Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze klasy T . T jak Tripath

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Jestem tu nowy na tym forum. Interesują mnie bardzo wzmacniacze TA 2050.

Manm prośbę, pytanie do „fakamada“

1- o ten Link do: „z zabudowanym potencjometrem i dobrymi kondami na wejsciu. Mogę podesłać link do Ebay'a“

2- i czy ten od SURE 2x100 W jest lepszy

3- czy modifikacja SURE jest trudna, (dawno już nie miałem lutownicy w ręku )

Z góry dziękuję

1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Jeśli porównywać wersje niemodyfikowane to Sure jest gorszy jakościowo (kondy, cewki).

3. Łatwa. Najwazniejsza jest zmiana kondensatorów wejściowych. Lista mozliwych mod'ow jest długa. Warto zmienić chłodzenie na pasywne (radiator Zalmana)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fakamada

Już zamówiłem: TK2050 Hifimediy V2.0 2*100W@4ohm + Meanwell 27V 350W

ten łatwiejszy do montarzu i "kompletny" (na początek)

ciekawe kidy do mnie dojdzie z Chin.

Już zamówiłem: TK2050 Hifimediy V2.0 2*100W@4ohm + Meanwell 27V 350W

ten łatwiejszy do montarzu i "kompletny" (na początek)

ciekawe kidy do mnie dojdzie z Chin.

Super. Daj znać jak wrażenia.

Napewno !

Będzie to jednak trwało

Tak przy okazji, Moje wyposarzenie:

Klipsch: 2xRB25, RC7, 2x RB15 sub RW12

Marantz AV SR 6001, Denon DVD 1740

Stereo: Narazie jeszcze:

Klipsch: 2x RF7 Marantz 7200 jakiś cd Player Techniks

Napewno !

Będzie to jednak trwało

Tak przy okazji, Moje wyposarzenie:

Klipsch: 2xRB25, RC7, 2x RB15 sub RW12

Marantz AV SR 6001, Denon DVD 1740

Stereo: Narazie jeszcze:

Klipsch: 2x RF7 Marantz 7200 jakiś cd Player Techniks

RF7 mogą fajnie zagrać z tym wzmakiem. Przydałoby się jednak rozdzielcze źródło.

Co rozumiesz przez "rozdzielcze źródło" ?

Jakiś DAC, który pokazuje najdrobniejsze szczegóły, nie gubi detalu, nie zamula. Myślę, źe po zmianie wzmaka będzie to u ciebie "wąskie gardło". Nie znam twojego modelu Technicsa, ale ogólna opinia o tej marce jest bardzo słaba. Nie dotyczy to tylko podobno topowej serii. Miałem kiedyś ich wzmacniacz z dość wysokiej półki i był okropnie mulisty.

uwazajcie, bo wam jeszcze taki tripath zagra lepiej od mjuzikandżela po tjuningu :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

uwazajcie, bo wam jeszcze taki tripath zagra lepiej od mjuzikandżela po tjuningu :)

... i miałbyś problem ... o czym tu pisać ...

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 2 tygodnie później...

fakamada

piszesz że będę potrzebował: "Jakiś DAC"

czy mogłbyś coś zaproponować niedrogiego, oprócz tego co proponujesz jako źródło dźwięku CD player, może HD, albo Squeezebox ?

(P.S. mój TK2050 Hifimediy jeszcze nie doszedł)

A tego ktos sluchal?

Hilly T-Amp 90.

Witaj,

mam od roku ten wzmacniacz w komplecie z DAC tez HLLY, jak kupowalem ten zestaw to mialem Arcama CD73 i wzmacniacz A80 ale szybko sprzedalem tego Arcama

Pozdrawiam

Rafal

W temacie DAC jestem całkowicie zielony, czy możesz dokładniej opisać co masz, no i czy jesteś zadowolony z tego T-Amp90

Oprócz tego T-Amp 90 który napedza podłogowe kolumny firmy Aurum Cantus, posiadam tego DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Z tego wzmacniacza jestem bardzo zadowolony gra jak wz. tranzystorowy nie jak lampowy jak te mniejsze wzmacniacze.

Pozdrawiam

Rafal

Ukryta Zawartość

rafal111

a co podłączasz do DACa, tzn. z jakiego źródła pochodzi muzyka. Chodzi mi czy można do takiego DACa podłączyć np. byle jaki DVD Player (optycznie)?

jak to jest z takim tripathem:

Ukryta Zawartość

ponoc on nie jest taki slabowity i z powodzeniem da sobie rade z wymagajacymi podstawkowcami?

czy warto do niego dokupic porzadne zasilanie?:

Ukryta Zawartość

Ten chip 2020 jest taki dobry? ktos sluchal tego konkretnego modelu? jaki to jest dzwiek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Żonka mnie pogoni z domu chyba, bo się potyka już o moje graty ale, iż nie miałem nigdy przyjemności z tego typu układami, a koszta nie są zabójcze - zamówiłem sobie zestaw na ibaju, zobaczymy co to jest warte.

rafal111

a co podłączasz do DACa, tzn. z jakiego źródła pochodzi muzyka. Chodzi mi czy można do takiego DACa podłączyć np. byle jaki DVD Player (optycznie)?

Witam,

ja podlaczam byle jaki komputer optycznie (SPDIF) ale bez problemu mozesz podlaczyc DVD !

Pozdrawiam

Rafal

m:

Ukryta Zawartość

ponoc on nie jest taki slabowity i z powodzeniem da sobie rade z wymagajacymi podstawkowcami?

czy warto do niego dokupic porzadne zasilanie?:

Witam,

u mnie ten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bez problemu napedza komumny: z głośnikiem wysokotonowym wstęgowym, dwoma głośnikami średnio-niskotonowymi 13 cm oraz głośnikiem niskotonowym 25 cm. Pokretlo wzmacniacza max na godz. 12.

Pozdrawiam

Rafal

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hej,

Sam posiadam ten wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - od prawie roku, podłączony z isophonami papierowymi - czaruje, oj czaruje!

Taka konfiguracje doradził mi artPaw, polecam jest pięknie !

Źródłem na zmianę są: Sony PSX, 502, Ken7020, dv300+behringer.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez raptusx

Ale czy warto kupic do tego 2020 20W to osobne zasilanie i czy on jest w stanie napedzic wymagajace kolumny. ponoc tak, ale chce sie upewnic, a to nie jest taki sam jak 2 posty wyzej:)

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Ale czy warto kupic do tego 2020 20W to osobne zasilanie i czy on jest w stanie napedzic wymagajace kolumny. ponoc tak, ale chce sie upewnic, a to nie jest taki sam jak 2 posty wyzej:)

Mamel. Jak wraźenia. Udało się uruchomić Sure ?

Ciekawy jestem brzmienia tych mikro wzmacniaczyków impulsowych, jak dotrze cały i zdrowy mój egzemplarz z Chin oraz uda się to uruchomić, na pewno wyrażę swoją opinię. Na razie zasięgnąłem języka u wujka googla i okazuje się, że chyba kilku producentów skłania się jak najbardziej ku tej technologii (głównie moduły B&O IcePower). Może to będzie w końcu jakaś mała rewolucja na rynku wzmacniaczy i tak jak niektórzy żegnają się teraz z CD, to niedługo będą mogli pożegnać się również z tradycyjnymi tranzystorami, lampami i innymi toroidowymi monstrami ;) I chyba za naszymi granicami ludzie bardziej interesują się tymi kostkami niż unas, bo widać, że tylko kilku śmiałków się znalazło.

Samych kostek jest kilka do wyboru, może ktoś widział jakieś sensowne porównanie właściwości sonicznych "na ucho" (nie mocowych), bo jakoś nic ciekawego nie widziałem?

Pojawiła się tutaj kwestia gniazdka słuchawkowego w Toppingu TP21. Otóż, moim zdaniem jest to raczej gadżet. Z posiadanych przeze mnie słuchawek, jako tako gra tylko z CAL!

Poza tym wzmacniaczyk gra ładnie. Też go używam w upalne dni. Miękkie, przyjemne, choć niezbyt przejrzyste, granie.

Kupiłem niedawno u tego sprzedawcy Matrix M-Stage. Rzetelny i kontaktowy Chińczyk. Jak ktoś potrzebuje takich ^^ wzmacniaczy to niech śmiało klika, bo niezła jest ta promocja :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Mamel. Jak wraźenia. Udało się uruchomić Sure ?

Sure gra! trafo 19V AC więc 26,5V DC po mostku - 4x HFA08TB60S (obciąża 1.5V) - to optymalne napięcie, przy 30V wzbudzał się przy wyłączaniu

teraz wiatrak prawie nie pracuje, nic się nie grzeje - jest ok

grał jak wszystkie - ciepło i bez wyrazu

po usunięciu na we diody J11 i zastąpieniu C18 i C19 dobranym kondkiem (dobranym do barwy całego systemu) jest very nice,

nawet bardzo very i to za grosze - polecam

jeśli TDA7294 stoją w studiach (jak niektórzy piszą) to ten powinien stać na miejscu Statuy Wolności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawy Tripath z wyjściem słuchawkowym + DAC:

Ukryta Zawartość

I jeszcze to:

Ukryta Zawartość

.

post-17176-079475200 1293572649_thumb.jpg

post-17176-086824100 1293572927_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

cofam te 4x HFA08TB60S, na BVY jest lepiej a tymi słabiakami TK2024 nie ma co sobie d..y zawracać

bo i ten TK2050 też za silny nie jest, niby 100W a na 8 ohm przy optymalnym napięciu ze 30 to wszystko

• 4 tygodnie później...

Huraaa !!!!!

Przyszedł mój: TK2050 Hifimediy V2.0 2*100W@4ohm + Meanwell 27V 350W

kupiłem i zampłaciłem go 27.11.2010 przyszedł 20.1.2011

Podłączyłem na szybko i gra.

Gra całkiem nieźle, trudno mi już teraz, odrazu, napisać czy gra naprawdę dobrze, połączony jest prowizorycznie, źródło dźwięku jest złe: stary cd Techniksa i DVD Denona, Ale wydaje mi się już teraz , że ma potencjał.

• Pokaż nowe odpowiedzi