Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Matrixa ciąg dalszy, tym razem na "świeżym powietrzu" podłączony do monobloków.

Szkoda, że nie da rady wysterować w pełni moich GM70:)(potrzebują 6 VRMS)

To przetwornik dla fanów analogu:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zyzio, 11 Sie 2010, 12:58

>Styleaudio w Niemczech kosztuje 750 Euro, u nas 1699 zł....dodatkowy powód do

>zastanowienia....ich konwerter USB-SPDIF wciąż mnie zaskakuje....i nie jest to reklama, a obiektywne

>odczucia....

Styleaudio ma dlatego dobrą cenę, że dystrybucją zajmuje się firma od komputerówki gdzie marże są znacznie niższe niż w branży audio.

W końcu przyjechał do mnie TubeMagic D1. Państwo skasowało co swoje (ech... przez to zakup wcale nie jest taki okazyjny i tani :-) Wkrótce będę miał szansę na porównianie Beres vs V-DAC vs TubeMagic. Do tego ostatniego przygotowałem sobie "kit" tuningowy czyli lampkę NOS GE 5670 i OPAMP-y LM4562. Zobaczymy jak się mają te trzy do siebie. Brakuje mi tylko jednego....CZASU !!!!! Nie wiem kiedy sie za to zabiorę..Ale napiszę na pewno.

Hej, możesz napisać ile zapłaciłeś u sprzedawcy i za co i ile Urząd Celny dołożył? Czekam na opis w wolnej chwili, masz teraz zgromadzone 3 ciekawe źródła, mniej więcej chyba w tym samym obszarze cenowym.

22%VAT + 3-5%cło od wartości z vatem. Nie wiem czy koszt przesyłki jest wliczany do wartości

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Z tego co widziałem we wpisach na róznych forach dotyczących sprowadzania towaru z Chin to doliczają koszt przesyłki i dopiero clą. A u mnie nie :-) Policzyli tylko wartość przedmiotu bez transportu i od tego naliczali.

pegal, 13 Sie 2010, 13:30

Zrobiłem 3 zakupy w HK i jeden w US - przyszło bez niczego. Pewnie następny oclą i owacą

Ale tak naprawdę to interesujące są wrażenia odsłuchowe, bo jestem na kupnie

A co sądzicie o Cambridge Audio DAC3?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

soundchaser, 13 Sie 2010, 13:50

>A co sądzicie o Cambridge Audio DAC3?

>

>

Ukryta Zawartość

To jest dopiero rekord w trzymaniu wartości przez urządzenie ! Kupił za 800zł nowy, po czym sprzedał 10-lat później za ... złotówkę mniej, ha ha.

Ten przetwornik nigdy nie był zbyt dobry. A mając 10 lat na karku, wyobrażam sobie że byle chiński dac za 200zł zjada go na śniadanie. Nie mówiąc już o V-DACu, który kosztuje tyle samo. Ktoś wlazł na niezłą minę :-)

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

pegal, 13 Sie 2010, 13:02

>Państwo skasowało co swoje (ech... przez to zakup wcale

>nie jest taki okazyjny i tani :-)

Mi ostatnio 4 płyty z Japonii oclili :-( A zasilacz do V-DACa przyszedł o dziwo z Chin bez cła. Zależy jak trafisz IMO, żadnej reguły w tym nie ma.

Patrząc na problem z perspektywy kilku lat, clą jednak coraz częściej. Dziurę budżetową jakoś łatać trzeba.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Swoją drogą, pobieranie cła od USŁUGI jaką jest przesyłka jest pospolitym złodziejstwem. A potem jeszcze człowieka ponownie okradają pobierając od tego jeszcze VAT. Od usługi od której już raz VAT opłacono!

Kupując z US, Chin czy Japonii nie masz VATu. Wiec nie płacisz dwa razy.

VAT masz tylko jak kupujesz w EU (i to przeważnie niższy niż nasze 22%), ale wtedy nie masz już cła i VAT po naszej stronie.

Usługa przesyłki jest opodatkowana jakimś podatkiem, nie ważne że on się nie nazywa VAT. I od tej usługi u nas pobierają cło. A potem jeszcze kolejny podatek.

Elberoth, 13 Sie 2010, 22:22

>Kupując z US, Chin czy Japonii nie masz VATu. Wiec nie płacisz dwa razy.

Znaczy w US, Ch i J nie nakładają ichniejszego9 VAT-u. Robią to nasi celnicy

Jak na fakturze są wyszczególnione koszty przesyłki to nic od tego nie płacimy. W tym tygodniu wysyłałem do UC w Zabrzu, informacje o tym co, za ile, itp. (nie czekając na zawiadomienia) z rozdzieleniem kosztów przesyłki i towaru i miałem cło naliczone tylko od kosztów produktów. Jedno zawiadomienie dostałem wcześniej, a drugie już po tym jak obydwie paczki miałem dawno w domu.

System gra dobrze, albo nie....

To by znaczyło że zmieniły się przepisy, bo dotąd cło naliczano od tzw. "wartości celnej" towaru. A wartość celną stanowiła cena zakupu towaru powiększona o koszt transportu. I od tej sumy płaciło się cło, a potem VAT. W ubiegłym roku tak zabuliłem. Nie wiem, może ostatnio dostali znów po dupie od unii za idiotyczne interpretacje przepisów?

Mac wybacz za mój błąd. Masz rację liczą koszty wysyłki. Policzyli mi od całości. Teraz sprawdziłem. Po co wysyłają w ogóle te zawiadomienia, jak i tak policzyli po swojemu.

Da się w niektórych przypadkach tego uniknąć, ale to musi być firma i zupełnie inna brożka.

Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie i dziękuje za "otwarcie oczu" ;-)

System gra dobrze, albo nie....

Wartość celna, to wartość celna. Zawsze zawierała koszta transportu.

Odebrałem wczoraj DAC Matrix mini-i.

Ładnie to gra. Zadziwiająco ładnie nawet uwzględniając fakt, że kosztował w sumie poniżej 1000zł. Na razie porównuję go z Musical Fidelity X-DAC, po łikendzie postaram się napisać coś więcej - także w zastawieniu z Cambridge Audio DacMagic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A jakiej wysokości cło obowiązuje na takiego chińskiego daca?

W jaki sposób ustalana jest jego wartość jeżeli do przesyłki nie jest dołączona faktura a ja nie posiadam dowodu zakupu? Czy UC poprosi o nr aukcji, dowód przelewu itp? Co stanie się jeśli im tego nie dostarczę?

Wtedy proszą o wydruk z karty kredytowej lub potwierdzenie przelewu.

Najlepiej od razu przy zamawianiu poprosić zmyślnego chińczyka aby zadeklarował wartość $20 'gift' ;-)

Podobno nie ma znaczenia czy "gift" ale ma znaczenie, żeby zadeklarowana wartość była niższa niż 20 Euro (czy tam przelicznik w dolcach). Jak jest wyższa to biorą się do clenia z definicji a jak niższa to zależy od "widzimisię" celnika czy chce mu się prowadzic śledztwo i dociekać co jest w środku i ile to naprawdę jest warte. Podobno mają premię od tego więc się starają....

Ja miałem "gift" ale za 40 dolców no i 270 zł poszło...(na cło, VAT i obsługę celną DHL). A nie chciałem ściemniać bo znając moje szczęście do urzędasów i tak by doszli ile to naprawdę warte, zapłaciłbym tak czy tak a jeszcze by mnie wciągnęli na jakąś czarna listę i potem kłopoty przy następnych odprawach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.