Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Tak zrobił Twonk z Matthewem

Twoje informacje są nieścisłe. :) Wystawia się nowopowstała firma audio - zresztą z naprawdę znakomitym produktem. Parę osób (w tym ja) jedynie trochę pomaga w tym przedsięwzięciu.

Twoje informacje są nieścisłe. Wystawia się nowopowstała firma audio - zresztą z naprawdę znakomitym produktem. Parę osób (w tym ja) jedynie trochę pomaga w tym przedsięwzięciu.

Szczerze gratuluje pomysłu i życzę powodzenia-chociaz wiem,ze granie jest na wysokim poziomie-myslę,że jeszcze posłucham przed AS tego zestawu w całości.

kolejna porcja sensacji godnych reportera TVN w stylu mamy kolejny wypadek smiertelny w pokoju AS , pojedyncze osoby cudem uszły z zyciem

o co tu chodzi ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

Co chcesz tam w pokoju oceniać...............pytam co.....wiesz już co-czy nie?

mamela,niutka,robertusa nie będzie....co chcesz oceniać-umiesz odpowiedzieć czy tylko lubisz robić niepotrzebny bałagan

Józwie taki jaki jesteś bardzo to odpowiada,a goście chcą w pokoju głównie dobrego grania.......i kultury-wiesz o co tu wreszcie chodzi?

Krótkowzroczność jest bardzo złym doradcą,więc jeszcze raz powtórzę Ci co chca sie wystawić powinni wykupic sami pokój-bo jest Panie

Przewodniczący Jury temat przesłuchań nie do opanowania i zastanów sie czy jest teraz i czy bedzie z czego zmontować dwa systemy.

W piatek do nocy słuchać........to ja se mogę u siebie w domu.

Do czego w sobote bedziemy sie nadawać?.......tylko na zwałkę!!-jest nad czym mysleć-bo nie jestem chamem i nie pisze walcie się lub

nie kasuje wpisów........na tym polegać powinna tu rozmowa ,szczerość i otwartość-osobiście nic tu nie mam do ugrania-taka jest prawda.

Myśl sobie co chcesz jeszcze jest miesiąc prawie i zapewne konstrukcji nie przybedzie,a wiesz co to oznacza? WSTYD!!

Dotarło wreszcie mój przyjacielu mimo wszystko!!

Pewien poziom prezentacji powinno sie trzymac,a tu nie masz takiej gwarancji-raczej sie nie mylę-bo jestem już za stary na

pomyłki

Powiadasz, że tych kilka osób wymienionych nie będzie... jesteś pewien? Być może to Twoje pobożne życzenia, torpedowanie od środka się nie powiedzie. Dzięki Tobie i Twoim kolegom, rośnie moja czarna teczka... PW i telefony się grzeją.

Pytam więc ostatecznie- jesteś z nami, czy przeciwko? Czas na opowiedzenie się, po którejś ze stron. Mesjasza w tym roku nie będzie, jesteśmy gotowi jak nigdy.

Odnośnie PW to zdradzę Ci, że gdyby zastosować wszystkie zaoferowane ustroje, wypełnilibyśmy nimi szczelnie pokój. Systemów byłoby na pół piętra... a więc? Martwię się tylko, czy czasu wystarczy na przesłuchanie wszystkiego.

W sobotę to ja będę jak młody bóg, starsi mogą pospać dłużej...

Zapomniałem dodać, że czekamy na dalsze zgłoszenia. Jeśli ktoś czuje "dyskomfort" pisania w wątku, proszę o wiadomość na PW.

• Redaktorzy

Dla mnie to była smieszna prezentacja,a prezentujacy jakiś dziwak i niespełniony królewicz

Jakby to powiedzieć... Poznał swój swego?

A merytorycznie: którego dnia i o której chcielibyśmy tę prezentację wkładkingu mady by Ortofon? Trzeba podjąć decyzję, bo oni mają też inne zobowiązania i muszą sobie rozplanować. Moja oferta udostępnienia gramofonu Ad Fontes aktualna, będzie więc można popatrzeć na gramofon prawie-DIY, otoczony na forum pewną sławą.

Ad Fontes -najlepiej sobota i nie w godzinach pokazu Malewicza / 16.00 - ? /

palton ukrywa jeszcze jedna duża atrakcje - legende polskiego audio :) - koniecznie trzeba ustalic godziny

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

A merytorycznie: którego dnia i o której chcielibyśmy tę prezentację wkładkingu mady by Ortofon? Trzeba podjąć decyzję, bo oni mają też inne zobowiązania i muszą sobie rozplanować. Moja oferta udostępnienia gramofonu Ad Fontes aktualna, będzie więc można popatrzeć na gramofon prawie-DIY, otoczony na forum pewną sławą.

Pokój Diy na wystawie Audioshow 2012, ma na celu zaprezentować szerokiej grupie audiofili i melomanów sprzęt diy, wykonany przez forumowiczów portalu audiostereo, oraz zachęcać do uczestnictwa w życiu forum.- Rada Pokoju Diy reprezentuje forum audiostereo.

- Członek rady zobowiązuje się do wyłaniania sprzętu wyłącznie na podstawie jakości dźwięku, poprzez oddanie głosu.

- Konstruktor przyjmuje do wiadomości decyzję "Rady Pokoju". W wypadku przegranej urządzenia, konstruktorowi przysługuje prawo do ponownego 15 minutowego porównania ze sprzętem wybranym.

I. Skład rady:

1.

2.

3.

4.

5.

II. Lista konstruktorów:

1. Niutek,

2. nibyco,

3. Krzych 2,

4. Stasiop,

5. Robertinius,

6. jarokar

7. mamel

8. Piotr_1

(lista jest otwarta do 20.10.2012.)

III. Lista akustyków diy:

L3VY,

Imacman,

VI. Lista płyt użytych w trakcie eliminacji:

1.

2.

3.

V. Na wystawie będą grały dwa systemy "A" i "B", w następującej kolejności:

Sobota: system "A" - 10.00 - 14.50, system "B" - 15.10 - 20.00

Niedziela - system "B" - 10.00 - 14.20, system "A" 14.40 - 19.00

W przerwach na przełączanie systemu, konstruktorzy i akustycy będą opowiadali o zastosowanych technologiach. Możemy tutaj zaprezentować regulację wkładki gramofonowej. W tym wypadku, możemy wydłużyć czas do powiedzmy 40 min.

VI. Ewentualne wcześniejsze spotkania w celach wstępnej weryfikacji urządzeń, nie mogą zamykać drogi do prezentacji sprzętu w piątek przed wystawą, dla pozostałych chętnych.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Spróbujcie pogadać z Andrzejem Analogowym, będziecie mieli fajny-tak się mnie zdaję- gramofon ( Ad Fontes). Nie wiem czy on uważa ten produkt za skończony, ale sam wygląd spowoduje,że goście będą robić oczy jak sowa :)

Ostatnio ( w 2011) jak byłem w pokoju DIY grało słabo więc wiele nie ryzykujecie.

• Użytkownicy+

Spróbujcie pogadać z Andrzejem Analogowym, będziecie mieli fajny-tak się mnie zdaję- gramofon ( Ad Fontes). Nie wiem czy on uważa ten produkt za skończony, ale sam wygląd spowoduje,że goście będą robić oczy jak sowa :)

Ostatnio ( w 2011) jak byłem w pokoju DIY grało słabo więc wiele nie ryzykujecie.

Fajnie gdyby Andrzej był z nami. Jeśli czyta temat (może lepiej, żeby nie ;), to oczywiście zapraszam. Postaram się też z nim skontaktować osobiście. Niezależnie od tego, Jozwa zadeklarował, że przytarga swój egzemplarz, więc gramofon na 100% będzie w pokoju.

• Redaktorzy

Co do terminu, dystrybutor Ortofona ma taki harmonogram u siebie w Mediamie:

1. sobota godz 15.00 - ok 45- 60min,

2. niedziela godz 14.00 -ok 45 min.

I jest propozycja, żeby w pokoju Audiostereo zrobić to np. w odstępie 2h, tak aby się nie dublować (np. 13.00 lub 17.00 sobota itd). Może być raz, może być 2 razy. Palton?

Aha, Andrzej mówił mi, ze raczej nie chce osobiście pokazywać swojego sprzętu na AS, tak więc raczej poprzestaniemy na moim.

• Użytkownicy+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oby tak napisano po wystawie o naszym pokoju:

Bardzo fanie było w pokoju audiostereo.pl, bo to były prawdziwe emocje, pokazy stawały się na naszych oczach – DIY w najlepszym wydaniu.

Ukryta Zawartość

Wybaczcie pytania żółtodzioba ...

Czy trzeba być członkiem "klubu" aby

a). ten pokój zwiedzić / odwiedzić

b). aby w tym pokoju coś "pokazać" ?

Czy ci co coś pokazują to muszą przywlec "cały kompletny system" od początku do końca, czy można też przytargać jakieś klocki (części całości) ?

Jeszcze jedno ... czy jest jakaś dokumentacja fotograficzna rzeczy, które w tym pokoju DIY były pokazywane w zeszłym roku ?

Można to zobaczyć gdzieś ?

a) płacisz wejściówkę przy wejściu do hotelu i zaglądasz do pokoi, do których Ci się marzy

b) w odpowiednim wątku jest dyskusja na temat tego co kto chce przynieść i czy może..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Użytkownicy+

Wybaczcie pytania żółtodzioba ...

Czy trzeba być członkiem "klubu" aby

a). ten pokój zwiedzić / odwiedzić

b). aby w tym pokoju coś "pokazać" ?

Czy ci co coś pokazują to muszą przywlec "cały kompletny system" od początku do końca, czy można też przytargać jakieś klocki (części całości) ?

Jeszcze jedno ... czy jest jakaś dokumentacja fotograficzna rzeczy, które w tym pokoju DIY były pokazywane w zeszłym roku ?

Można przytargać, co się chce. Nie trzeba być klubowiczem. Konstruktorzy i Rada Pokoju, będą mieli identyfikatory-wejściówki.

Dwa lata temu:

Ukryta Zawartość

Rok temu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Proszę kolegów, chciałbym przybyć z moimi kolumnami, czy mam to gdzieś zgłosić/uzyskać pozwolenie?

Dopisz się do listy:

1. Niutek - wzmacniacz czyli Zerowatt-tranzystor w kl.A Single Ended oraz widoczne na zdjęciach kolumny na szerkopasmowym- Fostex FE126, lampka SE na 6p3s

2. nibyco - Aleph 30, A5 klon

3. Krzych 2 - konwerter USB-SPDIF JarkaC, DAC PCM1794+ analog Spencer, MSS, źródełko lapek ewentualnie shigaclone (trochę kaprysi na CDR), może jeszcze monobloki Ugoda, hybryda Moscode ( jak ją skończę) tutaj znak zapytania.

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

5. Piotr_1 - Aleph 3 dual mono power klon - końcówka z krokową regulacją głośności, Kolumny CZAYA v05 z podstawkami 88dB , interkonekt stereo Gruby Maciek 0,9m, Bufor stereo OPamp dual mono attenuator, laptop WINAMP, pilot do PC, lutownica, części awaryjne, narzędzia, kilka starszych końcówek mocy awaryjnie - nie będą testowane, może rdac z zasilaczem DIY awaryjnie do porównania USB.

6. Robertinius - dac

7.jarokar - kolumny, trójdrożna konstrukcja na głośnikach: góra Visaton G25FFL, środek Vifa PL11MH-08-08, bas Visaton GF 200, obudowa lity dąb 35mm, moduł wysoko tonowy też z litego dębu. Podstawki pod kolumny z granitu.

8. mamel - wzmacniacz lampowy "Konik"

20.10.12 zmodyfikujemy ostatecznie listę.

Palton

znakomita praca z tą listą.

Naprawdę.

Wreszcie wiadomo ile jest i jakich urządzeń.

mam pytanie. ważne.

Czy mogę uczestniczyc w odsłuchach jako wolny słuchacz w piątek?

mogę wziąć ze sobą blachę szarlotki

oraz dwie lutownice w razie jakby sie Piotra przegrzała:)

Update:

1. Niutek - wzmacniacz czyli Zerowatt-tranzystor w kl.A Single Ended oraz widoczne na zdjęciach kolumny na szerkopasmowym- Fostex FE126, lampka SE na 6p3s

3. Krzych 2 - konwerter USB-SPDIF JarkaC, DAC PCM1794+ analog Spencer, MSS, źródełko lapek ewentualnie shigaclone (trochę kaprysi na CDR), może jeszcze monobloki Ugoda, hybryda Moscode ( jak ją skończę) tutaj znak zapytania.

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C+Converter FIFO by Ian + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

Muzyka - pliki Hi-res 24bit/96kHz, XRCD, HDCD, Stereophile, + najgorsze edycje nagrań na CD z lat 80.

5. Piotr_1 - Aleph 3 dual mono power klon - końcówka z krokową regulacją głośności, Kolumny CZAYA v05 z podstawkami 88dB , interkonekt stereo Gruby Maciek 0,9m, Bufor stereo OPamp dual mono attenuator, laptop WINAMP, pilot do PC, lutownica, części awaryjne, narzędzia, kilka starszych końcówek mocy awaryjnie - nie będą testowane, może rdac z zasilaczem DIY awaryjnie do porównania USB.

6. Robertinius - dac

7.jarokar - kolumny, trójdrożna konstrukcja na głośnikach: góra Visaton G25FFL, środek Vifa PL11MH-08-08, bas Visaton GF 200, obudowa lity dąb 35mm, moduł wysoko tonowy też z litego dębu. Podstawki pod kolumny z granitu.

Update:

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C+Converter FIFO by Ian + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

Muzyka - pliki Hi-res 24bit/96kHz, XRCD, HDCD, Stereophile, + najgorsze edycje nagrań na CD z lat 80.

6. Robertinius - dac

Witam ponownie,

więc ja chciałbym siebie dodać z Visatonami Grand Orgue/lub i Visaton Atlas Compact. Z tego co widzę, muszę przyjechać z własnym źródłem?

Z tego co widzę, muszę przyjechać z własnym źródłem?

Przeciez beda inne zrodla, z listy wynika ze beda dostepne na obecny czas 3 rodzaje zrodel.

Pozdrawiam Stasiop

Przeciez beda inne zrodla, z listy wynika ze beda dostepne na obecny czas 3 rodzaje zrodel.

Pozdrawiam Stasiop

Moje sformułowanie "z tego co widzę" odnosiło się do całości wątku. Widzę że są jakieś wzmacniacze ale nie wiem czy będę mógł z nich korzystać. Nie chcę się narzucać, bo być może "harmonogram" tego sprzętu jest już jakoś zaplanowany.

outstanding!...idea....

"Idea (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ιδέα) – jedno z głównych pojęć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , wprowadzone przez

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , rozumiane przez niego jako niematerialny byt, który nie jest nam bezpośrednio dany."

TRZYMAM ZA WSZYSTKICH AUDIO HOBBYSTÓW I DIY-OWCÓW KCIUKI>!!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Palton

znakomita praca z tą listą.

Naprawdę.

Wreszcie wiadomo ile jest i jakich urządzeń.

mam pytanie. ważne.

Czy mogę uczestniczyc w odsłuchach jako wolny słuchacz w piątek?

mogę wziąć ze sobą blachę szarlotki

oraz dwie lutownice w razie jakby sie Piotra przegrzała:)

Miło będzie Cię poznać, wcześniej na "obserwatora" czy też "gościa", zadeklarował się neomamut. Jeśli jeszcze ktoś ma ochotę, to zapraszamy.

4. Stasiop - Nowy wzmacniacz - "Scalpel", Przetwornik Buffalo DACIII - zmodyfikowany gruntownie konwerter JarkaC USB-I2C + analogowka na mikowych kondensatorach ze stromym filtrem w.cz., laptop - JPLAYer kontra Foobar2000 ;)

6. Robertinius - dac

9. moonwalker - VisatonGrand Orgue/lub i Visaton Atlas Compact.

Czy ktoś z piątkowych uczestników miałby możliwość przyniesienia tablicy z markerami lub chociaż kredą? Zawsze trochę brakuje takich rzeczy, na których możemy sobie coś naszkicować.

A Brzydale - też można pokazywać ?

Czy do "Listy Konstruktorów" zapisujemy się wyłącznie z konstrukcjami zdecydowanie "ambitnymi" ?

(żółtodziobom wstęp wzbroniony ?)

Np. w sensie, że jeśli się nie wyrobię z ukończeniem mojego nieszczęsnego OTL'a, to czy można się pojawić z czymś

alternatywnym, czymś tak prozaicznym, jak klon wiliamsona (jedyne co go różnicuje to waga - 32kg) ?

Do tego pragnę wyjaśnić, że zarówno jedno jak i drugie kontrowersyjną estetykę ("wygląd") mają.

StasioP rok temu też przyniósł wzmacniacz, który wyglądał jak wyrwany kawałek klatki piersiowej terminatora i grało stosunkowo najlepiej ze wszystkiego. Mnie osobiście w pokoju DIY estetyka wizualna nie interesuje. Wręcz przeciwnie. Osobliwe i surrealistyczne rękodzieło to coś rzadkiego :)

Miło będzie Cię poznać, wcześniej na "obserwatora" czy też "gościa", zadeklarował się neomamut. Jeśli jeszcze ktoś ma ochotę, to zapraszamy.

6. Robertinius - dac

Witam

Chciałem dodać siebie z dwoma wzmacniaczami tranzystorowymi (Tektos + drugi) preamp+dac,kolumny trójdrożne.

Czy ktoś z piątkowych uczestników miałby możliwość przyniesienia tablicy z markerami lub chociaż kredą

i wysuwany wskaźnik plus Wielkie dzieła filozoficzne. omówimy Teorie idei Paltona względem zmaterializowanego bytu urządzeń audio.

• Użytkownicy+

Cieszy mnie, że odezwał się forumowicz z datą rejestracji w 2004 roku. Szkoda, że to pierwszy wpis i dotąd nie dzieliłeś się z nami wiedzą. No ale jak przysłowie mówi, lepiej późno niż wcale :)

6. Robertinius - dac

10. PeterK - wzmacniacze tranzystorowe (Tektos + drugi) preamp+dac,kolumny trójdrożne.

Przypominam, że zgłoszenia przyjmujemy do północy 20.10.12

Prosiłbym konstruktorów o zdjęcia swoich sprzętów i krótki opis. Szczególnie prosiłbym o foty kolumn i podanie typu przetworników.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.