Skocz do zawartości
IGNORED

Czy są kolumny grające jak słuchawki GRADO?

Maro

Rekomendowane odpowiedzi

Jako fan metalu i nie tylko uwielbiam swoje Grado SR80. Pytanie jest proste, czy ktoś trafił w kolumny, które dają tyle radochy co słuchawki Grado? (Najlepiej w połączeniu z Naimem).

Ja mam Akkusy V4, grające właśnie pod Naimem :) Nie wiem czy grają jak słuchawki Grado. Na pewno grają lepiej niż niejedne kolumny znanych marek i sprawiają mi dużo frajdy :)

>rabies

To by już była aberracja zachowań audiofilskich - koleś taskający wzmacniacz od pokoju do pokuju. Ludzie by pomyśleli, że skubnął go wystawcom albo jest dziedzicznie obciążony.

Słuchasz na Sr80 metalu i to na no no to twardziel z Ciebie, ja też owe posiadam i jak podłączam je do Irivera T60 to tylko na muzę w stylu Dead Can Dance i symfonika,po prostu za ostre są rocku i metalu ale możę się mylę:)

Wybór słuchawek Grado oznacza pewien rodzaj preferencji prezentacyjnych - bezpośrednio, szybko, naturalnie, z dobrze oddanym impulsem. Na mnie - posiadaczu wielu modeli słuchawek firmy Grado - największe wrażenie robią kolumny z wielkimi basowcami, najlepiej papierowymi, odgrody i głośniki planarne. Poleciłbym odgrody wielodrożne Jamo, ale one chyba niemało kosztują. Z taniochy - Talcomp Shogun - dwudrożne podłogówki z papierowym wooferem 2800PLN lub bardziej wypasiona wersja (tej nie słuchałem) 3600 PLN. Z ich lampowcem za 4900 PLN śmigają jak ta lala. Mają też monitory podstawkowe w ofercie. Być może ich filozofia dźwięku trafia w moje gusta?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko raz zdażyło mi się słuchac kolumn grajacych z bezposredniością , detalami , barwą , dynamiką czyli wszystkimi zaletami słuchawek i były to Tubowe kolumny Avantgarde Acoustic .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.