Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

mialem kiedys atc i nigdy wiecej, nie moja sygnatura dzwieku nie moje wyobrazenie o waty zeby zagraly dobrze bardzo specyficzne kolumny

No wlasnie sie przekonalem wczoraj ze moje atc z roksanem nawet nie graja w 50 procentach

Ten Roksan Kandy 2 ma trafo: 500VA Ultra Low Noise Toroidal Transformer

4 Regulated Supply Rails

Teraz mnie zmartwiłeś:-(

Dzięki za info, że w styczniowym audio-video jest test ATC SCM 7....po przeczytaniu dziś twojego postu minęło może 20 min. i już byłem w sklepie:)

http://allegro.pl/ps-audio-delta-200-koncowka-mocy-made-in-usa-xlr-i3914382598.html

PS Audio Delta 200: Pobór prądu 1200Watt......pojemność kondensatorów 160 000up....to coś już chyba da radę

Wzmacniacz ATC SIA 150 ma maksymalny pobór prądu tylko 500WATT.....a taki wydajny....

Edytowane przez Mario3456

a ja zakupilem caspiana wlasnie wiec bede mial ciekawe porownanie z atc sia. ostatnio mialem kandy k2 i bardzo mi sie podobala muzykalnosc tego wzmaka,mam nadzieje ze caspian jeszcze bardziej zagra...i wydaje mi sie ze moje 11stki chyba pojda pod mlotek bo pare wzmacniaczy z nimi przerobilem i niestety tylko 150w z atc je wysterowal w miare jak narazie a na caspiana czailem sie juz dawno po tym jak pogralem troche z kandy...

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Witam

Pierwsze 10 min atc v pmc, bass faktycznie slaby w porownaniu do ATC, Srednica chyba troche lepsza jest w ATC.

Dam im pare dni zobaczymy, jak bedzie kicha Zakupuje atc 11 w nowej budzie :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

ATC SCM11 jeszce chwile u mnie pograja,po 2 dniach odsluchu z caspianem stwierdzam ze nic tu nie brakuje,nie ma sie co spieszyc z zmiana kolumn chyba...

Obawialem sie po przejsciu 150w czesciowo w klasie A z atc na 80w caspiana bede czul niedosyt mocy ale jest dobrze. Caspian spokojnie daje im rade,jest dynamiczniejszy zdecydowanie od kandy ktorego ostatnio mialem i tez gral dobrze z 11stkami. Nie ma z caspianem tej swobody i lekkosci jaka dawal sia150 ale za to jest milej o wiele,atc sia 150 jak juz pisalem to taki mocarz bez duszy,wali wszystkim jak popadnie bez finezji ale z przytupem. Szczerze mowiac to czuc za caspian to jednak klasa nizej ale dla mnie lepiej gra moimi monitorami i nie wiem naprawde skad to polecane polaczenie atc do atc-mocne,beznamietne granie aczkolwiek moze oddaje nagrania tak jak sa tylko ze ja wole przekonalem sie ladne granie po czesci a nie najblizsze prawdzie.

Też mam takie wrażenia. Nie słyszałem sia150 z atc za to słuchałem hegla z 40 tkami. Bylo jak piszesz z sia 150. Dopiero MF m6i dodał ciepełka i jest bardzo fajnie. Muzyki można słuchać bez końca i nie męczy a potem jeszcze długo zostaje w głowie.

ATC SCM11 jeszce chwile u mnie pograja,po 2 dniach odsluchu z caspianem stwierdzam ze nic tu nie brakuje,nie ma sie co spieszyc z zmiana kolumn chyba...

Obawialem sie po przejsciu 150w czesciowo w klasie A z atc na 80w caspiana bede czul niedosyt mocy ale jest dobrze. Caspian spokojnie daje im rade,jest dynamiczniejszy zdecydowanie od kandy ktorego ostatnio mialem i tez gral dobrze z 11stkami. Nie ma z caspianem tej swobody i lekkosci jaka dawal sia150 ale za to jest milej o wiele,atc sia 150 jak juz pisalem to taki mocarz bez duszy,wali wszystkim jak popadnie bez finezji ale z przytupem. Szczerze mowiac to czuc za caspian to jednak klasa nizej ale dla mnie lepiej gra moimi monitorami i nie wiem naprawde skad to polecane polaczenie atc do atc-mocne,beznamietne granie aczkolwiek moze oddaje nagrania tak jak sa tylko ze ja wole przekonalem sie ladne granie po czesci a nie najblizsze prawdzie.

atc11 z caspianem to nie ta droga nie ludz sie, na chwile poprawisz swoje samopoczucie a i tak zmienisz kolumny lub wzmacniacz- pisze jako praktykant tego zestawienia..

dynamika pada jest plasko jak z wiezy- posluchaj caspiana z dynaudio lub innymi to juz inne granie

Jedyny i to wielki minus ATC to trzeba podpiac Bardzo wydajny piec, a jak wiadomo taki kosztuje 3 razy drozej niz same glosniki. Szkoda ze tak to jest z tymi ATC .

Teraz posiadam PMC 21 i gra to bardzo fajnie taki plastyczny i bardzo precyzyjny dzwiek, basik moze nie tak duzy jak w 11kach ale jakos nie brakuje tego zakresu (moge stwierdzic po 2 dniach sluchania), a jak wiadomo jeszcze musza sie wygrzac.Teraz czuje taka swobode w muzyce, monitory calkowicie znikaja w pokoju, atc jednak nie robily takiej stereofoni. Ale to wina wzmacniacza, bo jak podpialem monobloki do nich, to bajecznie gralo i to jeszcze dwa razy wiekszym pokoj niz moj.

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Ja man calyxa cti ktory w klasie d ma 200 na kanal i grają dobrze ale myślę że z dobrymi mono blokami było by jeszcze lepiej dlatego będę musiał się z nimi pożegnać planuje coś w wyższej półki

:)

Gość Heliand

(Konto usunięte)

Hej fani ATC, chciałbym zapytać, czy ktoś z Was używał może lub używa kabla głośnikowego Acoustic Zen Hologram bi-wire z ATC, a konkretnie chodzi mi o 40. Ostatnio panowie w jednym sklepie bardzo mi to połączenie zachwalali, mówiąc, że wnosi wiele dobrego i dobrze się z tym głośnikami zgrywa. Zastanawiam się więc nad wypożyczeniem, żeby spróbować, ale zapytać wcześniej zawsze warto.

Może ktoś mi jeszcze przy okazji powie, czy wersja Hologram i Hologram II bardzo się różni? Na razie podłączyłem Furutecha Reference III z wcześniejszej wersji i jestem zadowolony, ale możliwość zmiany zawsze pociąga...

Będę wdzięczny za jakiekolwiek info.

Te kefy od dawna mnie korcily ale zobaczymy jak to zagra. Bynajmniej teraz nie beda straszyc wygladem.

Ps-Firma ale ja wlasnie sie obawiam ze kefy gorzej sie zgraja z caspianem i nie zmienialbym tak nagle tylko mi sie okazja.trafila

Edytowane przez hydrogen

ee tam kefy, nigdy te glosniki mi nie podeszly. Ja sluchalem r300 kontra atc 11 i nie chce cie straszyc, ale te pierwsze zagraly cienko.

Really? Napisz dwa slowa wiecej na czym odsluchy byly i cokolwiek prosze... za tydzien sie przekonam sam ale zawsze jest dobrze wymienic opinie.

Mi starsze kefy tez nie szly ale podobno seria r tompletnie odbiega od sygnatury kefa

gora jest lepsza w kefach, ale reszta srednica i bass tragedia w porownaniu do ATC, w 11 srednica jest jak smola, a w kefach chuda i bez zadnego czaru.Ale to bylo rok temu, tylko pamietam, ze slabo to gralo.

Podlaczone byly do kandy2. Cd kandy rowniez.

ps. Ale ja nie mowie, ze tobie sie nie spodoba, moze byc idealnie dla ciebie. Kazdy slyszy inaczej.

Edytowane przez anxion

Zobaczymy,ja lubie prubowac nowe klocki,jak nie podejda to poszukamy dalej,poki co atc graja najlepiej z caspianem z dotychczasowych wzmakow,az sie boje tej zamiany ale potrzebuje kolumny w czerni :)

teraz mam u siebie Lavardin IS reference i powiem wam,ze gra ciut lepiej niz roksan kandy2 jaja, a cena 3 razy wieksza od k2 hmm. Moze kolumny sa slabe hmm:)

Edytowane przez anxion

teraz mam u siebie Lavardin IS reference i powiem wam,ze gra ciut lepiej niz roksan kandy2 jaja, a cena 3 razy wieksza od k2 hmm. Moze kolumny sa slabe hmm:)

No to ładnie :) Klocek za ok 14000 pln tylko ciut lepiej hmm... wierzę w to bo w tym całym audio to często im drożej tym gorzej :)

U mnie takiego Kandy K2 tani Yaqin MC-10L zjadł na śniadanie :) A Twoje kolumny nie są słabe :)

Powaznie, slabizna za taka cene myslalem ze zje mojego kandy2, smiech na sali. Zrobie zdjecie jak nie wierzycie.

tutaj foto

post-23552-0-54390700-1391811341_thumb.jpg

Powaznie, slabizna za taka cene myslalem ze zje mojego kandy2, smiech na sali. Zrobie zdjecie jak nie wierzycie.

tutaj foto

Ja tam wierzyłem nawet bez zdjęcia :) A wygrzane to cudo bo czasami piszą że i 200 godzin coś musi pograć żeby zagrać? Za taką cenę to powinien pozamiatać K2 bez żadnego zastanawiania ale tak jak mówiłem w audio cena mało znaczy . Zastanawiam się dlaczego u mnie ten K2 nie zagrał tak fajnie jak o nim piszą pewnie CD za słodki był wtedy i to go tak zamuliło no ale Yaqin też grał z tym ciepłym CD i dużo lepiej wypadł .

Ps. a jak mocowo to wypada bo u mnie z K2 jakoś dziwnie było dopiero na 12 zaczynał grać tak jak Yaqin na 10 a ten na której już gra dobrze ?

Edytowane przez sebolx

jednak sie zegnam z atc,zastapia je kefy r300 kupione w dobrej cenie,nowe bez odsluchu :)

Kefy to 3 drozna konstrukcja ma więcej wyższyc tonów ale dla mnie to nie krok w przód a w bok

Ja gram też na atc 11 ale idą do zmiany i myślę że będę musiał jakieś 15k złotych wydać żeby mieć coś duzo lepszego -myślę o harbertach

Też tak miałem ,grałem na k2 i atc 11 kupiłem calyxa cti imyślałem że będzie nirvana a tu okazało się że dźwięk troszkę lepszy niż k2 .

Myślę że spzret gra jak najgorsze ogniwo czyli albo kolumny albo transport

:)

Ps. a jak mocowo to wypada bo u mnie z K2 jakoś dziwnie było dopiero na 12 zaczynał grać tak jak Yaqin na 10 a ten na której już gra dobrze ?

K2 ma ta tendencje, ze trzeba podkrecic galke daleko, ale powiem ci to samo jest z lavardinem. Moze to faktycznie kolumny

Powiem ci ze ostatnio sluchalem wadie cd i byla wieksza poprawa niz ten lavardin, wiec mozliwe ze tranport hmmm :0

Gość intenser

(Konto usunięte)

slabizna za taka cene myslalem ze zje mojego kandy2, smiech na sali.

a czego się spodziewałeś?

Lavardin to b. fajne wzmaki ale połączenie z ATC to jak 8wat trioda zestawiona z panelami Magnepana

Mam pmc twenty21. Wiec raczej latwiejsze do wysterowania

K2 ma ta tendencje, ze trzeba podkrecic galke daleko, ale powiem ci to samo jest z lavardinem. Moze to faktycznie kolumny

U mnie wyszło że to nie kolumny bo Yaqin niby słaba lampa a na 10 już daje czadu a Kandy K2 na 12 dopiero tak zaczynał grać .

Też tak miałem ,grałem na k2 i atc 11 kupiłem calyxa cti imyślałem że będzie nirvana a tu okazało się że dźwięk troszkę lepszy niż k2 .

Jakbyś mógł w kilku zdaniach porównać w czym CTI jest lepszy od K2, a w czym nie, jak się zmienił dźwięk i co Ci się spodobało, a co nie? Byłbym wdzięczny, zastanawiam się nad CTI właśnie, a K2 dobrze znam. Może być na PW, żeby nie zaśmiecać klubu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.