Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bo te MŚ raczej możemy sobie odpuścić, nie twierdzę, że mam racje ale sięgając wstecz, uważam za błąd odwołanie Engela - ten facet mając 4 lata, moim zdaniem zrobiłby dużo więcej....

Bardzo ładny mecz uważam. Ta lepsza drużyna to im chyba trener jaja obciął,

albo przynajmniej gumką zwiazał (tylko jeden uciekł co go tata ostrzegł).

Ci zółci to chociaż im sie grać chciało, no i wygrali.

Jak ich na zbliżeniu pokazywali, to się z chłopów lało, a jak Żurawia zdjeli,

to se suchutki do szatni szedł (może żeby komórki nie zamoczyć).

Tym lepszym niby to trener chyba nie wytłumaczył, o co chodzi, bo tak se między sobą pykali.

Tylko ten jeden co chyba trenera nie zrozumiał i grał po swojemu (pewnie z

zagranicy jakiś) latał jakby na jakiś ważny mecz przyszedł.

A kibice ze świata przyjechali, jak za mecz zapłacili, a to tylko prima-aprilis był.

Jestem Europejczykiem.

powiem jedno - inteligencji w niektórych twarzach naszych piłkarzy nie widać za grosz, trener do tego dokłada swoje "2 zwoje" taktyczne i skutek jest taki że na boisku zachowywali się dziś jak stado bezmózgich kur.

Zabawne to wszystko - szczególnie jak Janas "napina swe myśli".

A dziś można było swobodnie dokopać przeciwnikowi, powiedzmy delikatnie 2:1.

Z drugiej strony dobrze się stało - jak można było kogoś takiego jak Janas wyznaczyć na to stanowisko - ten człowiek nie wie sam co robi i o co mu chodzi - aż kopie w oczy co to za koleś.

>Dead_Dog, 10 Cze 2006, 03:13

Janas ponoć kiedyś na polowaniu sam sobie mózg z dubeltówki odstrzelił.

Ale o dziwo funkcji żadnych mu nie naruszyło, a w PZPN nic się nie obcięli.

I tak sobie funkcjonuje. Niektórzy coś podejrzewali, ale sprytnie

z reprezentacji ich wywalił. A działacze przecież się nie zorientują.

Oni już dużo wcześniej lobotomię sobie zrobili, żeby Prezesa nie drażnić.

I wszystko jakoś by hulało, gdyby nie te cholerne mistrzostwa. Podobno

Sejm ma uchwalić, że to wymysł liberałów, i że Mundialu nie uznajemy.

Sieg Polska!

(Tu miejsce na twarz Romana)

Jestem Europejczykiem.

Z drugiej strony dobrze się stało - jak można było kogoś takiego jak Janas wyznaczyć na to stanowisko - ten człowiek nie wie sam co robi i o co mu chodzi - aż kopie w oczy co to za koleś

Mimo najszczerszych intencji, odpowiem Ci - niiieeee wiiieeeeem i nie mam pojęcia co on robi na tym stanowisku, dla mnie to jest gość dobry do trenowania Amiki Wronki i nic wiecej. Im szybciej zrezygnuje tym lepiej.

Pozdrawiam

Jaro_747 - nigdy w życiu Janasa z dubeltówką nie widziałem ani bandażach na głowie też nie - kilka razy nawalonego w trupa to i owszem (a w bandażach to może teraz go zobaczę - to niewykluczone po tym "występie")

Janas zawsze odkąd go pamiętam taki był "niedokończony" i "niewyraźny"

i jedna ciekawa sprawa - najwięksi debile z którymi miałem styczność i którzy znali Janasa osobiście, zawsze uważali Janasa za jakiegoś GURU. Na debilach robił zawsze niewytłumaczalne logicznymi metodami niesamowite wrażenie - do tego ma naprawdę jakiś talent.

Od dawna uważam że polską reprezentację piłkarska należy po prostu rozwiązać. Nie tylko Janas jest winny temu co się dzieje.

- Ilu zawodników gra o coś konkretnego w dobrych klubach? Smolarek, Boruc, Żurawski? Kto jeszcze? Tak krawiec kraje jak mu materiału staje. A nikt mi nie powie że na zachodzie panuje antypolski spisek. Po prostu polscy piłkarze są niewiele warci. Benitez być może ma racje mówiąc że Dudek to najlepszy polski bramkarz. I jakoś rezerwowy reprezentacji Hiszpanii jest od niego lepszy. Dudek raz może "błysnął" ale "mistrzowski" sezon raczej zawalił.

- Mentalność "jak psim swędem przejść eliminacje dwa razy przegrywając z Anglią" nie wróży sukcesów na samych mistrzostwach. Dobra drużyna powinna umieć wygrać z każdym, a kiedy "wasi" (bo nie moi) ostatni raz wygrali z klasową drużyną w meczu o stawkę? Szwedzi i Anglicy ogrywają ich raz za razem niezależnie od tego jaki jest akurat trener.

- Podejście "kupić se czarną bumę i osiąść na laurach" u kandydatów do kopania piłki pochodzących z klas niższych jest powszechne, a mało jest ludzi takich jak trener Niemczyk którzy umieliby pokazac im że można chcieć więcej. No bo w sumie trenerzy są z tego samego bagienka...

Dopóki mentalność Prezesa Ryszarda Ochódzkiego nie zniknie z klubów prowadzących szkółki piłkarskie (zajeździć juniora i szybko go sprzedać) o reprezentacji najlepiej zapomnieć, a do czasu kiedy pierwsi dobrzy piłkarze nie wyjdą ze szkółek najlepiej w ogóle jej nie wystawiać bo tylko wstyd będzie nam przynosiła. Tak uważam od 1990 roku i jak widać nie myliłem się. Przesłanki dla rozwiązania reprezentacji zachodzą nadal.

napewno janas szamana dla naszej repry nie oplacil przed meczem.... jak nie mamy sportowcow to powinnismy zainwestowac w nauke. jakby chociaz Smolarka poklonowali to bysmy wygrali. dla niego szacunek. jednak sam przeciwko jedenastce? no i Boruc tez wygladal jak pilkarz. reszta... prawie jak pilkarze.

tia, reszta prawie grala, prawie sie ruszali, prawie mysleli lol. dobrze, ze nie jestem kibicem tego sportu i nie jestem zbytnio zaskoczony wynikiem. od lat to samo, zamiast szybkich akcji z przezucaniem pilki z jednej strony na druga i paroma podaniami do przodu, zawsze jakas dziwna gra w klasy jak pod trzepakiem. do tego dochodzi niecelnosc, bylejakosc.

Kazda nacja, pewne rzeczy robi dobrze, a o innych nie ma pojecia i powinna sobie odpuscic !

Polacy nie potrafia spiewac (z wyjatkiem pana Prezydenta), nie potrafia autentycznie wierzyc

(z wyjatkiem pana Rydzyka) ani tez grac w pilke (bez wyjatku) !

Dlatego tez uwazam, ze powinno sie te dyscypliny, w Polsce, po prostu - ZLIKWIDOWAC !

Taki sport to tylko "ustawki", mafia PZPN i handel biletami !

Kultura, Religia i Sport - NIE DLA IDIOTOW !

A co Polacy potrafia dobrze ?

Pieprzyc o Bogu, Maryi, Festiwalu Eurowizji i Pilce Noznej !

Proponuje wiec zalozyc Nowe Panstwowe Zupelnie Swieze Portale Internetowe w tych 3 dziedzinach,

aby mogli w nich wreszcie Rodacy - pieprzyc zupelnie swobodnie i do woli !

Moze wreszcie wybilibysmy sie w TEJ DZIALALNOSCI, na pierwsze miejsce w Swiecie ! :)

AL, tak gadasz, a dobrze wiesz, że to robota ekwadorskiego szamana!:)

Dziwne tylko, że w meczu z Niemcami szaman okaże sie bezużyteczny;(

Może "nasi" uwierzyli w zdolności szamana bardziej od Ekwadorczyków?, a może nawet bardziej od samego szamana?;)

Szkoda, naprawdę szkoda.

I tak obejrzę kolejne mecze;)

Bez przesady z tą krytyką Janasa. To nie jest taki zły trener, w końcu do mistrzostw awansował, z Legią w lidze mistrzów kiedyś wstydu nie przyniósł. Prawda jest taka, że cholernie trudno jest zrobić coś z niczego. A polscy piłkarze to niestety takie "nic" (z wyjątkiem kilku zawodników, którzy teraz i tak są wypaleni).

-> Lancaster

A ja uwazam, ze Niemcy sa slabsza druzyna niz Ekwador, co nie znaczy, ze licze na zwyciestwo bialo-czerwonych fajtlap w meczu z nimi. Od dwoch tygodni pytalem sie moich kolegow, pewnych zwyciestwa nad Ekwadorem, na czym opierali swoj optymizm. Ogladam co 2 lata Copa America. Ekwador jest jedna z 6 najlepszych druzyn Ameryki Pd. i gra z nienajgorszym skutkiem z Brazylia, Meksykiem czy Argentyna. Wczoraj wiedzialem, ze jest slabo juz po 5 minutach. Po pierwsze Ekwadorczycy byli lepiej przygotowani szybkosciowo, wydolnosciowo i silowo (to bylo widac pozniej, kiedy z latwoscia 'wypychali' polskich pomocnikow z pola karnego). Po drugie udawalo im sie grac 'z klepki', nie wychodzilo to oczywiscie tak jak Brazylijczykom czy Meksykanom, ale cos sie kleilo. Jedynym pomyslem naszych pomocnikow byla dluga pilka do zbyt slabych fizycznie Frankowskiego i Smolarka.

Nie uwazam tez, zeby Polacy zagrali duzo ponizej swoich mozliwosci, tak po prostu wyglada poziom reprezentacji i tyle. Najslabsi byli IMO Krzynowek, Zurawski (po nich akurat sie tego nie spodziewalem, mimo problemow zdrowotnych Krzynowka), oraz Kosowski i Szymkowiak (oni zagrali i tak lepiej niz sie spodziewalem).

W mojej opinii Ekwador jest najmocniejsza druzyna grupy A. Co do Polski to mysle, ze skonczy mistrzostwa na fazie grupowej z dorobkiem 2 lub 3 punktow (tzn. 2 remisy lub zwyciestwo z Kostaryka).

Generalnie ciesze sie, jesli Polska nie awansuje, bo awans bylby na bakier z pojeciem piekna futbolu. Kibicem naszej reprezentacji nie jestem, bo uwazam ze takie postawy to najlepszy przyczynek dla kreowania nacjonalistycznych tepych trolli, wolajacych Polska, Niemcy czy ktokolwiek gora. Slowo 'patriotyzm' tez kojarzy mi sie gorzej niz lepiej. Moze dzieki temu, podchodze do tego much easier niz wielu moich szanownych przedpiszcow, ktorym zycze samych dobrych wrazen podczas pozostalych 30 dni mundialu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.