Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam Konstruktora -Producenta Mnobloków Lampowych

esoteric55

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich klubowiczów. Ostatnio czytałem archiwalny numer magazynu HighFidelity online No37 z maja 2007r a w natknąłem się na artykuł :"Chillout Studio 16 Hz......" w którym to są zamieszczone dwa zdjęcia monobloków lampowych produkowanych na zamówienie przez jakiegoś polskiego konstruktora-producenta. Ponieważ sądząc po zamieszczonych zdjęciach są to urządzenia warte zainteresowania chciałbym dotrzeć do tego tajemniczego twórcy. Wykonałem już parę kroków w tym celu ale jak na razie bez efektu . Może ktoś z klubowiczów mógłby dopomóc ? Przy okazji polecam wszystkim miłosnikom lamp zapoznanie się z omawianymi zdjeciami monobloków bo sa to naprawdę urządzenia wyglądające bardzo ciekawie (przynajmniej na zdjęciach) .pozdrawiam

Link byś podał lub zdjęcie co by nie szukać za długo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wygląda jak skrzyżowanie MPMa z Pathos Classic.

Pytałeś w Chillout Studiu i Studio16Hz?

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Owszem. Nabyte od konstruktora przy okazji wizyty w KAIM, były kiedyś moje, Grzegorza ze Studio16Hertz, a potem powędrowały do jeszcze kogoś innego. Gdzie teraz są to nie wiem. Wiem jedynie że pan Waldek wykonuje coraz lepsze wzmacniacze, i nie tylko na diabełkach. Mamel i Stary Audiofil mają do niego bliżej, polecam ich podpytać.

Owszem. Nabyte od konstruktora przy okazji wizyty w KAIM, były kiedyś moje, Grzegorza ze Studio16Hertz, a potem powędrowały do jeszcze kogoś innego. Gdzie teraz są to nie wiem. Wiem jedynie że pan Waldek wykonuje coraz lepsze wzmacniacze, i nie tylko na diabełkach. Mamel i Stary Audiofil mają do niego bliżej, polecam ich podpytać.

kontakt przez PW

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Teo

to nie do końca jest tak jak myślisz,

powiem ci tylko tyle ,że konstruktor cześć elektrycznej i myśli owych wzmacniaczy jest P.Waldek

Wiem bo mam przez Pana Waldka składane monobloki na gm70

Chodzi o MPM, czyli Monobloki Pana Maćka. Nie Waldka, Kazia ani Stefana ;)

Teo lepiej dorobił bys klucze do tego pokoju diy na audioshow bo sprzątaczka je podobno zgubiła!!

Nie wiesz o kogo chodzi,a wysilasz się całkiem niepotrzebnie-pogadaj na pw z utopią to Ci WSZYSTKO WYJAŚNI-i wtedy pisz,bo tak to wprowadzasz chaos.

Teo

to nie do końca jest tak jak myślisz,

powiem ci tylko tyle ,że konstruktor cześć elektrycznej i myśli owych wzmacniaczy jest P.Waldek

Wiem bo mam przez Pana Waldka składane monobloki na gm70

Byłem przekonany że te monobloki sam skladałeś-tak jak mówiłeś-a to chodziło o składanie części do nich do swej szafki w swoim domku-teraz wreszcie...

.....zrozumiałem.

Też więc to jest nie do końca tak jak myślałem......chyba się starzeję.

ps.ale następne to już jak mówiłeś robisz sam na tej lampie mocy-211-tu sie nie mylę,bo sam tak mi mówiłeś.

Teo lepiej dorobił bys klucze do tego pokoju diy na audioshow bo sprzątaczka je podobno zgubiła!!<br />Nie wiesz o kogo chodzi,a wysilasz się całkiem niepotrzebnie-pogadaj na pw z utopią to Ci WSZYSTKO WYJAŚNI-i wtedy pisz,bo tak to wprowadzasz chaos.Byłem przekonany że te monobloki sam skladałeś-tak jak mówiłeś-a to chodziło o składanie części do nich do swej szafki w swoim domku-teraz wreszcie........zrozumiałem.Też więc to jest nie do końca tak jak myślałem......chyba się starzeję.ps.ale następne to już jak mówiłeś robisz sam na tej lampie mocy-211-tu sie nie mylę,bo sam tak mi mówiłeś.

Składałem cześć mechaniczną a P.Waldek elektryczną :)

Teo ma rację. Wystarczy sięgnąć do odpowiednich wpisów pana Maćka.

Monobloki Pana Maćka od "innych GM70" różnią się tym, że trafa wyjściowe nawijał pan Maciek.

To jest największy sekret ich walorów brzmieniowych.

sekret walorów brzmieniowych - czego to ludzie nie wymyślą

Pewnie jak byłeś u P.Waldka widziałeś rozebrany ten sekret

nic specjalnego :)

A to jest ten p.Waldek, którego lampiak stoi u starego? Bardzo fajnie to grało.<br />

stało, grało, dziś to historia, gra na Śląsku, jest nowe - ma lepsze pre

nowe pre P.Waldka

Ukryta Zawartość

t1698_DSC06525.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 18 Października 2010 - spam?
Ukryte przez Fr@ntz, 18 Października 2010 - spam?

sekret walorów brzmieniowych - czego to ludzie nie wymyślą

Mamel

Licz się ze słówkami swoimi-bo posta pisał chyba kuzyn prezia USA-nijaki BARAKA))))

utopia - "nowe pre P.Waldka"

ani to nowe, ani Waldka - inne lampy, obudowa Twoja - coś zmyślasz

<br>utopia - "nowe pre P.Waldka"<br>ani to nowe, ani Waldka - inne lampy, obudowa Twoja - coś zmyślasz

Obudowę ja robiłem, Pan Waldek składał

część elektroniczną kilka dni temu od niego odebrałem wiedz mam omamy ?

jak inne lampy 4p1ł 

</p>

Witam ,widzę że mój wątek spotkał się z odzewem .Miło sie czyta opinie forumowiczów ale jak dotąd nadal nie wiem jak skontaktować się z tajemniczym panem Waldkiem , który jak wynika z dyskusji jest konstruktorem omawianych monobloków . Nie znam jeszcze zbyt dobrze zwyczajów panujących na tym forum . Miałem nadzieję iż służy ona do wymiany poglądów grupie osób których wspólną pasją jej poznawanie piękna muzyki odtwarzanej za pośrednictwem wzmacniaczy lampowych .Toteż nieco dziwią mnie niektóre odpowiedzi ( na inne wątki) zawierające jakieś złośliwości ,przytyki, uwagi które niczemu nie służą . Myślę że jesteśmy niezbyt liczną grupą hobbystów którzy powinni być sobie życzliwi i pomocni .Ludzi złośliwych i mało sympatycznych mamy wystarczająco dużo na co dzień .

Obudowę ja robiłem, Pan Waldek składał

część elektroniczną kilka dni temu od niego odebrałem wiedz mam omamy ?

jak inne lampy 4p1ł 

Widzę,że z Ciebie naprawdę fajowy stolarz jest!!!

esoteric jak chcesz aby było miło gładko i przyjemnie to raczej idz kup w sklepie, zakup DIY do takich zwykle nie należy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 18 Października 2010 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 18 Października 2010 - spam

esoteric

mam nieskończony projekt do odstąpienia. Myśl techniczna od Mr. Kondo, trafa od toroidy.pl, obudowy nie mam skończonej,

ale może pogadać z Utopią? Kegony się normalnie chowają... ;-)

sprzedam opla.... do malych poprawek lakierniczych....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

sprzedam opla.... do malych poprawek lakierniczych....

Kto ma Opla ten ma hopla ;)

Jak zwał tak zwał. Istotne czyja jest myśl techniczna.  

Planuję zrobić monobloki. Myśl techniczna Mr. Kondo, trafa z toroidy.pl, więc Kegony normalnie klęczą przy nich.

Szukam konstruktora, który zrobi mi fajne obudowy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Planuję zrobić monobloki. Myśl techniczna Mr. Kondo, trafa z toroidy.pl, więc Kegony normalnie klęczą przy nich.

Szukam konstruktora, który zrobi mi fajne obudowy.

Za Legionowem są Michałowice-jest tam stary kowal-zrobi Ci obudowy takie,że klękajcie narody!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.