Skocz do zawartości
IGNORED

recenzje prasy audiofilskiej

troy

Rekomendowane odpowiedzi

jacm, 16 Lut 2006, 23:27

>>> namelessclub

>

>W pierwszych wpisach pisałeś że to czy pismo przetrwa będzie zależało od czytelników :

Tak

>widząc twoje wpisy do Stampura mam przed oczami taki obraz : Gruby spaślak siedzi sobie w fotelu z

>cygarem w kąciku ust i trzyma w ręku marchewkę a mały piesek skacze i co podskoczy to grubas

>marchewke wyżej podnosi tak aby piesek marchewki nie złapał .

Piesek skacze, nie widzi marchewki i mówi, że mu się nie podoba (to po co skacze?)

>

>Podoba mi się Twoje podejście do klienta na pytanie : a gdzie można kupic pismo ? odpowiadasz : a

>znajdź sobie .

Kolporter, duże salony ale na tą chwile nie wiem które

>No długiej przyszłości to ja Ci nie wróżę .

kolejna wróżka (też jesteś z Wawy?)

> No chyba że celowo chcesz wywołać zamęt aby ludzie dzwonili po kioskach i stwarzali szum co ma

>sugerować że pismo jest poszukiwane .

Ja nie robie zamętu.

->stempur

Widziałem jeszcze 3 sztuki w Kolporterze na dworcu centralnym, przeczytałem na miejscu, (sorry nameleesclub).

Jeśli chcesz kupię Ci go jutro, jeśli jeszcze będzie. Można odebrać przy okazji sobotniego spotkania w SA. Co w środku? Np. test słuchawek, AS2005, spory artykuł o AA. Szczerze mówiąc trochę zaskoczony byłem tym 'podziemnym' :-) wydaniem i bardziej pasuje mi tu nazwa Zeszyt Audio niż Magazyn. No ale jest tam za to sam tekst bez reklam a to już coś.

a jak juz kupie pierwszy numer, to kiedy bedzie nastepny?

ps ale czy kupie? probuje zlokalizowac jakis salon kolportera i... nic. ciemnosc. wiec niby jak - mam jezdzic po calej warszawie z podwinietym ogonem i szukac? dzieki. chyba jednak zdecyduje sie na empik i niemieckie audio albo brytyjskie what hi-fi:-)

ale swoje kosztuje, prawda? czyli: niezbyt obszerny, bez reklam, dystrybuowany selektywnie, pozbawiony wsparcia promocyjno-marketingowego, bez planow wydawniczych... ktos ma ochote mnie przekonac, ze powinienem zainwestowac swoje ciezko zarobione pieniadze w pierwszy numer?

>> Nemellesclub

to po co skacze ? Brawo facet chory pisze zebyś mu pomógł znależć pismo które wydajesz a ty mu udzielasz rad żeby zapytać innego klienta który juz znalazł BRAWO .

Żeby Ci to lepiej zobrazować : Twoja postaw przypomina mi coś takiego : Wchodzi niewidomy do sklepu i pyta przepraszam gdzie znajde bułki ? a ty odpowiadasz : w sklepie :)

Fajnie że wydajesz pismo piszesz że mozna je dostac ale nie wiesz gdzie : )

->klapacjusz

Piszą:

Daniel Osuch - red. naczelny, Grzegorz Świniarski i Arkadiusz Olewnik - chyba debiut i największe dla mnie zaskoczenie w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-))) Kto go zna wie pod jakim nickiem wystepuje na forum.

->stempur

Gazetkę kupiłem, zostały 3 sztuki w kolporterze przy kasach dworca centralnego w-wa.

majo, 17 Lut 2006, 00:14

>ale swoje kosztuje, prawda? czyli: niezbyt obszerny, bez reklam, dystrybuowany selektywnie,

>pozbawiony wsparcia promocyjno-marketingowego, bez planow wydawniczych... ktos ma ochote mnie

>przekonac, ze powinienem zainwestowac swoje ciezko zarobione pieniadze w pierwszy numer?

Nawet przez myśl mi nie przeszło.

Broń Panie Boże.

jacm - to jesteśmy rodacy

A nakład jest 1500 egz. a nie 15000.

A tym samym w Warszawie może być góra 50 - 100 egz.

Pozdrawiam wszystkich.

Jak ja Kocham ten kraj.

Witam

No i widzę, że nie tylko ja mam wyrobione zdanie na temat dystrybucji nowego pisma.

Kolego namelessclub - jakoś średnio podoba mi się porównanie mnie do pieska, ale rób se co chcesz, aż taki tkliwy nie jestem. A co do naszego kraju, to jak się u nas nie podoba, to rób pismo dla Niemców, Francuzów albo Litwinów.

Pozdrawiam Stempur

PS

Bardzo dziękuję za informację i deklaracje pomocy. Tak się składa, że fabrykę mam blisko Centralnego, to zrobię tą przyjemność menelessclubowi i przejdę się tam. Nie wiem, czy uda mi się jutro przyjść do Soun Artu, ale jak będę, to miło będzie cię poznać osobiście.

stempur, 17 Lut 2006, 11:01

>Witam

>No i widzę, że nie tylko ja mam wyrobione zdanie na temat dystrybucji nowego pisma.

Mały nakład nic na to nie poradze.

>Kolego namelessclub - jakoś średnio podoba mi się porównanie mnie do pieska, ale rób se co chcesz,

>aż taki tkliwy nie jestem.

Nie śmiał bym tak pomyśleć o nikim. (to była odpowiedź na wpis w którym potencjalny czytelnik porównany został do pieska i to nie było moje porównanie)

> A co do naszego kraju, to jak się u nas nie podoba, to rób pismo dla

>Niemców, Francuzów albo Litwinów.

Ale to było stwierdzenie pozytywne i bez podtekstu. Lubie Polskę.

>Pozdrawiam Stempur

Pozdrawiam również

Wczoraj szukałem w Kolporterze na Świętojańskiej. Nie było. No ale Gdynia to przeca prowincja....

Cóż za autorzy ! Mam nadzieję,że Grzegorz Swinarski nie będzie taki nudny jak w ostatnim wcieleniu MHF. Mr Arkadiusz Olewnik - skąd ja go znam? Pozdrawiam cały Komitet !

Urwałem się na chwilę z fabryki z zgodnie z informacją Profila (dzięki) pojechałem na Centralny. Kupiłem 1 numer Magazynu Stereo. I już wiem, dlaczego nikt z forumowiczów, którzy już go widzieli, nie napisał swojej opinii o tym wydawnictwie. Ja też nie napiszę...

Pozdrawiam Stempur

Nie, nie napiszę. Bo mi namelessclub odpowie i wtedy ta dyskusja nie będzie miała końca. Jak śpiewa wspaniały Leszek Janerka: "No weź nie słuchaj, opowiedz sobie sam"

Zildjian, kup, to sam zobaczysz :-)

Pozdrawiam

stempur - dawaj: napisz jaka cena, co w środku w spisie treści, kto tam napisał, etc. i napisz jakie jest twoje zdanie. dawaj i nie pękaj nawet jesli twoja opinia nie jest przychylna - po to jest to forum.

namelessclub, 16 Lut 2006, 19:14

>Ot wróżka.

>------------- JA SZUKAM NOWYCH KLIENTÓW NIE ZWIĄZANYCH Z BRANŻĄ AUDIO----------------

Tak jak powyżej. To chyba wiele tłumaczy.

Ja się tam nie wtrącam w dyskusje nie pytany, naprawdę!

No dobrze, ale tylko fakty.

- 32 strony, czano białe

- cena 6,99

- działy: nowości, recenzje, felietony, wywiad, jest też wstępniak rednacza.

- recenzje tylko trzy i tylko słuchawek

- reportaż z Audio Show i odłuchów w jednym z gdańskich salonów, rozmowa z Waszczyszynem

- autorzy: Daniel Osuch, GS (czy to Grzegorz Swinarski?), Grzegorz Swinarski, Arkadiusz Olewnik

Podrzymuje to co napisałem wyżej: swojej opini nie wyrażę. Kupcie sami

Pozdrawiam Stempur

Z wpisu Stempura dedukuje, ze za 7 pln dostajemy czarnobialy zeszycik w ktorym zasadniczo nic nie ma.

Nie bede ganial rodziny w poszukiwaniu tego cuda, choc moze warto posiadac jeden egzemplarz Tego czegos?

Czyli recenzenci strego magazyny hi-fi.

Polska to dziwny kraj. GS sprzedal prawo do ''magazynu'' Stryjeckiemu u ktorego zreszta pisuje. Teraz ze starym skladem i przy pomocy Namelessclub chca wydawac znowu pismo na wlasna reka tylko ze zmienionym tytulem.

O co tu chodzi ??

Pewne rzeczy zaczynają się już rozjaśniać. WejdÓcie na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest tam peien felieton i pewne recenzje słuchawek...

Całkiem nieźle namelessclubb, jedna czwarta Magazynu Stereo to przedruki ze strony internetowej :-) Jak na pierwszy numer, który powinien być wystrzałowy, super, przemyślany, który powinien być wizytówką wydawnictwa, to chyba cosik mało. Zapłaciłem 7 złotych za to, co mogę mieć z internetu....

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślę, że nie jest tak do końca. Dział nowości jest zrobiony samodzielnie, relacja za AS też, nie wspominając o AA w Trójmieście i wywiadzie z AA. Nie jestem w żadnym stopniu związany z tym nowym wydawnictwem ale trzeba być sprawiedliwym. Myśle, że jest to początek i trzeba będzie zobaczyć jak to się rozwinie. Widać też że nowy właściciel MHF wprowadził nową jego formułę, co wcale nie przeszkadza kontynuować starej formy pod innym szyldem.

• Redaktorzy

Złaziłem kolejną część Grochowa - nie ma. A po tym co przedmówcy napisali ............... chyba lepiej iść do Lidla, bo za 8 zł można kupić wino z "górnej półki" (droższych niż 8,50PLN nie widziałem) ;(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.