Skocz do zawartości
IGNORED

Granica pomiędzy Hi-Fi i High End, a nawet Ultra High End.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

dd6, 6 Sie 2010, 16:06

>jak płyta głowna zwykłego kompa. To niech mi ktoś proszę zrobi taki odtwarzacz i jeśli będzie grał

>tak jak Linn, to mogę 1/4 ceny Linna zapłacić. Dlaczego tylko 1/4? Bo nie mam supportu, aktualizacj

>oprogramowania ani pewności, że coś tam jednak nie jest skopane.

SB touch (10% dla mnie za poradę, i tak tanio ;)

Ja mam SB Classic aniołku, a ty comasz? Może byś tak napisał parę słów w o mnie. Tego wymaga szacunek dla innych uczestników tego forum.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

dd6, 7 Sie 2010, 12:29

>Ja mam SB Classic aniołku, a ty comasz? Może byś tak napisał parę słów w o mnie. Tego wymaga

>szacunek dla innych uczestników tego forum.

a ja myślałem, że szacunek do innych wymaga nie pytania obcesowo, "a co Ty masz"...

i nie jestem zwykłym aniołem, nie mówiąc o "aniołku", szacunek do innych objawia się tym, że nie zniekształcamy czyjegoś imienia czy nicka. Podstawy.

masza1968, 7 Sie 2010, 13:04

>dd6, 7 Sie 2010, 12:29

>

>>Ja mam SB Classic aniołku, a ty comasz?

>

>marantza i oriony o ile dobrze pamiętam :))

oooo i są też tacy co wiedzą lepiej co posiadam.

szybki Gonzo

>>>Każdy klocek oparty o prototyp to już klon.

Otóż nie!Każdy produkt oparty o prototyp,to model seryjny wdrożony do produkcji.

Tylko,że tak odbywa się na rynku profesjonalnym.

>Modrzew47

>Żaden inny punkt.W fabrykach,nikt nic nie podrabia a wszystko ma początek w projekcie autorskim.

W fabrykach klonowany jest produkt wyjściowy, jakim jest zbadany, pomierzony, odsłuchany PROTOTYP.

Jeśli kolejne klocki są identyczne jak prototyp, to czymże one są ? - jego klonami.

Znasz pojęcie klonowania ?

Klonowanie – w potocznym rozumieniu, proces tworzenia idealnej kopii z oryginału.

szybki gonzo

juz sie nadzwyczaj wyrobiles-to wyjasnij co to jest ten ultra high end-bo juz jestem stary i nie wiem.

szybki gonzo

juz sie nadzwyczaj wyrobiles-to wyjasnij co to jest ten ultra high end-bo juz jestem stary i nie wiem.

>stary audiofil

>szybki gonzo<

>juz sie nadzwyczaj wyrobiles<

Zupełnie nie rozumiem tego stwierdzenia.

>-to wyjasnij co to jest ten ultra high end-bo juz jestem stary i nie wiem.<

Ja też jeszcze nie wiem, próbuję zrozumieć, stąd pytania na wejściu tematu.

szybki Gonzo

Powiedz Staremu Audiofilowi, że ultra hi end jest wtedy, gdy ma się kable głośnikowe zbudowane w technologii symulacji głębokości wnikania .

szybki Gonzo

Co ty z tym klonowaniem i klonami?Ogrodnik jesteś,czy cóś?

Znam klony,występują pod nazwą Acer i jest ich całe mnóstwo i niekoniecznie podobne,choć z jednego gatunku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>modrzew47

>A ja wolę w płynach..procenty.<

Może dlatego masz problem ... z odróżnieniem Hi-Fi od Hi-End`u ? :)))

%-ty to przecież jeden z czynników tzw. "poprawiaczy" dźwięku, trzeba mieć tylko bardzo mocny sprzęt, bo im więcej tych %-ów, tym ciszej sprzęt słychać. Umiarkowanie, ale przerabiam to czasami, gorzej jak rano zerknę na gałkę volume - szok.

szybki Gonzo

Pewnie jesteś młody jeszce i małe doświadczenie masz.

Pożyjesz to i sprawdzisz.

Acha,napisz coś w o mnie,co masz aktualnie itd.to po to właśnie jest.

Takimi tekstami wychodzimy chyba poza zarys tematu >Granica pomiędzy Hi-Fi i High End, a nawet Ultra High End.<

Owszem, z wiekiem człowiek nabywa doświadczenia, ale im starszy, tym chyba bardziej zaczynają mu doskwierać liczne przypadłości jak np. utrata słuchu, pozostają wspomnienia, nie rozwijając szerzej.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Delikatnie rzecz biorac kolego gospodarzu nie masz jeszcze pojecia o czym mowisz...ale wszystko przed Toba mam nadzieje...

....>>>> Mechanical structures and electronic circuits are analogous. In the mechanical world all objects have their own resonant frequency. A table has its own sound when you knock it, so has everything. This is timbre, a combination of fundamental frequency and harmonic pattern. Even the planets rotate around the sun at their own frequencies. The human body has a biological clock which runs at specific frequencies. Sound is just an oscillation that is high enough to hear but too low to see! Music operates on these oscillations. In the path of music, the more resonances (timbre oscillations) there are the more the music gets corrupted. In my amplifiers the cables that connect the output stages on the PCB to the speaker terminals are uninsulated tin plated copper. The reason why it is not coated is to keep all resonant structures to a minimum and a dielectric is a resonant/absorbent structure. Do you know how this will effect the sound? It acts as a storage medium, add resonance and will colour the sound. Even dielectrics on the DC voltage rail wires will have a small effect on the sound. The best dielectric is air (no dielectric) so we choose to use bare wire....<<<<<

Ojej.

Nie po naszemu.

Zawsze można zaszpanować ;).

Zwyczaj publikacji polega na przytaczaniu tłumaczeń polskich i podaniu linka do oryginału.

Warto również wskazać źródło. . .

Podstawy właściwej komunikacji!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.