To oczywiste. Przecież nie pójdę do pracy z moim żółtym zegarkiem jak u nas jest dress code. Pacjent by pomyślał, że doktor ześwirował.

>kwasior21
Ale nie pójdziesz np. w klapkach i szortach na ślub ani na pogrzeb, prawda? Z zegarkami jest podobnie.

Eee tam, bez przesady, kogo to interesuje, kaki zeharek zakladam na pogrzeb

Zakladam, co MNIE sie podoba, to MOJ zegarek
1 godzinę temu, electro napisał:

Jeszcze są ludzie, którzy ładnie się ubierają na zwykłe wyjście na kolację, luminox do tego nie pasuje

A kogo ty chcesz uczyć? Nie ucz ojca dzieci robić. Jak mam gdzieś wyjść to posiadam sikory odpowiednie do okazji. Nie wszystkie w pudełku są sportowe.

1 minutę temu, xajas napisał:

Eee tam, bez przesady, kogo to interesuje

Ukryta Zawartość

Ty się śmiejesz a na mnie szły donosy do derekcji jak do pracy wkładałem coś (zdaniem tych kretynów) nieodpowiedniego.

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, twonk napisał:

>kwasior21

Ale nie pójdziesz np. w klapkach i szortach na ślub ani na pogrzeb, prawda? 😉 Z zegarkami jest podobnie.

Trochę nietrafione porównanie. Ale skoro tak uważasz 🤷‍♂️

5 minut temu, il Dottore napisał:

kretynów) nieodpowiedniego.

Kto jest kretynem w danej sytuacji to niestety nie jest takie proste. Za dużo o sobie tutaj piszesz, żeby uznać Cię za człowieka, który umie dobrać strój do okazji, nie mówiąc już o zegarku. Co, nie oznacza, że przeszkadzają mnie osobiście dziwacy dla których jedyną okazją do założenia lepszych porciąt jest pogrzeb w rodzinie itd. Jeśli np. odpowiadam za jakiś odcinek pracy i przychodzi czlowiek za ktorego odpowiadam w dresach, czy krotkich spodenkach, to sprawa jest prosta, nie bedzie tak przychodził, w żadne skargi do administracji się nie bawiłem, jeśli odpowiadałem za daną jednostkę to dla dresiarza, cyklisty itd. nie było miejsca. Jeśli za to nie odpowiadam, nie interesuje mnie to, nie krytykuje, nie wyrażam opinii, może przychodzić jak małpa do cyrku.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Kilka zdjęć wystawy od jubilera "Ideal" w Playa del Duque. Niestety, miałem przy sobie tylko odpowiednik 35mm więc szczegółów nie widać.

W międzyczasie "mój" biały Seamaster poszedł się czochrać - już ktoś kupił i nie ma go na wystawie. No i bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

DSCF2888.jpg

DSCF2891.jpg

DSCF2890.jpg

DSCF2892.jpg

DSCF2893.jpg

DSCF2894.jpg

Tu Omega:

DSCF2895.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu już odjazd.

Zrzut ekranu 2024-07-01 113039.png

Powiększenia cyfrowe.

Zrzut ekranu 2024-07-01 113259.png

Zrzut ekranu 2024-07-01 113425.png

Codziennie się tego nie widzi:

Zrzut ekranu 2024-07-01 113536.png

Zrzut ekranu 2024-07-01 113654.png

Złota Daytona - proszę bardzo:

Zrzut ekranu 2024-07-01 113826.png

Zrzut ekranu 2024-07-01 114014.png

Zrzut ekranu 2024-07-01 114116.png

Przepraszam za jakość zdjęć, ale myślę, że warto było zerknąć, bo w milionowym Dublinie, choć mają te same marki, to takiego wyboru i takich egzemplarzy nie ma.

Jubiler naprawdę na poziomie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, il Dottore napisał:

A tu już odjazd

Raczej oczopląs, na prawdę te konkretne zegarki Omegi Ci się podobają?

Prawie jak u Cygana na bazarku

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Podobają mi się coraz bardziej "divery" z czarną tarczą i czarnym bezelem. Nawet fajne Casio przymierzałem i na moją rękę pasował. Dość ciężki, ale bransoleta bardzo solidna. Moje wintydżowe Casio już się skończyło. Długo nie przetrwało. Ze 2 miesiące? Trochę zbyt hardkorowo u mnie miało.

b43ef6b1-5100-45f1-a7ce-ccbf4f60ffa6_i-c

31 minut temu, ASURA napisał:

Prawie jak u Cygana na bazarku

Z Omegi już pisałem co mi się podoba. Patrz wyżej.

5 minut temu, il Dottore napisał:

Z Omegi już pisałem co mi się podoba. Patrz wyżej.

To czego nie kupiłeś z powodu korzystnych dla Ciebie nieprzyjaznych sytuacji

Z tamtym paskiem jest 👍 

Może jak w tym blogu, sprzedaj kuzynowi a za jakiś czas kup ponownie 😉 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

1 minutę temu, porlick napisał:

Fakt. I bardziej klasycznie się nie da.

👍

Hmm, możliwe. Zastanawia mnie tylko metalowa bransoleta w diverze. Oczywiście... mocna i praktyczna, ale gdyby sięgnąć do klasyki nurkowania... potrzebne by było więcej wojskowego pragmatyzmu niż metalu w połysku, który jednak jest formą elegancji. Do mojej wyścigowej Certiny dodałem niedawno "cordurowy" czarny pasek z ciemnoszarym przeszyciem i bardzo to lubię. Na plaży z tym byłem i fajnie się sprawdza i podoba mi się, można cały dzień hasać. Zdjęcie plażowe zrobiłem, ale jest na nim goła noga i nie jest to noga kobiety, więc chyb a nie na męskie forum.

31 minut temu, Piotr_1 napisał:

Zdjęcie plażowe zrobiłem, ale jest na nim goła noga i nie jest to noga kobiety, więc chyb a nie na męskie forum

Hmmm. Coś jest nie tak, skoro masz takie wątpliwości?

Ale przecież można założyć pasek. Sam tak czasem robię na lato, tylko wolę "gumę".

3 godziny temu, porlick napisał:

Ale przecież można założyć pasek. Sam tak czasem robię na lato, tylko wolę "gumę".

Guma na lato to podstawa. 😉 

Ja kiedyś do mojej tytanowej Certiny kupiłem pomarańczowe NATO. Niestety - po 1 sezonie paskudnie się odbarwiło i bardzo długo schło po wyjściu z wody. Mało komfortowa sprawa. NATO jest OK póki go nie moczysz.

Od tej pory albo metalowa bransoleta albo guma.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.