Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz stereo ??

christof138

Rekomendowane odpowiedzi

RA-1060 i RA-972 wyglądają dość podobnie ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I love the sound of crashing guitars

Polecam jeszcze zakładkę opinie/Rotel, no i kluby. Zwrócić uwagę na pilot. 1060 powinien mieć. Taki obły kształt. teraz są długie kańciaki. 931, 935 na bank nie mają nie wiem jak reszta. Ja nie mam i mocno ubolewam, bo ściszanie z cd to mocna degradacja dźwięku.

Ten wzmak może być ciekawą alternatywa tyle ze kosztuje swoje ale na pewno warto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na brak wysokich napewno byś nie narzekal bo widze ze tak jak w moim PM7000 na wejsciu koncowki mocy sa wstawione Nichicony Muse zamiast mulastych Elna Silmic.

Ukryta Zawartość

Witam poszukuje wzmacniacza do kolumn bolero 200 i scherzo 200 mam dwie pary :) Tylko nie proponujcie mi sharpa sx 8800 ok he zastanawiałem się nad jakomś yamaha z seri ax ale nad pienierem serii A-

już jednego się po słuchałem żebym wszystko sprzedał i kuoił coś innego to zostałem bez niczego. Napewno nie wchodzi w grę sprzedaż kolumn. Chociaż mam wystawione na allegro jak dostane takie ceny jakie chcem to sprzedam

stary audiofil, 3 Cze 2010, 18:59

Pan Futu strzelił focha i zamilkł. Poza tym jak do tej pory jeszcze nikomu nie zlecił porównania kolumn tonsil, więc wiedzę może mieć nikłą.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ja korzystając z okazji oczywiście zdecydowanie poleciłbym jakiś wzmacniacz Rotela. A jaki? To zależy jak autor wątku jest majętny.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Miałem Bolero 200,grały z JVCAX432 ,i to był znakomity duet.Oczywiście,jak na moje wymagana w tych czasach.Potrafiło to zagrać głośno i bez zniekształceń,ale bez audiofilskiej finezji.

• 5 miesięcy później...

Cześć. Szykuje sie do kupna wzmacniacza do głośników ALTUS 110. Pieniądz jaki mam na ten cel to 400 zł .. więcej nie da rady... Zestaw ma służyć tylko i wyłącznie do słuchania muzyki.

I tu moje pytanie do bardziej obeznanych. Jaki wzmacniacz byłby najlepszy przy uwzględnieniu tej kwoty. Znajomy mówił coś o harman kardon hk6500 (na allegro za 399 zł) Brałem też pod uwagę technics su-v7 (na allegro za 299 zł)

Proszę o pomoc:)!

Możesz wziąć tego Technicsa, pamiętam że dobrze się parowały ze wszelakiej maści Tonsilami.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

dokładnie harman kardon'a szkoda do Altusów

natomiast Technics z ALTUS'ami będzie dobrze szedł

podobny temat był na forum chwilę temu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziękuje za odpiowiedzi!:)

Czyli prawdopodobnie padnie na technics'a.

Lecz jeszcze coś. Z tego co widze po wypowiedziach te altusy rewelacją nie są. ja je dostałem od kogoś więc nic do gadania nie miałem.

Czy nie było by sensowne ich sprzedać i za te pieniądze plus jakieś tam powiedzmy kolejne 400 zł więcej kupić coś innego .. ?

Czy w tym przedziale cenowym warto czegoś szukać?

Zależy jakie masz wymagania. Piszesz, że po "wypowiedziach te altusy rewelacją nie są"- ale czy według Ciebie też? Jeśli na początek taki dźwięk Cię usatysfakcjonuje to po co wymieniać?

Witam, potrzebuje pomocy dla kolegi w kupnie wzmacniacza:

- 300- 500 zł (raczej bliżej niższej kwoty)

- muzyka rock, rege, pop (większość w mp3).

- aktualny system: w budowie taki projekt kolumn

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + komputer jako źródło.

- rozmiary pokoju: 25m2

Wzmacniacz ma być mocny i dysponować dobrym basem. (beż żadnych audiofilskich fajerwerków) wzmak na tranzystorach. żadnych scalaków/hybryd techniksowych

pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

oczywiście używany...

- beż żadnych audiofilskich fajerwerków- koledze nie zależy na budowie sceny, poprawnej do bólu barwie, ma być mocny i mieć dobra kontrolę nad wooferami. dlatego raczej szukamy coś z starszego- Pionnera/Yamahy itd, gdzie jeszcze tak nie oszczędzano.

- wzmak na tranzystorach. żadnych scalaków/hybryd techniksowych- w końcówce mają być tranzystory a nie układy scalone, szczególnie nie hybrydy, które wkładał Technics do swoich nowszych konstrukcji. miałem i nie polecę tego koledze. tak wiem, że są ukł. scalone grające dobrze (sam mam napęd na LM3886), ale to nie jest wątek o dywagacjach na ten temat. W końcówce mają być tranzystory i już.

Witam.

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich szanownych użytkowników fora.

Bez wstępnych ceregieli: Yamaha ax-530 czy Rotel RA-921. A może zupełnie coś innego? Po kilkudniowym przeszukiwaniu tego portalu i aukcji mam totalny mętlik.

Interesuje mnie wzmacniacz do 300-350 zł. Wymagania: Miękki, soczysty bas, środek bez przesady i perliste wysokie tony. Najlepiej z wejściem phono.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.