Skocz do zawartości
IGNORED

Dziwne tematy na forum stereo ... stymulowanie frekwencji ?

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

moze lepiej majtki podciagnac i przestac sie mazgaic w co drugim watku

porad przez rok dostałes wiecej niz było pytan , ani razu nie napisałes czy probowałes , jaki to miało sens i co z tego wyszło

póki co to wyglada ze wszystkie twe drogi i tak prowadza do audiofastu wiec moze ich pytaj o rade

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Z przyjemnością konstatuję fakt, iż po okresie zawieruchy związanej ze zmianą engine, forum powoli odzyskuje dawną werwę.

Z niepzyjemnością konstatuje kontynuującą konstypacje intelektualnej werwy forum.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wiem coś o tym z autopsji. Wielokrotnie obrywałem po uszach od miłośników stereo. Nieraz przy zastosowaniu słownictwa, jakiego się w eleganckim towarzystwie nie używa. Mam bowiem czelność przedstawiać się jako zwolennik i orędownik wielokanałowego odsłuchu muzyki.

A czytać umie?

Przecież forum nazywa się audioSTEREO.

Zatem wybrałeś na swoje orędowanie nie najlepsze miejsce.

Jeszcze raz podkreślę,więcej dystansu,tym bardziej,że skala problemu(jak to nazywasz) jest wybitnie (przynajmniej jak dla mnie) zabawowa.Nie zasiadamy w komisji Warrena.

To o teoriach spiskowych to akurat nie było o Tobie, tylko tak ogólnie. A istota problemu (nie "skala", jak raczyłeś przekręcić moje słowa) leży w tym, że zaśmiecają mi miejsce, gdzie kiedyś zwykłem się całkiem fajnie zabawiać. Zatem wypadałoby reagować, a nie olewać problem.

moze lepiej majtki podciagnac i przestac sie mazgaic w co drugim watku

porad przez rok dostałes wiecej niz było pytan , ani razu nie napisałes czy probowałes , jaki to miało sens i co z tego wyszło

póki co to wyglada ze wszystkie twe drogi i tak prowadza do audiofastu wiec moze ich pytaj o rade

Nie mazgaję się. Stwierdzam fakty. I tyle.

Nie rozumiem co masz na myśli pytając czy próbowałem i jaki to miało sens. Doprecyzuj proszę pytanie, z chęcią odpowiem. Z wielu rad tu otrzymanych skorzystałem z dobrym skutkiem.

A czytać umie?

Przecież forum nazywa się audioSTEREO.

Zatem wybrałeś na swoje orędowanie nie najlepsze miejsce.

Tak. Nazywa sie AUDUIOstereo. W tematyce audio mieści się również wielokanał. Zresztą jest zakładka Kino Domowe. Czyli z definicji właśnie wielokanał.

Pozatym nie czepiajmy się nazewnictwa. Źródłosłów nazwy "piwnica" pochodzi stąd, że przed wiekami to pomieszczenie służyło wyłącznie do przechowywania piwa. Innego zastosowania nie było. A "miednica" jest dlatego, że kiedyś robiono ją tylko z miedzi.

• Redaktorzy

"Od wczoraj dziewczyna czeka aż ktoś jej powie jaki system audio ma kupic bo sie nie zna i ma od lat zwykłą wieże. Czemu nikt jej nie odpisał?"

Gdzie to jest? Chętnie pomogę, jak trzeba.

"Od wczoraj dziewczyna czeka aż ktoś jej powie jaki system audio ma kupic bo sie nie zna i ma od lat zwykłą wieże. Czemu nikt jej nie odpisał?"

Gdzie to jest? Chętnie pomogę, jak trzeba.

Józwa Ty stary napaleńcu-spałeś,a jak mowa o dziewczynach to zaraz jesteś taki wyrywny))

Jest jeszcze inny problem, chodzi o to, że większość tych niby doradców g wie o tym co należy doradzić i jak. Pytania o wszelkiej maści sprzęt, czy o te Wasze kable też jest dziwne dla mnie. Ja, jak mam coś wybrać, muszę tego posłuchać, popatrzeć, "pomierzyć". Jest to o tyle trudne, ponieważ każdy słyszy inaczej. Sprzętu audio nie da się inaczej wybrać niż samemu posłuchać.

Co do oceny samych pomieszczeń, sam twierdziłem kiedyś, jak można oceniać dźwięk po obejżeniu zdjęcia pokoju. Okazuje się, że można. Ponad połowa zdjęć w samym temacie "Wasze Ustroje" zdradza niewiedzę samego rozstawienia kolumn. Czasami faktycznie nie ma w pokoju miejsca by zrobić to lepiej, więc kolumny lądują pod scianą, ale czasami..... Natomiast widząc mój pokój po ustawieniu kolumn jak trzeba i uzyskując piękną scenę 3D czasami słyszę, że nie mogę mieć tej sceny :D

Głupota ludzka była, jest i będzie. Najważniejsze to umieć ją wychwycić! A dziwne tematy? Hmmm, lepiej niech ktoś za mnie pomyśli, ja nie mam na to czasu....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.