Skocz do zawartości
IGNORED

Chce wymienic Sansui na cos jasniejszego, co polecacie?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Mam SANSUI AU-X701 i szukam wzmacniacza ktory bedzie jasniejszy i bardziej szczegolowy od tego Sansui, co mozecie polecic? moze byc pre+koncowka

Acha wzmacniacz musi byc tej samej klasy lub klase wyzej, nie nizej, oczywiscie tylko uzywany moze byc kilkunastoletni.

chwilowy brak działalności w audio.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że Twój Sansui pracuje ciemno i mało szczegółowo ?

Z tego co wiem, ten wzmacniacz ma szerokie pasmo przenoszenia i o ile nie padł żaden element

w jego wnętrzu, który by zmienił parametry, to nie ma powodu, by podejrzewać go o tak niecne zachowanie.

Dlaczego np. nie zmienić innych elementów toru ?

Pozdrawiam

sh - to jest troche ocieplony wzmacniacz i z lekko obrabiony ze szczegolow detalicznosci smaczkow na wysokich,

wiem ciezka sprawa cos w rozsadnej kwocie i podobnej lub lepszej klasy wybrac (zeby nie bylo to znow kosztem jakis innych aspektow dzwieku) ale licze na was audiofile musza tutaj byc tez zorientowane osoby w tych sprawach

Sansui to wzmacniacz symetryczny, radzę być ostrożny ponieważ przejście na zwykłe układy może być rozczarowaniem.Proponuje model wyżej, ale pozostanie w klubie Sansui.

D4ncer - chodzilo mi po prostu o dzwiek zeby byl podobnej jakosci lub lepszej (czyli jak ja to nazywam podobnej lub lepszej klasy) czyli mowiac wprost zeby gral podobnie albo lepiej tylko byl bardziej szczegolowy i jasny, ok na razie jestem za wyzszym modelem sansui ale to bedzie ciezka sprawa znalezc wyzszego sansui.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

D4ncer - chodzilo mi po prostu o dzwiek zeby byl podobnej jakosci lub lepszej (czyli jak ja to nazywam podobnej lub lepszej klasy) czyli mowiac wprost zeby gral podobnie albo lepiej tylko byl bardziej szczegolowy i jasny, ok na razie jestem za wyzszym modelem sansui ale to bedzie ciezka sprawa znalezc wyzszego sansui.

Kwestia wymiany tego wzmacniacza to twoja sprawa ale myślę, a w zasadzie to jestem pewien, że tak naprawdę to Tyś go jeszcze dobrze nie usłyszał... Chyba, że lubisz syczenie co z górą wiele wspólnego w rzeczywistości nie ma. Na Twoim miejscu najpierw przyjrzałbym się dlaczego wzmacniacz gra ciemno. (Na mój gust wyeksploatowały się kondy i brak mu strojenia) Ta seria akurat gra całkiem jasno więc dziwię się trochę ... Wymiana kondensatorów na Silmiki to nie jest akurat w nim duży koszt bo to raptem dosłownie 10 kondków ! Musisz też wiedzieć, że wzmacniacz z takim potencjałem to zapewne nie popularne esy jak proponuje kolega Rafał, obyś potem nie żałował! Ja bym walczył. Z własnego doświadczenia Ci powiem, że porównywanie oklepanych popularnych na allegro budżetowych klamotów do tych wzmacniaczy zakrawa na psychiczną chorobę ! Nie zamierzam Cię do niczego namawiać Twój wybór i Twoja sprawa ale myślę,że lepiej dla Ciebie byłoby wydać parę złotych na bilet i podjechać np. do mnie czy do kolegi Radka i posłuchać czy sansui gra ciemno a potem decydować się na takie kroki. Nie bez powodu tych urządzeń jest jak na lekarstwo - nie dziwi Cię to trochę ??? Dlaczego np. AU-X711 na holenderskim marktplaats w dniu dzisiejszym bez dwóch pokręteł i w opłakanym stanie kosztuje 350 euro ? Przecież za tyle można wyszarpać u nas esa 870 jak się trochę poszuka ... A przecież 711 to tylko odpowiednik AU-alpha 607 nad którą jest i 707 i 907 i masa dzielonych ...

Cóż rób jak chcesz ! Pozdrawiam ! Paweł

Ten X711 stoi chyba juz od dobrych paru miesiecy, te pokretla sa w zestawie (tylko dlaczego nie ma ich na foto??). Wiecej jak 200-250 nie dostanie.

Może taki Denon PMA-1560?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ten X711 stoi chyba juz od dobrych paru miesiecy, te pokretla sa w zestawie (tylko dlaczego nie ma ich na foto??). Wiecej jak 200-250 nie dostanie.

Może taki Denon PMA-1560?

hmmm osob ktora mi sprzedawala tego Sansui przesluchala mase sprzetu i on mi powiedzial ze denony nie maja z nim szans wiec taka wymiana nie ma sensu, czubsi on nie jest taki ciemny ale moj system nie jest taki przejzycty jak oczekuje i mysle ze bez wymiany sie nie obejdzie, napisze na PW do ciebie bo chce ymienic na wyzszego i jasniejszego sansui, a najpierw uruchomie daca i wymienie kable glosnikowe i jak sie uda to przeslucham na innych kolumnach

ale propozycje lepszych sprzetow mile widziane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.