Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sąsiedzi wygrali, ja się cieszę bo lubię Niemców ;) Wygrała po prostu lepiej zgrana drużyna, same gwiazdy ale grające indywidualnie to nie wszystko ;)

I love the sound of crashing guitars

Dutschland, deutschland über alles!!!

Ok 35 sek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Walcem bym tego nie nazwał, Niemcy się zmienili i grają teraz radosny wręcz południowo amerykański football

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po meczach w tych mistrzostwach stwierdzam że w piłce wygrywają sędziowie i przepisy nie piłkarze i sport .

W sporcie gdzie strzela się tak mało goli a wygranej decyduje jedna bramka jedna błędna decyzja sędziów wypacza cały mecz .Dlatego tym mniej piłka ma wspólnego ze sportem a więcej z kombinowaniem jak przekupić sędziów i jakie dać im narzędzia żeby można było zgodnie z przepisami ( zganiajac na błąd człowieka ) sterować rozgrywkami . W hokeju gdzie bramek pada o wiele więcej są powtórki . Niemcy z Holandią zagrają w finale ale za wygranych w tych MŚ już uznaję FIFE wraz z sędziami .

Niemcy grający atrakcyjny futbol - świat się kończy. Wczoraj Brasil dziŚ biało-niebiescy i diego do domu - o co tutaj chodzi??? Hiszpania na szczęście dalej, ale Niemców nie przejdzie. Finał hol-nie. Sędziowe przynajmniej nadal trzymają swój poziom :-(

Sam Villa nie wygra meczu.

Ps Cesc byl faulowany, jak Alonso strzelał po raz wtóry...ale mniejsza. Jak Hiszpanie nie zaczną grać szybciej, to Niemcy ich oćwiczą :-(

Kim jest mój przyjaciel, który jest nieprzyjacielem?

Frank, 4 Lip 2010, 08:29

>Z tak grającą Argentyną,nawet nasze orły miały by szansę wygrać.

Nasi nie mają szans nawet z Madagaskarem.

Oglądałeś wszystkie mecze na Mundialu?Jak gra Afryka,Azja."Nasze orły " mogą wiązać im sznurowadła i pompować piłki:( Niestety

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Nasi gwiazdorzy przegraliby nawet z wioślarzami Magadaskarskimi...nie tylko z ich piłkarzami.

Sznurowadła to pewnie by chcieli powiązać...dla jaj pewnie.Jajcarze-piłkarze...tacy.

"Może Hiszpania obudzi się w meczu z Niemcami."

Nie rozumiem nagonki na Hiszpanię....grają doskonale tracąc jak najmniej sił.Portugalię stłamsili przez 90 minut Paragwaj zaskoczył większość doskonałą gra i też przegrał zasłużenie.Walczył do 75 minuty i zabrakło siły a Hiszpanii czekali i po koniec strzelili gola.

Niemcom nie daję szans.Hiszpania w przeciwieństwie do Argentyny ma TRENERA i bardziej kreatywnych piłkarzy

Pozwolę sobie polemizować z ostatnim stwierdzeniem. Trener drużyny niemieckiej potrafił stworzyć drużynę z piłkarzy na których inni by nie postawili złamanego grosza

(Klose,Podolski,Friedrich,Mueller) i doszedł do tej samej fazy MŚ co Hiszpania i to jest potwierdzeniem jego klasy.

Klose i Podolski grali na MŚ2002 ! Wyobraźmy sobie ,że Smuda zabiera na MŚ2012 atak w składzie Żurawski,Olisadebe,Kryszałowicz i dochodzi do półfinału ;-)

Wydaje mi się ,że gdyby Del Bosque miał do dyspozycji takich zawodników jakich ma Loew to miałby trudności nie tylko z wyjściem z grupy ale w ogóle z zakwalifikowaniem się do MŚ.

Dla mnie gra drużyny niemieckiej jest przykładem , który potwierdza ,że z ludzi urodzonych w Opolu, Gliwicach i Tczewie można stworzyć drużynę która "rozjedzie" naszpikowane gwiazdami drużyny na wielkiej imprezie.

Jakoś nie wydaje mi się, że Hiszpanie nie chcieli tracić sił, tylko po prostu na więcej ich nie było stać. Mecze z Portugalią i (szczególnie) z Paragwajem mogły się dla nich skończyć inaczej - nie widziałem tam ani kontroli sytuacji z ich strony, ani oszczędnej gry. Grali na maksa ale im nie szło. Oczywiście, z Niemcami mogą zagrać super i wygrać, albo zagrać tak jak grali dotąd i wygrać ;) ale żeby nie dawać Niemcom szans? No zobaczymy, ja tam Niemców widzę na majstrze.

troy

nie podważałem kwalifikacji Loew wręcz jestem pod wrażeniem stylu gry drużyny.Na Argentynę wystarczyło czy Hiszpanię pokona... wątpię.Będzie miał do czynienia z drużyną kompletną technicznie i taktycznie plus kilku wybitnie kreatywnych piłkarzy.

Desant

Mecz z Niemcami zweryfikuje nasze opinie.

zobacz powtórkę meczu z Portugalia.Dłubali przez pierwszą połowę szukając słabych stron i znaleźli.Po przerwie przeprowadzili jedną groźną akcję drugą w tej samej części zakończyli bramką i znowu szanowanie piłki bez pośpiechu.

Z Paragwajem czekali na korzystną sytuację szczęśliwie nie tracąc słusznie strzelonej przez Paragwaj bramki i doczekali się pod koniec meczu.

nieuznana bramka strzelona przez Valdeza w meczu Paragwaj : Hiszpania pokazuje ,że choćby było dziesięciu sędziów na boisku nie bedą w stanie podjąc własciwej decyzji.

Ukryta Zawartość

w momencie podania na spalonym jest Cardozo (7) i to sygnalizuje sędzia. Sekundę później jednak okazuje się ,że Cardozo nie dotyka piłki a dopada do niej Valdez (18) i pakuje do siatki. Bez analizy zapisu video w zwolnionym tempie imho nie jest możliwe podjęcie właściwej decyzji przez sędziego. No i sędzia podjął kolejną niewłaściwą ...

Ukryta Zawartość

i powinien nakazać powtórzenie wykonania karnego dla Paragwaju za zbyt szybkie wbiegnięcie zawodników w pole karne . Sporo " grubych błędów" jak na 1 mecz . A widzowie muszą żyć nadzieją ,że bilans błędów sędziowskich będzie sprawiedliwy...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.