Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telefon komórkowy? NOWOŚCI - TOP 10

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

@ Michaello

Dzięki serdeczne. Faktycznie - tam można to zrobić. W naiwności swojej myślałem, że da radę czasowo zmienić profil bez wchodzenia w menu, a z ekranu głównego. Tam na górze są trzy prostokąciki: zegar (dotykając go możesz ustawić budzik), datę (wchodzisz w kalendarz) oraz właśnie profil. Dotykając go możesz zmienić, ale z tej pozycji opcja czasowa się nie pokazuje. A szkoda.

Tak, jak napisałem wcześniej - w moim przypadku głównym kryterium doboru był m.in. system operacyjny. W chwili obecnej Symbian nie zaskakuje już niczym nowym, po prostu to już jest jego zmierzch. Zresztą, sama Nokia będzie chyba od tego odchodziła, czego dowodem jest zapowiedź smartfonów Nokii z systemem WM. Wystarczy popatrzeć na oferty Android Market i OVI, pod kątem pojawiających się nowych aplikacji. Myślę, że jest też kwestią czasu, kiedy WM wymięknie w konfrontacji z Androidem.

No i jeszcze jeden argument przemawiający za SGS - na chwilę obecną jest to ciągle najszybszy telefon na rynku, pomimo upływu roku, od jego premiery.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Nie chcę się mądrzyć na temat systemów operacyjnych. Mało się na tym znam. Nasuwa mi się tylko kilka drobnych refleksji natury ogólnej, gdy słyszę te hymny pochwalne i peany na cześć Androida.

Od rzeczy użytku codziennego, a taką jest również telefon komórkowy, oczekuję przede wszystkim niezawodności. Nie ma siły, aby od zupełnie nowatorskiej technologii (Android) nie wyszły "choroby wieku dziecięcego". To jest reguła, od której nie ma wyjątków, nie tylko w dziedzinie elektroniki. Symbian jest znany od dawna, dopracowany. Co miało z niego wyjść - już dawno wyszło i zostało skutecznie poprawione.

Pozatym wcale bym się nie zdziwił, gdyby po jakimś czasie okazało się, że owa opiewana doskonałość Androida jest dziełem wyłącznie marketingowców, gdyż tak naprawdę z technicznego punktu widzenia nie jest to nic nadzwyczajnego, taki przerost formy nad treścią.

Czytalem ze do tych nowych komorek mozna sciagac wirusy.

Tym sposobem hakerzy wykradaja TAN- numery i moga oszukiwac bankowe operacje online.

Ja mam stara komorke i sie ciesze ze nie mam takiego nowoczesnego badziewia! haha

Ale z ciekawosci spytam, jak ktos ma juz komorke z jakims systemem to tez musi dokupywac programy antywirusowe ???

Dzięki serdeczne. Faktycznie - tam można to zrobić. W naiwności swojej myślałem, że da radę czasowo zmienić profil bez wchodzenia w menu, a z ekranu głównego. Tam na górze są trzy prostokąciki: zegar (dotykając go możesz ustawić budzik), datę (wchodzisz w kalendarz) oraz właśnie profil. Dotykając go możesz zmienić, ale z tej pozycji opcja czasowa się nie pokazuje. A szkoda.

I oto powód dla którego takim szerokim łukiem omijam wszystko, co się nazywa Nokia. Żadnej intuicji - jedyny sposób, to wykucie instrukcji na pamięć.

Jeżeli ktoś nie czytał tego, co napisałem o Nokii na drugiej stronie tego wątku, to zacytuję (sam siebie):

Swoją nokię N72 rozbiłem z nerwów o podłogę przyrzekając sobie, że to ostatni telefon tej marki w moim życiu. Taki to telefon do Biznesu.

jak wyłączyć skróty na ekranie telefonu? Powinno być polecenie "skróty ekranowe" lub jakoś tak a w Nokii nazywa się to...

TRYB AKTYWNY WŁĄCZ / WYŁĄCZ - no kto normalny wyłączy sobie tryb aktywny? Jezu, co ja się naszukałem, żeby to znaleźć.

Albo rozmowy nieodebrane. W SE nazywa się to "rozmowy nieodebrane" a w Nokii? REJESTR. Jak w komputerze widzę rejestr, to się wycofuję!

pamiętam, że tych kwiatków było więcej. Muzyki zamiast w muzyce musiałem szukać w GALERII, a to gdzie wrzucał odebrane przez bluetooth pliki to do końca nie odgadłem.

Pi*nąłem nim o podłogę i tak się skończyła moja przygoda z Nokią. Uraz mam do dziś.

Czytalem ze do tych nowych komorek mozna sciagac wirusy.

Tym sposobem hakerzy wykradaja TAN- numery i moga oszukiwac bankowe operacje online.

Ja mam stara komorke i sie ciesze ze nie mam takiego nowoczesnego badziewia! haha

Ale z ciekawosci spytam, jak ktos ma juz komorke z jakims systemem to tez musi dokupywac programy antywirusowe ???

Od dwóch lat mam komórkę z Windows Mobile i oczywiście zainstalowanego antywirusa (Kaspersky). I ciesze się, że mam nowoczesny telefon, bo mogę się w trasie nawigować, słuchać MP3, oglądać filmy, używać jako latarki, sprawdzać pocztę i bank, łazić po Necie, robić notatki głosowe rozmów, oglądać TV i wszystko dzięki jednemu urządzeniu. Jeżeli nie to, to musiałbym nosić ze sobą:

-nawigację

-odtwarzacz MP3

-latarkę

-laptopa

-telewizor

Także Adamie, nie ma z czego się cieszyć.

mogę się w trasie nawigować, słuchać MP3, oglądać filmy, używać jako latarki, sprawdzać pocztę i bank, łazić po Necie, robić notatki głosowe rozmów, oglądać TV i wszystko dzięki jednemu urządzeniu.

Nokia N8 też to wszystko ma, więc nie rozumiem zarzutów. Na mój gust to nie ma telefonów które by mogły

dorównać Nokiom w kategorii "przyjazny użytkownikowi" oraz "intuicyjnie oczywiste menu". Kiedyś przez 24 godziny miałem okazję pobawić się SE. Totalna porażka. Logika typu "sięganie lewą ręką do prawej kieszeni".

To rzeczywiscie malo sie bawiles. Podbnie jak i malo sluchales. Stad takie , a nie inne wyniki zakupow zarowno komorki jak i kina domowego do sluchania muzyki.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

To rzeczywiscie malo sie bawiles. Podbnie jak i malo sluchales. Stad takie , a nie inne wyniki zakupow zarowno komorki jak i kina domowego do sluchania muzyki.

Nie bardzo rozumiem jakie wyniki masz na myśli. Z N8 jestem nadzwyczaj zadowolony, zresztą jak widzę nie ja jeden. SE uważam za totalne nieporozumienie i też nie jestem w tej opinii odosobniony. Pozatym nie mam kina domowego. Mam zestaw 5.1 od samego początku dedykowany i skonfigurowany dla słuchania wielokanałowej muzyki. To jest zasadnicza różnica. Pisałem o tym mnóstwo razy na Forum. Niepotrzebnie powielasz ten sam błąd w rozumowaniu utożsamiając każdy zestaw wielokanałowy z kinem domowym. Fakt że czasem coś obejrzę z jego wykorzystaniem nie zmienia postaci rzeczy.

Ja polecam samsung galaxy s. Swietna zabawka do wszystkiego. Z pakietem 500mb lub wiecej nic nie potrzeba wiecej w trasie a miesci sie w kieszeni. Tak jak pisalu forumowicze, nawigacja, pelen dostep do netu i wszystko co z nim zwiazane. No i google;-) pod reka. Zwlaszcza w mojej pracy sie przydaje.

Android to jednak bardzo stabilny system. Nie mam zadnych problemow z wieszaniem sie telefonu itp.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Od dwóch lat mam komórkę z Windows Mobile i oczywiście zainstalowanego antywirusa (Kaspersky). I ciesze się, że mam nowoczesny telefon, bo mogę się w trasie nawigować, słuchać MP3, oglądać filmy, używać jako latarki, sprawdzać pocztę i bank, łazić po Necie, robić notatki głosowe rozmów, oglądać TV i wszystko dzięki jednemu urządzeniu. Jeżeli nie to, to musiałbym nosić ze sobą:

-nawigację

-odtwarzacz MP3

-latarkę

-laptopa

-telewizor

Także Adamie, nie ma z czego się cieszyć.

Mam system nawigacyjny osobno,

mp3 nie posiadam i muzyke slucham w domu gdy zaplanuje na to specjalny czas, nie slucham muzyki przypadkowo

- podczas jazdy autem,lub na miescie , lub w pracy nie ogladam filmow

-przy komputerze siedze wieksza czesc dnia , to moja praca i glupota by bylo gdybym jeszcze za pomoca telefonu byl online

a wy tam wogole cos widzicie na tym malym wyswietlaczu ?

- latarke mam profesjonalna w aucie a nie jakies uboczne oswietlenie z telefonu

- jaki masz telefon ze mozesz ogladac telewizje ??

-poczte i bank moge sprawdzac w kazdej chwili z normalnego kompa

- notatki glosowe - zapisuje w swojej glowie a nie w telefonie

czyli jednak potrzeba oprogramowania antywirusowego ? aha,

----------------------------------------------------------------

zeby zyc to nie potrzeba nosic przy sobie:

-nawigację

-odtwarzacz MP3

-latarkę

-laptopa

-telewizor

Wszystkie smartphony sa bardzo przydatne w trasie a nie w domu. W domu to sie siedzi przed kompem;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Administratorzy

Adam Sikora: można przybliżać i oddalać strony. Fakt, że nie jest to może najwygodniejszy sposób na przeglądanie internetu. Jednak wiele portali posiada już specjalne, dostosowane wersje swoich stron. Należą do nich Allegro, Facebook, a nawet nasze forum :)

stecko: niekoniecznie. Ja czasem położę się na kanapie i nie chce mi się już wstawać do komputera w sąsiednim pokoju. Po całym dniu siedzenia przy komputerze chętnie wyciągnę telefon i zerknę na chwilę co tam w sieci, gdy jest taka potrzeba.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

...Na mój gust to nie ma telefonów które by mogły

dorównać Nokiom w kategorii "przyjazny użytkownikowi" oraz "intuicyjnie oczywiste menu"....

Nokii nigdy nie miałem i najprawdopodobniej nigdy jej nie kupię i nie dla tego że jest kiepska. Nokia mnie ... no powiedzmy że śmierdzi rybami. Z drugij strony jak często widzieliście sytuację że dzwoni telefon (chyba wszystkim znana melodyjka nokii) i ~40% ludzi którzy to słyszą sięga do kieszeni. Nie wiem co w tej melodyjce jest że tak wielu posiadaczy nokii jej używa.

Temat "przyjazny telefon" chciałbym ugryźć z innej strony. Obecnie posiadam htc z androidem, system ten jak wiadomo jest instalowany również w innych telefonach innych producentów i tu chyba coś takiego jak przyjazny telefon przestaje mieć już tak duże znaczenie bo np. android zainstalowany w htc i samsungu to taki sam system plus dodatki producentów.

Jeżeli się mylę proszę mnie poprawić.

Oczywiście nie samym androidem żyją telefony bo jesyt jeszcze WM, Symbian, i ten przełomowy co odkryli że możnz stosować foldery jak mu tam...

-przy komputerze siedze wieksza czesc dnia , to moja praca i glupota by bylo gdybym jeszcze za pomoca telefonu byl online

Posiadanie możliwości korzystania z internetu nie oznacza przymusu korzystania.

a wy tam wogole cos widzicie na tym malym wyswietlaczu ?

Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony szczegulnie jak strona jest zrobiona pod mobile tak jak np. AS

- latarke mam profesjonalna w aucie a nie jakies uboczne oswietlenie z telefonu

A auto masz zawsze (częściej niż telefon) przy sobie jak rozumiem?

- jaki masz telefon ze mozesz ogladac telewizje ??

To nie masz profesionalnego telewizora w aucie :)

Chinczyki namiętnie montują do prawie każdego telefony TV (analog)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale dzisiaj przy wszechobecnym WiFi można sobie bez anteny poradzić

-poczte i bank moge sprawdzac w kazdej chwili z normalnego kompa

Oczywiści pod warunkiem że ta chwila zastała nas przed normalnym kompem :)

Zostało jeszcze to o głowie ale sobie daruje.

zeby zyc to nie potrzeba nosic przy sobie:

-nawigację

-odtwarzacz MP3

-latarkę

-laptopa

-telewizor

Oczywiści, bo od tego jest właśnie smartfon by to wszystko mieć w sobie:)

A do TV to może taki wynalazek ;)

Ukryta Zawartość

Adam Sikora: można przybliżać i oddalać strony. Fakt, że nie jest to może najwygodniejszy sposób na przeglądanie internetu. Jednak wiele portali posiada już specjalne, dostosowane wersje swoich stron. Należą do nich Allegro, Facebook, a nawet nasze forum :)

stecko: niekoniecznie. Ja czasem położę się na kanapie i nie chce mi się już wstawać do komputera w sąsiednim pokoju. Po całym dniu siedzenia przy komputerze chętnie wyciągnę telefon i zerknę na chwilę co tam w sieci, gdy jest taka potrzeba.

Skoro Twoja praca polega na siedzeniu caly dzien przed kompem to rozumiem ze masz go czasami dosyc:)

Nie bardzo rozumiem jakie wyniki masz na myśli. Z N8 jestem nadzwyczaj zadowolony, zresztą jak widzę nie ja jeden. SE uważam za totalne nieporozumienie i też nie jestem w tej opinii odosobniony. Pozatym nie mam kina domowego. Mam zestaw 5.1 od samego początku dedykowany i skonfigurowany dla słuchania wielokanałowej muzyki. To jest zasadnicza różnica. Pisałem o tym mnóstwo razy na Forum. Niepotrzebnie powielasz ten sam błąd w rozumowaniu utożsamiając każdy zestaw wielokanałowy z kinem domowym. Fakt że czasem coś obejrzę z jego wykorzystaniem nie zmienia postaci rzeczy.

Rozumiem , ze do zasilenia kolumn uzywasz wzamcniacza badz koncowek mocy, czy moze amplitunera do kina domowego???

Nokia N8 też to wszystko ma, więc nie rozumiem zarzutów. Na mój gust to nie ma telefonów które by mogły

dorównać Nokiom w kategorii "przyjazny użytkownikowi" oraz "intuicyjnie oczywiste menu"

ROTFL.

Rozumiem Twoje zauroczenie, niemniej chyba nie powinienes wyglaszac tak kategorycznych ocen nie znajac mozliwosci innych telefonow.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

@ HWP05

Zadziwiające stwierdzenie. Nokia śmierdzi rybami??? Rozjaśnij proszę co masz na myśli. Zaś co do melodyjki: ludziom się nie chce przestawiać. Niektórzy nie umieją. Są tacy, którym się podoba i uważają ją za świetny sygnał dla telefonu. Moja obecna N8 to już kolejna Nokia i nigdy nie miałem ustawionej Nokia Tune.

Może by ktoś z szanownych napisał by coś o iphone 4, czy to prawda,że obsługuje tylko sim-karty mini? Czy operatorzy wydają takie karty?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Moj kolega kupowal iPhone 4 w ERA i faktycznie czekal kilka dni bo mu ta karte mini dorabiali a jak bedzie kiedy kupisz tel. gdzies na aukcji czy wtedy taka karte dorobia i za ile warto o to popytac u operatorow bo moga wymyslic jakies kosmiczne kwoty albo ze wcale karty nie zrobia roznie to z nimi bywa .

Ps. a od siebie to tylko dodam ze iPhone 4 jak dla mnie to nie jest wart swojej ceny i ogolnie to bym go odradzal no ale kazdy musi sam zdecydowac bo kazdy lubi cos innego tak samo jest w dzwieku i w tym przypadku tez ;)

@ HWP05

Zadziwiające stwierdzenie. Nokia śmierdzi rybami??? ...

Żarcik!

Nic do tego telefonu nie mam.

Jak był bym fanem marki to zapewne nie zdziwiło by Cię gdybym napisał że pachnie nowoczesnością.

A jako że noki nie lubię na zasadzie "nie bo nie" to też powód nielubienia: "śmierdzi rybami" jest równie dobry jak każdy inny.

Może by ktoś z szanownych napisał by coś o iphone 4, czy to prawda,że obsługuje tylko sim-karty mini? Czy operatorzy wydają takie karty?

Tu masz trochę o IP

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu jest o przełomie technologicznym: iOS odkrywa foldery (może niedługo odkryją koło)

Ukryta Zawartość

A co na to wszystko rosjanie?

Ukryta Zawartość

Wiem, wiem nie lubię noki ale żeby...

Chciałem edytować poprzedniego posta, niestety moje posty idą długo (min.60min) więc piszę po raz drugi.

Chodzi chyba o micro?

Karty micro wymieniają w salonach, cena zależna od widzimisię sprzedawcy (nie do końca zgodna z umową) 0-70zł.

Co zaradniejsi przerabiają sim nożyczkami.

Żeby było śmieszniej to możesz mieć micro i o tym nie wiedzieć (obrazek)

post-2737-013433700 1298498543_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i jest mała wojenka :) Nie zamierzam nikogo przekonywać do Androida, bo zanim zacząłem go użytkować - sam byłem sceptycznie do niego nastawiony.

Miałem telefony z symbianem, miałem Omnię z WM, obecnie mam SGS z Andkiem. Jak dla mnie android "zjada" wszystkie poprzednie systemy. Omnia wydawała się niezła, ale WM czasem mulił, zawieszał się i telefon wymagał resetu. Ale pod względem funkcjonalności żadna z ówczesnych Nokii nie zbliżyła się do niego. Wiecie czemu? Przez archaicznego symbiana. Pomimo wszystkich niedoskonałości WM, na Omnii mogłem używać Skypa, swobodnie surfować po necie, mailować, korzystać z nawigacji (uprzedzając pytania - oryginalna AM), a nie z czegoś, co nawigację przypomina tylko z nazwy (wszystkie pseudo navi obecne w Nokiach). Tak, tak - zaraz zwolennicy Nokii powiedzą, że oni mają navi, która im działa. Działa, pewnie. Ale jedźcie z tą swoją navi na jakieś pierdziszewo, a nie testujecie ją jeżdżąc po Wawie lub innym Poznaniu. Ktoś powie, że ma oddzielną navi i ta w smartfonie jest mu zbędna. Ja też mam oddzielny odtwarzacz mp3, oddzielną navi, oddzielnego netbooka. Tylko po jaką cholerę taszczyć mi to wszystko, jeśli mam aktualnie SGS?

Nokie to dobre telefony. Truizm? Nie do końca. Nokia, to był brand, ale 10 lat temu. Dziś, to kultura plastiku i disco polo. Nokia obrosła w piórka i stanęła w miejscu, nie pokazując od kilku lat nic nowego w swych produktach. Ewolucja symbiana, to śmiech na sali. Stąd wzięły się tak wysokie wyniki sprzedaży Samsunga, czy HTC. Te firmy nie stoją w miejscu. Po N95 i N97, które są telefonami lanserskimi, Nokia wypuściła w końcu telefon, który mógłby konkurować nawet z SGS, czy HTC DHD. Tym telefonem jest N8. Wziąłem do ręki - super, dobrze spasowany, multi tuch w porównaniu do ekranu oporowego w Omni to przeskok o lata świetlne. Użytkowałem ją całe 3 dni. Okazało się, że personalizacja tego fona, to coś czego nie mogłem przeskoczyć. Zero intuicyjności. Pomimo dobrego wyświetlacza, aparatu, złącza HDMI, przegrałem z symbianem, który tak naprawdę jest największym minusem tego smartfona.

Jeśli ktoś ma obiekcje przed smartfonem z Androidem, to polecam przejść się do salonu lub komisu. Wziąć HTC czy SGS do łapy i sprawdzić, jak wygląda to w rzeczywistości. Obsługa tego systemu, to bajka. Froyo 2.2 jest kolejnym już wcieleniem andka i zapewniam, że nie ma żadnych wad wieku dziecięcego. Potrzebuję jakiejś aplikacji? Mam pod ręką Android Market z dostępem do kilkukrotnie większej ilości programów i gier, niż w przypadku symbiana, w tym wiele bezpłatnych odpowiedników programów komercyjnych. Dla hardcorowców zostaje jeszcze forum XDA. Zaletą HTC DHD i SGS jest ich szybkość. W swoim SGSie na Froyo 2.2 nie miałem dotychczas żadnej zwiechy, czy zmulenia, pomimo odpalonych 2-3 aplikacji na raz. Polecam sprawdzić coś podobnego na symbianie...Nawet N8 potrafi "zastanawiać się" jakiś czas...Wirusy? Są także i na symbiana. Jest tylko jedno "ale"- telefony takie jak SGS, czy HTC DHD, aby żyć potrzebują dostępu do netu. Jeśli chcemy małego kombajnu, mamy nieodzowną potrzebę integracji ze społeczeństwem za pośrednictwem portali społ., chcemy czasem sprawdzić newsy, obejrzeć coś na YT lub posłuchać streamingu, wysłać maila itp. to DHD czy SGS będą idealne. Jeśli mamy to wszystko gdzieś, to kupmy sobie ostatni dobry model Nokii - 6310i i miejmy w głębokim poważaniu problemy z jednodniową baterią, wirusami, kochanką dobijającą się na facebooku, czy spamem w skrzynce mailowej.

@Fox

IP4 - karty mini, to jeszcze pikuś. Spróbuj w iphonie wymienić baterię :) Albo potrzymać go kilka minut na mrozie (w Skandynawii eksplodują wyświetlacze I-shita). A...Zapomniałem o marketingu: Iphone 4 ma wideorozmowy... :)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

@ MWP05

Na żaciku się nie poznałem. 1:0 dla Ciebie :)

@ Tomek1976

Wszystkie wymienione przez Ciebie smartfony mają mniejszą niż N8 ilość częstotliwości działania. Jedynie Nokia w swoich nowych modelach z wyższej półki (w tym N8) ma wszystko co na chwilę obecną jest na świecie wykorzystywane: GSM 850 900 1800 1900 i WCDMA 850 900 1700 1900 2100.

To fakt. Ale dla 99% użytkowników jest on marginalną zaletą.

Tomku- lepiej tego wyrazić się nie dało.

dokładnie - to był hit Nokii

6310i.jpg

po nim już tylko zjeżdżała w dół i oddawała pole konkurencji w tym m.in. SE, który wygrał najpierw intuicyjnym menu a później obsługą na bardzo wysokim poziomie plików muzycznych (telefony serii W ale nie tylko) oraz zdjęć (obiektywy aparatów carl zeiss). Nokia ten czas przegrała - zadufana w sobie wierzyła w siłę swojej marki i lojalność użytkowników. I rzeczywiście jest grono osób, którzy boja się telefonów innych marek i tkwią przy Nokii nie wiedząc tym samym, że świat już jest w zupełnie innym miejscu.

dla mnie Nokia zachowuje się dokładnie tak, jak Microsoft: "mamy gdzieś co o nas sądzisz - kupuj i spadaj".

Nawet głupi Samsung, produkujący na początku najbardziej badziewne telefony świata, poszedł po rozum do głowy i wyprodukował parę telefonów, którymi - mimo kiepskiej obudowy - momentalnie wdarł się do czołówki światowej.

z kolei iP4 to zabawka dla amerykańskiej młodzieży i dzisiejszych odpowiedników yuppie. Ma być prosty (amerykanie nie lubią rzeczy złożonych), ma miec płatne aplikacje, ma być modny i ma być obiektem pożądania. Ma wspierać amerykańskich kolegow Apple (google, youtube) ale (choćby kosztem ograniczenia funkcjonalności) nie może wspierać technologii tych, którzy kolegami apple nie są, czyli w tym przypadku brak obsługi flash.

A android ma to gdzieś - daje pełna funkcjonalność - rób co chcesz, wgrywaj co chcesz, stwórz telefon pod siebie. My tylko bedziemy sie starali by się nie wieszał i nie mulił. I to do mnie przemawia.

Therion

co do iPhone to sie w 100% z Toba zgadzam ;)

telefon dla mnie to cos co ma nam pomagac w zyciu i nawet je uprzyjemniac czasami a iPhone mi kiedys to zycie tylko komplikowal i denerwowal banalnymi rzeczami nie wspomne ile czasu stacilem na to zeby ten "cud" jakos tam dzialal jak zwykly telefon ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.