Skocz do zawartości
IGNORED

Teoria Darwina. No właśnie, teoria czy prawo?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już chyba ze znacznie mniejszym zapałem będę brał udział w tej dyskusji z szaleńcami bożymi. Nie potrafią zrozumieć argumentu wychodzącego poza dogmat, powtarzają swoje mantry. Ktoś im potwierdzi - dobra nasza, jest nas więcej. Zaprzeczy - przecież święte księgi mówią że będziecie w pogardzie czy nienawiści więc jest dobrze - bluźnią na nas znaczy mamy rację. A potem jeszcze kara boża ich czeka...

To można opisać cytatem:

"Gwałcą, gwałcą! - krzyczała Margot, której próby załatwienia napastnika kolanem sprawiały mu jedynie coraz większą rozkosz"

Zwłaszcza że dowiedzenie czegokolwiek poza może Twierdzeniem Pitagorasa czy oszacowaniem szumów vinyla na forum siłą rzeczy populano-naukowym bywa trudne. Tak więc chyba zaprzestanę dostarczania perwersyjnej przyjemności sekciarzom.

maciomen

nie potrafisz odpowiedziec wprost na pytanie kto jest autorem waszego tłumaczenia

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

maciomen 69, 5 Sie 2010, 15:18

>I to nie jest moja wydumana koncepcja filozoficzna, o tych sprawach jest napisane w najstarszej księdze świata - Biblii.

A czy dla Ciebie to nie Biblia stała się Bogiem?

cir, 5 Sie 2010, 14:32

>Aby uwierzyć w kreacjonizm nie musisz wiedzieć niczego o niczym i lepiej nawet, jeżeli nie starasz

>się dowiedzieć.

>reart zawalanie czytelnika terminami pseudonaukowymi, krasomówczą propagandą i fotkami spod rąk

>artystów plastyków-to standartowa sztuczka znana z uzycia jej przez zwolennikow tzw.

>"inteligentnego" projektu.

>Na mnie nie działaja ilosci wymienianych hurtem dowodow powtarzanych przez ciebie za swoimi

>mistrzami bo to jest spreparowane dla gamoni bez matury

>

>same sztuczki słowne :)jak w kazdym misjonarstwie

cir - szkoda że nie podjąłeś żadnego z wymienionych przeze mnie punktów - albo wiesz czym to grozi w publicznej dyskusji i chcesz sobie oszczędzić konsekwencji lub naprawdę nic o tych faktach nie wiesz bądź lekceważysz dyskutanta. Ja podaję fakty i rozumowanie - nie stać cie było dotąd aby podać KONKRETNE powody dla których wierzysz w ewolucję. A nawet gdybym nie miał matury - co to ma za znaczenie dla dyskusji - od razu wychodzi na jaw kto co na jakim poziomie ma do powiedzenia. A obrazki i przeinaczenia to domena ewolucjonistów - gdybyś przeczytał książkę Wellsa Ikony ewolucji dowiedziałbyś w jaki śmieszny sposób zostałeś oszukany pomimo tak wysokiego mniemania o swoim intelekcie.

Wykresy - pokaż gdzie tkwi ich fałszywość - KONKRETY poproszę.

terminy pseudonaukowe - proszę o konkrety z moich wypowiedzi

spreparowane dowody - konkrety podaj - tylko o tym można rozmawiać

jak dotąd chowasz się za ogólnikami i poza PDFem który wkrótce zrecenzuję nie splamiłeś się jakimś ucziwym opartym na argumentach udziałem w dyskusji. Nie odwracaj więc prosze kota ogonem i nie pisz że szkodzi mi rozwój wiedzy - ostatnie dziesiątki lat świadczą jak na dłoni że szkodzi to śmiertelnie darwinizmowi - choć jego zwolennicy zdają sie tego nie widzieć. Taka metoda na niewygodne fakty - metoda strusia i wmawiania oponentom czegoś odwrotnego i przyprawiania gęby.

cir - masz możliwość wykazać wszem i wobec że sie mylę - 11 punktów podałem - napisz gdzie i w czym się mylę. Tylko tak można to roztrzygnąć - zbadać wagę Twoich KONTRargumentów.

A tak jak zrobiłeś to powyżej - TAK SIĘ NIE ROBI, to nieładne, nienaukowe i nieetyczne. Może nasuwać podejrzenie że tych argumentów nie masz.

pozdrawiam - artur

fox733, 5 Sie 2010, 15:29

>Niech każdy spróbuje przestać myśleć na 2 minuty, tzn. najlepiej wpatrrzyć się w jeden punkt i kompletnie nie myśleć o niczym. Da się tak??<

przestać myśleć ... i oddychać (na wydechu) - to świetnie synchronizuje prace półkul

tylko nie dłużej, bo któryś geniuszu dostanie i ...

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

mamel, 5 Sie 2010, 17:27

>

>przestać myśleć ... i oddychać (na wydechu) - to świetnie synchronizuje prace półkul

>tylko nie dłużej, bo któryś geniuszu dostanie i ...

Można i tak synchronizowac:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe i działa ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Znacie takie powiedzenie: Są na świecie rzeczy które się nawet filozofom nie śniły?

Czy to możliwe, żeby były na świecie rzeczy, które się kreacjonistom nie śniły?

Jeżeli Bóg jest wszechmogący, to czy może stworzyć drugiego Boga? Czy może grać w nim w karty?

Po co mu materia jeżeli jest Duch?

Po co w ogóle cokolwiek?

Czy Bóg zasnął bo upił się ambrozją na smutno po Wielkiej Rewolucji Październikowej i w związku z tym przespał Hitlera, Stalina, Hiroszimę i Drezno? Czy jeszcze śpi?

>Łasic

Zaraz dostaniesz odpowiedź o zwycięstwie szatana i "wolnej woli" człowieka...

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Tadeiro, 5 Sie 2010, 20:35

>>Łasic

>Zaraz dostaniesz odpowiedź o zwycięstwie szatana i "wolnej woli" człowieka...

nie oczekuję odpowiedzi na głupie pytania od ludzi obdarzonych Prawdą Objawioną

chwila muzyki z dedykacją

reart -cos zmyslasz przeciez napisalem na samym poczatku ze posiadam "jakies" wykształcenie biologiczne a Ty mi odpisałes ze takowego nie posiadasz

KONKRETAMI są wiec moje wykształcenie i kilkadziesiat lat życia po czesci zwiazanego z wykształceniem

Twoje konkrety to nauczania mistrzów zwykle protestanckich lub wizjonerów typu stary Giertych lub oszustów jak ten guru niemiecki ktorego nazwiska juz nie pamietam a ktory atak na ewolucje połaczył z partia nacjonalistyczną :) i hitlerem :) -a skonczył w pudle za inne oszustwa

ciekaw jestem jak zakonczyły sie działania Giertycha w europarlamenciew temacie ewolcji -moze ktos to słuszał oficjalnie ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>ciekaw jestem jak zakonczyły sie działania Giertycha w europarlamenciew temacie ewolcji -moze ktos

>to słuszał oficjalnie ?

Pewnie niczym, Żydy, masony i NWO hurtowo podkładali mu nogi. Zawsze tak robią. Oni. Są wszędzie. Głównie w GazWyb i TVN. Izraelski desant darwinistów. Zewolucjonizują nam aryjską kukurydzę i naszczają do miski ryżu Chińczykom.

Co z tego Cir ,że masz wykształcenie biologiczne skoro nie przedstawiłeś jak dotąd żadnych argumentów

przemawiających za słusznością teorii ewolucji ,nie potrafisz obronić tego , w co wierzysz i czego nauczasz.Ja również czekam na konkrety od ciebie

Piotr

Panowie, a po co się spierać o Projekt. Nawet najlepszy projekt rozkłada kiepska realizacja.

A my tu mamy same buble... Największym z nich to Człowiek ;)

Matematyka nie jest czymś ,czego można dotknąć .Jest wytworem ludzkiego umysłu.Niemniej okazuje się ,że najlepsze zastosowanie znajduje na przykład w fizyce cząstek elementarnych i astrofizyce -dziedzinach jakże odległych od codziennego życia. Co to oznacza??? Według mnie stanowi to dowód ,iż nasza świadomość i zdolność zajmowania się matematyką nie są zwykłym przypadkiem ,trywialnym szczegółem ,nieistotnym skutkiem ubocznym ewolucji

Piotr

Do Jar 1

Ja nie uważam siebie za "bubel"

Zwróć uwagę ile wspaniałych rzeczy dokonały , mówiąc twoim językiem te "buble" :lot na księżyc ,telefon ,radio ,telewizja ,internet ,medycyna ,sztuka ,.................................,i w końcu wzmacniacz ,kolumny ,nośnik informacji muzycznej ,prąd abyś mógł słuchać i cieszyć się muzyką.

Potrafimy energię elektryczną zamienić na muzykę

Piotr

>Matematyka nie jest czymś ,czego można dotknąć

co to znaczy matematyka?

co to znaczy dotknąć

co to znaczy coś?

Łasic ,inteligencji nie można się nauczyć ani otrzymać w spadku po "matce ewolucji" skoro nie rozumiesz ,to trudno -przykro mi

Piotr

23031970, 5 Sie 2010, 21:47

>Do Jar 1

>

>Ja nie uważam siebie za "bubel"

>Zwróć uwagę ile wspaniałych rzeczy dokonały , mówiąc twoim językiem te "buble" :lot na księżyc

>,telefon ,radio ,telewizja ,internet ,medycyna ,sztuka ,......,i w końcu

>wzmacniacz ,kolumny ,nośnik informacji muzycznej ,prąd abyś mógł słuchać i cieszyć się muzyką.

>Potrafimy energię elektryczną zamienić na muzykę

Daj spokój, to przecie dzieło szatana. Na kij Bogu wzmacniacz? I jeszcze kabelki...

>Łasic ,inteligencji nie można się nauczyć ani otrzymać w spadku po "matce ewolucji" skoro nie

>rozumiesz ,to trudno -przykro mi

zdefiniuj te pojęcia, bo na razie na podstawie idiotycznych przesłanek głosisz bardzo autorytatywnie idiotyczne twierdzenia, co do Twojej uwagi o inteligencji - też bzdura, gratuluję, idiotyzm w każdym zdaniu, to wielka sztuka :-DDD i jeszcze to dobre samopoczucie

Nawet jeśli według ciebie ,to dzieło szatana ,to i tak JA nie jestem "bublem" ,a jeśli ty tak się czujesz ,to twoja sprawa - ze swej strony bardzo ci współczuję

Piotr

cir, 5 Sie 2010, 20:46

>

>

>reart -cos zmyslasz przeciez napisalem na samym poczatku ze posiadam "jakies" wykształcenie

>biologiczne a Ty mi odpisałes ze takowego nie posiadasz

>KONKRETAMI są wiec moje wykształcenie i kilkadziesiat lat życia po czesci zwiazanego z

>wykształceniem

cir - napisałeś i szanuję twoją wiedzę i wykształcenie a także doświadczenie. Znaczy że jesteś obok chyba (jeżeli dobrze zrozumiałem) Redaktora jedyną osobą która może w dwu postach pif-paf dać odpór kłamstwu i obnażyć moje błędy. To co ja piszę opieram także na moim wieloletnim dobywaniu wiedzy w tym zakresie. Byłem kiedyś ateistą a teraz jestem w pełni przekonany do moich poglądów, jak zobaczyłem ten wątek - nie wytrzymałem i dodałem 3 grosze - co z tego wyszło sam widzisz. Nie jestem człowiekiem zatrzaśniętym w swoim matriksie i szanuję ludzi którzy mają odwagę mieć swoje poglądy nawet jeżeli są po drugiej stronie bieguna do moich. Ale pod warunkiem że nie udają tatusia, kogoś kto pozjadał wszystkie rozumy i patrzy z góry uderzając epitetami zamiast argumentów. Przekonałem się że taką pozycję w rozmowach przyjmują ewolucjoniści - dlaczego ? ja wiem ale nie powiem ;-)

Jeżeli włączyłeś się do dyskusji i oferujesz jeden PDF oraz kilka epitetów - wybacz twoja zawodowa reputacja zostaje nadszarpnięta. Wszyscy mnie wysyłają na forum bio a tutaj biolog we własnej osobie który nabrał wody w usta choć epitetów nie brak.

Ja uważam - zrobisz co uważasz za słuszne - że powinieneś rzucić na stół konkrety i wykazać braki w moim rozumowaniu - jeżeli coś przeoczyłem przyjmę z pokorą.

>Twoje konkrety to nauczania mistrzów zwykle protestanckich lub wizjonerów typu stary Giertych lub

>oszustów jak ten guru niemiecki ktorego nazwiska juz nie pamietam a ktory atak na ewolucje połaczył

>z partia nacjonalistyczną :) i hitlerem :) -a skonczył w pudle za inne oszustwa

>

>ciekaw jestem jak zakonczyły sie działania Giertycha w europarlamenciew temacie ewolcji -moze ktos

>to słuszał oficjalnie ?

Niestety jesteś w błędzie - Behe jest biologiem molekularnym (więc masz kwalifikacje aby ocenić siłę jego argumentów), Hoyle jest ateistą i jednym z najtęższych łbów XX wieku ,żeby wymienić 2 podstawowych. Niestety ich argumentów nie znasz, nie czytałeś ale wiesz że są głupie - czy to jest POSTAWA GODNA NAUKOWCA?

Cir nie zasłaniaj się więc jakimiś protestanckimi wizjonerami - obal argumenty tych dwóch powyżej. Aby nie dać sobie robić wody z mózgu w tej kwestii wystarczy średnie wykształcenie ogólne i logika - dogmaty Darwina padają jak kłody.

To nieeleganckie wywlekać jakieś partie nacjonalistyczne - nie wiem o kim mówisz ale to argument w dyskusji o ewolucji PONIŻEJ PASA. Żenujące - masz czas na takie bzdety a na serio coś napisać - nie. Jak juz piszesz takie sensacje na poziomie Życie na gorąco to przynajmniej podaj nazwiska. Wydawało mi się że naukowców obowiązuje rzetelność w wymianie poglądów - ale może mi się wydawało.

Równie dobrze mogę cie obrzucić dokumentacją że Darwin był szowinistą, rasistą itp. Nie wiem czy znasz poglądy swojego idola w kwestiach społecznych i rasowych?

Gdybym je wygarnął jako argument przeciwko teorii ewolucji - miałbyś prawo nazwać mnie np prosiakiem. Miałbyś rację. Nie przytaczam takich argumentów bo szanuję intelekt swoich rozmówców. Nie jesteśmy w maglu jak sądzę. Temat zbyt poważny na takie chwyty.

Jeżeli naprawdę chcesz się o poglądach Giertycha dowiedzieć z pierwszej ręki polecam broszurkę którą wydał z okazji akcji w parlamencie europejskim.

giertych.pl/pliki/evolution.pdf

dowiesz się także jak się upupia ludzi o takich poglądach jak on w mediach.

pozdrawiam - reart

23031970, 5 Sie 2010, 21:56

>Nawet jeśli według ciebie ,to dzieło szatana ,to i tak JA nie jestem "bublem" ,a jeśli ty tak się

>czujesz ,to twoja sprawa - ze swej strony bardzo ci współczuję

Problem w tym, że Twoja ocena nie ma żadnego znaczenia - SĄD OSTATECZNY zdecyduje, a na pewno będą są tam inne kryteria. I sam nie wiesz, czy to nie Tobie współczucie bardziej potrzebne będzie ;)

Może ktoś z ewolucjonistów wyjaśni mi , po co ewolucja wyposażyła nas w sumienie , czyli poczucie moralności i jaki to ma związek z przetrwaniem gatunku ?????

Czekam na rzeczowe argumenty

Piotr

23031970, 5 Sie 2010, 21:38

>Matematyka nie jest czymś ,czego można dotknąć .Jest wytworem ludzkiego umysłu.

Ja nie uważam siebie za "bubel"

z takimi pomysłami? - nie pochlebiasz sobie zbytnio?

spokój - wątpię, ale racji faktycznie zero

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.