Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Szukam dla siebie komórki biznesowej. Tematem jakiś czas się nie interesowałem i trochę wypadłem z obiegu. Co się pojawiło nowego? Telefon ma być zaawansowany, multimedialny (ważna jest też jakość dźwięku), z bardzo dobrym aparatem fotograficznym i lampą błyskową, WIFI, nawigacją, przeglądarka internetową, e-mailami. Jako że ma to być telefon biznesowy, musi mieć organizer który bez problemu będzie się łączył z laptopem.

To chyba tyle.

Co jest teraz na topie?

.

Będziesz korzystał z tego wszystkiego?

Na prawdę korzystam! :)

Moja Omnia np. ma telewizję strumieniową, Skype, GG, navi, przeglądarkę Safari, nagrywa wszystkie rozmowy (często sa to zamówienia do których później mogę wrócić). Niestety ma WM 5.1 - najdurniejszy system operacyjny świata. Ma tez kiepski aparat i baterię. A-i jeszcze kiepski panel dotykowy.

Co do Nokii, to zapomniałem dopisać - wszystkie firmy oprócz Nokii. Nie cierpię aparatów tego producenta. Juz nawet bez zagłębiania się dlaczego. Moja awersja się zrodziła przy modelu E52 i trwa do dziś.

Za to bardzo lubię SE.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Na prawdę korzystam! :)

Moja Omnia np. ma telewizję strumieniową, Skype, GG, navi, przeglądarkę Safari, nagrywa wszystkie rozmowy (często sa to zamówienia do których później mogę wrócić). Niestety ma WM 5.1 - najdurniejszy system operacyjny świata. Ma tez kiepski aparat i baterię. A-i jeszcze kiepski panel dotykowy.

Co do Nokii, to zapomniałem dopisać - wszystkie firmy oprócz Nokii. Nie cierpię aparatów tego producenta. Juz nawet bez zagłębiania się dlaczego. Moja awersja się zrodziła przy modelu E52 i trwa do dziś.

Za to bardzo lubię SE.

Nie wiem czy miałeś do czynienia z Nokią E90 ale z tego co widzę chyba nie ... Tak czy siak stara ale ma wszystko co trzeba. Chodzi na niej Garmin , Opera mini itd. Takiej jakości dźwięku nie znajdziesz w żadnym innym telefonie a bateria trzyma mi po 4 latach ponad 4 dni (oczywiście bez navi). Z nawigacją telefon chodzi jakieś 2h. To jest komunikator i to dość ciężki i duży tyle, że Ty wyraźnie pytasz o mini laptopa więc ...

Nie wiem czy miałeś do czynienia z Nokią E90 ale z tego co widzę chyba nie ... Tak czy siak stara ale ma wszystko co trzeba. Chodzi na niej Garmin , Opera mini itd. Takiej jakości dźwięku nie znajdziesz w żadnym innym telefonie a bateria trzyma mi po 4 latach ponad 4 dni (oczywiście bez navi). Z nawigacją telefon chodzi jakieś 2h. To jest komunikator i to dość ciężki i duży tyle, że Ty wyraźnie pytasz o mini laptopa więc ...

Waga nie ma znaczenia.

A jaki telefon jest w Nokii w prostej linii następcą tego?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Nie ma żadnego i nie prędko będzie. Ten telefon i jakością i możliwościami bardzo wyprzedza swoje czasy. Nie każdy też wie na jakich aplikacjach może chodzić i jakie ma możliwości - te nieoficjalne ... Myślę, ze gdyby powstał następca musiałby kosztować ładnych parę tysięcy. Ta Nokia kosztowała około 2800 (często znacznie więcej...) a dziś, jeśli gdzieś znajdziesz nową, musisz dać za nią jakieś 1800 zł; Nie ukrywam, że jak każdy telefon ma swoje wady ale rekompensują je jego możliwości. Ja uwielbiam czytać na nim książki w PDF-ie bo na dużym wewnętrznym wyświetlaczu to po prostu bajka. Radzę pytać o niego tych co go mają a nie tych co o nim marzą lub, których na niego nie stać i lecząć kompleksy najzwyczajniej po nim "jadą" ... To nie kolejny z miliona gównianych plastików z "beleczem". Nokia połapała się chyba, że dała za dużo i zaczęli robić nowsze softy z szeregiem zabezpieczeń. Praktyką było przy każdej sposobności w serwisie wrzucanie nowszego softu z zabezpieczeniami przed cofnięciem wersji do poprzedniej - podatnej na "haki"... niech jego rekomendacją będzie fakt, że niby obsługuje karty do 2 Giga a mi chodzi i 16 i większe ... Pewnie - są telefony z lepszym operacyjnym, z panelami dotykowymi, z szybszym procesorem ... ale żaden nie ma takiej klasy ! Jak na komunikator - nie widzę konkrencji ...

Ja szukam telefonu na 4 sim karty , tyloma numerami sie posluguje

Szkoda ze jeszcze nikt nie wpadl na pomysl zeby pod bateria zrobic miejsce dla paru kart sim.

Slyszalem tylko o 2 miejscach ale to za malo.

A wasze komorki jakie praktyczne maja funkcje ? wibratory ? aparat do golenia ? zestaw do czyszczenia butow ? haha

Ja szukam telefonu na 4 sim karty , tyloma numerami sie posluguje...

Na razie nie znajdziesz. Pojawiły się aparaty na 3 karty SIM, ale raczej od egzotycznych producentów więc trudno powiedzieć cokolwiek o jakości...

HTC HD7, sprawdź, powinien Ci się spodobać. Posiadam HD2, właśnie przy pomocy tego telefonu piszę posta. Jest duży, ale płaski, ponad 4 cale wysokiej rozdzielczości wyświetlacza, predysponują go idealnie do przeglądania internetu. Posiada wszystkie funkcje biznesowe, potężny procesor, działa w nowym systemie Windows Media 7. Możesz poszerzyć jego funkcjonalność o dodatkowe programy. Sluży świetnie jako GPS.

Jak lubisz SE, to poczytaj o Satio, może podejdzie, ale bateria chyba długo nie trzyma.

Właśnie też o Saito myślę. ma świetny aparat i wszyskie funkcje z C905. jedyna wada to ekran dotykowy. Mam dość tego ekranu w Omnii.

HTC HD7, sprawdź, powinien Ci się spodobać.

podoba mi się, ale trochę drogi - Cena Kup Teraz 18 000,00 zł :)))))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To chyba taka podwyżka przedświąteczna :)))))))))

nawet, jeżeli to jest 1.800zł, to jednak trochę drogi

Ukryta Zawartość

Ja rok temu wybrałem e71. Dobry telefon. Najlepsza rzecz to organizer i GPS, który zagranicą okazał się lepszy od dużego Garmina.

Natomiast teraz nie wiem, czy nie wziąłbym iPhone. Często muszę coś sprawdzić w sieci, a Nokia nawet z Operą Mini to kalectwo w porównaniu z Safari.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

a czy nie można już żyć bez komórki?

oczywiscie ze mozna

niestety wielu ludzi podnieca sie tymi malymi produktami chinskimi jak dzieci

no coz firmy zarabiaja pieniadze na glupocie ludzkiem, taki jest obecnie system na swiecie.

Kiedys w szkole Pan psor powiadal, ze jesli nie mamy nic do poiwedzenia to lepiej nic nie mowic.

Bywaja jednakze jednostki, ktore wygaduja wiele: moze niezbyt madrze ale za to bardzo duzo.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Niektórzy nawet jak milczą to się mylą.

Mądrość wcale nie polega na uciszaniu tych, którzy wydają się głupsi niż my. Mądrość to także próba zrozumienia otaczających nas zjawisk bez podejmowania wysiłku w celu ich zmiany.

Ja tu potrzebuję porządną komórkę a niektórymi szarpią rozterki egzystencjalne. I dlatego taki piękny jest ten świat. Piękny, bo kolorowy.

Ja mialem HTC HD2 i troche mnie ten Windows meczyl, kupilem narzeczonej HTC Desire i troche sie pobawilem i ten sam model zakupilem dla siebie. Telefon genralnie specjalnie technicznie sie nie rozni, ale Android jest o wiele prostszy i sprawniejszy od windowsa. Sproboj ten. Chociaz z tego co wiem to nowy Samsung tez jest dobry z tym systemem.

Duzo podruzuje i w zasadzie musze stwierdzic, ze nie potrzebuje wszedzie laptopa ze soba tachac:))

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Jak biznesowy to blackberry, szczególnie 8900 curve - bardzo przystępna cena jak na możliwości, w porównaniu do wszelkich windowsów i androidów, BlackBerryOS to platforma niesamowicie szybka, wydajna (przeglądanie stron z muzyką w tle - bez zająknięcia) oraz stabilna - choć niestety u nas mało popularna.

Jakość dźwięku jest bardzo dobra, dźwięk czysty - nic nie szumi, bardzo wygodna klawiatura i trackball który nie męczy palców nawet po kilkudziesięciu minutach pracy, ekran o dużej rozdzielczości (480x360 px) na którym komfortowo można robić większość rzeczy - w tym przeglądać strony www, które działają bardzo sprawnie na wbudowanej przeglądarce, telefon bez problemu radzi sobie także z filmami DivX, chodzą oczywiście płynnie, żadnych skoków czy przycinek - oglądanie na nim w nocy filmu ze słuchawkami potrafi wciągnąć, i zapomina się o wszystkim dookoła

Niewątpliwie jedną z zalet jest także tryb Push email, czyli że o nowej poczcie jesteśmy informowani od razu (Telefon nie sprawdza skrzynki co parę minut tylko otrzymuje informacje o nowej poczcie od serwera), organizer jest także wbudowany. Do tego bateria potrafi czasem wytrzymać nawet 5dni, a jak to mało to nie ma problemu z dokupieniem dodatkowej oryginalnej, oraz ładowarki biurkowej do ładowania baterii „luzem”, bez telefonu - zapasową można nosić w portfelu :-)

Miałem telefony z windowsem i androidem, i ten pierwszy to po prostu windows, często muli i zawiesza się - chociaż dostępne są dziesiątki, niekiedy świetnych aplikacji, z kolei android to system kierowany raczej do młodzieży, do eksperymentowania i wgrywania dziesiątek bajerów, mimo że stabilny to jednak potrafi zamulić czy się zawiesić, niestety system ten dopiero się rozwija - i moim zdaniem nie nadaje się on na platformę dla telefonów biznesowych

Jedyny mankament BB 8900 to przeciętny aparat ( Choć według mnie jest dobry -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), który co prawda ma lampę błyskową, a przy dobrym oświetleniu robi zdjęcia pokroju iPhone 3G to jednak nie zastąpi zwykłego choćby taniego aparatu cyfrowego

Posiada oczywiście gps i wifi.

Według mnie ten telefon w swojej cenie nie ma konkurencji - w segmencie telefonów biznesowych z klawiaturą qwerty i dużym ekranem to mój zdecydowany faworyt, choć już go nie posiadam to bez wątpliwości mogę stwierdzić że był to najlepszy telefon jaki miałem,

Nówkę bez simlocka można dorwać za 600-650 zł.

A HTC to juz niestety nie to samo co kiedyś, od przynajmniej kilku lat produkują telefony na ilość, każdy model jaki wypuszczają po pół roku zostaje zapomniany a jego miejsce zajmuje telefon z wiekszym ekranem, szybszym procesorem i większą iloscią pamięci, a do tego oczywiscie nowa wersja bajeranckiego interfejsu, nowy android i preinstalowana aplikacja z dostępem do facebooka, a taki TytnII z lat świetności HTC mimo wieku nadal trzyma klasę i bije na łeb na szyję wiele telefonów z androidem, dotykowym ekranem i innymi bajerami - oczywiście nie pod względem wydajności w oglądaniu filmów HD (Jak to niektórzy twierdzą, że takie oglądanie ma sens i że telefon nie dający takich mozliwosci to syf) czy graniu w zaawansowane gry, to po prostu narzędzie które ma być niezawodne - i spełnia swoje zadanie w 100%

Ale wracając do BB, miliony amerykanów (w tym Obama) nie mogą się mylić ;-) A tak poważnie to polecam, przynajmniej dopisać go do swojej listy i przetestować w salonie, bo według mnie to jeden z niewielu telefonów który jest naprawdę biznesowym narzędziem a nie multimedialnym gadżetem

Ukryta Zawartość

vcore bb to ponoć świetny aparat, bardzo chciałem go kupić (jakąś wcześniejszą wersję) natomiast został zdyskwalifikowany przeze mnie za brak możliwości pobierania wiadomości e-mail o rozmiarze > 2 MB.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jak biznesowy to blackberry, szczególnie 8900 curve - bardzo przystępna cena jak na możliwości, w porównaniu do wszelkich windowsów i androidów, BlackBerryOS to platforma niesamowicie szybka, wydajna (przeglądanie stron z muzyką w tle - bez zająknięcia) oraz stabilna - choć niestety u nas mało popularna.

Jakość dźwięku jest bardzo dobra, dźwięk czysty - nic nie szumi, bardzo wygodna klawiatura i trackball który nie męczy palców nawet po kilkudziesięciu minutach pracy, ekran o dużej rozdzielczości (480x360 px) na którym komfortowo można robić większość rzeczy - w tym przeglądać strony www, które działają bardzo sprawnie na wbudowanej przeglądarce, telefon bez problemu radzi sobie także z filmami DivX, chodzą oczywiście płynnie, żadnych skoków czy przycinek - oglądanie na nim w nocy filmu ze słuchawkami potrafi wciągnąć, i zapomina się o wszystkim dookoła

Niewątpliwie jedną z zalet jest także tryb Push email, czyli że o nowej poczcie jesteśmy informowani od razu (Telefon nie sprawdza skrzynki co parę minut tylko otrzymuje informacje o nowej poczcie od serwera), organizer jest także wbudowany. Do tego bateria potrafi czasem wytrzymać nawet 5dni, a jak to mało to nie ma problemu z dokupieniem dodatkowej oryginalnej, oraz ładowarki biurkowej do ładowania baterii „luzem”, bez telefonu - zapasową można nosić w portfelu :-)

Miałem telefony z windowsem i androidem, i ten pierwszy to po prostu windows, często muli i zawiesza się - chociaż dostępne są dziesiątki, niekiedy świetnych aplikacji, z kolei android to system kierowany raczej do młodzieży, do eksperymentowania i wgrywania dziesiątek bajerów, mimo że stabilny to jednak potrafi zamulić czy się zawiesić, niestety system ten dopiero się rozwija - i moim zdaniem nie nadaje się on na platformę dla telefonów biznesowych

Jedyny mankament BB 8900 to przeciętny aparat ( Choć według mnie jest dobry - http://www.letsgomobile.org/images/reviews/0105/blackberry-curve-8900-picture.jpg ), który co prawda ma lampę błyskową, a przy dobrym oświetleniu robi zdjęcia pokroju iPhone 3G to jednak nie zastąpi zwykłego choćby taniego aparatu cyfrowego

Posiada oczywiście gps i wifi.

Według mnie ten telefon w swojej cenie nie ma konkurencji - w segmencie telefonów biznesowych z klawiaturą qwerty i dużym ekranem to mój zdecydowany faworyt, choć już go nie posiadam to bez wątpliwości mogę stwierdzić że był to najlepszy telefon jaki miałem,

Nówkę bez simlocka można dorwać za 600-650 zł.

A HTC to juz niestety nie to samo co kiedyś, od przynajmniej kilku lat produkują telefony na ilość, każdy model jaki wypuszczają po pół roku zostaje zapomniany a jego miejsce zajmuje telefon z wiekszym ekranem, szybszym procesorem i większą iloscią pamięci, a do tego oczywiscie nowa wersja bajeranckiego interfejsu, nowy android i preinstalowana aplikacja z dostępem do facebooka, a taki TytnII z lat świetności HTC mimo wieku nadal trzyma klasę i bije na łeb na szyję wiele telefonów z androidem, dotykowym ekranem i innymi bajerami - oczywiście nie pod względem wydajności w oglądaniu filmów HD (Jak to niektórzy twierdzą, że takie oglądanie ma sens i że telefon nie dający takich mozliwosci to syf) czy graniu w zaawansowane gry, to po prostu narzędzie które ma być niezawodne - i spełnia swoje zadanie w 100%

Ale wracając do BB, miliony amerykanów (w tym Obama) nie mogą się mylić ;-) A tak poważnie to polecam, przynajmniej dopisać go do swojej listy i przetestować w salonie, bo według mnie to jeden z niewielu telefonów który jest naprawdę biznesowym narzędziem a nie multimedialnym gadżetem

Uważasz, że ten wyświetlacz ma dużą rozdzielczość ??? To co powiesz na ten w E90 - prawie dwukrotnie większa rozdzielczość - możesz sobie tylko wyobrazić przeglądanie stron czy oglądanie filmów na czymś takim .... I to wszystko już tyle lat temu ...

Tego akurat nie zdążyłem sprawdzić, bo nigdy nie pobieram załączników na telefon - zawsze pobierałem samą treść wiadomości, ale wydaje mi się że w tym modelu takiego ograniczenia nie ma, bo mam wrażenie że przeczytałem wszystkie testy i recenzje tego modelu :-) Tak czy inaczej oprócz standardowego klienta poczty jest sporo programów zastępczych, niekiedy bardziej zaawansowanych - np. Aplikacja gmail, z tym że tutaj trzeba chyba najpierw skonfigurować swoje konto gmail aby pobierało pocztę z innych kont, z innych serwerów

vcore te na andridzie 2.0 i wyzej sa bardzo szybkie, Desire dla przykladu nie zajaknal mi sie ani razu a ogladalem filmy poprzez wifi jak z kompa, bez problem, w miedzyczasie otwieralem maile i smsy. Rozdzielczosc 800x480 oledowy z piekna paleta kolorow i 1Ghz procesor, do tego wymienne karty micro SD

Ukryta Zawartość

Pelne dane techniczne.

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Uważasz, że ten wyświetlacz ma dużą rozdzielczość ??? To co powiesz na ten w E90 - prawie dwukrotnie większa rozdzielczość - możesz sobie tylko wyobrazić przeglądanie stron czy oglądanie filmów na czymś takim .... I to wszystko już tyle lat temu ...

Tak, według mnie to duży wyświetlacz, ponieważ większość urządzeń tego segmentu (np. E72) Posiada ekran o rozdzielczości 320x240px, i nie widzę sensu porównywać niewielkiego i lekkiego BB z kolosem jakim jest e90. Poza tym trzeba mieć na uwadze że większa rozdzielczość na ekranie o takiej przekątnej nie miałaby sensu (Piksele są bardzo malutkie) i z odległości większej niż 20cm nie zauważy się różnicy, nawet gdy rozdzielczość ta byłaby wystarczająca do wyświetlania całej witryny bez konieczności przewijania w poziomie to wątpię aby ktokolwiek miał na tyle dobry wzrok by czytać literki wielkości 0,5mm z odległości kilkudziesięciu centymetrów

vcore te na andridzie 2.0 i wyzej sa bardzo szybkie, Desire dla przykladu nie zajaknal mi sie ani razu a ogladalem filmy poprzez wifi jak z kompa, bez problem, w miedzyczasie otwieralem maile i smsy. Rozdzielczosc 800x480 oledowy z piekna paleta kolorow i 1Ghz procesor, do tego wymienne karty micro SD

Androida używałem na HTC G1 i Hero, choć przyznam, nie wiem jakie to były wersje - ale na tym drugim miałem taki przypadek że otrzymałem maila z informacją abym sprawdził coś na pewnej stronie i odpowiedział na email, a z uwagi na to że interfejs znałem na pamięć to klikałem na „klawisze” intuicyjnie - i niestety tu się bardzo zawiodłem, bo opóźnienia choć były niewielkie to uniemożliwiły mi szybkie wejście na witrynę, skopiowanie tekstu i odpisanie na email, po każdym kliknięciu trzeba było czekać te n-dziesiętnych sekundy, takiego czegoś w telefonie biznesowym być po prostu nie może

Poza tym nienawidzę ekranowych klawiatur, używałem ich dłużej niż klasycznego qwerty i już nigdy nie spróbuję ponownie, dlatego też większość HTC odpada jak dla mnie w przebiegach

Jak biznesowy to blackberry, szczególnie 8900 curve

Mówimy o tym?Blackberry-8900-Curve.jpg

Rzeczywiście na Allegro ceny optują wokół 800zł. To rozsądna cena.

Rzeczywiście na Allegro ceny optują wokół 800zł. To rozsądna cena.

A co myślicie o 9700 BOLD

Tak, to dokładnie ten model, 800 zł. Za nówkę z gwarancją to także dobra cena, ale bez problemu można go kupić w okolicach 700 zł. Ostatnio widziałem nowy bez simlocka, z dodatkową baterią i ładowarką biurkową który poszedł za 699 zł. W przeciągu kilkunastu minut od wystawienia

9700 niestety nie testowałem, ale z tego co się orientuję seria 9xxx jest nieco bardziej „prestiżowa” od 8xxx, telefony z tej serii mają min. Skórzaną, lub skóropodobną klapkę na baterię oraz zdaje się detale wykonane z metalu (w 8xxx wszędzie są plastiki, ale bardzo dobrej jakości, na pewno się nie rozleci), i z tego co pamiętam z testów 9700 ma także sporo lepszy aparat od 8900

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.