Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup plików flac na hdtracks.com

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszę, jeśli ktoś korzysta z zakupu plików muzycznych z tej strony. Jak technicznie, krok po kroku wyglada realizacja zakupów?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

https://www.audiostereo.pl/topic/75044-zakup-plik%C3%B3w-flac-na-hdtrackscom/

Pierwsze pytanie - masz kartę wydaną przez bank z US ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Pierwsze pytanie - masz kartę wydaną przez bank z US ?

a skądże...rozumiem więc, że to warunek konieczny?

skoro tak, to w jaki sposób kupować tam legalnie pliki np. z Polski?

Nie wiem na czym polega trudność ... ?

Kupiłem już z wyżej wymienionej witryny z 10 płyt płacąc paypal'em . . .

Poprosze więc jesli mogę na priv. jak to zrobić technicznie

Widocznie płacąc PayPalem można to obejść. Z założenia serwis miał być tylko dla osób mieszkających w US, dlatego wszystkie karty spoza US były odrzucane.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Widocznie płacąc PayPalem można to obejść. Z założenia serwis miał być tylko dla osób mieszkających w US, dlatego wszystkie karty spoza US były odrzucane.

Karty nie są odrzucane. Mozna płacić nawet kartą wydana przez PKO BP.

Weryfikacja odbywa się po adresie, a własciwie jednym polu w adresie. Płacę polskimi kartami bez zadnych problemów, nie uzywam do tego paypala.

Polecam PayPal'a. Wystarczy podstawowa rejestracja (e-mail i hasło), wybór interesującej nas muzyki, dodanie do koszyka, potwierdzenie zamówienia i wybranie płatności PP. Program pobierający nie pyta nas o adres czy kraj zamieszkania.

Karty nie są odrzucane. Mozna płacić nawet kartą wydana przez PKO BP.

Weryfikacja odbywa się po adresie, a własciwie jednym polu w adresie. Płacę polskimi kartami bez zadnych problemów, nie uzywam do tego paypala.

Widocznie ostatnio musieli coś zmienić. Jeszcze rok temu numer z podaniem innego miejsca zamieszkania nie przechodził.

Widocznie ostatnio musieli coś zmienić. Jeszcze rok temu numer z podaniem innego miejsca zamieszkania nie przechodził.

Wspominam o tym bez ogródek, bo sami zaproponowali mi takie rozwiązanie...

Kupuje od nich od ok 6 mieięcy średnio kilkanaście plików miesiecznie i nie mam na co narzekać. Pliki ładują sie za pomocą dedykowanego softu, który pozwala przerwac operację, wzmowić, śledzić progres w podziale na utwory. Co wcale nie jest takie oczywiste ( z Analekty trzeba ładowac całe płyty w postaci jednego pliku, co przy gestych powyżej 1GB potrafi potrwać i jakikolwiek problem powoduje konieczność rozpoczęcia od zera). W HDtracks nie ma takich problemów, poza tym miło się z nimi wspólpracuje - ściągnąłem kiedyś dwa razy taką sama płytę, napisałem maila i bez problemów udostepnili mi inna gratis... podobne wrazenia mam także z LINN Records. Inni jeszcze się uczą.

Kupuje od nich od ok 6 mieięcy średnio kilkanaście plików miesiecznie .

Ściągasz pojedyncze utwory czy całe płyty ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tu ktos na chomiku ma niezly zbior plyt i to jakich w flac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fakt, źle sie wyraziłem - jakoś tak mi pozostało, że kupuje zawsze całe płyty (i tego dotyczyła ta ilość). Nawet jeśli wiem, że później będę miał ochotę słuchac tylko jednego utworu. Nigdy nie wiadomo co mi sie spodoba za pół roku. Poza tym, poszatkowane płyty jakoś tak mało elegancko wygladają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.