Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana usher x-718 na epos m22i

gumis

Rekomendowane odpowiedzi

A z czym to gra, jaki pokój, czego słuchasz, jakie brzmienie preferujesz?

Słuchałem X-719 i m22i to kompletnie różne style grania. Usher miękko i bardziej analogowo, a eposy neutralnie, może nawet ciut chłodno.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Słuchałem naprzemiennie jednych i drugich, kolega audiofil ma eposy w domu więc od czasu do czasu słucham; zawsze uważałem, że eposy są to fajne kolumny, ale nieco sterylne, pozbawione muzykalności usherów. Również przestrzeń podpowiada ushery. Góra tez jest lepsza w usherach moim zdaniem, chyba że ktoś lubi metalowe kopułki. Tak więc zmieniasz podobną pólkę na podobną półkę, a moim zdaniem usher gra dużo fajniej. Oczywiście winieneś słuchać sam, ale obawiam się, że sprzedając ushery mógłbyś potem żałować.

Miałem ushery x719 i słuchałem wczoraj eposów m22i. Nie kupiłbym ani jednych ani drugich swoją droga . Porównują c te dwie kolumny mi znane to :

Usher lepsza przestrzen - tu nie ma co się czepiac w eposach słabiej , bas z usherów większy z eposa lepszej jakości przyjemniejszy w odsłuchu , średnica w usherach "sztuczna" w eposach ciut za mało jak dla mnie zabarwiona ale Ok, góra w usherach lepsza ale gorsza niż z kopułek dynaudio czy scanspeaka nawet tych tanczych modeli, w eposach góra to nieporozumienie brak wybrzmień , takie "cykanie aby było " - fajna kolumna , gdyby dali dobry gwizdek była by to rewelacja w swojej klasie cenowej.

Pozdrawiam

w tej cenie trudno: możesz mysleć o usherach z berylową kopułką, bardziej naturalno fizjologiczne są pro-ac, ale nie wiem czy się zgrają; z "metalowych" bardzo mi się podobały monitor audio gold

A jak duże pomieszczenie i do jakiej kwoty?

Jeśli masz z 18mkw i możliwość odpowiedniego ustawienia to zbierał bym na AVcon Avalanche Monitor, lub może Harbeth - ale tych nie słuchałem.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

jeśli Kolega szuka nowych kolumn w cenie ok. 5 kzł to podpowiem (żeby nie było tak łatwo wybrać) Vandersteeny model 1ci. kapitalne kolumny o kulturalnym brzmieniu. wygląd nieco kontrowersyjny :)

na wtórnym rynku można za takie pieniądze trafić dwójki, a one dumnie noszą opinię "największej okazji w hi-endzie". Oczywiście ten hi-end to przesada, ale naprawdę hi-fi z wysokiej półki.

aha - i lubią się z tranzystorem.

pozdr.

Ł.

słuchałem 2 i potwierdzam, że z tranzystorem mocnym grają bajecznie, no ale to duże kolumny (Kulpa chyba pisał, że 1 są spójniejsze); w tych cenach to można kupić magenpany i zapomnieć już na zawsze o wymianie kolumn (jak dla mnie)

Myślicie że 2x100w przy 8 będzie mało

Tyle informacji niewiele mówi. Amplitunery kina mają po ~120Wx2 (mocy prawdziwej, zmierzonej) a jaka mimo to jest o nich opinia to wiadomo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.