Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny chronograf który ostatnio mi zaprząta myśli, to ten Seiko;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bransoleta ze zgniatanej blaszki!

Ukryta Zawartość

Na bransoletce (pewnie ze zgniatanej blaszki) mam takiego włoskiego Laurensa, ale bateria się skończyła i nie ma woli i ochoty na zakup nowej - ot takie słodkie lenistwo!:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nosisz z wyczerpana bateria? :)

No, taka perwersja;-)

A tak poważnie - to mam ze 3 rezerwowych zawodników, ale na pasku ich trzymam;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Bransoleta zwijana… nie rzuca się w oczy, dzięki temu można mieć niedrogi i świetnie wykonany zegarek. Warto jednak wiedzieć, że nawet Rolex do późnych lat 80 robił bransolety typu Oyster i Jubilee ze zwijanymi ogniwami… nawet te w złotych zegarkach

Datejust ~1980

2013-03-21_149407.jpg

Datejust ~1982

P1020916.JPG

Airking ~1984

F9C0C34DAF3B471E808A6C02ACAAB467.jpg

• Moderatorzy

te diver/solary fajne , do wyboru pasek lub branzoleta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nie wiem czemu, ale tak mnie irytuja te wielkie koperty, a w srodku male tarczki. I te WIELKIE cyfry na tej kopercie jak by nie wiedzial gdzie jest 10 czy 30. Plus za Solar, w d.. masz baterie.

Edytowane przez rafal735r

?👈

• Moderatorzy

ja nurkuję, a jak nie masz kompa do nurania to obrotowym bezelem nastawiasz punkt kiedy zacząłeś nurka i wiesz ile czasu jesteś pod wodą (potrzebne do pilnowania czasu bezdekompresyjnego).

więc to nie służy do wygody typu 11,58 tylko do alternatywnego liczenia czasu w minutach,

jak nie mam minutnika to gotuję na tym ziemniaki.

zresztą divery lubiłem od podstawówki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Redaktorzy

Od dłuższego czasu używam Seiko Black Monstera i pomijając jego "nurkową dedykację" cenię go przede wszystkim właśnie za pancerność. Może to i analogowy odpowiednik/protoplasta G-Shocków, ale lubię taką siermiężną solidność.

blackmonster.jpg

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Bransoleta zwijana… nie rzuca się w oczy, dzięki temu można mieć niedrogi i świetnie wykonany zegarek. Warto jednak wiedzieć, że nawet Rolex do późnych lat 80 robił bransolety typu Oyster i Jubilee ze zwijanymi ogniwami… nawet te w złotych zegarkach

Datejust ~1980

2013-03-21_149407.jpg

Datejust ~1982

P1020916.JPG

Airking ~1984

F9C0C34DAF3B471E808A6C02ACAAB467.jpg

Co innego vintage co innego nowy zegarek. Poza tym wtedy rolek nie kosztował 10 000$.

Co innego vintage co innego nowy zegarek. Poza tym wtedy rolek nie kosztował 10 000$.

A co ma do tego rok produkcji? Chyba nie sugerujesz, że 30 lat temu nie było technologii pozwalającej stworzyć pełne ogniwa… Teraz też nie kosztuje 10.000 dolarów, nawet u nas (Datejust od 22.000 zł, Airking poniżej 20.000). Rolex od lat 80 był ikoną zegarków wysokiej klasy i w przeciwieństwie do sporo tańszego Breitlinga stosował zwijane ogniwa (w Datejuscie jest to zwykła blacha, z kolei Airking posiada bransoletę prawie identyczną jak większość tanich Seiko). Kwarcowy chronograf Seiko kosztuje około 400 zł, a bransoleta jest zwijana na tyle ciasno, że nie rzuca się to w ogóle w oczy

• 4 miesiące później...

Coraz więcej zegarków z dotykowym ekranem na rynku, jeszcze zanim Apple wprowadzi swój kolejny iDiotyczny wyrób.

Ciekawy jest ten model.

Producent

Ukryta Zawartość

Ostatnio przechodziłem Grafronem i na wystawie u Weira wypatrzyłem pięknego divera TAG Heuer.

Jedyny zegarek tej firmy (oprócz Monaco), który naprawdę mi się podoba.

RTEmagicC_10_0624_Aquaracer_500_calibre_16_CAJ2110.BA0872_01.jpg

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tissoty na ogół niedrogie a bywają fajne.

Kiedyś miałem automat Tissota ale mi ukradli (razem z Nokią 5110 z obudową Star Wars).

Mi się okropecznie podoba Tissot PRS 516 - samochodowy zegarek w starym stylu.

Przymierzałem już kilka razy - naprawdę wieeelki kawał żelastwa. :)

Niestety - cena 1200€ nie pasuje do Tissota - lepiej dołożyć tysiaka i kupić coś lepszej firmy.

T044.614.21.031.00-2.jpg

T044.614.21.031.00.JPG

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Oris - jedna z najbardziej kozackich firm i moja ulubiona (sam najczęściej noszę właśnie Orisa) wypuścił model z głębokościomierzem.

Ciekawy pomysł, interesujący zegarek.

Oris - jedna z najbardziej kozackich firm i moja ulubiona (sam najczęściej noszę właśnie Orisa) wypuścił model z głębokościomierzem.

Ciekawy pomysł, interesujący zegarek.

A za mna ostatnio omega chodzi tzw. Seamaster. Tylko za tani to on nie jest.

Omegi potwornie podrożały ostatnio. Od jakiegoś roku cena modeli z najbardziej popularnych serii poszła w górę o jakieś 50%.

To jest paranoja i wszelkie Omegi mi wywietrzały z głowy po tej podwyżce momentalnie.

Omega po włożeniu chorych pieniędzy w reklamę chce teraz zdyskontować sukces filmów z Bondem i pozycjonuje się w klasie premium co nie jest prawdą.

Jaki ma sens zakup popularnej Omegi jeśli obecnie w tej samej cenie mam z dużo wyższej półki Ulysse Nardina, Breitlinga czy Zenitha (najlepsze werki na świecie) a Rolex, Panerai czy Chopard jest zaledwie 1000-1500€ droższy?

Jakos nie zauwazylem tej podwyzki u siebie ale moge sie mylic

ok. Sprawdzilem na szybko w necie I to jest jakies 3K$+/-.

Edytowane przez jackk

Mówię o cenach high street w Irlandii. Jak to jest w innych krajach - nie wiem.

Np. w USA zegarki są dużo tańsze niż w Europie.

Mój kolega jeździ na wakacje na Karaiby, to opowiadał że tylko na jednej maleńkiej wyspie St. Lucia jest więcej sklepów z zegarkami niż w całej Irlandii.

Zawsze stamtąd przywozi ładne Rolexy dla siebie lub żony i mówi że są tak z 20% tańsze niż w Europie.

No, ale jak się jest wspólnikiem w dobrze prosperującej przychodni to można sobie na takie "oszczędzanie" pozwolić... :)

a ja wlasnie zgubilem (tak,zgubilem ) moj 8 letni seiko arcturia i szukam identycznego ale cos nie moge sie doszukac,,,moze ktos cos wie?

SNL045_1.jpg

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Są takie w IRL, widziałem.

Ceny nie przypominam sobie.

latwo sie pomylic bo jest duzo modeli z innymi szczegolami,kolor tarczy,wskazowek,cyferek,branzoletki. widzialem chyba z kilkadziesiac rodzai...

gdzie to szukac on line jesli moglbys mnie nakierowac?

cena to okolo 300 funtow....

Edytowane przez hydrogen

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

latwo sie pomylic bo jest duzo modeli z innymi szczegolami,kolor tarczy,wskazowek,cyferek,branzoletki. widzialem chyba z kilkadziesiac rodzai...

gdzie to szukac on line jesli moglbys mnie nakierowac?

cena to okolo 300 funtow....

Widuję w sklepach, nie online. Poszukam takiego jaki zgubiłeś (rozumiem, że ma być identyczny) i ew. dam znać.

Ale jak poszperasz na ebayu w międzyczasie to kto wie...?

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.