Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

ok, ale ja jeszcze wolalbym taką rozpierduche, nawet przy grilu, wódce, jakies wrzaski, zycie, ale bez technologi i wyscigu szczurów, żenujących mediów, beztroska jak za prl-u, wiesz...

rozumujesz kombinujesz i juz jestes stary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tylko blablabla...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

maciekw, 28 Kwi 2010, 22:34

Nie od dziś na różnych forach podkreślało się lepszą jakość dźwięku ze starej mydelniczki, przy ustawieniach ss na

>dekodowanie flaców w serwerze i przesyłaniu siecią w formie wav. Przy przesyłaniu flaków siecią i

>dekodowaniu ich w samej mydelniczce dźwięk był odczuwalnie gorszy. Sam eksperymentowałem z

>ustawieniem SC a później SS i rzeczywiście lepiej dekodować np. w qnapie i przesyłać rozpakowaną

>muzę siecią. Ponadto jeszcze jedno. W zależności od wersji SS lub SC (użytych tam algorytmów

>dekodowania) jakość odtwarzanej muzyki także wykazywała różnice. Na ten temat też jest trochę

>informacji na angielsko języcznych stronach.

Maciek, jak się robi te ustawienia dot. miejsca dekodowania flaków? nie miałem pojęcia, że to jest konfigurowalne...

Andy777

zrzut ekranu odp. zakładki ustawień ss

Pozdrawiam Maciekw

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wlasnie dzwonilem do Logitech Polska i TOUCH nie bedzie w ogole dostepny na rynku polskim

rowniez zastanawialem sie na zamiana mojego classica na toucha, czy ktos juz go probowal kupic za granica, a jak tak to gdzie ??? no i pytanie czy rzeczywiscie warto zamienic ???

Niby nie, ale świadomość, że producent ma w dupie nasz rynek budzi niesmak. Poza tym nie wszyscy chętnie kupują przez internet. Część woli widzieć co kupuje

• Użytkownicy+

Jestem zły że nie można kupić w sklepie, nawet internetowym ale w kraju. Trudno co zrobić, może niech ktoś da linki gdzie jest on dostępny. Może z Niemiec można kupić ? Jeśli nie to USA pozostaje......:-( (czyli cło itd.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

robix, 1 Maj 2010, 11:08

>

Ukryta Zawartość

>

>robix

50% narzutu - WOW ! To chyba jednak kupię w jednym z tych sklepów internetowych do których linki podaliście.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Witam, to mój pierwszy wpis na forum, choć czytam je już kilka lat. W wtorek wieczorem kupiłem w niemieckim sklepie shop.chip.de Squeezebox'a Tuoch'a, a w piątek po południu zapukał do drzwi kurier z przesyłką. Płaciłem kartą kredytową i wyszło 1240 zł. Mam nadzieję że moja informacja pomoże komuś podjąć decyzję o zakupie.

Jeżeli kupujesz na firmę i masz tzw. unijny numer VAT to płacisz netto, a u nas regulujesz VAT 22%. W przeciwnym razie płacisz niemiecki VAT (MwSt)który ZTCW jest niższy niż nasz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Przecież jak idziesz w Czechach, czy Niemczech na piwo do knajpy to chyba nie płacisz VAT-u w Polsce.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tu:

Ukryta Zawartość

więcej szczegółów o serwerze wewnętrznym, dyskach i wydajności.

Ukryta Zawartość

W tym wypadku mamy do czynienia ze sprzedażą wysyłkową, stąd moje wątpliwości. Ze znalezionych w sieci informacji wynika, że sprzedaż wysyłkowa jest opodatkowana w kraju wysyłki do chwili przekroczenia określonego limitu, w przypadku Niemiec jest to kwota 100 tys. euro. Z tym, że po przekroczeniu tego limitu to na sprzedawcy spoczywa obowiązek rozliczenia podatku VAT w państwie przeznaczenia...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.