Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Pozostaje poprawić zeszłoroczne błędy, lepiej się przygotować, poprawić organizację w piątek. Nie zwlekać z testowaniem sprzętu, tak jak mówiłem przygotować materiał muzyczny, ponieważ dla mnie osobiście jak songów dobrze nie znam, to sprzęt mogę sobie tak oceniać po łebkach, a już na pewno nie ferować sądy, co widzę też po innych. Ktoś wrzuca jakąś płytę i ogólna konsternacja. Czy nagranie jest kijowe, czy sprzęt kijowy, czy płyta słaba, gdzie właściwie jesteśmy i co znów robimy. Szkoda na to czasu. GO PRO KURNA! Szykować sprzęt, recenzenci niech się zgłaszają do jury i dosyć jałowej dyskusji. Biadlolenie o dupie maryni odtąd nie ma miejsca w tym wątku, od tego jest bocznica.

1. Palton - organizator

2. nibyco - Aleph 30, A5 klon

3. Krzych 2 - konwerter USB-SPDIF JarkaC, DAC PCM1794+ analog Spencer, MSS, źródełko lapek ewentualnie shigaclone (trochę kaprysi na CDR), może jeszcze monobloki Ugoda, hybryda Moscode ( jak ją skończę) tutaj znak zapytania.

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

5. Piotr_1 - Aleph 3 dual mono power klon - końcówka z krokową regulacją głośności, Kolumny CZAYA v05 z podstawkami 88dB , interkonekt stereo Gruby Maciek 0,9m, Bufor stereo OPamp dual mono attenuator, laptop WINAMP, pilot do PC, lutownica, części awaryjne, narzędzia, kilka starszych końcówek mocy awaryjnie - nie będą testowane, może rdac z zasilaczem DIY awaryjnie do porównania USB.

Pozostaje poprawić zeszłoroczne błędy, lepiej się przygotować, poprawić organizację w piątek. Nie zwlekać z testowaniem sprzętu, tak jak mówiłem przygotować materiał muzyczny, ponieważ dla mnie osobiście jak songów dobrze nie znam, to sprzęt mogę sobie tak oceniać po łebkach, a już na pewno nie ferować sądy, co widzę też po innych. Ktoś wrzuca jakąś płytę i ogólna konsternacja. Czy nagranie jest kijowe, czy sprzęt kijowy, czy płyta słaba, gdzie właściwie jesteśmy i co znów robimy. Szkoda na to czasu. GO PRO KURNA! Szykować sprzęt, recenzenci niech się zgłaszają do jury i dosyć jałowej dyskusji. Biadlolenie o dupie maryni odtąd nie ma miejsca w tym wątku, od tego jest bocznica.

1. Palton - organizator

2. nibyco - Aleph 30, A5 klon

3. Krzych 2 - konwerter USB-SPDIF JarkaC, DAC PCM1794+ analog Spencer, MSS, źródełko lapek ewentualnie shigaclone (trochę kaprysi na CDR), może jeszcze monobloki Ugoda, hybryda Moscode ( jak ją skończę) tutaj znak zapytania.

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

5. Piotr_1 - Aleph 3 dual mono power klon - końcówka z krokową regulacją głośności, Kolumny CZAYA v05 z podstawkami 88dB , interkonekt stereo Gruby Maciek 0,9m, Bufor stereo OPamp dual mono attenuator, laptop WINAMP, pilot do PC, lutownica, części awaryjne, narzędzia, kilka starszych końcówek mocy awaryjnie - nie będą testowane, może rdac z zasilaczem DIY awaryjnie do porównania USB.

Nie nauka,lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera!!

Józwa co Ty na to?

Może niezwłoczna konsultacja z Frantzem będzie wprost koniecznością?

Mi osobiście najbardziej podoba się interkonekt Gruby Maciek-który zagra jak Cienki Bolek.

Jeszcze jedno-organizacyjnie Palton da sobie radę,natomiast Piotr 1 ciągnie diy w przepaść-pachnie mi to powtórka z rozrywki z ubiegłego roku.

Także pisac każdy może-moja propozycja jest zgoła inna a mianowicie potestujcie najpierw,czy sie urzadzenia nadają na wystawe brzmieniowo,a

potem dobierajcie system....chociaz jeden byleby grał jak trza.

Post 984 nadwyraz aktualny.

Audio to jest trudny temat....wiecie o tym czy już wszystko Wam wiadomo?

Jesli chodzi o moja ewentualna prezentacje to zyczylbym sobie aby prezentacja dotyczyla calosci mojego sprzetu tzn laptop, odtwarzacz, DAC, wzmacniacz, wlasne pliki. Potrzebne mi bedzie tylko okablowanie do glosnikow jak i same dobre glosniki, ktore chcialbym sam dobrac i ustawic.

Pozdrawiam Stasiop

Jeszcze jedno-organizacyjnie Palton da sobie radę,natomiast Piotr 1 ciągnie diy w przepaść-pachnie mi to powtórka z rozrywki z ubiegłego roku.

Także pisac każdy może-moja propozycja jest zgoła inna a mianowicie potestujcie najpierw,czy sie urzadzenia nadają na wystawe brzmieniowo,a

Post 984 nadwyraz aktualny.

Audio to jest trudny temat....wiecie o tym czy już wszystko Wam wiadomo?

Mój Gruby Maciek nie zagra jak cieńki Bolek, ponieważ jest kablem przetestowanym w wielu sytuacjach i u różnych osób, powtarzasz się już czwarty raz i widzę że nagminnie kwestionujesz moje umiejętności w sprawie konstruowania. Natomiast jeżeli chodzi o kolumny, to obecnie grają raczej lepiej od twoich czarnych sarkofagów, które ogólnie szału nie robią i jak większość tego typu konstrukcji nadają się dla małomiasteczkowych fanów disco, tudzież okazjonalnego odtwarzania innego kawałka tanecznego na weselu bądź innym wydarzeniu związanym z szeroko pojętą rozrywką lekką, a niekoniecznie już kulturą czy sztuką. Myślę że jak na swój wiek masz spore zaległości w dziedzinie dobrego taktu czy umiejętności pisemnej konwersacji. Cwaniactwo i grubiaństwo nie na każdym użytkowniku tego forum robi dobre wrażenie i tak się koło twoich forumowych pogaduch zwykle zamyka.

Westchnij nad moją konstruktorską mizerią i pociesz się, zanurz w refleksji, że nie każdy potrafi zbudować nawet tak średnio grający sprzęt jak twój. To jest plus.

No nie wiem Piotr1 ta lampowka StaregoA. grala najlepiej z calego testowanego przez nas sprzetu. A StaryA. dobrze napisal ze audio to trudna sztuka a ja dodam ze to grzeski rowniez grunt. Mialem nie pisac na forum ale jesli sluchasz na WINAMP-ie to Twoj system nie moze dobrze grac. Polecam art z The Absolute Sound nr 12/2011 do 3/2012 - tam sa testy odtwarzaczy. ja duzo bawilem sie i bawie ze zrodlami rowniez i patefonami i wiem jak wazne jest zrodlo a WINAMP ma poprostu tragiczny dzwiek no ale chyba ze lubi sie duze zawartosci jitteru ;)

Polecilbym Tobie dla dobra audio i Twoich konstrukcji wiecej pokory - bo do audio trzeba go miec duzo a do high-endu to juz 1000 razy wiecej :)

Pozdrawiam Stasiop

No nie wiem Piotr1 ta lampowka StaregoA. grala najlepiej z calego testowanego przez nas sprzetu. A StaryA. dobrze napisal ze audio to trudna sztuka a ja dodam ze to grzeski rowniez grunt. Mialem nie pisac na forum ale jesli sluchasz na WINAMP-ie to Twoj system nie moze dobrze grac. Polecam art z The Absolute Sound nr 12/2011 do 3/2012 - tam sa testy odtwarzaczy. ja duzo bawilem sie i bawie ze zrodlami rowniez i patefonami i wiem jak wazne jest zrodlo a WINAMP ma poprostu tragiczny dzwiek no ale chyba ze lubi sie duze zawartosci jitteru ;)

Polecilbym Tobie dla dobra audio i Twoich konstrukcji wiecej pokory - bo do audio trzeba go miec duzo a do high-endu to juz 1000 razy wiecej :)

Pozdrawiam Stasiop

Ilość pokory to już kwestia personalna, dobrze by było gdybyś na przykład mnie lepiej znał, wtedy może wiedziałbyś kim jestem i mógłbyś mi udzielać bardziej trafnych rad. Niemniej dziękuję. W kwestii winampa, to prowadziłem domowe porównania z foobarem i uważam że gra nieźle, pod warunkiem odpowiednich ustawień, bo to dość rozbudowany program. Poza tym do Winampa posiadam fajny korektor parametryczny dsp z wizualizacją, którym można się nieźle bawić.

Piotrek no dobra odgryzłeś się ale... no właśnie co z tego, co to dało ogólnego do tematu inni czytają i wniosek jeden postronnego... cyrk i ubaw.

Nie ja rozpocząłem ten cyrk Krzysiu. Na personalne docinki będę odpowiadał. Prosiłem o konkretne działanie, ale widzę że normalnie rozmawiać się nie da.

Ilość pokory to już kwestia personalna, dobrze by było gdybyś na przykład mnie lepiej znał, wtedy może wiedziałbyś kim jestem i mógłbyś mi udzielać bardziej trafnych rad. Niemniej dziękuję.

Nie pisalem tego aby Ci dokopac ale pokora w przypadku audio powoduje to ze czlowiek caly czas sie uczy poprawia slucha i tak wkolko wkolko az dochodzi do dobrego dzwieku. A Ty wychodzisz z zalozenia moje dobrze gra a mozesz sie mylic...! Sam wiem po sobie ile razy pomylilem sie w ocenach aby z czasem nabyc doswiadczenia i robic coraz mniej bledow. I to chcialem wlasnie zasygnalizowac.

I jeszcze jedno postaraj sie prowadzic mniej agresywna dyskusje bo to niczemu nie sluzy ani Tobie Ani DIY

Pozdrawiam StasioP

A jesli chodzi o WINAMP-a to mnie to smieszy co piszesz a tym bardziej stosowanie korektorow DSP :D Przemysl to sobie gruntownie poczytaj te art z The Absolute Sound i wyciagniej wnioski.

Nie pisalem tego aby Ci dokopac ale pokora w przypadku audio powoduje to ze czlowiek caly czas sie uczy poprawia slucha i tak wkolko wkolko az dochodzi do dobrego dzwieku. A Ty wychodzisz z zalozenia moje dobrze gra a mozesz sie mylic...! Sam wiem po sobie ile razy pomylilem sie w ocenach aby z czasem nabyc doswiadczenia i robic coraz mniej bledow. I to chcialem wlasnie zasygnalizowac.

I jeszcze jedno postaraj sie prowadzic mniej agresywna dyskusje bo to niczemu nie sluzy ani Tobie Ani DIY

Pozdrawiam StasioP

A jesli chodzi o WINAMP-a to mnie to smieszy co piszesz a tym bardziej stosowanie korektorow DSP :D

Dziękuję za Twoje porady, akurat nie uważam swojego sprzętu za jakiś genialny wytwór, ma wiele wad i nie jest najlepszy. Cały czas nad nim pracuję. Nie podoba Ci się moja reakcja na drażniące docinki Starego Audiofila? Trudno, nie piszę tutaj po to by każdemu dogadzać. Piszę, ponieważ jestem zainteresowany wydarzeniem, o którym dyskutujemy.

Tak na marginesie WINAMPa można ustawić tak , żeby działał jak foobar. Chociaż próbowałem różnych i wygrał ulilith

Szkoda sobie czymkolwiek zawracac glowe ja przewalilem juz wszystko jest tylko jedna sluszna koncepcja JPLAY-er zreszta zerknijcie np tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten program dziala zupelnie inaczej niz reszta to jest jakgdyby dlugie FIFO ktore wylacza wszelkie procesy w tle i hibernuje maszyne. Z laptopa robi naped najwyzszej klasu. owszem kosztuje 100Uero ale to chyba najlepiej wydane pieniadze.

Pozdrawiam StasioP

Ukryta Zawartość

Szkoda sobie czymkolwiek zawracac glowe ja przewalilem juz wszystko jest tylko jedna sluszna koncepcja JPLAY-er zreszta zerknijcie np tutaj

Ukryta Zawartość

Ten program dziala zupelnie inaczej niz reszta to jest jakgdyby dlugie FIFO ktore wylacza wszelkie procesy w tle i hibernuje maszyne. Z laptopa robi naped najwyzszej klasu. owszem kosztuje 100Uero ale to chyba najlepiej wydane pieniadze.

Pozdrawiam StasioP

Cieszy że takie coś masz :) Mam nadzieję że przekonamy się na własne uszy :)

Ukryta Zawartość

...Natomiast jeżeli chodzi o kolumny, to obecnie grają raczej lepiej od twoich czarnych sarkofagów, które ogólnie szału nie robią i jak większość tego typu konstrukcji nadają się dla małomiasteczkowych fanów disco, tudzież okazjonalnego odtwarzania innego kawałka tanecznego na weselu bądź innym wydarzeniu związanym z szeroko pojętą rozrywką lekką, a niekoniecznie już kulturą czy sztuką. Myślę że jak na swój wiek masz spore zaległości w dziedzinie dobrego taktu czy umiejętności pisemnej konwersacji. Cwaniactwo i grubiaństwo nie na każdym użytkowniku tego forum robi dobre wrażenie i tak się koło twoich forumowych pogaduch zwykle zamyka...

jeśli ten wpis ma dowodzić wyższości kultury osobistej moda nad obyciem Starego to ja to widzę to dowód wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Ś.W.N.

jak przejrzeć ten wątek za ostatnie dwa lata widać, że niektórzy maja nieodparte "parcie na szkło", niezależnie od dokonań

zaproście może do zawodów kolegów z Krakowa, Tarnowa, Gdańska, Szczecina, Katowic, kto się przebije ten zagra

nie musimy przecież co roku tańczyć kujawiaka

czasu dosyć, można oszczędzić sobie obciachu i wyłowić trochę dopracowanych perełek

a bez owijania w bawełnę - Piotr_1 , tylko po to zostałeś modem żeby co rok produkować swoje na AS?

ten pokój to dobro wspólne chłopaków z całej Polski

i nie próbuj komentować "marudzenia" mamela, podobnym tekstem jakim traktujesz wpis Starego, może bardziej na temat

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jeśli ten wpis ma dowodzić wyższości kultury osobistej moda nad obyciem Starego to ja to widzę to dowód wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Ś.W.N.

jak przejrzeć ten wątek za ostatnie dwa lata widać, że niektórzy maja nieodparte "parcie na szkło", niezależnie od dokonań

zaproście może do zawodów kolegów z Krakowa, Tarnowa, Gdańska, Szczecina, Katowic, kto się przebije ten zagra

nie musimy przecież co roku tańczyć kujawiaka

czasu dosyć, można oszczędzić sobie obciachu i wyłowić trochę dopracowanych perełek

a bez owijania w bawełnę - Piotr_1 , tylko po to zostałeś modem żeby co rok produkować swoje na AS?

ten pokój to dobro wspólne chłopaków z całej Polski

i nie próbuj komentować "marudzenia" mamela, podobnym tekstem jakim traktujesz wpis Starego, może bardziej na temat

Bardzo chętnie, mi zależy na jak najlepszym brzmieniu w pokoju i nowej wiedzy, także mój stuff może leżeć z boku jeżeli się nie sprawdzi. Gdzie i kiedy mielibyśmy zrobić takie spotkanie. I kto w ogóle jest chętny przyjechać.

• Redaktorzy

Stanowczo tak.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 11 Września 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 11 Września 2012 - trolling

Mój Gruby Maciek nie zagra jak cieńki Bolek, ponieważ jest kablem przetestowanym w wielu sytuacjach i u różnych osób, powtarzasz się już czwarty raz i widzę że nagminnie kwestionujesz moje umiejętności w sprawie konstruowania. Natomiast jeżeli chodzi o kolumny, to obecnie grają raczej lepiej od twoich czarnych sarkofagów, które ogólnie szału nie robią i jak większość tego typu konstrukcji nadają się dla małomiasteczkowych fanów disco, tudzież okazjonalnego odtwarzania innego kawałka tanecznego na weselu bądź innym wydarzeniu związanym z szeroko pojętą rozrywką lekką, a niekoniecznie już kulturą czy sztuką. Myślę że jak na swój wiek masz spore zaległości w dziedzinie dobrego taktu czy umiejętności pisemnej konwersacji. Cwaniactwo i grubiaństwo nie na każdym użytkowniku tego forum robi dobre wrażenie i tak się koło twoich forumowych pogaduch zwykle zamyka.

Westchnij nad moją konstruktorską mizerią i pociesz się, zanurz w refleksji, że nie każdy potrafi zbudować nawet tak średnio grający sprzęt jak twój. To jest plus.

Czy wreszcie się wyspałeś,bo piszesz jak śpiący rycerz,natomiast w audio po prostu zbłądziłeś-nie wierzysz zapytaj tych co byli na AS 2011.

Obecnie liczysz na reelekcję?.......musisz sie wykazać-bo Twoja wiarygodność w sprawach audio jest oszpecona złym brzmieniem i niezwykle watpliwa.

Pozdrowienia dla Grubego Maćka.........

Panowie, zabierałem głos w tym wątku celem zwrócenia uwagi na problemy zeszłoroczne. Jednak na podstawie tej przepychanki nie widzę tego w różowych kolorach. Od samego początku najgłośniejsi są "konstruktorzy", którzy w ostatnich dwóch latach nie pokazali szałowego systemu. DIY-owców mniej udzielających się, a dłubiących w domu nie widać. Jak sądzicie, dlaczego?

Jak nie to Wam powiem; nawet jeśliby ktoś skromniejszy, nie mający tyle odwagi, żeby się mocno lansować, chciał coś pokazać to zaglądając do tego wątku widzi "klikę" starych wyjadaczy połączonych z moderatorami i woli dalej w spokoju bawić się w audio w domu. A zabawki takich ludzi często biją na głowę starych krzykaczy.

Jeśli mieliby się w ogóle odezwać i zgłosić coś swojego, to moim zdaniem najpierw musi być wyznaczony szef tego "bałaganu", rokujący jakieś szanse na sukces pokazu. W inny przypadku gość poczyta co działo się w zeszłym roku, poczyta ten wątek, porówna obsadę i dla spokoju ducha wycofa się nie widząc szans na pokaz swoich klocków.

Wiem, że to kawałek ciężkiej pracy i Józwa nie chce tego dźwigać, ale ostatni pokaz DIY nie wzbudzający tak dużych corocznych kontrowersji (często nie mających związku z samym pokazem) to pod Jego patronatem.

Zastanówcie się i nie krzyczcie tyle bez potrzeby, bo ten pokój właściciele forum wynajmują dla wszystkich, a Wy ich przepędzacie.

pozdr. Jacek

Ps. Proszę nie odbierać tego jako atak personalny, tylko luźno rzucone szersze spostrzeżenie.

niestety kazda uwaga jest traktowana jako atak personalny co widac po odpowiedziach

ciagle liczymy jednak na wspólprace z osobami ktore jak juz zauwazono parcia w tym watku nie maja ale na forum bywaja i maja sprawdzone konstrukcje

np kolumny - Azus , RK, Ojciec Pio -nie słyszalem jeszcze aby przed pokazem swojego sprzetu dopychali waty do środka - to chyba jakies strojenie , senicz słome ładował moze cos w tym jest jednak :)

duzo wlasnego sprzetu miał RK , andrzej analogowy, darkul - dlaczego ich nie zapraszać ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jesli chodzi o moja ewentualna prezentacje to zyczylbym sobie aby prezentacja dotyczyla calosci mojego sprzetu tzn laptop, odtwarzacz, DAC, wzmacniacz, wlasne pliki. Potrzebne mi bedzie tylko okablowanie do glosnikow jak i same dobre glosniki, ktore chcialbym sam dobrac i ustawic.

Pozdrawiam Stasiop

Stasiu ten twój nowy wzmak jet rozwinięciem tego z ubiegłego roku ? Tamten zagrał całkiem zacnie.

• Użytkownicy+

Panowie, zabierałem głos w tym wątku celem zwrócenia uwagi na problemy zeszłoroczne. Jednak na podstawie tej przepychanki nie widzę tego w różowych kolorach. Od samego początku najgłośniejsi są "konstruktorzy", którzy w ostatnich dwóch latach nie pokazali szałowego systemu. DIY-owców mniej udzielających się, a dłubiących w domu nie widać. Jak sądzicie, dlaczego?

Jak nie to Wam powiem; nawet jeśliby ktoś skromniejszy, nie mający tyle odwagi, żeby się mocno lansować, chciał coś pokazać to zaglądając do tego wątku widzi "klikę" starych wyjadaczy połączonych z moderatorami i woli dalej w spokoju bawić się w audio w domu. A zabawki takich ludzi często biją na głowę starych krzykaczy.

Jeśli mieliby się w ogóle odezwać i zgłosić coś swojego, to moim zdaniem najpierw musi być wyznaczony szef tego "bałaganu", rokujący jakieś szanse na sukces pokazu. W inny przypadku gość poczyta co działo się w zeszłym roku, poczyta ten wątek, porówna obsadę i dla spokoju ducha wycofa się nie widząc szans na pokaz swoich klocków.

Wiem, że to kawałek ciężkiej pracy i Józwa nie chce tego dźwigać, ale ostatni pokaz DIY nie wzbudzający tak dużych corocznych kontrowersji (często nie mających związku z samym pokazem) to pod Jego patronatem.

Zastanówcie się i nie krzyczcie tyle bez potrzeby, bo ten pokój właściciele forum wynajmują dla wszystkich, a Wy ich przepędzacie.

pozdr. Jacek

Ps. Proszę nie odbierać tego jako atak personalny, tylko luźno rzucone szersze spostrzeżenie.

Umka, przyjęliśmy już głosowanie nad sprzętem. Na poprzedniej stronie opisałem obowiązki organizatora pokoju. Jeśli chodzi o dźwięk, organizator nie ma wiele do powiedzenia, poza możliwością głosowania. Nie demonizujmy więc osoby organizatora. Przy postanowionym już głosowaniu, ta rola się ogranicza do "gospodarza pokoju", o cierpliwości anioła...

niestety kazda uwaga jest traktowana jako atak personalny co widac po odpowiedziach

ciagle liczymy jednak na wspólprace z osobami ktore jak juz zauwazono parcia w tym watku nie maja ale na forum bywaja i maja sprawdzone konstrukcje

np kolumny - Azus , RK, Ojciec Pio -nie słyszalem jeszcze aby przed pokazem swojego sprzetu dopychali waty do środka - to chyba jakies strojenie , senicz słome ładował moze cos w tym jest jednak :)

duzo wlasnego sprzetu miał RK , andrzej analogowy, darkul - dlaczego ich nie zapraszać ?

Pre Darkula grało dwa lata temu w niedzielę. Andrzej analogowy nie chciał wtedy nic wystawiać, choć zapraszałem go. Z RK właśnie rozmawiamy na PW ...

niestety kazda uwaga jest traktowana jako atak personalny

Nie wiem jak koledzy ale ja tam konstruktywną krytykę cenię i przyjmuję na klatę. Ale krytyka musi być merytoryczna a nie złośliwa. Coś nie grało bo ... Nie widzę tu takich stwierdzeń. A nie widzę bo części osób na AS po prostu nie było.

Sam chętnie bym tych konstrukcji posłuchał ( szczególnie lampowych ) i poznał osobiście ich konstruktorów ale masz pomysł jak przekonać ludzi by chcieli się wystawiać jeżeli najprawdopodobniej nie chcą ?

na czym polega fenomen - cos nie grało ponieważ ... chyba nikt nie odpowie tak aby wszyscy byli zadowoleni, prostsza rzecza jest łączyc klocki i oceniac gra czy nie gra i tu mozna osiagnac wiarygodna większość

w koncu robimy tak aby ogół był zadowolony bo to wystawa i ma sie podobac jak najwiekszej liczbie osob a nie tylko audiofilom wyczynowym

jak zachecic ludzi ? bezposrednie zapytanie z docenieniem dotychczasowej pracy i pozytywna oceną konkretnych produktów

zwykle to dziala

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

na czym polega fenomen - cos nie grało ponieważ ... chyba nikt nie odpowie tak aby wszyscy byli zadowoleni, prostsza rzecza jest łączyc klocki i oceniac gra czy nie gra i tu mozna osiagnac wiarygodna większość

w koncu robimy tak aby ogół był zadowolony bo to wystawa i ma sie podobac jak najwiekszej liczbie osob a nie tylko audiofilom wyczynowym

jak zachecic ludzi ? bezposrednie zapytanie z docenieniem dotychczasowej pracy i pozytywna oceną konkretnych produktów

zwykle to dziala

Wiesz nie o to mi chodziło. Nigdy wszyscy nie będą zadowoleni. Martwi mnie to że mało kto potrafi sprecyzować co mu się konkretnie podobało lub nie podobało. Z tym łączniem klocków w przypadku urządzeń forumowych to ludzie mają już chyba tak duże doświadczenie, że potrafią z grubsza stwierdzić co na pewno nie zagra a co ma potencjał do grania no chyba, że pojawi się jakaś egzotyka ( na co po cichu liczę ). Co do zapytań jestem jak najbardziej za i mam nadzieję, że odzew w przeciwieństwie do ubiegłego roku będzie większy, tu prośba do Paltona aby dać wszystkim szansę aby po AS nie było niedomówień.

W tym przypadku niedomówień, jak niektórzy też zauważyli chęci dominacji starych wyjadaczy, własnego ja. Muszę stwierdzić że przeszła mi ochota na wystawiane czegokolwiek...

Tymbardziej z racji, że przybłybym dopiero rano w sobote (i tak stanąłem na glowie by załatwić sobie wolny dzień)

A myślałem już o zabraniu nawet dwóch DACów mojego projektu.

Nie wymagam prezentacji, nie. Ponieważ to inni zdecydują czy dane układy spasują się w waszym systemie i prawidłowe podejście.

Lecz nie widzę żadnych nadzieji w tej sytuacji, tego bałaganu, by je chociaż przesłuchano.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

W tym przypadku niedomówień, jak niektórzy też zauważyli chęci dominacji starych wyjadaczy, własnego ja. Muszę stwierdzić że przeszła mi ochota na wystawiane czegokolwiek...

Nie no musisz sie tylko przyzwyczaic bo wszyscy konstruktorzy maja wybujale EGO ale zaufaj mi atmosfera w realu jest na prawde bardzo dobra. Chociaz bywaja spiecia...;)

A jesli chodzi o Twoje przetworniki to sam mam chrabke aby ich posluchac wiec nie zrazaj sie na starcie ;)

Pozdrawiam StasioP

Co do tej atmosfery, zachowań to wiem że jest dobrze. Bo akurat dwa lata z rzędu byłem na AS.

Nawet zapowiedziano mi zeby sie nie ważył przyjść bez przetwornika. ;)

Ale jak widac, narazie nie ma nic sprecyzowanego, jasnych ustaleń, tylko ogólnie pojęty bałagan.

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Po pierwsze moderator, organizator i dostawca sprzętu to na pewno się nie uda.

Po drugie. Darujcie sobie kabelki DIY i kolumny tegoż samego typu.

Można zaprezentować cały tor oprócz kabli i kolumn, które według mojego wieloletniego rozeznania są ciężko podrabialną częścią rynku audio.

Po trzecie. Użyjcie jako źródła dobrego transportu plikowego + drapaka kolegi z forum.

Piotrze_1 chcesz się popisać swoimi wyrobami, wynajmij pokój za własne środki ! Ewentualnie podeślij te wyroby do mnie to prywatnie poświęcę się i przetestuję te "cudeńka".

Cienkiego Bolka porównam z grubym Heńkiem i zobaczymy czy nie wyjdzie pasztet.

Organizatorem powinien być Piotrek ale J. Prywaty i kupczenia na forum włącznie z moim ulubionym delikatnym Adasiem już wystarczy.

Dlatego Panowie nie kłócić się, wywieźć moderację na taczkach i tworzyć pokój jak należy.

O motywy regionalne się pojawiają :-)

tak, pojawiły się wcześniej i jak piszę wyżej pora z tym skończyć

testowanie sprzętu powinno odbyć się regionalnie, macie przecież swoje kółka różańcowe

tak wytypowany do prezentacji sprzęt powinien zostać zaprezentowany, powiedzmy w sobotę, z tego można będzie stworzyć zestaw czy dwa do grania przez całą niedzielę

ten pokój jest dla nas nie dla zbieraczy folderków

Umka, przyjęliśmy już głosowanie nad sprzętem.

było jakieś głosowanie nad głosowaniem czy coś przegapiłem? bo brzmi to jakoś mocno autorytatywnie

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość rochu

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - post niekulturalny
Ukryte przez Piotr_1, 12 Września 2012 - post niekulturalny

Czytając tegoroczną część tego wątku czuję, że w pokoju DIY będzie grać i dzieć się jak w roku ubiegłym.

Czyli grac będzie do d...y a prawie cała załoga pokoju ulula się, a potem znowu będą zarzuty że w pokoju śmierdziało piwskiem.

Panowie, może zamiast ponownie się ośmieszać lepiej odpuścić AS w tym roku i solidnie przygotować pokaz na rok następny?

Rok czasu to sporo aby spotkać się kilka razy, porównać i wybrać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.