Skocz do zawartości
IGNORED

recenzje prasy audiofilskiej

troy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To zależy. Będziecie mieli promocje, jakieś reklamy gdzieś, ktoś się o was dowie? Realnie to tak z 6 do 7 tysiący, tyle chyba mają inne pisam branżowe. Ale sądząc że to pierszy numer i zainteresowanie może być większe, to może i z 8 tys. bym zaryzykował.

Pozdrawiam Stempur

stempur, 31 Sty 2006, 15:56

>Witam

>To zależy. Będziecie mieli promocje, jakieś reklamy gdzieś, ktoś się o was dowie? Realnie to tak z 6

>do 7 tysiący, tyle chyba mają inne pisam branżowe.

>Ale sądząc że to pierszy numer i zainteresowanie

>może być większe, to może i z 8 tys. bym zaryzykował.

Oj, ryzykant, ryzykant. Nakład będzie mniejszy, znacznie mniejszy...

>Pozdrawiam Stempur

Pozdrawiam

Magazynie Audio, albo jesteś tendencyjny, albo cierpisz na sklerozę. To ja pierwszy poruszyłem w tym wątku kwestię działu DIY w Twoim piśmie, zaproponowałem również że udostępnię projekt. A że było od tamtego momentu minął już cały kwartał, to już zapomniałeś, lub też wygodnie Ci było zapomnieć. Przypominam więc:

McGyver, 28 Paź 2005, 23:05

>Jeżeli tak, to służę projektem, gdy nadejdzie czas zapraszam do korespondencji na priva. Namiary w

>"o mnie".

Powyższy mój wpis rzecz jasna jest odpowiedzią na to co napisał Magazyn:

"A tak odbiegając troszkę, muszę przyznać, że zainteresowanie z jakim spotkała się możliwość propagowania nurtu DIY na łamach Magazynu Stereo było na wysokim wprost ZEROWYM poziomie. A to świadczy, że chętnych do budowy jest wielu, a do udostępniania projektów prawie nikogo."

Muszę przyznać że jest w tym sporo racji. Poza mną nikt nie zaproponował udostępnienia projektu. Ale też i odpowiedzi magazynu na moje postawienei się do dyspozycji nie było. Zatem marudzenie Magazynu jest bezpodstawne, gdyż nie stworzył "mozliwości propagowania nurtu DIY na łamach". Moje postawienie się do dyspozycji pozostało bez odzewu.

majo, 1 Lut 2006, 00:47

>ten magazyn audio to dlugo jeszcze bedzie tak cznial? to pierwsze zjawisko, ktore jedzie na

>sztucznym plucku jeszcze przed poronieniem. brawo!

Majo do końca nie wiem o co Ci chodzi, ale lubię CIĘ i jeśli chcesz otrzymać pierwszy numer Magazynu - podaj adres.

Spoko dwa lata odkladalem na kolumny to i na gazete moge poczekac...

Kilka pytan:

Bedzie można kupic tylko w Empiku? Czy w "Kolporterze" też?

Skoro jest już w drukarni to czy można podać spis treści pierwszego numeru?

No i może wstępniaka na forum zacytować ;-)

pełen wiary pozdrawiam

McGyver, 1 Lut 2006, 03:55

>Powyższy mój wpis rzecz jasna jest odpowiedzią na to co napisał Magazyn:

>

>"A tak odbiegając troszkę, muszę przyznać, że zainteresowanie z jakim spotkała się możliwość

>propagowania nurtu DIY na łamach Magazynu Stereo było na wysokim wprost ZEROWYM poziomie. A to

>świadczy, że chętnych do budowy jest wielu, a do udostępniania projektów prawie nikogo."

>

>Muszę przyznać że jest w tym sporo racji. Poza mną nikt nie zaproponował udostępnienia projektu. Ale

>też i odpowiedzi magazynu na moje postawienei się do dyspozycji nie było. Zatem marudzenie Magazynu

>jest bezpodstawne, gdyż nie stworzył "mozliwości propagowania nurtu DIY na łamach". Moje postawienie

>się do dyspozycji pozostało bez odzewu.

Stwierdzam fakt, a wierzę, że na tym forum siedzą główni DIY'owcy kraju. I proszę nie mówić o tendencyjności, marudzeniu czy sklerozie. Jedno pozostaje faktem (i tu jest problem), że zaprezentowanie swojego projektu w magazynie może nie przynieść wymiernych korzyści w porównaniu z periodykami o ogromnym nakładzie. Ja ze swojej strony ponawiam informacje o możliwości udostępnienia kilku stron na ciekawy projekt DIY i jeśli ktoś ma ochotę udostępnić takowy, podpisując się pod nim, czekam na informacje.

wolf, 1 Lut 2006, 08:25

>Spoko dwa lata odkladalem na kolumny to i na gazete moge poczekac...

>Kilka pytan:

>Bedzie można kupic tylko w Empiku? Czy w "Kolporterze" też?

Kolporter

>Skoro jest już w drukarni to czy można podać spis treści pierwszego numeru?

>No i może wstępniaka na forum zacytować ;-)

>pełen wiary pozdrawiam

Czy wstępniak? Proszę Bardzo

OD REDAKCJI

Trzymacie Państwo w dłoniach pierwszy numer nowego miesięcznika na krajowym rynku prasy audio. Skąd taka nazwa "Magazyn Stereo"? Może z powodu idei jak przyświeca twórcom pisma. Chcemy przybliżyć wszystkim słuchającym muzyki na własnych systemach audio, problematykę związaną z odtwarzaniem dźwięku przestrzennego. Krąg naszego zainteresowania zamykamy na urządzeniach przeznaczonych do odtwarzania muzyki w formie dwu kanałowej (stereo). Dlaczego takie ujęcie tematu przetwarzania muzyki? Dla jednych wąskie dla innych zaś rozległe. My ze swej strony postaramy się spełnić Państwa oczekiwania w stosunku do czasopisma o tematyce audio zawężając profil pisma tylko do stereo. Magazyn stawia sobie za cel przybliżenie użytkownikom urządzeń audio, wszelkich nowości zgodnych z profilem pisma nie stroniąc od opracowań naukowych włącznie.

Na informację o nowym magazynie traktującym o tematyce audio dało się słyszeć głosy ze strony dystrybutorów „...następne pismo i tak jest ich za dużo...". Czy „za dużo" to ocenicie Państwo sami kupując magazyn w kioskach czy salonikach prasowych. Jak Państwo zauważyli, mała ilość reklam podyktowana jest ideą pisma. Chcemy w Państwa oczach pozostać bezstronnym i niezależnym periodykiem na którego formę i zawartość będą mieli wpływ wyłącznie czytelnicy. Czy wszystkie plany i założenia się spełnią, cóż najbliższe miesiące pokażą. Ze swojej strony proszę o wyrozumiałość do raczkującego przecież czasopisma i o przysyłanie sugestii dotyczących zawartości kolejnych numerów magazynu na adres redakcji. Jak wyżej wspominałem w zakres naszych stereofonicznych zainteresowań wejdą również poza podstawowymi elementami toru audio, dodatkowe elementy wpływające na końcowe brzmienie systemu. Poświęcimy miejsce na kwestie akustyki czy tuningowanie sprzętu. Mam nadzieję, że nie zabraknie tzw. "perełek" audio czyli urządzeń już nie produkowanych a w dalszym ciągu postrzeganych jako bardzo ciekawe i ciągle używane przez Państwa w domowym zaciszu.

Chciałbym zwrócić uwagę, że zawartość magazynu poza łącznikiem jakim jest stereo będzie zależna od sugestii czytelników i z miesiąca na miesiąc będziemy ewoluować w zgodzie z Państwa potrzebami i oczekiwaniami co do prasy hobbystycznej. Już w drugim nume-rze postaramy się zawrzeć część z postulatów jakie dotrą do redakcji wraz z wypełnionymi ankietami (str. 15). Od następnego numeru rozszerzamy magazyn o dział "listy do redakcji". Jednym z założeń Magazynu będzie nie stosowanie rankingów urządzeń recenzowanych i tu kolejna prośba o określenie przez Państwa najbardziej interesujących grup urządzeń do przyszłych testów.

Redaktor naczelny

Daniel Osuch

• Redaktorzy

no i cacy. Teraz tylko pozostaje nam czekać na cud .... dystrybucji do kolporterów. Módlmy się zatem o łagodną odwilż i czarne drogi ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

skoro jestesmy tak zaawansowani, to moze warto inaczej spojrzec na moj ulubiony projekt... dla jasnosci - guglalem dokladnie minute

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

troszke sie wyjasnilo?! a niby co mialo sie wyjasnic? pojawily sie po prostu fakty, ktore mozna znalezc w google. zapodalem haslo i juz. i tez nie jestem pewien, czy to sa fakty. bo to moze byc zwykla pomylka. albo koincydencja. zatem - prosze nie wyciagac wnioskow dopoki, dopoty ktos nie udowodni, ze dzisiaj w warszawie byl sobowtor billa g.

To już wiadomo kto jest tatusiem tego dzecka rodzącego się w bólach w "o mnie " Magazyny Audio.

Jedynie ciąża jest już przenoszona. To chyba będzie "słusznej wagi" bobas.

Panie doktorze ! Widać już centymetrowe rozwarcie :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.