Skocz do zawartości
IGNORED

recenzje prasy audiofilskiej

troy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale zawsze to kulturniej kuva : )

Red jest w sumie osoba publiczną.

Mogę się z kimś nie zgadzać , normalne , ale to nie znaczy aby po kimś sobie używać , to tylko ludzie.

Nie myli się ten kto nic nie robi.

Recenzje to takie cós jak z oglądaniem sztuki współczesnej.

Wstaniesz rano... o k... ale ohydstwo !

Po południu puścisz krecika... wyjdziesz z dolby WC o .. piękne : )

Wieczorem po dobranocce ..hm... tam widać odcienie : ))))))))

To nie takie proste. Trzeba by pisać REDAKTOR,KTÓRY SŁYSZY SKRĘTKĘ ETHERNETOWĄ. ;)

I WIDZI ogromną różnicę między kablami HDMI, no i wyzywa od głupoli tych co nie widzą :)

Ale zawsze to kulturniej kuva : )

Red jest w sumie osoba publiczną.

Mogę się z kimś nie zgadzać , normalne , ale to nie znaczy aby po kimś sobie używać , to tylko ludzie.

Ale ten od skrętki i HDMI też sobie używa kuva :-))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyzywa od głupoli, dyletantów, wszystkimi o odmiennym zdaniu pomiata wręcz.....

Ukryta Zawartość

Ale ten od skrętki i HDMI też sobie używa kuva :-))))))

Jego prawo : )

Może to pisze.

Niedługo to anteny z ruterów będą testowali , która ma lepszą głębię czerni w ułożeniu poziomym holografii monofonicznej : )

Jego prawo : )

No pewnie, dopóki nie pomiata tymi o odmiennym zdaniu....niech więc nie oczekuje szacunku ze strony ludzisków po stronie normalności, a nie bujających na skrzydłach marketingu i wyobraźni :-))))

P.S.

Nie narzekajmy aż tak.

Znam wiele rzetelnych opisów... pamiętajmy że one w większości sa subiektywne.

Był szpilkodrap za około 30 kpln.

Ni chu chu .. nie grał , mimo rzetelnego justowania.

Fiku miku ...tez bydle zagadac nie chciało.

W końcu chłop zamiast paska ... żyłkę chirurgiczną założył.... ło matko.... gro , gro , gro !!!! Ładnie .....

W sumie red zrobił tuning klamota za 30kpln mieszcząc się w kosztach żenujących.

Dla mnie nagroda roku ! Ale k..a wstyd dla producenta : )

P.S.

Nie narzekajmy aż tak.

Znam wiele rzetelnych opisów... pamiętajmy że one w większości sa subiektywne.

Pewnie że tak, czasem wręcz mega- pozytywno-subiektywne, w końcu trzeba potem jeszcze opchnąć trochę klamotów po testach, a ostatnio każdy wstępniak u W.P. pełen ofert :-)))

Zyziuuuu nie przesadzajmy.

Audio to biznes. Jak każda branża rządzi się swoimi prawami.

Nie należy krytykować na jedną modłę kogoś kto ma inny gust, wiedzę itp.

Punktować tak ale merytorycznie.

Jest wielu ludzi którzy będa każdemu dowalać tylko dlatego że ich nie stać na jakiś tam drogi klocek.

Są ludzie którzy będą wszystko robili aby sobie udowodnić że dobrze że ich nie stać.

Dlatego gdyby testy były ślepe , pojawiłoby się zupełnie inne spektrum urządzeń... grających... odtwarzających.

Wtedy bezboleśnie wybierzesz ten za 1000 lub ten za 100kpln, twoja kasa twój wybór.

P.S>

Jeszcze możnaby się nie czepiać gdyby recenzent napisał jaką formę dzwieku lubi.

To tez byłaby wskazówka.

Jak fan klasyki miałby oceniać granie klamota na metalu ???? Zawsze będzie dla niego jazgot i stan okurv...

Tak samo i w drugą mańkę.... co prawda szarpidruty na ogół szersze spektrum osłuchania : )

Punktować tak ale merytorycznie

HDMI było jak najbardziej merytoryczne ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - kolejny kwiotek, wymiana listwy przyrównana do zmiany kolumn, o wytrysku przy gniazdku nie wspomnę ;-)

Jeszcze możnaby się nie czepiać gdyby recenzent napisał jaką formę dzwieku lubi.

To tez byłaby wskazówka.

Niekoniecznie ;-) P. zazwyczaj chwali się ile kosztują jego klamoty, a więc musiałby napisać - taką, która kosztuje najwięcej - tylko najdroższe jest wystarczająco dobre :-)

Ukryta Zawartość

He he he

Zyziu ... zasadniczo kurde to masz rację , ale wiesz za róznicę w graniu bezpieczników nawet tej samej produkcji niektórzy sa w stanie ukamienować : )

No i co poradzisz , tak słyszy. Może i mózg tak mu to podaje. Nie możesz stwierdzić że tak nie jest.

USB tez grają ... rożnie... podobno tu i tam... naprawdę nie wiem co trzeba łykać aby taką schizę mieć... ale ja głuchnę.

Są ludzie którzy będą wszystko robili aby sobie udowodnić że dobrze że ich nie stać.

Oczywiście, dlatego syndrom gołodupstwa, zawiści, zazdrości po setki razy przywołują na forum bogacze z kablami za kilkadziesiąt tysięcy dolców, z tym że nie zawsze tak jest, bo nigdy niewiadomo kto jest po drugiej stronie i ile kapuchy ma i na co może sobie pozwolić, czego słuchał i jakie zdanie sobie wyrobił :)

A już strasznym jest, że nawet samym sobie w tym niewiarygodnym, paskudnym, ślepym teście nie potrafią udowodnić, że słyszą i dobrze wydali tą kasiorę, bo w stresie są wtedy niebotycznym ;-)))

darkul,wymienilem? 'chyba red.nacz',bo o to mnie Pan Lacki zapytal. Elb,porownaj obszernosc recenzji M1 w Stereophile i HFW vs AV. co do acrolinka-recenzja w Audio byla entuzjastyczna,w AV-co najwyzej mierna.Stad moje pytania,

Oczywiście, dlatego syndrom gołodupstwa, zawiści, zazdrości po setki razy przywołują na forum bogacze z kablami za kilkadziesiąt tysięcy dolców, z tym że nie zawsze tak jest, bo nigdy niewiadomo kto jest po drugiej stronie i ile kapuchy ma i na co może sobie pozwolić, czego słuchał i jakie zdanie sobie wyrobił :)

Zyziu

Ale wątki o drogim okablowaniu niech sobie będą, niech ludzie sobie kombinują , skoro z tego powodu są szczęśliwi : ))))

Przecie nikt pistolca do łba nie przystawia.

-----------------------

To trochę tak jak z DVD, kupisz za 10 kpln i niby super ale cholera nie czyta kopii ( niby z troską producenta o twoje oczęta : ) )

chodzisz wk... że cię nacieli.... a sąsiad dobija wołając , Ceeesiuu chono do mnie , mój wsztko na kletje bierze mimo że 100 wydałem : )))))))))

Są też teksty wręcz szkodliwe, które swego czasu napędziły klientów na naklejki na CD....."Na sam koniec powiem więc coś jeszcze: słyszeliśmy coś, czego nie powinno być. W ofercie Harmonixa znajdziemy m.in. swego rodzaj naklejki na płyty CD (RF-1100, cena 240 zł za 8 szt.!), mające – ponoć – poprawiać dźwięk. Nigdy do tego typu „czarów” nie przykładałem wagi, stąd od roku leżą u mnie na półce, nierozpakowane tzw. „piegi” tego producenta – małe krążki, mające poprawiać akustykę pomieszczenia. Nie mogę się jakoś przełamać, żeby je wypróbować. To samo pewnie byłoby ze wspomnianymi naklejkami. Pan Kiuchi zaskoczył nas jednak demonstracją ich działania:

„Obracająca się z prędkością 200-500, mniej więcej, obrotów na sekundę płyta CD wytwarza drgania powietrza, które wracają do niej, nakładają się i powodują drgania płyty o wysokiej częstotliwości, wpływające na poprawną pracę napędu. Naklejka je likwiduje.”

Do sprawy jeszcze muszę wrócić, ale to, so usłyszeliśmy było jak bajka – rzeczywiście dźwięk był znacznie lepszy – głębszy, lepiej zróżnicowany, ze słodszą górą. Nie będę tego rozwijał. Każdy musi przynajmniej spróbować tego samodzielnie. To trzeba usłyszeć, żeby w to uwierzyć. „Just Amazing!” "

P.S. Sam kupiłem i sprawdziłem ! Nie dajcie się skubać, to nie działa, no chyba że na wyobraźnię !!! :-))))

Na szczęście nigdy W.P. do naklejek nie wrócił !!! Może się otrząsnął, a może jeszcze nimi przyatakuje !!! :-))))

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Rzuciłem okiem na jeden z linków:

Po pierwsze, teoria przesyłu sygnałów mówi wyraźnie, że każdy przesył degraduje sygnał – w mniejszym lub większym stopniu, ale nieodwołalnie. Niezależnie od tego, czy to jest sygnał cyfrowy, czy analogowy.

Czy ktoś mógłby mi rzucić parę tytułów pozycji naukowych, bo chciałbym przestudiować tę "teorię przesyłu"?

Tarocista to już ZAWÓD : ))))))))))

++++++++++++++

Nie marudźcie.... jak ja bym wam recenzję walną to byście na stałe zajady mieli....

+++++++++++++

Pamiętać trzeba o tym że nie wolno pod żadnym pozorem różdżki zaciskać łapkami bo może przy klamoctwie przerzucić i sobie dzioba obijecie albo jeszcze co cenniejszego : )

Ale dziwi mnie że nie widzisz nic w tym że producent robi testy innym.

A co niby Kulpa czy inny Pacuła PRODUKUJĄ ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co niby Kulpa czy inny Pacuła PRODUKUJĄ ?

Jak to co? Grafomanię!

Proszę rownież zwrócić na niezwykle wyrafinowaną formę pytania. Gdybym ja napisal "Marek Lacki czy inny Elberoth" to napewno zostałbym zbanowany!

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Jak to co? Grafomanię!

Czyli to samo co Ty..no ale oni maja z tego pieniadze ...rob wiec cos.Na poczatek moze przestan pisac w tematach dla audiodebili...

To ponad Twoje sily , wiem...jestes taki sam jak oni dwa konce kija..

To glupota walczycie z marketingiem ..nie ze zboczonym audiofilizmem.....macie swoj rozumek, kto wam kaze kupowac, no kto?

Wystarczy sobie poczytać Twoje motto o srebrnych kabelkach, dla Ciebie to nie jest grafomania, bo Ty w to niestety wierzysz.

Z ciekawości - jak sprawdzałeś skuteczność swojego wynalazku? Piszesz o RFI - badałeś to jakoś, czy też wszystko na słuch i intuicję?

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Zyzio sprawdzil naklejki , kupil a wiec pisze co one sa warte. To nie jest moj wynalazek ja nie pordukuje zadnych drutow....nadazasz....znalazlem tylko ciekawe druty ,kupilem , sprawdzilem polecam moze innym sie spodoba i tylko tyle.Przed czym ma chronic ekran...nawet jesli przed glupota to dobrze ...dziala.

Gość partick

(Konto usunięte)

To nie jest moj wynalazek ja nie pordukuje zadnych drutow....nadazasz....

...unikalne rozwiązanie i nie kupisz tego nawet u najlepszych.....

szkoda tylko, że ty sam już nie nadążasz za sobą ;-/

Kupiłem bieżący numer - uczciwie,nie na stojaka w Empiku,może jeszcze z dużym plecakiem na dupie blokując ruch innym. Legnę się,zapalę może cygaretku i poczytam. Pisałem kiedys do red. nacz.,że szata graficzna jest best ze wszystkich tytułów. Powierdzam.

• Redaktorzy

Generalnie nie ma złych recenzji. Nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy i nigdzie przeczytać "szkoda kasy na xyz".

To dlatego, że nie czytasz HiFi i Muzyki.

To dlatego, że czytasz HiFi i Muzyki.

jozwa maryn - potwierdzam, czytanie HiFi i Muzyki czyni niemożliwym przeczytanie negatywnej recenzji. Ba - nawet jak czas jakiś temu była recka o subtelnym zabarwieniu negatywnym (jak np. podłogówek focala), to po jakimś czasie, żeby udobruchać dystrybutora, redakcja bierze te same kolumny ponownie na tapetę i produkuje dla nich tak przesłodzoną laurkę, że aż się chce wymiotować.

Niestety, smutne to jest, jak ostatnimi czasy twoi dawni redakcyjni koledzy, niegdyś opiniotwórczy i choć trochę kontrowersyjni, stali się spolegliwi i wystraszeni. Boją się nawet przeprowadzać testów grupowych, żeby znowu się jakiś dystrybutor na nich nie obraził.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.