Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie. Podejrzewam gdyby to był mecz o punkty to Niemcy zgotowaliby naszym piękny kocioł.A gdyby jeszcze grali Ozil i paru innych to mogłabyć katastrofa

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

No Modrzewiu.

Jak Lewandowski i Murawski (dzisiaj) jest ok w/g Ciebie...?

Zwróć czym różni się Brożek od Peszki i Lewego. 2 podania Lewego i jakaś bramka to za mało!

towar z importu doprowadził do remisu, szkoda, że nie grają TYLKO rodowici zawodnicy.

Hitler w grobie się przewraca.

Czarny strzelił dla Niemiec ;)

Bo folksdojczy ci u nas dostatek był...

K.... bylo blisko, wawrzyniak gral dobre spotkanie, ale spi.....lil i klops.Wszyscy zagrali moim zdaniem zajebiscie z takim rywalem jak Niemcy(najlepsza druzyna na swiecie moim zdaniem). fakt nie bylo Ozila, Gomeza, Schweischteigera i innych. No trzeba przyznac ze zagralismy dobry mecz!! no ale tez jestem wk......wiony

Dobry?Chyba żartujesz!Dobry to zwycięski i czas najwyższy wsadzić gdzieś minimalizm w tej kwestii.Dla mnie to porażka,choć remis.

A Wawrzyniak i Głowacki powinni grać w...klipe do tysiąca a nie w reprezentacji.

No Modrzewiu.

Jak Lewandowski i Murawski (dzisiaj) jest ok w/g Ciebie...?

Zwróć czym różni się Brożek od Peszki i Lewego. 2 podania Lewego i jakaś bramka to za mało!

Hitler w grobie się przewraca.

Czarny strzelił dla Niemiec ;)

Bo folksdojczy ci u nas dostatek był...

Troche więcej było tych podań Lewego o Peszce nie rozmawiam...nie ma o czym,to klasa Mierzejewskiego...mniej więcej.Obaj do bani,co ci Turcy w nim widzieli,że wywali za niego tyle kasy.

Problem w tym, że obrońca spapra raz i pozamiatane...

Pomocnicy i napastnicy pier**lili 90 min i nic...

tzn: nie ma bramek ;D

Edytowane przez Grzegorz7

Obrońca jest jak saper,jeśli pomyli się dwa razy w jednym meczu...nie ma go w reprezentacji.Głowacki robił to już kilka razy w klubie też i gra.Znaczy to tyle,ze trener nie ma zastępcy albo mu się nie chce...szukać,albo jest też do bani.Co wolisz.

Ajjajjaj! Krew nagła zalewa!! Teraz się musiał poźlizgnąć

Pozdr

Zauważyliście może jak na tej murawie w Gdańsku wszyscy się ślizgali ?? Ostatnia buda dla Niemców jest tego idealnym przykładem.

Generalnie nasi zagrali niezły mecz. Jestem pod wrażeniem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

czy Polak zawsze musi się mazać i marudzić? Nawet jakby wygrali to i tak by było źle. Co za biedny naród.

Edytowane przez sittek

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Z tym Peszko to coś dziwnego,w sumie typ wojownika,niezła szybkość,ale moim zdaniem Smuda powinien dać Peszce dłuższy odpoczynek.

Zmarnowanie 3 fantastycznych okazji w takim meczu powinno automatycznie dyskwalifikować zawodnika z drużyny.

Głowacki !!!!!!!!

No,ale ogólnie było całkiem niezle,jest jednak szansa na przyzwoite występy w przyszłorocznym Euro.

Wyjście z grupy to raczej kategoria Sci-Fi .

Przed chwilą się doczytałem o możliwości korepetycji dla Peszki :-)))))

"po meczu kolega Peszki z klubu, Lukas Podolski, stwierdził, że Polakowi „zawsze lepiej wychodzą podania, dzięki którym ktoś inny może zdobyć bramkę”. Polski pomocnik zamierza jednak popracować z reprezentantem Niemiec nad własną skutecznością.

- Potrenuję z nim. Może podszkoli mnie trochę w ofensywie, a zwłaszcza w strzelaniu bramek. I będzie to z korzyścią dla reprezentacji Polski i dla Kolonii – przyznaje Peszko. "

Ciekawe,ile kosztuje 45 minut takiej nauki?

To szokujący wynik:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

czy Polak zawsze musi się mazać i marudzić? Nawet jakby wygrali to i tak by było źle. Co za biedny naród.

A czy Ty nie rozumiesz o co w tym chodzi?

Sport, w tym futbol to takie współczesne wojny. Dziwnym trafem, przegrywamy wszystko w piłce nożnej. Wróg u bram, a nasi wojownicy nie byli w formie, mieli gorszy dzień,... Wróg się wdarł i wyrżnął wszystkich w pień łącznie z kobietami i dziećmi...

Nie uderzając już w takie wojenne tony zapytam:

Czy lubisz być pośmiewiskiem?

Ja mam kontakty międzynarodowe i w kuluarach, na imprezach jak się o czymś gada to zazwyczaj o sporcie. Jakimś dziwnym trafem, nasi sportowcy nie mają ducha walki. Jak jest cień nadziei na potknięcie to Polak się potknie...

A przykłady to: Siatkówka, piłka ręczna, koszykówka, ostatnie MŚ w LA,...

Naucz się jeden z drugim, że to My mamy dorzynać przeciwnika a nie aby nas dorzynano ;).

Taka jest różnica pomiędzy naszym sportowcem a np. Niemcem, Amerykaninem,...

Jeżeli wyjście z grupy po tym meczu określasz w kategorii Sci-Fi to nie rozumiem zwrotu

"No,ale ogólnie było całkiem niezle,jest jednak szansa na przyzwoite występy w przyszłorocznym Euro."

w mojej ocenie drużyna wypalona i bez zmiany trenera nic się nie zmieni.W całym meczu (towarzyskim!!!) poza czterema kontrami z trzema podaniami nie skonstruowali żadnej akcji od bramki do bramki.I nie jest to wina zawodników tylko trenera na poziomie średnich meczów ekstraklasy.

Co tam robił Głowacki,Mierzejewski?....Peszko zawsze miał problemy z wykorzystywaniem 100% sytuacji.I nie on jest od strzelania goli.Ustawienie drużyny z wykorzystaniem możliwości piłkarza jest rolą trenera.

Edytowane przez wladz

Zgadzam się trochę z Wladzem. Peszko to katastrofa w środku ataku. Zupełnie inaczej sobie radził w Lechu kiedy grał jako skrzydłowy, i napędzał akcje. W środku zupełnie sobie nie radzi. Czy cała drużyna wypalona ? Ja uważam że nie. Chłopaki mają zapał ale widać że brak im umiejętności na taką skalę jak piłkarze niemiec. To co szpaku zauważył - ładnie przechwytują piłkę, ale zaraz ją tracą. Mnie osobiście najbardziej wkurzyła końcówka meczu. Nie sama bramka, bo wiadomo że niemcy grają do końca, ale sposób gry naszych zawodników. Porównajcie grę naszej reprezentacji do meczu Legia-Spartak. Legioniści zagrali wzorowo końcówkę meczu - trzymali piłkę, atakowali już na połówce rywala, schodzili do narożnika i czekali na faul, takich zagrań wczoraj brakowało. Oddaliśmy piłkę niemcom i czekaliśmy aż sędzia gwizdnie. Czemu do Rybusa przez pół minuty nikt nie podbiegł żeby piłkę jakoś przytrzymać przy narożniku, ściągnąć piłkarzy niemieckich spowrotem na swoją połowę ?. A tak piłkę dostali niemcy, wszyscy się wpakowali w nasze pole karne i stadion uciszyli.

Tradycyjnie. 2 strony narzekań a NIKT nie napisał nic o strzelonych bramkach przez naszych. Jeden nawet napisal ze 90 min pie... i nic. Może inny mecz oglądał?;-)

Lewy zagral bardzo dobrze.

Oczywiście że remis z niemcami to wielki sukces. Zostaje tylko pewien niedosyt. Była duża szansa na pierwsze w historii zwycięstwo, a przez brak koncentracji do końca meczu mamy remis. Jakby było odwrotnie, niemcy by prowadzili 2:1 i w ostatniej sekundzie by padła dla nas brama, wtedy byśmy się tu cieszyli.

Niemcy się z nas śmieją: "jak można przegrać wygrany mecz".

Z Niemcami to nie my pierwsi tak.

Poza tym to najlepszy nasz mecz od czasu bardzo długiego.

Chyba że ja faktycznie oglądałem jakiś inny niż przedmówcy malkontenci.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Tradycyjnie. 2 strony narzekań a NIKT nie napisał nic o strzelonych bramkach przez naszych. Jeden nawet napisal ze 90 min pie... i nic. Może inny mecz oglądał?;-)

Lewy zagral bardzo dobrze.

Chyba faktycznie oglądaliśmy różne mecze ;

Kilkukrotnie Lewandowski stał jak dupa a piłka obijała się od niego...

Podobne straty piłki na skutek słabej dynamiki (startu do piłki)...

Ale rzeczywiście ze dwa podania miał dobre, w przeciwieństwie do innych kopaczy.

Nie narzekaj Grzegorz,Lewy,Błaszczykowski i Szczęsny to piłkarze dobrej klasy a odwrotnie do nich to Mierzejewski i Głowacki-do odstrzelenia.Reszta to mizeria.Przegrali frajersko..jak zwykle z podkulonymi ogonami.

Kuśwa,jak tu nie narzekać na kopaczy?Smuda wini sędziego...za dużo doliczył i podczas zmiany Pawłowskiego podobno mówił o 16sek.jeszcze o taktyce i składzie,o występach niektórych kopaczy(Wawrzyniak,Głowacki)ani słowa nie wspomina.

Wawrzyniaka do kadry jak najbardziej...łyżwiarzy figurowych.

Głowackiego do kadry...rugbystów i bramek nie będą tracić.

Nie zmieniam swojej negatywnej opinii o naszej drużynie po meczu z Niemcami.Mieliśmy kupę szczęścia i Szczęsnego!

W dalszym ciągu te same mankamenty,koszmarna ilość niecelnych podań.Brak umiejętności wyjścia z pressingu,schematyzm i brak skuteczności( Peszko).

Niemcy tak komentuja wczorajszy mecz :

-ze im wcale az tak mogno nie zalezalo na wygranej,ze wynik byl obojetny

-ze trener Low nawet by sie cieszyl jakby jego druzyna przegrala bo wtedy bylby powod do wzmozonej pracy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

E tam.

Nie narzekajcie już na Wawrzyniaka.

Są tacy co ślizgają i potykają się przy karnych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.