Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2010

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Dobra, weźmmy coś z tego do testu w Audiostereo, będzie przynajmniej można porozmawiać o konkretach. Co do mnie, to wybaczyłbym nawet głęboką inspirację projektem zewnętrznym B&W, ale trudno mi wybaczyć dramatycznie schrzaniony design cokołu. Wskutek tego, przy tych Mistralach obiektywnie mocno przysadziste B&W wyglądają jak jaskółka zrywająca sie do lotu.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ależ ja nie musiałem tego pisać, skoro firma w której pracuje, wystawia dany przedmiot dyskusji to jest to chyba oczywiste. I proszę mnie nie utożsamiać z firmą w której pracuje. Wypowiadam własne indywidualne zdanie i ja nie mam w sprzedaży nic, oprócz paru przedmiotów na allegro.

Mnie nie wypada pisać o dźwięku, zwłaszcza rzeczy sprzedawanych przez firme w której pracuje. Poza tym jak ktoś tu napisał wcześniej jestem starszym panem, z dużą dozą dystansu do Waszych zachwytów, nad czymkolwiek. Wygląd podobny o niczym nie świadczy, liczy się efekt końcowy.

Głośniki mają grac wiernie !!

Coś gdzieś pisałem o jakichś innowacjach ??? Przedmiotowe głośniki po prostu są dobrze zestrojone i tyle, choć słuchając kilku poważnych konstruktorów na wystawie, można by było jeszcze je dźwiękowo poprawić. Starszy Pan pozdrawia wszystkich serdecznie.

A Panasonix to taki podobny tylko ogólnie w paru modelach Panasonic bla,bla,bla.Nie łapiesz Pan?W tej podróbie 801 brak jakichkolwiek subtelności,jakiejkolwiek może nawet być nieudolnej próby własnego pomysłu.Jest za to zerżnięty projekt formy,który tylko Pan nazywa eufemistycznie ogólnymi różnicami w trzech modelach.Panie bądź pan rozsądny.Jak Pan myśli,dlaczego mistral "ukradł"dizajn Bowersowi?Nie oczywiście Pan przecież nie widzi problemu.Może za parę miesięcy Chińczycy przedstawią "oryginalne"dowody na to,że to oni byli pierwsi,a Pan położy głowę na szynach,że tak właśnie było.

Pozdrawiam

P

Dobra, weźmmy coś z tego do testu w Audiostereo, będzie przynajmniej można porozmawiać o konkretach. Co do mnie, to wybaczyłbym nawet głęboką inspirację projektem zewnętrznym B&W, ale trudno mi wybaczyć dramatycznie schrzaniony design cokołu. Wskutek tego, przy tych Mistralach obiektywnie mocno przysadziste B&W wyglądają jak jaskółka zrywająca sie do lotu.

Własnie, chodzi mi o te dramatyczne różnice w wyglądzie. Pomijam jakość wykonania, choć słyszałem ochy, że w tej cenie.

Co w tej cenie niby??? Normalny chińczyk i tyle.

panowie zalozcie osobny watek, bardzo prosze ,nie mozna nic poczytac ciekawego o audio show, tylko wasze dyskusje ktore nie maja zadnego sensu i nic nie wnosza

to nie wasz problem panowie !!!!

ponowie pytanie ,sluchal ktos T+A na AS?

P.

Ależ ja nie musiałem tego pisać, skoro firma w której pracuje, wystawia dany przedmiot dyskusji to jest to chyba oczywiste. I proszę mnie nie utożsamiać z firmą w której pracuje. Wypowiadam własne indywidualne zdanie i ja nie mam w sprzedaży nic, oprócz paru przedmiotów na allegro.

No ale przecież my Panu nic nie zarzucamy. Po prostu jest Pan prywatnie zachwycony produktami, ktore służbowo sprzedaje Pan pracując w Polpaku. Juz dawno przecież świstaki wyginęły :)

Co do pokoju T+A to jakoś szczególnie nie zachwycił, ot jeden z wielu do jakiego wchodziłem by uśmiechnąc się na myśl o dźwięku jaki ... mam w domu :)

swoją drogą pokoje jak na AS posiada w domach pewnie 90 % społeczeństwa w Polsce :)

Albo gorsze.

Też mi się wydaje, że pokój hotelowy to typowy 'chłopiec do bicia'. Jakimś trafem, w kilku, kilkunastu pokojach co roku jednak 'gra'. A więc jak się chce/potrafi to można :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Dobrze,że AS działa i obu działało nadal.Mam nadzieje,że na jubilee uda Ci się przygotować jakiś extra bonus.Każdu show w tym także Munich-tam bywam najczęściej jest miejscem spotkań(branży oraz audiofilów)na którym głównie wymienia się spostrzeżenia,ogląda ,dyskutuje na temat kondycji i z małymi wyjatkami podziwia prezentacje.To tak jakby na targach motoryzacji mieć pretensje,że wystawiane samochody tylko kręciły się na podestach,zamiast gnać zgodnie z katalogowymi zapewnieniami.Na AS można wizualnie podziwiać wiele marek zgromadzonych w jednym miejscu i super, natomiast krytyka pokoi hotelowych,szczególnie w kontekście wielu na forum wklejonych zdjęć pokoi polskich audiofilów jest poprostu.....nie namiejscu.

P

"Co do pokoju T+A to jakoś szczególnie nie zachwycił, ot jeden z wielu do jakiego wchodziłem by uśmiechnąc się na myśl o dźwięku jaki ... mam w domu :)"

No to faktycznie kicha musi byc z tym T+A skoro wystawiona najwyzsza seria V MkII z najnowszymi koncowkami mocy polegla w porownaniu z twoim domowym systemem zreszta z pulsarem w roli zrodla

i tu potwierdza sie teza ze odpowiednia konfiguracja systemu do klucz do sukcesu,byc moze wrzucone graty z najwyzszej polki do przypadkowego pokoju w hotelu podlaczone do przypadkowych(promocja chyba ukrainskiego producenta) kolumn nie maja prawa zagrac?, ale wiadomo ze celem wystawy nie jest to zeby gralo ale zeby zaprezentowac produkty nowe i najnowsze

P.

Pozwole sobie zwrócic uwagę na nowość suby Velodyne serii DD PLUS - bezkonkurencyjne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy później...
  • Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Będzie się działo...

Mam nadzieję, że będzie też nasz pokój DIY.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Będzie się działo...

Patrząc na wystawców to z polskich producentów sprzętu znikoma reprezentacja, sporo mniej niż w poprzednich latach - czyżby recesja?

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Października 2011 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Października 2011 - trolling

Ukryta Zawartość

Będzie się działo...

Słyszałem,że pokój obstawia nasz Artonek razem z Auiocholikiem jako prezentator plus Abandon jako serwisant-reszty głównych nie pamiętam-będzie czad!!

Recenzje bedzie pisał podobno Discomaniac))

Ukryta Zawartość

Patrząc na wystawców to z polskich producentów sprzętu znikoma reprezentacja, sporo mniej niż w poprzednich latach - czyżby recesja?

jaka recesja -zeta zero bombastik jest znów w Kyriadzie :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Może i mniej, ale za to np. Harpia w dużo większym salonie.

Hotel Golden Tulip, sala Krokus - Harpia

Ukryta Zawartość

A nasz pokój jest na rozpisce:

VII piętro:

701 - DIY Audio / audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Października 2011 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Października 2011 - trolling

Może i mniej, ale za to np. Haria w dużo większym salonie.

A może goła Hania??

Będzie i AkustyK. Ale czy naprawdę będzie? Czy to potwierdzona informacja?

Sporo osób z Polski przyjechało na AS2010 specjalnie żeby posłuchać Akustyka ale niestety kolejny raz, mimo zapowiedzi organizatorów, firma nie pojawiła się na AS.

Raczej do Focala, jeśli liczyć zarysy bryły z profilu ... Oby Jurkowi się udało :)

ja pisze o lokalizacji pokoju

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Będzie i AkustyK.

A skąd kolega powziął taką ciekawą informację ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

ELBEROTH

Taka prośba do Ciebie skrobnij nieco więcej-wtedy bedzie mniej domysłów i Twego komentarza w tym stylu-taka uwaga.

A stąd:

Ukryta Zawartość

Napisane jest: AkustyK JS 510

Oczywiście w tytule jest, że lista firm prezentowanych na AS 2010, ale prezentacja tej informacji w kontekście AS 2011 wprowadza w błąd.

Celowo?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jak zauważyłeś, w nagłówku wyraźnie jest zaznaczone: lista firm prezentowanych na AS 2010.

Tegoroczną listę firm wrzucimy jak tylko ostatni wystawcy prześlą nam listę marek znajdujących się w ich dystrybucji, myślę że uda się to dopiąć w tym tygodniu.

Tegoroczne plany hoteli wraz opisami są już dostępne, tak samo tegoroczne atrakcje.

Przewodnik 2011 w formie elektronicznej znajdzie się na stronie na ok 10 dni przed wystawą.

• Użytkownicy+

Tegoroczną listę firm wrzucimy jak tylko ostatni wystawcy prześlą nam listę marek znajdujących się w ich dystrybucji, myślę że uda się to dopiąć w tym tygodniu.

Tegoroczne plany hoteli wraz opisami są już dostępne, tak samo tegoroczne atrakcje.

Przewodnik 2011 w formie elektronicznej znajdzie się na stronie na ok 10 dni przed wystawą.

OK, ale kilka smakowitych kąsków mógłbyś podrzucić jak co roku.

Jak skończymy z nową stroną internetową (na razie jest jeszcze kilka bugów, m.in. posypały się zdjęcia w 'tegorocznych atrakcjach') to założę nowy watek z AD 2011 w temacie.

• Użytkownicy+

Jak skończymy z nową stroną internetową (na razie jest jeszcze kilka bugów, m.in. posypały się zdjęcia w 'tegorocznych atrakcjach') to założę nowy watek z AD 2011 w temacie.

Ok.

Specjalnie zmieniłem jedynie datę w podtytule, żeby nie zakładać nowego wątku. Oczywiście jak jednak wolisz nowy temat, to nie ma przeszkód.

Tak, myślę że nowy temat będzie lepszy, tak jak to było co roku. Trochę bez sensu przebijać się przez 10-stron starych postów z 2010 roku aby dowiedzieć się czegoś o tegorocznej edycji.

Ale to dopiero jak skończymy ze stroną, dzisiaj jeszcze musieliśmy otworzyć koleje piętro (VI) bo jest taka frekwencja że zabrakło pokoi - mam nadzieję że do końca tygodnia kurz opadnie i będzie już wszystko na stronie gotowe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.