Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj, typowałem wraz z żoną. Muszę przyznać, że wynik meczu Polska - Ekwador, obstawiła bezbłędnie O:2, wiec byłem ciekaw co powie dzisiaj. Obstawiłała ponownie O:2, tym razem dla Niemców... Hmm zobaczymy.

Ja stawiam mimo wszystko na 3:2 dla "naszych" prawie... walecznych i groźnych. Ktoś w tej rodzinie musi być wariatem, hehehe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obstawiam 2:1 dla niemiaszkow. Naszym sukcesem bedzie, ze chlopcy w koncu powalcza i ze cos strzela. Ale wiecej nie oczekuje no bo w koncu gramy z Niemcami na ich terenie i na mistrzotwach swiata. Bedzie ciezko.

pzdrw

soso

Jedno dobre - Lehmann nie ma dlugich wykopow ;-) Wiem, ten zart staje sie nudny ale jest taki dobry!! :- )))))

*Reguły zachowań kobiet podczas Mistrzostw Świata 2006

*§ 1

W okresie od 09-06 do 09-07 absolutnym władcą panującym nad

telewizją i sprzętem do niej należącym jest mężczyzna.

§ 2

Żona zajmuje się w tym czasie niemo pracami domowymi

§ 3

Przed każdym meczem należy postawić mężczyźnie przy fotelu

telewizyjnym skrzynkę zimnego, alkoholowego piwa. Z akcentem na

"zimne"

§ 4

Podczas meczu, pobyt kobiety w pokoju telewizyjnym jest surowo

zabroniony. Jednakże dostawy piwa i czegoś do chrupania są dopuszczalne.

§ 5

W 15- minutowej przerwie kobieta ma prawo opieki nad mężczyzną ,

W celu opróżnienia popielniczki, jak również pozbierania pustych butelek

Po Piwie i zastąpienia ich pełnymi. W razie potrzeby może przygotować

Coś do chrupania. Unikać szelestu torebkami jak również

werbalnej komunikacji.

§ 6

Najpóźniej 30 minut przed rozpoczęciem meczu należy podać

Mężczyźnie, przygotowany z miłością , posiłek. Aby nie przeszkodzić

Mężczyźnie w mentalnych przygotowaniach do meczu , należy trzymać

jadaczkę zamkniętą na kłódkę.

§ 7

Podczas Mistrzostw Świata należy zaprzestać wszelkich działań

dotyczących Prokreacji. Noszenie ubrania które mogłoby pobudzić

męskie rządze w kierunku powyższym, jest również zabronione.

Noszenie odpowiedniego ubioru i wyżej wymienionych zachowań

można jednakże nadrobić tuż po gwizdku końcowym, pod warunkiem

iż wynik meczu jest zadawalający dla mężczyzny.

§ 8

W przypadku kiedy mężczyzna dzięki jego wspaniałomyślności

zezwoliłby kobiecie rzucić okiem na mecz, zabronione są wówczas

pytania, typu ( " co to jest spalony?") które mogły by poprzez to

odzwierciedlić kobiecy stan wiedzy na temat piłki nożnej.

Poprzez komentarze typu : " oh, Beckham wygląda dzisiaj tak

cudownie" narażamy same siebie na cielesną naganę.

Tak, kochane kobiety, jeśli będziecie trzymać się tych minimalnych

reguł zachowania, doceni to wasz mężczyzna i dzięki temu spróbuje

a) nie rozlewać piwa

b) nie zaśmiecić każdego centymetra kwadratowego w promieniu 3 metrów

wokół jego fotelu trenerskiego (= fotel telewizyjny)

c) nie przypominać wam o zdolnościach kulinarnych jego matki podczas

konsumpcji potraw wspomnianych w § 6

~Mąż - Twój Pan

Messer -> Krzynówek tylko dlatego trafił do bramki bo sędzia gwizdnął i bramkarz nic nie robił. Jakby sędzia nie gwizdał i krzynówek dalej biegł z piłką to by zaraz i tak się we własne nogi zaplątał. A tak strzelił do pustej bramki.

Gorsze akcje już zauważam - wspaniały listkiewicz już sie zaczyna wpieprzać Janasowi - podobno wszelkie decyzje ma uzgadniać z Piechniczkiem. Rozwiązanie dobre ale przed mistrzostwami - nie teraz. Albo Janas ma wolną rękę albo nie. Takie wpieprzanie się komuś w paradę niczemu dobremu nie służy. Już sie pojawiły teksty dudka że janas był pijany, że ma codziennie urodziny itd. W takiej atmosferze nie sądzę żeby nasza drużyna była w dobrym nastroju do walki. Stawiam na powtórkę z korei : łomot 4:0

Kubek, 13 Cze 2006, 09:14

>Messer -> Krzynówek tylko dlatego trafił do bramki bo sędzia gwizdnął i bramkarz nic nie robił.

>Jakby sędzia nie gwizdał i krzynówek dalej biegł z piłką to by zaraz i tak się we własne nogi

>zaplątał. A tak strzelił do pustej bramki.

Nooo, niezupelnie tak - w powtorce widac, ze bramkarz poprawial majtki.

Co zas do wtracania sie w wolnosc Janasa. To delikatna sprawa. W koncu nastepny raz bedzie w najlepszym wypadku za 4 lata. No i jest pytanie, czy dalej amator ma prowadzic autobus (moze nawet pijany amator ;-) czy go wspomoc dla dobra ojczyzny.

pzdrw

soso

Statystycznie rzecz biorąc, NASI ostatnio co drugi mecz wygrywają. Czyżby Niemcy mieli mieć pecha, a Kostaryka szczęście?

Przyznam sie, że samemu trudno mi w to uwierzyć.

soso -> poprawiał majtki bo co miał robić jak się krzynówek po gwizdku sędziego rozpędził na bramkę ? Był gwizdek to sobie poprawił gacie ;) W sumie przez cały mecz dużo do roboty nie miał.

Co do wtrącania się to ja uważam że nie jest to dobry sposób. Janas w końcu jakoś w eliminacjach sobie radził - i nikt mu w paradę się nie wpieprzał. Wkońcu ma drugiego trenera z którym uzgadnia większość działań (może poza składem ;) ). Gdzie kucharek sześć tam ... cycków dwanaście. Ja na janasa bym wszystkiego nie zwalał. Fakt jest że trochę chyba i jego trema zjadła na meczu z ekwadorem bo sam nie wiedział co zrobić przy takiej postawie naszych gwiazdorów. Myślę że sam fakt że wszyscy na nim krzyżyk postawili wpłynęło na taką reakcję i nerwowość nie tylko u niego ale i u naszych zawodników.

co do polskiej reprezentacji: prawda jest taka, że nadzieje i oczekiwania są rozdmuchane niewspółmiernie w stosunku do możliwości, niestety nasza drużyna prezentuje poziom bardzo przeciętny (a jak na finały to wręcz mizerny).

w niejednym meczu eliminacyjnym - nawet z tych wygranych! gra układała się wcale nie lepiej niż z Ekwadorem, tylko szczęścia było jakby więcej. tym razem dodatkowo zabrakło - za wyjątkiem może ostatnich 10 minut - determinacji i "gryzienia trawy".

nie za wiele mi się do tej pory udało z mistrzostw zobaczyć, ale na razie mam wrażenie, że poziom ogólny jest bardzo dobry - i na tym tle tym marniej rysują się szanse ekipy Janasa.

Dla mnie bardzo sie podobal wczorajszy mecz Ghany z Włochami...bylem w szoku, mimo przegranej Ghany, jak ci zawodnicy potrafia grac w pilke, duze brawa dla bramkarza, gdyby nie on wynik bylby pewnie o conajmniej dwa oczka do gory...swietny mecz...kiedy bedziemy mogli ogladac taki w wykonaniu naszych???

Mag

Ukryta Zawartość

komentarz niepotrzebny

Ukryta Zawartość

Koniec meczu z Ekwadorem. Piłkarze pojechali do hotelu, rozeszli się do

swoich pokoi. W jednym z pokoi czeka żona Mirka Szymkowiaka. Mirek wchodzi,

rozbiera się i idzie pod prysznic.

Po chwili słyszy pytanie :

- Mirek, gdzie byłeś ?

- Biegałem...

- Ale ta koszulka jest sucha i nawet nie pachnie...

> Koyotee

>

Ukryta Zawartość

>komentarz niepotrzebny

Idiotów nie sieją...

Ukryta Zawartość

Brazylia - zenada.

Nie to, ze marnie grali bo grali calkiem calkíem. Ale to faulowanie! Emerson zaliczyl 3 brutale by w koncu dostac tylko jedna zolta od przyjaciela z Meksyku. Wejscie sztywnym lokciem w kapitana Chorawatow to bylo juz ponizej podeszwy - chlop ma polamane zebra, rozwalona sledzione i przesuniete serce. Czy tak gra kandydat na mistrza swiata? Stracili 90 procent mojej sympatii (a mieli jej sporo). W jakims sensie szkoda, ze Chorwacja nie wykorzystala 2 sytuacji z tych, ktore miala.

pzdrw

soso

PS

Rokowania przed meczem z Niemcami sa dobre. Polska takze wygrala z Chorwacja 1:0 a zatem jest zblizona poziomem do Brazylii ;-)

Jak myślicie, pogoda się dzisiaj utrzyma? Bo nie wiem czy jechać z grillem i browarem nad morze czy nad jezioro. Znad morza mogę sobie wrócić pieszo bo mam kawałek, ale znad jeziora to już gorsza sprawa i w razie załamania pogody bym musiał się nagle ewakuować a jazda autem po spożyciu nawet nie wchodzi w grę... Yyy...Eee...Ten...No... A to dzisiaj jakiś mecz jest? Ooo, to zmienia postać postać rzeczy. W takim razie rezygnuję i z morza i z jeziora. Pojadę do lasu. Powinno być mniej ludzi niż zwykle a co za tym idzie więcej wolnych miejsc na leśnym parkingu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantulla, a grzyby juz jakies sa? Dzisiaj w koncu Miami wygralo s Dallas po 2 przegranych meczach. Ci przynajmniej biegaja, ale tez jakies to nudne.......Jaka pogode zapowiadaja na lato w Polsce?

Dla tych, którzy lubią teorie spiskowe, "klątwę Piechniczka" itp.

Jak pamiętacie, do 1994 roku w piłce nożnej za zwycięstwo dawali 2 punkty.

Jeśli liczyć w ten sposób, to reprezentacja Polski w kolejnych swoich startach

na Mundialach w fazie grupowej zdobyła:

-1974 rok 6 punktów (zwycięstwa z Argentyną, Haiti i Włochami),

-1978 rok 5 punktów (remis z Niemcami, zwycięstwa z Tunezją i Meksykiem),

-1982 rok 4 punkty (remisy z Włochami i Kamerunem, zwycięstwo z Peru),

-1986 rok 3 punkty (porażka z Anglią, remis z Maroko, zwycięstwo z Portugalią),

-2002 rok 2 punkty (porażki z Koreą i Portugalią, zwycięstwo z USA).

Czyli, Rodacy, głowa do góry!!! Nasi zremisują z Kostaryką!!!

Nie wiem czy sie zgodzicie ale m.zd. mamy ładne mistrzostwa. Na 28 spotkań dotychczas rozegranych tylko 2 remisy (sic!), wyrównane mecze, wysokie tempo, potencjalnie słabsi grają "otwartą" piłkę z silniejszymi, prawie nikt (nawet Włosi) nie gra defensywnie.

Naładniejszy mecz: Argetyna - Wybrzeże KS lub Ghana - Włochy, najbrzydszy: Anglia - Paragwaj (oczy bolały) lub Ekwador - Polska (za brak sytuacji podbramkowych)

pzdr

Fakt, mistrzostwa są ładne. A brazylia faktycznie przegięła o czym pisał soso.

Co do dzisiejszego meczu Polaków - obstawiam 1:0 dla naszych.

Oglądamy dzisiaj większą gromadą, przed spotkaniem jest plan zaśpiewania Bogurodzicy, na stojąco, z pełną powagą a potem nasza husaria ruszy do ataku!!!!!!!!!

Zobaczycie, BIĆ NIEMCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PRAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trzeba być patriotą, a co! :)))

The odd get even.

Podali przypuszczalny skład na mecz z niemcami. Nie łapię totalnie tego. Ustawienie 1-4-4-1-1 - czyli jeden wysunięty napastnik ??? Sam pokona obronę ? Druga dziwna akcja - ma jeleń wyjść i z krzynówkiem pociągnąć grę skrzydłami. Znowu nie łapię tego szczególnie że w meczu z kostaryką niemcy pokazali że ich słabą stroną w obronie są prostopadłe akcje. No i kto takie prostopadłe zagranie ma pociągnąć jak szymkowiak na ławce ma siedzieć ?? Janas chyba znowu się uparł na grę skrzydłami co zupełnie nie wyszło w meczu z ekwadorem.

Grrreg, 14 Cze 2006, 11:03

>Nie wiem czy sie zgodzicie ale m.zd. mamy ładne mistrzostwa. Na 28 spotkań dotychczas rozegranych

>tylko 2 remisy (sic!), wyrównane mecze, wysokie tempo, potencjalnie słabsi grają "otwartą" piłkę z

>silniejszymi, prawie nikt (nawet Włosi) nie gra defensywnie.

>Naładniejszy mecz: Argetyna - Wybrzeże KS lub Ghana - Włochy, najbrzydszy: Anglia - Paragwaj (oczy

>bolały) lub Ekwador - Polska (za brak sytuacji podbramkowych)

>pzdr

Fakt, mistrzostwa sa fajowe i gra calkiem fair. Nawet kosiarze z Wloch lekko sie dostosowali. Osobiscie imopnuja mi czarni bracia z Afryki - Ghana, Togo, Wybrzeze Sloniowej Kosci i Angola - ladnie sie na nich patrzy, nie boja sie ryzykownych zagran i maja niezla technika osobista. Gorzej z taktyka i mysleniem ale w sumie nie jest zle. Mamy szczescie, ze kiedy mielismy zly dzien nie trafilismy na np. Wybrzeze, bo by nas wycyckali 7:0. A tak spoko-loko tylko 0:2 z Equadorem. Teraz tylko zaliczymy remisik z Tysklandem i potem 0:1 z Costa Rica i do domku. Fajne mistrzostwa byly!

pzdrw

soso

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.