Skocz do zawartości
IGNORED

Kable XLR do Linn Akurate DS i McIntosch c2200

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Czy ktos ma sugestje jak zawezic poszukiwania kabla XLR miedzy odtwarzaczem plików Linn Akurate DS a przedwzmacniaczem McIntosch C2200?

Poszukuje kabla z wyborna mikro i makrodynamika, duzym basem i przestrzenia...

przepraszam za brak polskich znaków,

pozdrawiam Adam

Z racji mej niezłej podobno pamięci coś mi świta,że Pan nie pierwszy raz o to pyta,więc powtarzam po raz

kolejny.....proszę kupić sobie mita lub transparenta-na pewno będzie to czego Pan szuka....to tyle.pozdrawiam.

Może kable XLR Linn Silver? Można pożyczyć od dealera i sprawdzić w swoim systemie. Nazwa wbrew pozorom nie mówi nic o przewodniku, a o kolorze izolacji. Kabel jest miedziany.

Z racji mej niezłej podobno pamięci coś mi świta,że Pan nie pierwszy raz o to pyta,więc powtarzam po raz

kolejny.....proszę kupić sobie mita lub transparenta-na pewno będzie to czego Pan szuka....to tyle.pozdrawiam.

Chyba Pana pamiec szwankuje bo linna dopiero kupilem i nawet nie mam go jeszcze w domu :)))

ale kiedys pytalem o McIntoscha i Marka Levinsona...

pozdrawiam adam

A jaki budżet na to jest przeznaczony - bo tak to można strzelać od Klotza do Nordosta Odin ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A jaki budżet na to jest przeznaczony - bo tak to można strzelać od Klotza do Nordosta Odin ...

Budzet? mam Valhalle w systemie ale nie chce placic za nowe kable tyle co Odin czy Valhalla bo te mialem okazyjnie...

Jestem otwarty na propozycjie...

Proponuję w takim razie sprawdzić coś z Tary - The 0.8 lub The Zero. Na Tarę 0.8 sam się ostatnio przesiadłem, przedtem przez kilka lat miałem AQ Sky, a gościnnie także m.in. Valhallę. Ten ostatni jednak jakoś nie rozgrzał mego serca - całościowo wolałem AQ Sky. Tara The 0.8 jest moim zdaniem sporo lepsza od obu - bardziej gładka i szczegółowa niż Sky, lepszy bas i wypełnienie niż Valhalla.

Aktualne wersje The Zero (Edge, Onyx itd) jeszcze lepsze, ale to już mega $$$.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

polecam sprawdzic Transparenta Reference, niestety wersja XLR jest 2 razy drozsza od RCA...

(u mnie gra Transparent Ref. na RCA miedzy C2300 i DP-78 , wykosil MIT-a Shotgun S1)

pozdr

slvn

Miałem u siebie także TA Reference MM (mk 1) Balanced, i moim zdaniem zarówno AQ Sky jak i Fadel (modelu nie pomnę, ale taki za 9kzł) były od TA lepsze.

Miałem u siebie także TA Reference MM (mk 1) Balanced, i moim zdaniem zarówno AQ Sky jak i Fadel (modelu nie pomnę, ale taki za 9kzł) były od TA lepsze.

Elberoth

Ale Twój AQ Sky nie pasuje do tego systemu....może masz coś zapieczętowanego z Tary-to pożycz koledze)))

Witam

Transparent i MIT – OK, fajne druty z dobrym basem, przestrzenią, ale mają problem z mikrodynamiką.

Koledzy już kilka typów podpowiedzieli, ja bym dorzucił wysokie Fadele, Siltechy, PSC Audio, PAD. A może Cardas Neutral lub Golden Reference? Ostatnio Cardas mnie zadziwił u znajomego, widać różnie kable zachowuje się w różnych systemach. Ciągle się na tym łapie choć to truizm :-)

Pozdrawiam Stempur

wysoki Siltech? taaa, tylko skąd i za ile?? jeszcze dorzuce Stereovoxa i Argento do rozważenia :-)

ps

Fadel, PAD i Cardas to raczej kierunek na gumowanie brzmienia ;-))

ABs

Też tak myślałem o Cardasie, ale ostatni posłuchałem go między dcsPuccini a Passem i byłem mocno zadziwiony: zero pogrubienia, zmiękczenia, "misia" na basie. Czysty, klarowny, dynamiczny, choć wypełniony dźwięk. Ale jak wiadomo wszystko to kwestia zestawienia.

Pozdrawiam Stempur

ps

Fadel, PAD i Cardas to raczej kierunek na gumowanie brzmienia ;-))

Jakie masz doświadczenia z Fadel-em? Będę się przymierzał niedługo do zakupu jakiegoś interkonektu i myślałem właśnie o Fadelu

moj system gra raczej sterylnie chociaz McIntosh c2200 to lampa... Dlatgo szukam "pogrubionej kreski" na basie ale i dobrej dynamik i przestrzeni,

A jakie masz lampki w tym pre?.....bo siedzą tam brendowane chińczyki,natomiast ecc81 możesz dać nawet RFT,są lepsze od chinolków.

Chinolki grają tak bez żadnego życia,po prostu poprawnie-nic więcej.

Wymień np.na 12AX7 na srebrne mazdy i będziesz mial pogrubienie,a dżwięk z dynamiki i przestrzeni nic nie straci,wręcz zyska.

Szczytem marzeń byłoby gbybyś sobie zafundował zarówno ecc83 jak i ecc81 amperex bugle boy-takie moje zdanie.pozdr.

Ja mam w swoim systemie Fadela Coherence XLR (ten za 9kzl) i Transparent Ref. RCA i jeden nie ustepuje drugiemu.

Porownywalem tez Fadel coherence XLR z TA Ref na XLR i nie moge powiedziec, zeby ktorys byl wyraznie lepszy.

Obydwa podaja troche inny dzwiek, ale poziom podobny. Fadel bardziej dzwieczny i otwarty, TA bardziej organiczny i przestrzennie rozlegly ;)

pozdr

slvn

A jakie masz lampki w tym pre?.....bo siedzą tam brendowane chińczyki,natomiast ecc81 możesz dać nawet RFT,są lepsze od chinolków.

Chinolki grają tak bez żadnego życia,po prostu poprawnie-nic więcej.

Wymień np.na 12AX7 na srebrne mazdy i będziesz mial pogrubienie,a dżwięk z dynamiki i przestrzeni nic nie straci,wręcz zyska.

Szczytem marzeń byłoby gbybyś sobie zafundował zarówno ecc83 jak i ecc81 amperex bugle boy-takie moje zdanie.pozdr.

Zdecydowanie - wymien wpierw lampy, na jakies NOS-y. Ja w swoim C-2300 zmienilem na Amperexy i jest duza poprawa. Slyszalem, ze Telefunkeny tez dobrze graja.

pozdr

slvn

Ja mam w swoim systemie Fadela Coherence XLR (ten za 9kzl) i Transparent Ref. RCA i jeden nie ustepuje drugiemu.

Porownywalem tez Fadel coherence XLR z TA Ref na XLR i nie moge powiedziec, zeby ktorys byl wyraznie lepszy.

Obydwa podaja troche inny dzwiek, ale poziom podobny. Fadel bardziej dzwieczny i otwarty, TA bardziej organiczny i przestrzennie rozlegly ;)

Bardzo możliwe. Wszystko zależy od tego do czego przywiązujemy większą wagę. Tak czy inaczej, TA i Fadela miałem u siebie w jednym czasie, i AQ Sky był jednak zdecydowanie lepszy.

Kablami które u mnie zagrały wyraźnie lepiej od Sky były dopiero AQ WEL Signature i Tara The 0.8. Ten pierwszy kosztuje jednak aż 20kzł, więc ostatecznie, zdecydowałem się na tańszą Tarę.

Bardzo możliwe. Wszystko zależy od tego do czego przywiązujemy większą wagę. Tak czy inaczej, TA i Fadela miałem u siebie w jednym czasie, i AQ Sky był jednak zdecydowanie lepszy.

Kablami które u mnie zagrały wyraźnie lepiej od Sky były dopiero AQ WEL Signature i Tara The 0.8. Ten pierwszy kosztuje jednak aż 20kzł, więc ostatecznie, zdecydowałem się na tańszą Tarę.

Elberoth

Tobie się tylko wydaje,że masz wszystko......najlepsze)))

A tu proszę Ciebie sztuką wielką w audio jest konfiguracja systemu,a nie wybiórcze super-hiper elementy.

Może doradzisz jakie lampy,czy cuś jeszcze i jakoś można poprawić-pomóż bezinteresownie koledze.

Może się wreszcie wypowiesz na temat prądów-jak trza ustawić,z przyjemnością przeczytam,bo chłonę jeszcze wiedzę.

Odradzam inwestowanie w drogie kable.C220 w środku jest nędznie okablowane.

Tanie chinolskie lampy. Ogólnie zamulenie. Znajomy miał dwa preampy. Dopiero zamiana lamp dała pozytyw.

Wymiana kabli trochę pomogła. Co ciekawe te lampy to połowa dźwięku.Przed i za są jakieś układy scalone.

W sumie kant jak za takie kwoty.

Odradzam inwestowanie w drogie kable.C220 w środku jest nędznie okablowane.

Tanie chinolskie lampy. Ogólnie zamulenie. Znajomy miał dwa preampy. Dopiero zamiana lamp dała pozytyw.

Wymiana kabli trochę pomogła. Co ciekawe te lampy to połowa dźwięku.Przed i za są jakieś układy scalone.

W sumie kant jak za takie kwoty.

A ja odradzam sluchania takich bzdurnych porad (raz ze mowimy o C2200 a nie c220,

dwa to co ma do rzeczy, ze w srodku sa uklady scalone? I skad wiadomo ze wewnatrz

jest nedzne okablowanie? bo ma brzydki kolor izolacji?...

pozdr

slvn

Może doradzisz jakie lampy,czy cuś jeszcze i jakoś można poprawić-pomóż bezinteresownie koledze.

Już kilka dobrych sugestii co do lamp padło. Nie znam lamp Mazdy o których piszesz, ale Amparexy Bugle Boy to jak najbardziej dobra opcja - o ile ktoś lubi taki a nie inny charakter brzmienia (Bo lampy NOS nie są tylko lepsze/gorsze, ale również różnią się między sobą charakterem brzmienia. Jedne są cieplejsze, inne bardziej detaliczne itd.) i jest gotów za to zapłacić.

Szczerze mówiąc to aż się zdziwiłem że te słowa padły z twoich ust - aż dwa razy sprawdzałem, czy to aby na pewno ty napisałeś. Nie obraź się, ale 99% twoich postów to do tej pory był zwykły trolling. Tak więc przyjmuję tą zmianę z wielką satysfakcją - oby była trwalsza niż przemiana Kaczyńskiego !

>slvn

Oba pre są słabe, ale marka robi w umysłach swoje.

Tak czy siak , bez wymiany lamp nie da się tego normalnie słuchać, bo muli strasznie.

W sumie Mc schodzi w dół. No jeszcze najwyższe końcówki są dobre. Reszta porażka.

Wszystko w temacie.

Już kilka dobrych sugestii co do lamp padło. Nie znam lamp Mazdy o których piszesz, ale Amparexy Bugle Boy to jak najbardziej dobra opcja - o ile ktoś lubi taki a nie inny charakter brzmienia (Bo lampy NOS nie są tylko lepsze/gorsze, ale również różnią się między sobą charakterem brzmienia. Jedne są cieplejsze, inne bardziej detaliczne itd.) i jest gotów za to zapłacić.

Szczerze mówiąc to aż się zdziwiłem że te słowa padły z twoich ust - aż dwa razy sprawdzałem, czy to aby na pewno ty napisałeś. Nie obraź się, ale 99% twoich postów to do tej pory był zwykły trolling. Tak więc przyjmuję tą zmianę z wielką satysfakcją - oby była trwalsza niż przemiana Kaczyńskiego !

Dzięki za uznanie i wiarę w moją metamorfozę.

Mam do Ciebie jednakże pretensje,bo piszesz na tym forum,udzielasz się-wszystko ładnie wygląda,lecz tylko dla Ciebie.

Niby jesteś z forumowiczami-lecz nie do końca.Nie musisz tak emanować na zewnątrz swym indywidualizmem,bo chcesz ciagle błyszczeć-przemyśl temat.

Masz takie duże możliwości to jeśli zdrowie pozwoli to zaklep na AUDIO SHOW 2011 lepszy pokój naszym DIY-owcom,bardzo Cię o to proszę.

Natomiast jesli chodzi o jakieś sprawdzanie mnie-to uwierz mi na słowo mam większe w tym względzie możliwości niż TY-tylko sie z tym nie afiszuje.

Jesli jestes taki naj,naj-to forma grzecznościowa obowiązuje również Ciebie-i jak mi tykasz to wal z dużej litery wyraz Ty-ok.

Nie odbieraj tego jako jakiś atak na Ciebie-bo ja jestem za stary na bajki w Twoim wykonaniu.To jakie lampy do tego pre proponujesz???

ps.Nie znam lamp Amparex...tylko Amperex-czy TY kiedyś mieszałeś w lampkach-chyba tylko u siebie w pokoju i sypialni...w nocnych)))))

"Jakie masz doświadczenia z Fadel-em?"

kiedyś próbowałem nizszych Fadeli, ktore okazaly sie słabe, ale nawet ta łączówka jakby z podwójnymi przewodami, nie pamietam modelu, niczym nie zachwycała i Fadela poprostu skresliłem z listy, podobnie zresztą z Audioquestem.

Najciekawszy wydaje mi sie stary Transparent ale tylko Reference, super kabel - równy pod kazdym wzgledem i ma dobra cene. Cardas zresztą podobnie, super kabel dla kogoś kto chce ubarwić i zagęścić przekaz. Przypomnial mi sie jeszcze YP Sound - rewelacyjny głosnikowiec, ale łączówka tez fajna, zresztą jest xlr w ogloszeniach w dumpingowej cenie.

Ja preferuje srebrne okablowanie (Siltech, Stereovox, Argento), a lampy Mullard, ot taka opcja - zresztą kazdy cos tam kombinuje po swojemu... a trywialnie to świetny moze okazac sie nawet taki Straight Wire Musicable2, zalezy - ja polecam.

Cardas zresztą podobnie, super kabel dla kogoś kto chce ubarwić i zagęścić przekaz.

kabel który ingeruje i zmienia dźwięk to nie kabel

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

moj system gra raczej sterylnie chociaz McIntosh c2200 to lampa... Dlatgo szukam "pogrubionej kreski" na basie ale i dobrej dynamik i przestrzeni,

Z lamp NOS Siemens&Halske(ecc83+ecc81=chłodniej,ale przestrzeń,rozdzielczość) lub Telefunken ``smooth plates~`` z lat 50-tych(pełna magia).O kablu szepnę tylko nieśmiało,bo kwoty padają zawrotne-Straightwire Crescendo-pełny dżwięk z charyzmatycznymi wokalami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.