Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Prezydent Francji też próbował i nie dał rady!A gdzie jest powiedziane,że sport musi sponsorować tylko państwo?Nie widzę niczego złego w tym,że zajmuje się tym również kapitał prywatny.

• 4 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bayern - Barcelona 4:0. Mecz mógłby być wielki, gdyby sędzia nie wydrukował wyniku. Dawno mnie widziałem tak kiepskiego głównego jak Viktor Kassai. Ne podyktował dwóch karnych dla Bayernu za zagrania ręką w polu karnym Barcelony. Uznał pierwszego gola po ewidentnym faulu Dantego, który przy wyskoku oparł się na barkach Alvesa. Uznał drugiego gola zdobytego przez Gomeza, który był na spalonym. Uznał trzeciego gola po staranowaniu Alby przez Muellera, co uniemożliwiło temu pierwszemu powstrzymanie Robbena. Nie dał Gomezowi czerwonej kartki za brutalne skoszenie Messiego. Do tego wyjątkowo słaba tego dnia cała Barcelona, a nie tylko Messi.

zwróć uwagę na warunki fizyczne kopaczy Barcelony . Tiki-Taka gdy są w formie robi wrażenie w przepychankach z długim podaniem nie mają szans .

Niemniej w przyszłości fani kopanej będą nam zazdrościli , że taka Barcelona grała w naszych czasach .

Edytowane przez wladz

Lubię Barcelonę.

Co najwyżej uważałem, że była do ogrania. Zrobiono z niej taką marketingowo-medialną wydmuszkę.

Niemniej wciąż to będzie czołowa drużyna Świata. Czasami pierwsza, czasami piąta. Nie są Bogami… I dzięki Bogu ;)

Natomiast, tęskno mi do gry prostej, dynamicznej, taktycznej… co nie zaprzecza powyższym…

Technika indywidualna powinna być tylko narzędziem a nie ideą samą w sobie… Jeżeli mały wzrostem Xavi czy inny Messi nie potrafią szybko i mocno, nadrobią to znakomitą techniką. Więcej; będą perłami na tle mięśniaków ;)

Nie zgadzam się , w szczytowej formie była nie do ogrania . Pamiętam wypowiedzi piłkarzy drużyn przeciwnych. Na pytanie dlaczego nie mogli nic Barcelonie zrobić padały odpowiedzi , że nawet nie byli w stanie ich sfaulować , piłka i ich nogi tak szybko się przemieszczały .

P.S.

ciekaw jestem czy Bayern poradziłby sobie z lepiej dysponowaną Barceloną . W tym meczu genialnie zablokował tiki-takę i Barca nie mogła nic zrobić

Wczorajszy mecz tylko obnażył kryzys toczący dumę Katalonii.Przynajmniej od pół roku Barca gra źle.Nie ma skutecznych napastników,obrona traci dużo bramek,drużyna nie walczy!Wczoraj zawiodła taktyka,nie wiadomo po co grał kontuzjowany Messi( do końca!),nie było walki.Trener do wymiany,potrzebne transfery.Wysokich zawodników i obrońców.

Pamiętam jak niegdyś wielki Maradona na MŚ wszedł w Angielską obronę. Zrobił pamiętną akcję, dosłownie wkręcił obrońców w ziemię, zakończoną bramką.

Cóż mówili Anglicy; „Wielki Diego”.

Tymczasem wystarczy spojrzeć na powtórki. Widać jak obrońcy „puszczają” dryblującego Maradonę.

Magia nazwiska. W niczym oczywiście, to nie umniejsza wielkości Maradony.

Skąd wiesz pacanie po której to bramce pokazywał???

Przeglądam niemieckie i angielskie strony i wszedzie widzę Lewandowski i Lewandowski.

Komentarz ze strony www.bbc.co.uk/sport/0/football/22270453

"Lewandowski looked amazing tonight, complete lone striker performance. Like Fernando Torres in his pomp: quick, alert, powerful and ruthless"

Tak sobie myslę że po latach bedę mógł powiedziec wnukom: tak, oglądałem ten mecz!

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Wykluczyć Lewandowskiego i jemu podobne gwiazdy z naszej reprezentacji !

Tutaj macie tego uzasadnienie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W zachodnich klubach grają tak, że są najlepszymi zawodnikami w drużynie. Dają z siebie wszystko. Interesuja się nimi najsłynniejsze kluby świata. Częste gole, asysty, doskonała gra podczas meczu przekłada się potem na pensje, premie, kontrakty reklamowe, zainteresowania sponsorów... Później "odpowiednio" renegocjują swoje pozostanie w klubie lub przechodzą "wyżej". Mają wzięcie. Mają z tego niezłą kasę obok i niekłamanej sławy.

I bardzo dobrze. Niech swój talent pomoże im w życiu. Takze finansowym. Ale...

Gdyby tylko zechcieli tak zagrać w naszej reprezentacji, pójść w meczu na całosć, mogliby się tylko nabawić... rychłej kontuzji. I oni to doskonale wiedza. A nie ma na świecie dla takich graczy nic gorszego jak absencja w kolejnych meczach z powodu kontuzji. Lecą premie, spada forma, zainteresowanie u sponsorów czy reklamodawców, nie interesują się takimi łowcy talentów renomowanych klubów... Nie mówiąc juz o tym, że trener znajduje (bo musi) innego zawodnika na jego miejsce. A ten zrobi wszystko i da z siebie wszystko, by swoje miejsce w pierwszym składzie pozostawić dla siebie. No bo są premie za gole i asysty, są sponsorzy i reklamodawcy, pytają o niego prezesi sławnych drużyn. Kasa, kasa,kasa. Szansy nie wolno zmarnować. Mamy tu doskonały przykład z F1 doyczący Roberta Kubicy.

Jeśli nie pozbędziemy się takich "sław" pokroju Lewandowskiego z naszej reprezentacji, to nasza narodowa kopana będzie przegrywać nawet z "chłopcami z placu".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DeeS

desik nie opuszczaj wątku z KK , nie wystarczy do wypisywania głupot ?

żałosne , niedowartościowane polactwo . Co ja mam z takim jak ty wspólnego a też jestem Polakiem .

Przepraszam pana prezesa Pierwszego i Najważniejszego Fanklubu Gwiazdy Naszej Narodowej Reprezentacji w Piłce Kopanej - Roberta Lewandowskiego. :)

Nic się nie stało, Polacy nic się nie stało...

oszalałeś ?

i taka dziwna zależność , prawdziwi polacy zawsze gnoją rodaków z sukcesem uznanym przez wszystkich a nie tylko przez ich media .... desik może zez perspektywę poszerzy albo przynajmniej zmieni

zazdrość i pomawianie chyba nie jest katolicką cnotą ?

Edytowane przez wladz

Nikt talentu Lewandowskiemu nie odmawia. Stale potwierdza swoją klasę. W Niemczech. "U nas" słynna trójka nawet będąc razem w jednym meczu nic nie potrafi ugrać.Wyraźnie się oszczędzaja. Ja do nich o to pretensji nie mam. O swoje interesy należy dbać (znowu kłania się tu dla przykładu inny Robert). Ale bez radykalnych za pewien czas zmian będziemy męczyć remis z Maltą.

"U nas" słynna trójka nawet będąc razem w jednym meczu nic nie potrafi ugrać.

To wskazuję, jak słabych jest pozostałych 7.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Wyraźnie się oszczędzaja.

Desik,ty też się oszczędzasz pisząc takie brednie!Pytanie tylko czy o tym wiesz.Piłkarze to tylko wykonawcy woli i taktyki trenera.

Jeśli jest do bani to wynik jest na boisku...wiadomy.Mołdawia może zmienić trenera?Zaczynam mieć wątpliwości czy czasami nie zamienił stryjek siekierke na kijek.Boniek zachowuje się podobnie do Laty w tej akurat kwestii.....obsady trenerskiej.

Desik,ty też się oszczędzasz pisząc takie brednie!Pytanie tylko czy o tym wiesz

No, teraz to już wiem. W necie przecież napisali :)

Piłkarze to tylko wykonawcy woli i taktyki trenera.

Jeśli jest do bani to wynik jest na boisku...wiadomy.Mołdawia może zmienić trenera?Zaczynam mieć wątpliwości czy czasami nie zamienił stryjek siekierke na kijek.Boniek zachowuje się podobnie do Laty w tej akurat kwestii.....obsady trenerskiej.

Taaa.., jak w tej reklamie środka przeciwbólowego. Trenerkę bolała głowa, drużyna się zamartwiała i przegrywała. Ale środek był silny i w końcu zmietli rywali z parkietu. Ech.

Wysłać selekcjonera do pani Goździkowej...

DeeS nie masz zielonego pojęcia o kopanej i dlaczego starasz się polemizować . Owszem dużo kopaczy klęczy i żegna się a kolejny papież fanem kopanej. Ale to nie ma nic wspólnego z taktyką i piłkarskimi umiejętnościami .

Nikt talentu Lewandowskiemu nie odmawia. Stale potwierdza swoją klasę. W Niemczech. "U nas" słynna trójka nawet będąc razem w jednym meczu nic nie potrafi ugrać.Wyraźnie się oszczędzaja. Ja do nich o to pretensji nie mam. O swoje interesy należy dbać (znowu kłania się tu dla przykładu inny Robert). Ale bez radykalnych za pewien czas zmian będziemy męczyć remis z Maltą.

i co ty na to

" Robert Lewandowski wziął przed rokiem udział w akcji "Nie wstydzę się Jezusa", otwarcie mówiąc o swojej religijności. Katolickie media przypominają o tym fakcie w dniu, gdy piłkarz jest na ustach całego świata. – Ewangelia potrzebuje żywego przykładu. Dlatego świadectwo znanych osób jest świetnym narzędziem ewangelizacji – mówi na ten temat o. Krzysztof Mądel."

jak znam podobnych odczepisz się teraz od Lewego

DeeS nie masz zielonego pojęcia o kopanej i dlaczego starasz się polemizować . Owszem dużo kopaczy klęczy i żegna się a kolejny papież fanem kopanej. Ale to nie ma nic wspólnego z taktyką i piłkarskimi umiejętnościami .

i co ty na to

" Robert Lewandowski wziął przed rokiem udział w akcji "Nie wstydzę się Jezusa", otwarcie mówiąc o swojej religijności. Katolickie media przypominają o tym fakcie w dniu, gdy piłkarz jest na ustach całego świata. – Ewangelia potrzebuje żywego przykładu. Dlatego świadectwo znanych osób jest świetnym narzędziem ewangelizacji – mówi na ten temat o. Krzysztof Mądel."

jak znam podobnych odczepisz się teraz od Lewego

Nie wiem co ja na to. Bo nie wiem o co chodzi z tym Kościołem, klęczeniem i żegnaniem się w temacie Lewandowski w odniesieniu do mojej osoby. Moje wpisy o tym nie traktują. Czytałeś je ?

DeeS uprawia takie ironizująco-refleksyjne eseje.

Ma dużo racji.

Nie ma się co emocjonować.

Mi Pan Robert przysporzył dużo radości.

Cieszmy się.

Nasze plemie potrafi. To ważne dla każdego z nas.

Niestety potrafimy w innych uwarunkowaniach środowiskowych.

Tu na miejscu, w kraju niesie jakąś stęchlizną...

Dotyczy to niemal każdej dyscypliny, nie tylko sportowej...

O tym pisze DeeS...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.