Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze analogowe ustroje

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pozwólcie, że Wam przedstawię nowego członka rodziny.

Jest to u mnie następca pre RCM Sensora... godny następca :)

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Na stronie Phasta go nie ma, tak samo zresztą jak DACa, który pogonił takie przetworniki ja Audio Note i Macintosh :)

Przedwzmacniacz powstał na indywidualne zamówienie. Koncepcja rodziła się w bólach przez kilka miesięcy.

RCM jest bardzo dobrym pre i złego słowa na niego powiedzieć nie dam ale był chyba najsłabszym ogniwem mojego łańcucha.

Juzwa, napisze tak - na winylach jest więcej muzyki niż myślałem, że jest słuchając na RCMie :)

Pre ma dopiero kilka dni i cyna jeszcze w nim nie ostygła więc za wcześniej na achy i ochy ale słychać lampowy potencjał.

• Redaktorzy

Noo... Mam RCM, więc taki komplement ma dla mnie swoją moc. A jak to się dopasowuje do wkładki, wzmocnienie, obciążenia?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dla sekcji MC zastosowany jest step up na Lundahlach wieloodczepowych więc regulacja jest (jeszcze nie oznakowana na plecach ale w sobotę będą już naniesione napisy). Nie mniej ja już swoją docelową wkładkę odkryłem i pre było z założenia pasowane pod Dynavectora.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Cenowej tajemnicy nie ma. Generalnie zależy od użytych elementów. Ten staraliśmy się zrobić bezkompromisowo jeśli chodzi o komponenty, łącznie z całą miedzianą obudową. Wyszło to (nie licząc lamp) trochę ponad 2000usd.

Edytowane przez masza1968
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Z tego co wiem to na półce stały nie będą (bo w sumie u nich nic nie stoi tylko jest robione pod klienta) ale pełna dokumentacja jest i urządzenie jest powtarzalne bez problemów.

Masza1968,

A nie za dużo tych lamp? Myślę o tym, że teraz i w pre masz lampy i grasz na lampach (zdaje się), czy nie wprawia się to we wzajemną interferencję? Bo lampa jednak lubi wzmacniać brudy, artefakty - szczególnie pochodzące z drugiej/innej konstrukcji na takiej lampowej strukturze opartej. Innymi słowy, staram się nie łączyć phono-stage lampowego z wzmacniaczem lampowym. U mnie lampa Cary Audio CAD 300 SEI z pre na lampach fatalnie zagrała, a z tranzystorowym - wybornie. Ciekawe jak to jest u Ciebie?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość masza1968

(Konto usunięte)

I DACa też mam na lampach :)

Violet, nic takiego u mnie nie występuje.

Na tyle się znamy od lat z Włodzimierzem z Phasta, że gdyby to pre mi nie zagrało to nie byłem niczym zobligowany aby go brać.

Zagrało. Zagrało na tyle dobrze, że ja i kilka siedzących u mnie osób z jako takim obeznaniem w audio stwierdziliśmy przewagę tej lampy nad Sensorem.

Dzisiaj dopiero podłączyłem.Kurdę to naprawdę gra!:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Efekt kilkumiesięcznej zabawy. Cel - prezent na 18 urodziny ( pamiątka rodzinna, wymagał naprawy obudowy i jeszcze kilku drobnych napraw, na razie cieszy moje oko i ucho ;)

47379c20ccd5b0dc.jpg

840ef0537b0866be.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi