Skocz do zawartości
IGNORED

AGD pralaka & lodowka

bitkon

Rekomendowane odpowiedzi

To już chyba lepiej (gdybyś nie miał czym jeździć, ani w czym prać) byłoby poszukać tika bez tuningu, za to w dobrym stanie, po kobiecie/emerycie, a za zaoszczędzoną gotówkę nabył jeszcze pralkę :)

Dzieki panowie za wszelkie sugestie.

Sprzet kupilem wczoraj szybciej, niz myslalem.

Lodowke kupilem polara za 1100 z euro, fajnie mrozi jest cicha tylko jak sie kompresor wlancza to slychac takie pierdzenie przez siatke foliowa.

Pralke kupilem AEG za 550pln z transportem i wniesieniem do mieszkania.Dal mi gosciu 8mies gwaracji, zrobilem 3prania i jestem zaje,,,zadowolony.Bylem w MM i najtansza AEG kosztuje 1800pln.Pralka wyprodukowana w Niemczech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pralki AEG te lepsze mają pewną niezaprzeczalna przewagę dzięki zastosowaniu technologii z firmy De Laval (szwedzkie wirówki-kiedyś także robione na licencji w śp. WSK Kraków)Pranie po odwirowaniu z tych pralek wychodzi na prawdę bardzo suche.

Kupując trwałe wieloletnie urządzenia chronimy środowisko nie zamieniając błyskawicznie surowców naturalnych w śmieci z których masę rzeczy nie jesteśmy w stanie z powrotem odzyskać!

Recygling to mit; przykład butelek Pet z których najpierw robi się np. worki na śmieci a z tych ostatnich już za bardzo nie ma co.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

ja skolei kupiłem indesit z góry ładowaną i już po 3 latach drzwiczki rdza złapała. Ale pierze, wszystko poza tym ok. A teściowa 4 lata temu kupiła "niezawodnego" electroluxa i coś tam w środku jebło, przyszedł mechanik i powiedział że pralka do wywalenia. Bęben cały ale jakies mocowanie czy coś walnęło i nie opłaca się naprawiać. więc też uważam że pralkę lepiej kupić w rozsądnej cenie żeby w razie czego nie było szkoda wywalić

Mnie też czeka zakup ładowanej od góry. Rozważam Whirlpool, co sądzicie ma Ktoś? Lodówkę kupiłem Liebhera mistrzostwo świata, cicha, solidnie wykonana, trochę droższa niż inne 2 kzł...

Prawda o sprzęcie jest taka że kilku producentów robi podzespoły a reszta montuje .

Od tego jaki jest wynik na stole probierczym ,OEM Parts idzie albo dla znanego z logo i mającego cash

na reklamę , albo do Amica'i i sprzedaje się jako światowe No name.

Przykladem chćby w chłodnictwie Danfoss :sprężarki i termostaty.

W tym temacie nie ma reguł. Pralkę Ardo WD 800 (tanią) kupiłem w 1995 roku i pierze dobrze do dziś. Miała w tym czasie dwie drobne naprawy. Żadnej rdzy, czy innych typowych wad. Lodówkę Liebherr (drogą) kupiłem w 2004 roku i już po pięciu latach popękała uszczelka drzwi zamrażalnika. W tym modelu nie można wymienić uszczelki, tylko całe drzwi. Zrobiłem awanturę w autoryzownym serwisie i bezpłatnie otrzymałem nowe drzwi. Wymieniłem sam. Zmywarka AEG made in germany (droga), po pięciu latach zaczęła przeciekać. Wystawiłem z zabudowy i po zlokalizowaniu nieszczelności, zakleiłem budaprenem łączenie blach. Do tej pory spokój. Lodówka Whirpool z 1994 roku (tania) pracuje bez najmniejszej awarii do dziś, stojąc w garażu w celu chłodzenia żarcia dla psów.

Gdybym dziś kupował AGD, nie patrzyłbym na markę.

Najlepsze były "wiatki" rodzice mieli ją z 20 lat i dopiero parę lat temu się posypała. Nie opłacało już się naprawiać, ale sam serwisant powiedział że teraz się takich nie robi...

Teraz sprzęt ma się zepsuć po 5 latach (albo po gwarancji -ten tańszy).Przykład pralka Indesit plastykowe tuleje mocujące łożyska w bębnie , nieopłacalna naprawa, pralka bosch maxx po 5 latach zaczął tłuc sie bęben okazało się że cała konstrukcja bębna wisi na bocznych sciankach obudowy która się lekko ugięła ,zaczęła piszczeć i z oporami kręcić bębnem , po naoliwieniu oringów spokój.Telefon bezprzewodowy Hagenuk 2 mieś po gwarancji, po 10 sek wyłancza sie wymiana akumulatorów ,kondensatorów nic nie dała .Lodówka Polar z agregatem Danfosa , 3 wymieniany termostat w ciągu 10 lat(a straszyli że po 5 latach ucieka czynnik chłodzący R213), jedyna wada że troche potrafi brzęczeć agregat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.