Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Co tam się wyrabia!?

ARG:AUS

1 godzinę temu, Szkice napisał:

Mogło by być 2:2 w ostatniej akcji 

1 godzinę temu, 747 napisał:

Niestety, Argentyna jeśli nie poprawi gry to przegra kolejny mecz.

A niech przegrywa. W tym meczu kibicowałem Australii.

Uderzenie po którym padła pierwsza bramka dla Argentyny, było do wybronienia przez dobrego bramkarza w formie.

Druga stracona na konto bramkarza Australii.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Co się wyrabia? Graja w piłkę nożną.

Ciekawe porównanie z meczem Argentyna-Polska który chyba jeszcze wszyscy maja w pamięci.

Jak Australijczycy nie musieli się odsłaniać, Argentyńczycy mieli problem ze zbliżeniem się pod bramkę. Bardziej ich wypychali. Szczupli Argentyńczycy z formacji pomocy i ataku - zderzali się ze ścianą. Przy utrzymującym się stanie 0:0, Australijczycy mogliby tak sobie grać czyhając na różne okazje.

Przy stanie 0:0 fajnie Australijczycy (klepiąc piłeczkę na swojej połowie) pomęczyli ofensywną formację Argentyny, której aż tchu zabrakło, tak że stanęli by odsapnąć.

Z przebiegu meczu, Argentyna nie zasłużyła na bramkę 1:0, a na 2:0 to błąd bramkarza.

Przy 2:0 z upływem czasu Australijczycy musieli coraz bardziej ryzykować i prawie się udało by było 2:2 i dogryweczka :) a później ew. karniaczki :)

1 godzinę temu, Szkice napisał:

Mogło by być 2:2 w ostatniej akcji 

Była niejedna okazja 2:2. Ale najbardziej szkoda właśnie tej ostatniej.

Ależ musiały być i jeszcze są, trzymają się ogromne emocje u kibiców w Australii!

Tłumy kibiców na ulicach i w strefach.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
1 minutę temu, Sovereign napisał:

A niech przegrywa. W tym meczu kibicowałem Australii.

Uderzenie po którym padła pierwsza bramka dla Argentyny, było do wybronienia przez dobrego bramkarza w formie.

Druga stracona na konto bramkarza Australii.

Jak Australijczycy nie musieli się odsłaniać, Argentyńczycy mieli problem ze zbliżeniem się pod bramkę. Bardziej ich wypychali. Szczupli Argentyńczycy z formacji pomocy i ataku - zderzali się ze ścianą. Przy utrzymującym się stanie 0:0, Australijczycy mogliby tak sobie grać czyhając na różne okazje.

Przy stanie 0:0 fajnie Australijczycy (klepiąc piłeczkę na swojej połowie) pomęczyli ofensywną formację Argentyny, której aż tchu zabrakło, tak że stanęli by odsapnąć.

Z przebiegu meczu, Argentyna nie zasłużyła na bramkę 1:0, a na 2:0 to błąd bramkarza.

Przy 2:0 z upływem czasu Australijczycy musieli coraz bardziej ryzykować i prawie się udało by było 2:2 i dogryweczka 🙂 a później ew. karniaczki 🙂

Była niejedna okazja 2:2. Ale najbardziej szkoda właśnie tej ostatniej.

Ależ musiały być i jeszcze są, trzymają się ogromne emocje u kibiców w Australii!

Tłumy kibiców na ulicach i w strefach.

Dogodna aczkolwiek ciężka, za blisko bramkarza. 

Argentyna mogła dobić kangurów ale nie skuteczni byli Ci ci jedzą krokodyle - tyle - mam te skille

6 minut temu, Sovereign napisał:

A tamta, w której Argentyński obrońca interweniował w ostatnim momencie.

To może którąś przegapiłem. 

Jak widać da się z teoryczniejszym rywalem powalczyć o awans. 

Maroko i Japonia może pokusić się o niespodziankę. 

Typujecie coś?

U mnie póki co, taki kupon wszedł 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
1 godzinę temu, Sovereign napisał:

Jak piszesz o sobie to się zgadza, bo właśnie widać że zalewają cię żale i zrzędzenie tak jak i wcześniej do innych:

Takie pomysły możesz wdrażać sobie na boisku pod blokiem.

Sam sobie odpowiedziałeś. Odpowiedź na twój (z 2.12.2022) ww. wpis :

Moje żale ?

Mnie tylko zastanawia jak niby znawcy piłki potrafią popierać w tak głupi sposób zorganizowany sport..Dla mnie to podróba sportu ..

Tym się napewno różnimy .

Ja chcę oglądać sportową walkę , a nie spacerki , granie na czas , celowe - często bez kary faule .

To parodia sportu i właśnie to mnie u fanów zadziwia .

Tylko tyle .

Pisząc o porównaniu meczu Argentyna-Polska i Argentyna-Australia nie chodziło mi o szczęście czy grę Latynosów, tylko o  dyscyplinę taktyczną, determinację i odwagę ich przeciwników. We wszystkich tych elementach wypadliśmy o wiele gorzej od Australii. Z kangurami Argentyńczycy musieli się mocno spiąć żeby dowieźć korzystny wynik, w meczu z Polską odpuścili żeby nas nie zatłuc. Jak mówi Dariusz Szpakowski - to nie najlepszy prognostyk przed meczem z Francją.

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, Szkice napisał:
25 minut temu, Sovereign napisał:

A tamta, w której Argentyński obrońca interweniował w ostatnim momencie.

To może którąś przegapiłem. 

Indywidualna (ta) akcja! :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

59 minut temu, Sovereign napisał:

Indywidualna (ta) akcja! :

Ukryta Zawartość

widziałem to ale zapo,mnaiłem - Messi by się tego nie powstydził - piękne to jest jak mało znani piłkarze potrafią w takich meczach, pokazać takie piękne akcje 

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Pisząc o porównaniu meczu Argentyna-Polska i Argentyna-Australia nie chodziło mi o szczęście czy grę Latynosów, tylko o  dyscyplinę taktyczną, determinację i odwagę ich przeciwników. We wszystkich tych elementach wypadliśmy o wiele gorzej od Australii. Z kangurami Argentyńczycy musieli się mocno spiąć żeby dowieźć korzystny wynik, w meczu z Polską odpuścili żeby nas nie zatłuc. Jak mówi Dariusz Szpakowski - to nie najlepszy prognostyk przed meczem z Francją.

Australia dostała za to bęcki z Francją 4:1. Nie widziałem meczu więc nie wiem jak grała. Co by nie mówić celem było wyjśćie z grupy nie ważne w jakim stylu, jutrzejszy mecz zweryfikuje czy [potrafimy stworzyć jakieś łądne akcje i czy potrafimy zagrozić bramce Francji.  Bo musimy zagrać kompletnie inaczej niż z Argentyną ale ianczej też niż  z Meskykiem i arabią. 

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Szkice napisał:

jutrzejszy mecz zweryfikuje czy [potrafimy stworzyć jakieś łądne akcje i czy potrafimy zagrozić bramce Francji.  Bo musimy zagrać kompletnie inaczej niż z Argentyną ale ianczej też niż  z Meskykiem i arabią. 

No właśnie. Zupełnie inaczej.

Ale jakim cudem??? Jakim cudem obrońca przyzwyczajony do tego, że pierwsze co ma zrobić po otrzymaniu podania to odwrócić się i biec w kierunku własnej bramki ma zrobić coś dokładnie przeciwnego? Jak pomocnik którego jedynym pomysłem jest jak najszybsze odkopnięcie piłki ma ją zagrać celnie i z pomysłem? Nie mam zielonego pojęcia.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No właśnie. Zupełnie inaczej.

Ale jakim cudem??? Jakim cudem obrońca przyzwyczajony do tego, że pierwsze co ma zrobić po otrzymaniu podania to odwrócić się i biec w kierunku własnej bramki ma zrobić coś dokładnie przeciwnego? Jak pomocnik którego jedynym pomysłem jest jak najszybsze odkopnięcie piłki ma ją zagrać celnie i z pomysłem? Nie mam zielonego pojęcia.

Bez przesady, potrafimy grać do przodu i na jeden kontakt.

13 minut temu, Szkice napisał:

Bez przesady, potrafimy grać do przodu i na jeden kontakt.

Potrafimy ale skrzętnie to ukrywamy. Na tym polega Polska Myśl Trenerska.

Zawodnicy grający całkiem przyzwoicie w swoich klubach w reprezentacji głupieją.

Ja też chętnie zobaczyłbym jakieś cudowne przebudzenie, ale nie ma ku temu wielu racjonalnych przesłanek. Prawdę mówiąc nie widzę nawet jednej. Ale to tylko kilka godzin, poczekamy-zobaczymy.

Jestem Europejczykiem.

Każda drużyna na każdym turnieju ma 1 słabszy dzień ( niektóre nawet same słabsze)

Jedyna nadzieja że Francji wypadnie on właśnie dziś 

Nadzieja w sensie, że  przegramy bez obciachu,  a nie że  wygramy 

----

Optymizm widzę w drużynie, samolot powrotny na jutro zamówiony 😆

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez costa brava

Reprezentacja Niemiec z pewnością nie będzie ciepło wspominać mundialu w Katarze, który w jej wykonaniu okazał się sporym rozczarowaniem i powrotem do domów już po fazie grupowej. Możliwe, że kadra zaliczyła jednak porażkę nie tylko na polu stricte sportowym. Jak donosi "Bild" tylko dwóch niemieckich piłkarzy miało wyrazić chęć wzięcia udziału w proteście, który miał miejsce przed meczem z Japonią.
Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Chcieli zrobić niemieckich piłkarzy bojowników LGBT 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Potrafimy ale skrzętnie to ukrywamy. Na tym polega Polska Myśl Trenerska.

Zawodnicy grający całkiem przyzwoicie w swoich klubach w reprezentacji głupieją.

Ja też chętnie zobaczyłbym jakieś cudowne przebudzenie, ale nie ma ku temu wielu racjonalnych przesłanek. Prawdę mówiąc nie widzę nawet jednej. Ale to tylko kilka godzin, poczekamy-zobaczymy.

Jakoś w eliminacjach pokazywaliśmy pazur czasem. Problem jest jakby wszyscy byli spanikowani. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

15 godzin temu, 747 napisał:

Francuzi to nie jest nacja "piłkarska", to jeden z krajów tzw Europy Zachodniej - czyli nic wielkiego.

No popatrz.

Na mojej planecie Francuzi mają świetne reprezentacje w siatkówce, piłce ręcznej, koszykówce, rugby czy piłce nożnej.

W istocie daleko im do charakterystycznego dla nas, słowiańskiego drygu do gier zespołowych.

23 minuty temu, Tadeiro napisał:

Ukryta Zawartość

Nie śmieszne 

Kurde patrząc na skład wyjściowy i ustawienie, mam mieszane uczucia.

Plus, ze gramy 1 defensywnym

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, Sovereign napisał:

Liczy się wynik końcowy.

Mam inne spojrzenie na sport.
Liczy się styl i chęć walki.
Kocham polskie siatkarki odpadające z mistrzostw świata po meczu z Serbią.
Jestem z nich dumny.
Patrzę z niesmakiem na naszych piłkarzy cieszących się po żałosnej przegranej z Argentyną.

Ludzie są różni.

A rzesz ten ''Zielu'' tyle czasu miał i miejsca i w środek bramki w bramkarza strzelił!

Żeby grać na mistrza jak Grecja w 2004, takie sytuacje trzeba wykorzystywać!

To się zemści! i stracą!

Nie chcieli prowadzić 1:0 i kontrować, to przy 0:1 będą kontrowani! I mogą się posypać kolejne bramki jak nie wyrównają.

4 minuty temu, jarekb napisał:

I stracili 

8 minut temu, Sovereign napisał:

A rzesz ten ''Zielu'' tyle czasu miał i miejsca i w środek bramki w bramkarza strzelił!

Żeby grać na mistrza jak Grecja w 2004, takie sytuacje trzeba wykorzystywać!

To się zemści! i stracą!

Dużo szczęścia mieli, obrońca wybijał piłkę z bramki 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.