Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC uzywany w cenie okolo 1000 zl ?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

co zagra lepiej z daców do tysiaka:

lampucerka maxi, francuzik na pcm1796, ad1955, 4xtda1543, beresford czy carat ruby2 ?

Który z nich zaoferuje najbardziej przejrzystą i subtelną górę bez wyostrzeń, najlepszą przestrzeń szczegółowość i wspaniały niski a zarazem szybki bas?

ktoś powie takie cuda i to w kwocie do tysiaka to tylko w erze ale który dac będzie temu najbliższy?

Coś taniego o wysokim współczynniku muzykalność/cena

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Komplecik razem z wysyłkami wyjdzie przy dzisiejszym kursie 360zł

Albo coś takiego.Z Anglii, czyli bez ewentualnych przebojów z vatem.Już z przesyłką ubezpieczoną 300zł.

Ukryta Zawartość

Więcej tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja kupiłem na giełdzie elektronicznej. Konektor od strony MUSE jest typowy - gorzej z tym od strony V-DACa, musiałem kilka przymierzyć zanim znalazłem właściwy. A i tam kontakt nie był 100% pewny.

Najlepiej jest moim zdaniem posłużyć się firmowym kablem - trzeba go wtedy obciąć od zasilacza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Co myślicie o tym dacu?

Ukryta Zawartość

Aktualnie stać mnie tylko na niego, szkoda mi na początek wydawać dwa razy tyle na rdaca. Czy ten audinst będzie dawać lepszy dźwięk z plików flac niż Xonar DS?

Dobrze zagra z kolumnami Dali 104 i Rotelem 930AX?

Ukryta Zawartość

Są jeszcze w tej cenie inne DACe warte uwagi?

Może:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten CA pewnie dojdzie do 800-1000zł ... w tej cenie chyba lepiej jednak kupić V-DACa - nowego bądź używkę. W hifi Critic V-DAC dostał 2x więcej punktów za brzmienie niż DacMagic.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A może jakaś chińszczyzna?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obydwa zbierają dobre recenzje na zagranicznych forach.

Pisząc bardzo ogólnie Mini-i którego jestem posiadaczem idzie w stronę VDAC, natomiast Cube w stronę CA DAC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co myślicie o tym dacu?

Ukryta Zawartość

Aktualnie stać mnie tylko na niego, szkoda mi na początek wydawać dwa razy tyle na rdaca. Czy ten audinst będzie dawać lepszy dźwięk z plików flac niż Xonar DS?

Dobrze zagra z kolumnami Dali 104 i Rotelem 930AX?

Audinst generalnie zbiera same dobre opinie - w swojej cenie to "Best Buy".

Ukryta Zawartość

Jeśli Matrixa, to chyba warto doplacic kilka dolarów i dostac ciekawy wzmacniacz jako dodatek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje wrazenia z odsluchu combo V-Dac + liniowe PSU - tak jak pisza inni, poprawa jest rzeczywiscie istotna, duzo lepsza dynamika, bardziej zwarty bas, lekkie poglebienie sceny i polepszenie separacji (choc tutaj imo ciagle V-Dac nie bryluje).

OFFTOP

Koledzy ;

Chcąc kilka m-cy temu nabyć DAC-a przeglądałem oferty na allegro do kwoty ok. 1000 zł.Po namyśle zdecydowałem się w lutym 2011 na zakup DACMAGIC-a.Zapłaciłem 1249 zł.Jakież było wczoraj moje zdziwienie gdy w kilku równoległych aukcjach ujrzałem regularną cenę 1590 zł !!! SKĄD TAKA NAGŁA PODWYŻKA CENY o 25 % ??? To już jest przesada i w moim odczuciu gruba.CO TO DO CHOLERY JEST ???

Czy to pazerność nowego dystrybutora marki CA ?

JAK się czuje potencjalny klient tak pięknie nabity w butelkę? I tylko 12 m-cy! gwarancji, ale to inny temat.

Podsumowując:

Po takim zagraniu dystrybutora dziś już NIE kupiłbym sprzętu tej marki choć nie wiem jak by on mi się podobał. Za karę .Za pazerność.

W moim odczuciu.

LiTe DAC-AH vs. Zhaolu D3:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet,

To stara opinia sprzed ok. 3 lat, ale DAC wydaje się ciekawy i warty uwagi w tym przedziale cenowym. Nawet Łukasz Fikus bardzo pozytywnie pisał o nim na swojej stronie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

A powiedzccie mi co najlepiej kupic do kwoty 2000zl z dacow? moga byc uzywki

jak na razie moje typy to matrix i arcam rdac, a moze cos lepszego w tej cenie jest?

chwilowy brak działalności w audio.

Pytanie laika, czy 18bitowy DAC to duża krzywda ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytanie laika, czy 18bitowy DAC to duża krzywda ?

Ukryta Zawartość

Właściwie żadna krzywda.Co najwyżej kwestia gustu brzmieniowego.Jak dobrze zaimplementowany to może być znakomicie.

Co sądzicie o takiej konstrukcji ? Cena śmiesznie mała.Podłączyć do niego zasilacz od teradak i może być ciekawie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno Yulong D100 jest jeszcze dobry.

ok zainteresuja sie jak tylko ktos bedzie sprzedawal w rozsadnej cenie...

a Xindak to dobry dac?

ok zainteresuja sie jak tylko ktos bedzie sprzedawal w rozsadnej cenie...

a Xindak to dobry dac?

Moim zdaniem bardzo dobry....

Zauważ zresztą, że na tym forum jest tendencja do polaryzacji stanowisk i każdy sprzęt z reguły ma równie wielu zwolenników jak krytyków...

A wszystkie osoby, które Xindaka DAC 5 słyszały uważają, że jest co najmniej dobry, czyli mamy mały ewenement...

Moim zdaniem bardzo dobry....

Zauważ zresztą, że na tym forum jest tendencja do polaryzacji stanowisk i każdy sprzęt z reguły ma równie wielu zwolenników jak krytyków...

A wszystkie osoby, które Xindaka DAC 5 słyszały uważają, że jest co najmniej dobry, czyli mamy mały ewenement...

a slyszalem ze xindak ma wyjscia lampowe i polprzewodnikowe tak? ma lampowym podobno jest lepiej?

a i jak wypada w porownaniu z arcam rdac bedzie lepszy czy gorszy?

a slyszalem ze xindak ma wyjscia lampowe i polprzewodnikowe tak? ma lampowym podobno jest lepiej?

a i jak wypada w porownaniu z arcam rdac bedzie lepszy czy gorszy?

Niestety nie miałem okazji porównywać go z rDAC - mogę odnieść się wyłącznie do źródeł, które słyszałem czyli Beresford po tuningu, DAC Magic oraz budżetowych i średniej klasy CD Denona, Marantza i Yamahy.

W porównaniu do powyższych DAC-5 nie stawia na tanią efektowność, za to jest zdecydowanie neutralny i że tak to określę "kulturalny" - każda składowa dźwięku jest odtwarzana z takim samym zaangażowaniem, scena muzyczna jest przejrzysta i poukładana. Jednocześnie DAC nic nie obcina, reprodukcja dźwięku jest pełna zarówno jeśli chodzi o melodię i rytm, także sprawdzi się w każdym gatunku muzycznym.

Ja osobiście preferuję wyjście tranzystorowe w stosunku do lampowego - jest dokładniejsze, z odrobinę lepszym drivem - taki właśnie sposób prezentacji mi osobiście bardziej odpowiada. Dodatkowo charakter brzmienia można kształtować zmieniając poziom upsamplingu - 96 KHz daje dźwięk bardziej szczegółowy z odrobinę głębszym basem,z kolei 192 KHz wygładza i niejako upłynnia przekaz...

Oczywiście czytając powyższą opinię należy pamiętać, że nie mam jakiś szczególnie bogatych doświadczeń odsłuchowych i być może po odsłuchach Benchmarka czy innego Audionemesis całkowicie zrewidowałbym poglądy... Niemniej moim zdaniem DAC 5 to świetne urządzenie i jednak klasa wyżej, niż VDAC, rDAC czy Beresford w kolejnych odsłonach...

147200.jpg

Niestety nie miałem okazji porównywać go z rDAC - mogę odnieść się wyłącznie do źródeł, które słyszałem czyli Beresford po tuningu, DAC Magic oraz budżetowych i średniej klasy CD Denona, Marantza i Yamahy.

W porównaniu do powyższych DAC-5 nie stawia na tanią efektowność, za to jest zdecydowanie neutralny i że tak to określę "kulturalny" - każda składowa dźwięku jest odtwarzana z takim samym zaangażowaniem, scena muzyczna jest przejrzysta i poukładana. Jednocześnie DAC nic nie obcina, reprodukcja dźwięku jest pełna zarówno jeśli chodzi o melodię i rytm, także sprawdzi się w każdym gatunku muzycznym.

Ja osobiście preferuję wyjście tranzystorowe w stosunku do lampowego - jest dokładniejsze, z odrobinę lepszym drivem - taki właśnie sposób prezentacji mi osobiście bardziej odpowiada. Dodatkowo charakter brzmienia można kształtować zmieniając poziom upsamplingu - 96 KHz daje dźwięk bardziej szczegółowy z odrobinę głębszym basem,z kolei 192 KHz wygładza i niejako upłynnia przekaz...

Oczywiście czytając powyższą opinię należy pamiętać, że nie mam jakiś szczególnie bogatych doświadczeń odsłuchowych i być może po odsłuchach Benchmarka czy innego Audionemesis całkowicie zrewidowałbym poglądy... Niemniej moim zdaniem DAC 5 to świetne urządzenie i jednak klasa wyżej, niż VDAC, rDAC czy Beresford w kolejnych odsłonach...

147200.jpg

ok dzieki za odpowiedz jednak najlepiej by bylo odsluchac moze uda mi sie gdzies pozyczyc i porownac, bo warunek to musi byc lepszy od arcama 9 cd ktory mam obecnie i uwazam go za naprawde dobre cd, na razie nie slyszalem u siebie bardziej odpowiedniego moim preferencjom dzwieku, chociaz dace sluchalem jak na razie tylko diy

a co sadzicie o Yulong D100?

jak wypadnie w porownaniu z rdac i Xindak DAC-5?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie widze, że ktoś ma do opchnięcia na allegro ;)

w dzisiejszych czasach sprawa kupna jest taka - chcesz kupic zawsze kupisz!!! wiec nie syskutujmy o tym,

w dzisiejszych czasach problemem jest kupic dobry sprzet wiec dlatego to pytanie, gdyby ktos potrafil chetnie uslysze jak to gra i jak wypada w porownaniu z innymi dacami, w tym moimi popozycjami wyzej napisanymi

a co sadzicie o Yulong D100?

jak wypadnie w porownaniu z rdac i Xindak DAC-5?

Polecam lekturę AUDIO, o ile dobrze pamiętam listopad 2010, ciekawy test DAC'ów został tam opublikowany. W razie zainteresowania rdac-iem, bądź DacMagic zapraszam na odsłuch.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

w dzisiejszych czasach sprawa kupna jest taka - chcesz kupic zawsze kupisz!!! wiec nie syskutujmy o tym,

w dzisiejszych czasach problemem jest kupic dobry sprzet wiec dlatego to pytanie, gdyby ktos potrafil chetnie uslysze jak to gra i jak wypada w porownaniu z innymi dacami, w tym moimi popozycjami wyzej napisanymi

Chodziło mi raczej o to, że jednak w Polsce ktoś go ma i pewnie ma o nim jakieś zdanie, a może nawet dałoby się posłuchać, a to już coś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.