Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>szybki Gonzo

KAiM nie jest żadną konkurencją dla audiostereo, bo dotyczy raptem kilkunastu osób. Ponadto forum KAiM-owe od jakichś dwóch miesięcy w ogóle nie działa, a osoba, która się nim zajmowała od strony technicznej, jest nieosiągalna. W związku z tym informujemy o co ciekawszych spotkaniach tutaj, w zakładce "kluby"... ;-)

(Swoją drogą, takie usuwanie "z automatu" adresów konkurencyjnych for wydaje mi się trochę żałosne)

Gonzo wszystko OK znalazłem slady po tajemniczym nocnym manipulancie :)

w sumie mozna sie bylo spodziewac

przybyl wam nowy user Krzych2 więc jednak pare osób zdążyło przeczytać

ślady po moderacji w tym watku

Piotrek, jeśli możesz to popraw wpis wyżej, a później wywal ten. Z tel. Nie ma edycji postów.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

>szybki Gonzo

KAiM nie jest żadną konkurencją dla audiostereo, bo dotyczy raptem kilkunastu osób. Ponadto forum KAiM-owe od jakichś dwóch miesięcy w ogóle nie działa, a osoba, która się nim zajmowała od strony technicznej, jest nieosiągalna. W związku z tym informujemy o co ciekawszych spotkaniach tutaj, w zakładce "kluby"... ;-)

(Swoją drogą, takie usuwanie "z automatu" adresów konkurencyjnych for wydaje mi się trochę żałosne)

Forum którego również jestem użytkownikiem, a nazwy boję się aż wspomnieć - pewnikiem ban murowany - nie jest zbytnią konkurencją dla AS.pl, choćby z racji liczebności zarejestrowanych użytkowników.

Jestem zarejestrowany na kilku innych forach o tematyce audio, tam również piszę, i chyba wolno mi ?

A tak w ogóle to jestem "zeuropenizowanym" afro-amerykaninem, i kasowanie moich wpisów będę traktował jako rasizm. ;)

No tak do końca OK to nie jest, gdyż zarzuciłeś mi pewne treści których nie popełniłem.

:(

Drogi Gonzo....zachowujesz sie jak sztywny Bonzo!!

Dość tego Twojego bezsensownego-kąśliwego paplania-

Co masz coś ciekawego na AS 2012 z diy do pokazania?

Niech znowu stracę-na drugi rok pokój za Ciebie opłacę

Ma to grać bez gadania,by nie było z Ciebie się śmiania

>>stary audiofil

Chwilunia, Nasz Gonzo musi jeszcze zaliczyć Rodeo, no ktoś z tego byka musi spaść! Tak coś mniemam!!!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

stary audiofil

Gązol masz szczęście że nie wiem jak wyglądasz bo dostał byś po ryju przed samym hotelem i pies by nie zlizał .Należy ci się wp***dol za te głupie komentarze.

>>stary audiofil

Chwilunia, Nasz Gonzo musi jeszcze zaliczyć Rodeo, no ktoś z tego byka musi spaść! Tak coś mniemam!!!

Uważasz ze po takich wpisach na mój temat, możliwa by była jakakolwiek współpraca i wspólna prezentacja na AS2012 ?

neomammut

A może marzy ci się "scieżka zdrowia", którą musiałbym przejść ?

• Użytkownicy+

w sumie mozna sie bylo spodziewac

przybyl wam nowy user Krzych2 więc jednak pare osób zdążyło przeczytać

ślady po moderacji w tym watku

Piotrek, jeśli możesz to popraw wpis wyżej, a później wywal ten. Z tel. Nie ma edycji postów.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Cir, pudło :) Prośba, dotyczyła moderacji mojego wpisu (widać, że Piotr go dyktował), bo ja ni mogę tego robic z tel.

Gonzo, ją wyobrażam sobie pokój ze stolikiem i kawą, a sprzęt w roli ekspozycji. Mniej kłótni, więcej pożytku. Chociaż wolałbym sprzęt, ale bez takich dyskusji później na forum. Pamiętajmy, że mieliśmy zachęcać nowe osoby, do wspolnej zabawy. Te nowe osoby jak przeczytają ostatnie strony wątku, to nie będą zachęcone...

Szkoda że się nie przywitałes- serio.

Ukryta Zawartość

stary audiofil

Uważasz ze po takich wpisach na mój temat, możliwa by była jakakolwiek współpraca i wspólna prezentacja na AS2012?

Widzę,że na razie to jesteś problemem sam dla samego siebie...bo wiesz klikać to każdy sobie może ile chce i co chce.

Nikt Tobie furtki nie zamknął przed nosem,ani nie trzasnął drzwiami,więc....powinieneś mieć troszkę odwagi sie pokazać póki jest na to czas.

Gonzo, ją wyobrażam sobie pokój ze stolikiem i kawą, a sprzęt w roli ekspozycji. Mniej kłótni, więcej pożytku. Chociaż wolałbym sprzęt, ale bez takich dyskusji później na forum. Pamiętajmy, że mieliśmy zachęcać nowe osoby, do wspolnej zabawy. Te nowe osoby jak przeczytają ostatnie strony wątku, to nie będą zachęcone...

Szkoda że się nie przywitałes- serio.

Uważam mimo wszystko że forma wystawiennicza powinna być zachowana - sprzęt i muzyka.

Kiksy się zdarzają, nawet najlepszym.

Po co tyle zamieszania ? po tych paru krytycznych wpisach ?

A tym bardziej ta nagonka robiona na moją skromną osobę.

Zachęcanie nowych osób ? jak najbardziej jest wskazane, tym bardziej że sporo "starych" użytkowników forum już odeszło.

Pewnie mieli dość podobnej atmosfery i napięć międzyludzkich.

Zobacz oryginalny wpis turbomen`a - pierwszy wpis i jakże malowniczy, a w zasadzie podpadający pod paragraf.

A może to czyiś klonik, przecież ich pełno ;)

Myślę że ten wpis pozostanie w archiwum AS, jakby był nagle potrzebny ... ?

Cóż, nie przywitałem się to prawda, szczerze żałuję, ale miałem zbyt mało czasu, byłem z kolegą który przyjechał z Częstochowy.

Mieliśmy dosłownie parę godzin na oglądanie i słuchanie w Sobieskim i Gold Tulipie, nawet w Brystolu nie byliśmy :(

Dość późno zaczęliśmy rekonesans po hotelowych pokojach, bo grubo po 14:00.

Dwa kawałki i dalej, kolejny pokój.

Inna sprawa, że nie jestem TU na forum jakąś fiszą, aby moje zdanie się w jakimś stopniu liczyło podczas prezentacji, a przeszkadzać tym bardziej nie chciałem.

pzdr.

Widzę,że na razie to jesteś problemem sam dla samego siebie...bo wiesz klikać to każdy sobie może ile chce i co chce.

Nikt Tobie furtki nie zamknął przed nosem,ani nie trzasnął drzwiami,więc....powinieneś mieć troszkę odwagi sie pokazać póki jest na to czas.

Problemem to są Twoje podpuszczające teksty, chciałbyś mnie zmusić do pokazywania, a nie wiesz jak.

"Spokojna twoja rozczochrana", jak będę chciał coś pokazać, to sam się zgłoszę, może nawet do Ciebie.

Inna sprawa że nie muszę nikomu nic udowadniać.

Nie jestem zbyt wylewny i "mocno kumpelski".

"Pielęgnuję" parę znajomości z profesjonalnego rynku audio i to mi w zupełności wystarcza.

Bardzo szanuję swoją prywatność, a wszelkie przejawy nachalnej manipulacji olewam.

Czy życzysz sobie szczegółowe moje "CiVi" na PW ?

>>szybki Gonzo

Gdybyś inaczej zaczął opis wrażeń i nie obrzucił wszystkich błotem, pokazując wręcz, że gówno to było, a nie prezentacja, czy dobre brzmienie no to się k....a nie dziw, że wszyscy chcą z tobą zrobić to samo! Myśleć trzeba trochę i więcej dystansu do siebie samego!

Nie podobało Ci się, to napisz to normalnie! Bo takie zachowanie, dla mnie, jest proste i płytkie! O!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Problemem to są Twoje podpuszczające teksty, chciałbyś mnie zmusić do pokazywania, a nie wiesz jak.

"Spokojna twoja rozczochrana", jak będę chciał coś pokazać, to sam się zgłoszę, może nawet do Ciebie.

Inna sprawa że nie muszę nikomu nic udowadniać.

Nie jestem zbyt wylewny i "mocno kumpelski".

"Pielęgnuję" parę znajomości z profesjonalnego rynku audio i to mi w zupełności wystarcza.

Bardzo szanuję swoją prywatność, a wszelkie przejawy nachalnej manipulacji olewam.

Czy życzysz sobie szczegółowe moje "CiVi" na PW ?

Oj Gonzo nikogo nie podpuszczam oraz nie chce Cie zmuszać do pokazywania lub wręcz do nawet obnażania sie.

Ten tekst spokojna Twoja rozczochrana nie stosuj do mnie-gdyż fryzurę zawsze w należytym ładzie mam,a Szybki Gonzo?....chyba raczej nie-prawda?

Nie jestem żadnym organizatorem tego pokoju diy..także nie do mnie sie powinieneś zgłosić ....jakbyś miał coś w zamyśle AS 2012.

Mieć kumpla o nicku SZYBKI GONZO..to wstyd jak beret nosić z antenką.Powiadasz żeś nie wylewny-ale za to tzw.wiadro pomyj na pokój 701 wylałeś!!

i to bez skrupułów....i to już jest mocno żenujące-stąd moja propozycja pokaż swoje diy bez spoufalania się do mnie-a kumpli to wybieram sobie sam.

Jeśli u Ciebie jest pełna profeska w audio i w tym co robisz to dlaczego rozmieniasz sie na drobne?..to czysta amatorszczyzna jest co tu wyprawiasz.

Jak szanujesz prywatność to jest ok..więc słuchaj sobie tych swoich konstrukcji w wyłącznie gronie rodzinnym-a tu po prostu nie paskudż-Ty brzydki))

Po co mi Twoje cv......nikt przebiegu Twego życia pewnie nie chce znać-dałeś sie

poznać w wątku dokładnie-więc już czas abyś jak na nicka przystało szybko stąd zwiał

Chłopaki!

Cholernie Was miło było poznać w realu!

Palton - z Tobą "szczelić misia" a Piotr mam nadzieję, że pamięta naszą rozmowę o jego kolumnach przy płycie E. Cassidy;)

Robercie pamiętaj proszę, że zaproszenie na łyk-end do Krak-Uffka jest nadal aktualne - weź swe kulki pod pachy( będziesz wyglądał jak Macho z big Cochones:) ) i wsiadaj do pociągu z/lub bez Resztą Dobytku - spanie się dla Was znajdzie.

Bardzo żałuję, że wyszliśmy z Sobieskiego wcześniej i :

Nie zdążyłem poznać Pana

Co za swój Humor

Często zasługuje na Bana

...robiąc na forum niezły Rumor

pzdr

Wojciech

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

mistrz napisał :) tzn ten pan od Bajek

Na następny ogień poszedł Sobieski. A Sobieski jak to Sobieski – nadaje się głównie do oglądania sprzętu a nie słuchania. Z prezentacji, które zwróciły moją uwagę wymienię pokój 701 (DIY), choć to świat zupełnie odrębny, taki trochę wirtualny. Pierwsze wrażenie po wejściu to że właściwie nie do końca wiadomo co ci panowie prezentują i po co. No ale to tam właśnie zaciągnęła mnie żona („chodź, chodź, tam świetnie grają”). No i po chwili po pierwsze wiadomo że rzeczywiście świetnie grają, a po wiadomo że grają po to żeby pokazać że tak też można, i to doskonale. Że jest w Polsce sporo znakomitej myśli technicznej i równie wiele zamiłowania i pasji. No i że nie trzeba od razu koniecznie wydawać stu czy więcej tysięcy żeby zagrało. Tyle że to świat ciut specyficzny – może nie aż hermetyczny, ale jednak z pewnością szerzej otwarty dla forumowiczów (wiadomo, audiostereo.pl). Po chwili rozmowy i ustaleniu że mamy podobne upodobania (dźwiękowe oczywiście) pada pytanie „jakiego mamy nicka?”. Nie „jak się nazywamy” czy „na czym gramy” tylko właśnie o nicka. No bo przecież jak ktoś słucha i ma własne zdanie lub coś do powiedzenia to musi mieć nicka, no nie? Ale grało naprawdę świetnie, myślę że w dużej mierze dzięki monoblokom Pana Piotrka (na stosunkowo rzadkiej lampie GM-ileśtam, z daleka wyglądającej jak 211, i z 300B jako lampą sterującą – zainteresowani na pewno wiedzą o co chodzi!).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba wiem o kogo chodzi..

Przechadzał się po AS służbowo, z lekkim nerwem we wzroku, typowym dla wschodzących celebrites ( w końcu jest na kilku zdjęciach ze Spotkań pewnego Hermetycznego Towarzystwa z Dawnej Stolicy zamieszczanych w opiniotwórczym periodyku internetowym), rozglądając się co chwilę z marsem na czole i z nadzieją w oczach - "czy aby zostałem rozpoznany?". W posturze ( tu też było widać starania "młodej starsss") lekko nadęty, z klatą podaną do przodu, lecz jeszcze ( co też można było łatwo[sic!] zauważyć) ze Stylistą mu trzeba popracować, bo brzuch zapominał wciągnąć.

Żona, lekko urocza, kruczo-ufarbowano-włosa przy nim stąpała...

Pochylali się w każdym pokoju nad dźwiękiem ze znawstwem w postawie; Ona z nadzieją, że jednak będzie tej katordze kiedyś koniec, On CHŁONOŁ (sekend sic!) zdarzenia muzyczne...w końcu trzeba to będzie wstukać w klawiaturę krasząc swą impresję oksymoronami, tenebryzując rzeczywistość - im tego więcej, tym syciej dla jego Ego...

A i ktoś, kto się nie zna a kasę ma, to qpi.

Wszak napisali Mędrcy

łączęukłony dla Nich :)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Bardzo Was prosze nie zlosliwcie sobie nawzajem to naprawde niczego dobrego nie przynosi. A dajemy tylko dowów innym ze DIY-owcy to banda swirusow. Na szczescie spotkania w realu sa duzo duzo bardziej sympatyczne, niz czasami czytanie forum.

Pozdrawiam StasioP

• Użytkownicy+

mistrz napisał :) tzn ten pan od Bajek

Q

Na następny ogień poszedł Sobieski. A Sobieski jak to Sobieski – nadaje się głównie do oglądania sprzętu a nie słuchania. Z prezentacji, które zwróciły moją uwagę wymienię pokój 701 (DIY), choć to świat zupełnie odrębny, taki trochę wirtualny. Pierwsze wrażenie po wejściu to że właściwie nie do końca wiadomo co ci panowie prezentują i po co. No ale to tam właśnie zaciągnęła mnie żona („chodź, chodź, tam świetnie grają”). No i po chwili po pierwsze wiadomo że rzeczywiście świetnie grają, a po wiadomo że grają po to żeby pokazać że tak też można, i to doskonale. Że jest w Polsce sporo znakomitej myśli technicznej i równie wiele zamiłowania i pasji. No i że nie trzeba od razu koniecznie wydawać stu czy więcej tysięcy żeby zagrało. Tyle że to świat ciut specyficzny – może nie aż hermetyczny, ale jednak z pewnością szerzej otwarty dla forumowiczów (wiadomo, audiostereo.pl). Po chwili rozmowy i ustaleniu że mamy podobne upodobania (dźwiękowe oczywiście) pada pytanie „jakiego mamy nicka?”. Nie „jak się nazywamy” czy „na czym gramy” tylko właśnie o nicka. No bo przecież jak ktoś słucha i ma własne zdanie lub coś do powiedzenia to musi mieć nicka, no nie? Ale grało naprawdę świetnie, myślę że w dużej mierze dzięki monoblokom Pana Piotrka (na stosunkowo rzadkiej lampie GM-ileśtam, z daleka wyglądającej jak 211, i z 300B jako lampą sterującą – zainteresowani na pewno wiedzą o co chodzi!).

Ukryta Zawartość

To nie Wojtek P. lecz miłośnik nam podobny.Mam wrażenie, że lepszy, nie skrzywiony podejrzliwością forumową.

Zdaje się, że byłem wtedy w pokoju i pytałem o nocki :)

Oczywiście chodzi o nicki, pisanie z tel. robi psikusy.

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja mam jeszcze gejowskie uwagi z Kujaw, panowie: Jak już piszecie DIY dużymi bukwami na wejściu to nie ładujcie ostentacyjnych kloców Mc Intosha na piedestale. Jak zabrakło sprzętu bo ktoś wyciurkał się z interesu, to chociaż szmatą zarzućcie, albo gdzieś pod krzesłem ukryjcie, bo człowiek myśli o co w ogóle kaman? Dałbym jeszcze tabliczki co gra, jak się nazywa i od kogo, zaproponował nieśmiało częstsze wietrzenie bo siekierę można było powiesić...

Czyli jednak dobrze słyszałem, że w sobote był to "dźwięk" wystawy, a nie tylko wina zespołu Metallica?

Z tymi emocjami to spokojnie. Pokój wzbudził je wsród swoich więc w zakresie lokalnym. Wcale nie jestem więc pewny czy to dobrze. Raczej się tu pozagryzacie zanim to jakieś korzyści zewnętrzne przyniesie. Wygląda, że się nie uczycie na błędach i nie musicie, inna jest w końcu wasza specjalizacja, ale manager, jakiś prowadzący w gajerku, ktoś z klasą pośród pogarbionych ludków w powyciąganych swetrach, który by ścisnął za pysk, ustawił ogranizację i ją w czasie wystawy egzekwował- przydałby się bez dwóch zdań.

StasioP - to jasne, że możesz nie chcieć się dzielić schematami ale może podałbyś chociaż parametry techniczne (moc, THD, THD20, IMD, SR, szum i DF) i chociaż coś ogólnie skrobnął o tym wzmacniaczu. Jakiego typu elementy aktywne, jaka topologia (bardzo ogólnie) i takie tam. Może być w temacie o Ambitnej konstrukcji wzmacniacza. Pozdrawiam i gratuluję...

System gra dobrze, albo nie....

Witam. W końcu i ja się wybrałem na AS. Prawie 300km ale nie żałuje. Mam pytanie do Was, doświadczonych audiofilii;) Czy wg. Was w większości pokoi grały roll-up`y reklamowe? A tak na poważnie to jak ocenicie Zen Acoustic (chyba nie pomyliłem nazwy) grające w TL? Jak dla mnie to był najlepszy basior na AS (choć nie wszędzie byłem). TADeusze za 75k EURO brały okropnie na basie. Wiem, że to częściowo wina pomieszczenia ale w tej cenie byłem rozczarowany (mówię o basie). Jak Wy to oceniacie?

Nikt chyba nie zwrócił uwagi na świetne wykonanie kolumn Piotra. Podoba mi się i wykonanie i dizajn. Tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Paweł pokazał kilka karygodnych błędów i niedoróbek sprzętów przygotowanych na wystawę. Tamte sprzęty pewnie chciałby postać obok kolumn Piotra :)

Oj gdyby było inaczej, to by się dopiero dostało stolarzowi.

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Oj gdyby było inaczej, to by się dopiero dostało stolarzowi.

Marko, świetna robota, naprawdę bardzo mi się podobały. Jedynie szkoda, że przyszły tak krótko przed wystawą. Słychać było brak rozegrania.

Tak, szkrzynki od Marko :). Będą jeszcze podstawki i nowe zwrotnice :) Pewnie dopiero trzecia wersja będzie grała :) A bez podstawek do kompletu prezentują się jakby były trochę wyrwane z kontekstu :)

• Użytkownicy+

Panowie proszę o zamieszczenie kilku fotografii z pokoju DIY,w zasadzie nie ma żadnych fotografii,a ciekawość moja i pewnie innych jest spora jak i co.

Trochę zdjęć było, ją niestety z tel. piszę, więc nie dodam. Panowie, nie dajcie się długo prosić.

Wystarczy spojrzeć i już wiadomo dlaczego tak mało jest publikowanych zdjęć z pokoju 701. Ja ich troszkę mam.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę zdjęć było, ją niestety z tel. piszę, więc nie dodam. Panowie, nie dajcie się długo prosić.

Internet Ci wysiadł za te wszystkie bany co je tak ochoczo rozdzielasz...to taka kara chyba!!

Wystarczy spojrzeć i już wiadomo dlaczego tak mało jest publikowanych zdjęć z pokoju 701. Ja ich troszkę mam.....

Co im sie stało,że nie mają wcale ust?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.