Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.02.2022 o 14:06, mariusz30 napisał:

Witam w klubie z Ma 12000.

Klepek1 W jakim pomieszczeniu grają u Ciebie 803d3?

Ciężko określić bo sam salon ma 5x5m ale jest do tego jeszcze dużo dodatkowej przestrzeni na jadalnie z boku i korytarz za głośnikami. Ale głośniki są ustawione na ścianę z szyb ( wyjście na taras) oddaloną 4,3m od osi głośników. 

MA12000 przyszedł błyskawicznie. Mam go od czwartku. Różnice dokładnie opiszę później. W skrócie - różnica jest mała i duża zarazem. Porównując na szybko głównie dotyczy przejrzystości (to dwa światy) i wynikających z tego tytułu wielu konsekwencji.

8 godzin temu, mariusz30 napisał:

Jak myślisz 803 d3 mają szansę zagrać w 20 m czy to raczej za małe pomieszczenie?

Tak samo uważam że na 20m2 pociągną bez problemu. Właśnie planuję sprzedać swoje 803 d3 i kupić 802 d4 do moich 25m2. Już rozmawiałem z Top HiFi na temat wymiany i dopłaty z mojej strony, ale raczej sprzedam poza nimi bo zawsze parę złotych więcej wpadnie. 
Osobiście uważam że Ma12000 pięknie się zgrywa z 803 d3. Fakt że mam jeszcze suba Rel s/812 i nim dół jest tak pięknie zaokrąglony i mięsisty.  Jak sprzedawałem Hegla to było u mnie 2 kupców na odsłuchach (już miałem Ma12000) i obydwoje byli pod ogromnym wrażeniem ( oby dwoje napisali o tym później w sms’ach) i pytali się w jakiej cenie są 803 d3 bo z Ma12000 grają wyśmienicie. 

9 godzin temu, mariusz30 napisał:

Jak myślisz 803 d3 mają szansę zagrać w 20 m czy to raczej za małe pomieszczenie?

Tak samo uważam że na 20m2 pociągną bez problemu. Właśnie planuję sprzedać swoje 803 d3 i kupić 802 d4 do moich 25m2. Już rozmawiałem z Top HiFi na temat wymiany i dopłaty z mojej strony, ale raczej sprzedam poza nimi bo zawsze parę złotych więcej wpadnie. 
Osobiście uważam że Ma12000 pięknie się zgrywa z 803 d3. Fakt że mam jeszcze suba Rel s/812 i nim dół jest tak pięknie zaokrąglony i mięsisty.  Jak sprzedawałem Hegla to było u mnie 2 kupców na odsłuchach (już miałem Ma12000) i obydwoje byli pod ogromnym wrażeniem ( oby dwoje napisali o tym później w sms’ach) i pytali się w jakiej cenie są 803 d3 bo z Ma12000 grają wyśmienicie. 

304A660F-5767-4A06-A793-898BCFAE4586.jpeg

Godzinę temu, GF21 napisał:

klepek1: bardzo ładnie to wygląda, choć MA12000 wszedł w Twój rack chyba raczej na styk?

Nie jest mu tam troszkę za ciepło?

Spokojnie to tylko tak wygląda ta szafka to mój pomysł a kolega ją zmajstrował. Lewy bok szafki jest całkowicie bez ściany więc od tej strony ma 100% chłodzenia. Góra wygląda solidnie ale ma tylko 2cm więc od góry ma około 8cm luzu.  Ale do brzegu…wczoraj grałem wymagające kawałki na 60% głośności i różnica pry mierzeniu temperatury radiatorów sięgała 3 -4st. C ( po 30 min. grze 48 st. Vs 52 st.C lewa strona kontra prawa strona). Przy graniu ok. 35% temp. spadają do 38 vs. 40

Edytowane przez klepek1
W dniu 11.02.2022 o 08:48, jaxcek napisał:

Kusi mnie spróbować Maka. Co polecicie jako debiut? Ma8900 czy Ma352?

Miałem 352, teraz mam 8900. 352 podobał mi się dużo bardziej, niestety zbierał zakłócenia z GSM (sprawdzane u dystrybutora na innym egzemplarzu).

2 godziny temu, slasar napisał:

Miałem 352, teraz mam 8900. 352 podobał mi się dużo bardziej, niestety zbierał zakłócenia z GSM (sprawdzane u dystrybutora na innym egzemplarzu).

Czym objawiały się zakłócenia GSM? Pochodziły od nadajnika czy telefonów?

W dniu 21.02.2022 o 11:26, Miltoniusz napisał:

MA12000 przyszedł błyskawicznie. Mam go od czwartku. Różnice dokładnie opiszę później. W skrócie - różnica jest mała i duża zarazem. Porównując na szybko głównie dotyczy przejrzystości (to dwa światy) i wynikających z tego tytułu wielu konsekwencji.

Dźwięk ewoluuje. Na początku był przygaszony, potem stał się przejrzysty i naprawdę piękny, teraz znów przygasł. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Na chwilę obecną gra dość podobnie do MA8900. Natomiast co do wyglądu - sądziłem że z racji swych gabarytów przytłoczy nieco przestrzeń i będzie wyglądać to gorzej niż w przypadku MA8900. Wygląda lepiej. Zważywszy na pewien przesyt formy to aż dziw jak cieszy oko.

21 godzin temu, Miltoniusz napisał:

Czym objawiały się zakłócenia GSM? Pochodziły od nadajnika czy telefonów?

Tu nagrałem zakłócenia przy głośniku bez telefonu obok:

Cyrk zaczynał się, gdy w pobliżu wzmacniacza znalazł się telefon z włączonym 2G albo 3G, nie pamiętam dokładnie. Wzmacniacz zachowywał się jak tanie głośniki komputerowe - wzmacniał zakłócenia.

5 minut temu, slasar napisał:

Tu nagrałem zakłócenia przy głośniku bez telefonu obok:

Cyrk zaczynał się, gdy w pobliżu wzmacniacza znalazł się telefon z włączonym 2G albo 3G, nie pamiętam dokładnie. Wzmacniacz zachowywał się jak tanie głośniki komputerowe - wzmacniał zakłócenia.

Próbowałeś zmienić lub sprawdzić lampy? 

1 minutę temu, dyzio4 napisał:

Próbowałeś zmienić lub sprawdzić lampy? 

Dystrybutor był u mnie, zmieniał lampy i zakładał filtry na zasilanie. W końcu sprawdziliśmy inny egzemplarz u niego w salonie i było to samo.

9 minut temu, slasar napisał:

Dystrybutor był u mnie, zmieniał lampy i zakładał filtry na zasilanie. W końcu sprawdziliśmy inny egzemplarz u niego w salonie i było to samo.

To inaczej. A jaki to był telefon czy urządzenie, które to powodowało? 

5 minut temu, dyzio4 napisał:

To inaczej. A jaki to był telefon czy urządzenie, które to powodowało? 

Bez znaczenia, wystarczyło zmienić standard sieci na któryś niższy. Ja sprawdzałem na iphonie i samsungu, oba działają do dzisiaj bezawaryjnie jakby co 😉 

2 minuty temu, slasar napisał:

Bez znaczenia, wystarczyło zmienić standard sieci na któryś niższy. Ja sprawdzałem na iphonie i samsungu, oba działają do dzisiaj bezawaryjnie jakby co 😉 

Jak to zmienić standard sieci? Np z LTE na 3G? 

20 godzin temu, Miltoniusz napisał:

Dźwięk ewoluuje. Na początku był przygaszony, potem stał się przejrzysty i naprawdę piękny, teraz znów przygasł. Nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Na chwilę obecną gra dość podobnie do MA8900. Natomiast co do wyglądu - sądziłem że z racji swych gabarytów przytłoczy nieco przestrzeń i będzie wyglądać to gorzej niż w przypadku MA8900. Wygląda lepiej. Zważywszy na pewien przesyt formy to aż dziw jak cieszy oko.

Co do ewolucji dźwięku to jeszcze spokojnie, tutaj oprócz elektroniki muszą się ułożyć lampy, a to jak wiadomo trwa. Kiedyś miałem c2500, w skrajnym przypadku wygrzewanie lamp zajęło niemal 200h zanim zaczęło to właściwie grać. U mnie też były tak jak piszesz sinusoidy w graniu.  Za 2 tygodnie będzie można ocieniać:)

PS. A tak przy okazji to GRATULACJE! 

3 minuty temu, dyzio4 napisał:

2G to chyba już nie ma? A po co to się robi? 

Hehe, nie wiem. Prawdopodobnie to moi sąsiedzi mi zakłócali, bo mieszkam w bloku. Trochę nerwów mnie kosztowało zanim znalazłem przyczynę.

Teraz, slasar napisał:

Hehe, nie wiem. Prawdopodobnie to moi sąsiedzi mi zakłócali, bo mieszkam w bloku. Trochę nerwów mnie kosztowało zanim znalazłem przyczynę.

To na szczęście 2G już nie ma więc teraz działają dobrze 😄😄

Godzinę temu, jaggo00 napisał:

Co do ewolucji dźwięku to jeszcze spokojnie, tutaj oprócz elektroniki muszą się ułożyć lampy, a to jak wiadomo trwa. Kiedyś miałem c2500, w skrajnym przypadku wygrzewanie lamp zajęło niemal 200h zanim zaczęło to właściwie grać. U mnie też były tak jak piszesz sinusoidy w graniu.  Za 2 tygodnie będzie można ocieniać:)

PS. A tak przy okazji to GRATULACJE! 

Poczytaj mój pierwszy post, dokładnie pisałem to samo. Po 1 dniu chciałem MA12000 oddać ale po sugestii sprzedawcy aby dać jemu szanse na wygrzanie. I rzeczywiście po kilku dniach ciągłej gry stały się cuda. MA 12000 gra obecnie nieporównywalnie lepiej niż na początku.  Odnośnie porównania MA12000 do MA9000 macie tu polski artykuł i nagtodę od magazynu na najlepszy wzmacniacz 2022: 

https://hi-fi.com.pl/testy/wzmacniacze/5677-mcintosh-ma12000.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.