Skocz do zawartości
IGNORED

DIY na AudioShow

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Za dnia, to już zależało od fazy księżyca, nie wiem od czego.

Hihi nie od faz ksiezyca tylko w nocy ludzie przewaznie spia i generuja mniej smogu cyfrowego ktory mniej indukuje sie w kablach i w polprzewodnikach. Ale spostrzezenia trafne masz Piotrze1:)

Pozdrawiam StasioP

Trzeba przyznać że o ile parę lat temu żaden audiofil nie chciał spojrzeć na PC jako źródło dźwięku, to obecnie można spotkać coraz więcej przyzwoitych PC-towych źródeł. Spora zaleta takiego rozwiązania to pominięcie SPDIF i zabawy w cyfrowy kabelek. Właśnie jestem w trakcie składania małego zestawu opartego na Raspberry PI (otrzymałem go parę dni temu, mpd działa na nim bez przeszkód), ale jeszcze nie mam dobrej karty dźwiękowej na USB (dźwięk z R-PI jest marny). Będzie to grało właśnie z tym T-Ampem i Boxami, a muzykę brało z przez LAN z domowego NAS-a. Byłaby to ciekawa propozycja niedrogiego "cyfrowego" zestawu do pokoju DIY, ale jeszcze nie jest gotowa i przed AS raczej nie będzie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Trzeba przyznać że o ile parę lat temu żaden audiofil nie chciał spojrzeć na PC jako źródło dźwięku, to obecnie można spotkać coraz więcej przyzwoitych PC-towych źródeł.

Komputer wyprze wszystkie inne media typu serwery plikow odtwarzacze DVD, CD itd...z uwagi na uniwersalnosc elastycznosci i szybkosc. Nie mowiac juz o jakosci tego typu rozwiazan gdzie poprzez dodatkowe oprogramowania mozna buforowac w RAM-ie ogromne porcje danych cyfrowych pozbawiajac dane jitteru niskoczestotliwosciowego. Juz jest kilka niezaleznych testow gdzie mowi sie o znacznej przewadze takich komputerowych napedow ponad bardzo drogie i kosztowne napedy CD/DVD. Jedynymi warunkami sa duza moc obliczniowa maszyny oraz oprogramowanie np. JPLAY zreszta rowniez i polskiej produkcji nie ma on sobie rownych obecnie na swiecie. Ja sie ciesze ze Polacy powoli wyplywaja na wody swiatowego High-Endu i sa rowniez najlepsi, przeciez Polacy nie gesi... a i warto kupowac rodzime audio, przestanmy w koncu miec kompleksy!!! Panowie lutownice w dlon ;)

Pozdrawiam StasioP

• Użytkownicy+

Komputer wyprze wszystkie inne media typu serwery plikow odtwarzacze DVD, CD itd...z uwagi na uniwersalnosc elastycznosci i szybkosc. Nie mowiac juz o jakosci tego typu rozwiazan gdzie poprzez dodatkowe oprogramowania mozna buforowac w RAM-ie ogromne porcje danych cyfrowych pozbawiajac dane jitteru niskoczestotliwosciowego. Juz jest kilka niezaleznych testow gdzie mowi sie o znacznej przewadze takich komputerowych napedow ponad bardzo drogie i kosztowne napedy CD/DVD. Jedynymi warunkami sa duza moc obliczniowa maszyny oraz oprogramowanie np. JPLAY zreszta rowniez i polskiej produkcji nie ma on sobie rownych obecnie na swiecie. Ja sie ciesze ze Polacy powoli wyplywaja na wody swiatowego High-Endu i sa rowniez najlepsi, przeciez Polacy nie gesi... a i warto kupowac rodzime audio, przestanmy w koncu miec kompleksy!!! Panowie lutownice w dlon ;)

Pozdrawiam StasioP

Co do PC audio, to horror z synchronizacją, mnogie konfiguracje i ilość funkcji, powoduje, że wielu to zniechęca. Ludzie chcą wcisnąć na pilocie Play i słuchać muzy. Dlatego serwery typu Linn, czy SB mają swoich zwolenników -w tym mnie.

Wolałbym jednak wrócić do tematu związanego z wystawą. Pozostał tylko tydzień do godziny zero, czas na większą aktywność osób związanych z pokojem.

Proponuję, żeby każdy z rady pokoju podał dwa utwory na których chciałby testować sprzęt. Mile widziane uwagi konstruktorów i pozostałych forumowiczów. Jednak to rada musi zagłosować. Sądzę, że będziemy mieli kompromis i jednocześnie przekrój gatunków muzycznych. Jedyne zastrzeżenie - płyty powinny być popularne i łatwo dostępne.

Jak sądzę, stary audiofil już się określił, więc od niego zaczynam.

I. Stary audiofil:

1). Led Zeppelin - album ..., utwór ...

2). Metalica - album ... , utwór ....

II. palton:

1). A.M.Jopek "Bosa" pierwszy utwór.

2). Sampler "Tutti", utwór pierwszy, lub Manger utwór ostatni (podam później, w zależności od reszty - chciałbym żeby było coś z klasyki)

III. mysioperz

1).

2).

Cir:

1).

2).

misiomor:

1).

2).

Co do PC audio, to horror z synchronizacją, mnogie konfiguracje i ilość funkcji, powoduje, że wielu to zniechęca. Ludzie chcą wcisnąć na pilocie Play i słuchać muzy.

No ja nie wiem o jakim Ty horrorze piszesz, instalujesz foobara typu next next next pozniej JPLAY-a typu next next next wlaczasz konwerter do USB i juz gra na najwyzszym poziomie. Nie potrzeba jednego ustawienia jesli maszyna jest wydajna wszystko jest ustawione do odsluchu w jakosci High-End na ustawieniach defaultowych. Co innego na slabych maszynach tam trzeba sie troszke znac ;)

Jesli chodzi o plyty to prosilbym aby zwrocic uwage na rodzaj wydania plyt i gdzie byla tloczona, oraz koniecznie do testow to muzyka z fortepianem, skrzypce najlepiej ostro nagrane, opera i jakies skrajnie ostro nagrane łojenie.

Pozdrawiam StasioP

Nie widziałem Twojej propozycji z organizacją spotkania. Pewnie gdzieś przeoczyłem przypadkiem, a szkoda...

Kujawskie nie odbywają się u mnie z powodów wybitnych warunków, tylko z braku innych chętnych. Mam świadomość, że ludzie mają wspaniałe ołtarzyki, w pięknych kapliczkach. Tyle, że zachowują się jak pustelnicy...

Panele z wełny mineralnej PT80 może nie są szczególnie piękne, ale działają. Sądzę, że nie gorzej od gąbki. Będą wkrótce rozpraszacze, wtedy wyniosę kanapy i przemebluję wszystko. Z pomieszczeniem nie ma większych problemów, chociaż zawsze można lepiej. Część stolika została u znajomego (byłem tam z całym sprzętem), więc ratowaliśmy się prowizorką. Nie sądzę, żeby podłoże miało wpływ na dźwięk komputera...

Głośnikowy widoczny na zdjęciach, to zdaje się Ultralink. Ja używam Audioquesta Midnighta i uważam go za kabel bardzo dobry.

IC to Tara Air1 seria II, sieciówki Nemesis Audio Projekt, do tego Sunleiste.

Trzeba było mówić, że macie marne warunki do porównań to zaprosiłbym do siebie. Wełna to jest dobra na docieplenia albo na sweter a gąbka do mycia. W audio używa się pianki akustycznej i ustroi dedykowanych.

A tak wyszło po Kujawsku, a jak wiemy to najlepszy efekt jest z pierwszego tłoczenia.

• Użytkownicy+

Trzeba było mówić, że macie marne warunki do porównań to zaprosiłbym do siebie. Wełna to jest dobra na docieplenia albo na sweter a gąbka do mycia. W audio używa się pianki akustycznej i ustroi dedykowanych.

A tak wyszło po Kujawsku, a jak wiemy to najlepszy efekt jest z pierwszego tłoczenia.

Marne warunki, skąd taki pomysł? Może pięknie nie jest, ale w audio ważne jest to, co się słyszy, a nie widzi. Na starego jakoś nie napadłeś, a słucha w pokoju o 30% mniejszym niż mój... Wystrój też się nie spodoba miłośnikom Ikei, a za stolik służy komoda. Kolumny mają blisko do ścian, ogólnie szału nie ma. Teoretycznie kiepskie warunki, a w praktyce całkiem niezłe i wybrane przez Piotra świadomie. Ma on inne pokoje w których mógłby słuchać, a jednak... w tym właśnie pokoju ma świetny dźwięk.

Mówiąc Twoim językiem, to pianka akustyczna dobra jest do ... bicia piany na forum. Większość studio nagraniowych wyłożonych jest PT80, na forum wiele osób sprawdziło pozytywne działanie wełny na akustykę. Dyskredytując wełnę, mówisz jak właściciel firmy sprzedającej panele z innych materiałów.

a tu jak zwykle się dzieje...

pokój Roberta całkiem niezły, chciałbym mieć coś takiego tyko do słuchania!!!!!

urządzonka (wzmak Piotra i Kolumny- 2 pary) też dobre, ale zadbajcie o źródło BO KOMPUTER JEST DO BANI piszę tak bo jeszcze nigdy do mnie nie trafiła muzyka odtwarzana z tego urządzenia

ważne też (ja uważam że najważniejsze, czego słuchamy - w jakim wykonaniu i jakiej jakości są nagrania, a z tym zauważam są ogólne wielkie problemy!!!)

bo jak oceniać sprzęt na kijowym nagraniu i bez zróżnicowanej muzyki?????

trzymam kciuki może zajrzę do wystawowego pokoju jak będę w Wawie..

Dobra masz piękny pokój, najlepszy dźwięk i super panele z najlepszej wełny. A dźwięk jak zwykle ocenimy na AS.

Więcej się nie narzucam z pomocą bo i tak wiesz najlepiej.

Panie Szymonie. nie lepsza pomoc niż szydera...przecież chodzi o to, żeby ludzi zachęcać do aktywnych, kreatywnych działań i pomagać im.

nie torpedować i zniechęcać.

ja niestety nie posiadam umiejętności w tym zakresie (konstrukcji oczywiście...), ale znam ludzi co posiadają i raczej należałoby się zastanowić jak im pomóc, bo warunki hotelowe jak zawsze będę niesprzyjające..

Na starego jakoś nie napadłeś, a słucha w pokoju o 30% mniejszym niż mój...

Teraz słucham w pokoju 3 x wiekszym niż Twój wszystko sie zmienia ale musi dobrze grac wszędzie.po to mamy rozum i słuch..kazdy słucha jak może

Jeszcze dodam że jak chcecie aby Pan Knaga był i coś powiedział to zgoda,a granie wiąże sie niestety z bałaganem,zreszta za małe pomieszczenie

do takiej konstrukcji a i kolumny są potrzebne odpowiednie-takze granie odpada-jesli będziemy to głosować-będe milczał-Pan Knaga może i dobrym

byłby posunieciem-lecz przy braku odpowiedniego pomieszczenia uwazam to za nietrafiony pomysł-mysle o graniu w pokoju.

Robert zapraszalem Ciebie do siebie-Piotr1 nadmienił,ze nie masz czasu a przez ŁÓDŻ przejeżdzałeś akurat....wiem-przypadek.

Mogę zaproponować płytę Mercedes Sosa-Misa criolla-bardzo wartościowy materiał obnazający słabość systemu-wielokrotnie to sprawdzałem.

Moge dostarczyć wspaniałą płyte z utworami Chopina w wykonaniu Mauricio Polliniego-najlepszy fortepian jaki słyszałem-a dodakowo te utwory

są znane wszystkim,a brzmia rewelacyjnie.

Teraz chciałbym abyście się odnieśli do proponowanych kabli przeze mnie-jeśli za nie podziękujecie to sprawa będzie zamknięta-chciałem dobrze.

Teraz Witold napisał słuszna uwagę,że komputer jest do bani,a zauważyłem parcie niektórych na granie z kompa-więc zapytam sie tylko tak

Palton będziesz rzadził i podejmował rozsądne decyzje-bo jesli nie to tylko moge sobie zaspiewać sam..........Co ja tutaj robię?

Należy już teraz podjąć decyzję jakie kable i kolumny stawiamy-do testów....inne wyjście do niczego nie doprowadzi,bedzie chaos-tego sie obawiam.

Nie chce nic narzucać tylko proponuję....masz inną rozsądna propozycję-ja takiej nie widzę........jak to widzisz to napisz

Takie rzeczy należy ustalać tu i teraz-bo potem kazdy bedzie rozemocjonowany......trzeba to zrobic po niemiecku jak rzemieślnicy nie kombinować.

Ustalenia powinny nastapic duzo wczesniej teraz jest na to najwyższy czas nie jest za pięć dwunasta...tylko gdzieś wpół do dwunastej.

Na miejscu będą rządziły emocje często sytuacja będzie nieprzewidywalna.....np. nie będzie prądu?

Napisz czy oprócz konstruktorów kogoś przewidujesz-bo wstepne ustalenia należy poczynić...bez względu na to czy się komus podoba czy nie.

le zadbajcie o źródło BO KOMPUTER JEST DO BANI piszę tak bo jeszcze nigdy do mnie nie trafiła muzyka odtwarzana z tego urządzenia

To ze nie trafila nie oznacza ze tak jest. Przez ostatnie dwa lata w tej technologii wiele sie zmienilo, i najdrozsze klocki jakie sa obecnie na swiecie napedzane so obecnie tez z komputera. Malo tego tak jak pisalem jest juz sporo recenzji swiatowych guru high-endu ktorzy uwazaja komputer za lepsze zrodlo anizeli tradycyjne odtwarzacze np recenzenci z The Absolute Sound, 6 moons, czy tez Stereophile. Konkurencja dla kompuetra moze byc tylko w dalszym ciagu media analogowe takie jak tasma matka czy tez czarna plyta.

Pozdrawiam StasioP

Teraz Witold napisał słuszna uwagę,że komputer jest do bani,a zauważyłem parcie niektórych na granie

Tu nie chodzi o parcie tylko o rzeczowe argumenty przemawiajace za tym medium od strony teoretycznej (brak czesci ruchomych, jak np CD/DVD) powoduje mniejszy jitter oraz to ze wszystkie szanujace sie periodyki poswiecane High-End podchodza do komputera jako rownorzednego medium a powoli mowi sie ze komputer przewyzsza napedy mechaniczne (przeciez to logiczne). Ale oczywiscie to z czego bedziemy grali bedzie zalezalo od wyboru radu pokoju. Ja osobiscie bede prezentowal muzyke z komputera a czy z powodzeniem czy nie to juz sami ocenicie. Moja opinia jesli chodzi o komputer jest bardzo pozytywna i dla tego bede staral sie przekonac do tego innych.

Pozdrawiam StasioP

Panie Szymonie. nie lepsza pomoc niż szydera...przecież chodzi o to, żeby ludzi zachęcać do aktywnych, kreatywnych działań i pomagać im.

nie torpedować i zniechęcać.

ja niestety nie posiadam umiejętności w tym zakresie (konstrukcji oczywiście...), ale znam ludzi co posiadają i raczej należałoby się zastanowić jak im pomóc, bo warunki hotelowe jak zawsze będę niesprzyjające..

Jeśli Pan nie zauważył to przypominam, że daję za darmo ustroje dekoracyjne warte kilka tysięcy. Wystarczy je zabrać do autka a potem do domciu. Bardzo chętnie przyjmę do odsłuchów porównawczych sprzęt tylko trzeba chcieć z pomocy skorzystać. Pisałem już, że kolumny mogę sprawdzić w kilkanaście minut.

Czy kable do pokoju AS zostały już dobrane, czy gramy z "wieszaka"?

Zripujemy ze Stasiem wasze utwory na PCty i problemu z porównaniem transportów nie będzie. To kwestia 30 minut.Można to zrobić w trakcie słuchania. Każdy po dwie piosenki od siebie to dobry pomysł, tak myślę. W końcu każdy chciałby coś swojego, w międzyczasie dogadamy się, która piosenka podoba się do testów wielu osobom i wybierzemy kompromis i na końcu możemy to zminimalizować do 10 utworów, czy mniej. Naprawdę dogadamy się, z reguły oczywiste sprawy nie budzą wielkich sporów. Nie ma co z góry stroszyć piór. Jedna osoba mogłaby w takim wypadku wybrać 4 piosenki, o ile na przykład ktoś odstąpi od własnego wyboru i przychyli się do cudzej, poszerzonej nominacji, czyli dobieramy piosenki które lubimy wspólnie i wszyscy na tym zyskujemy. Na czasie i nerwach.

Na przykład: Stary A. chce Led Zeppelinów, to ja mówię że moja jedna piosenka to Dazed and Confused, albo co innego. W ten sposób jemu zostają jeszcze dwie inne do wyboru, a ledów już mamy i obydwoje jesteśmy na przykład zadowoleni.

Nie wiem czy się wyrobię z poskładaniem tego w całość przed wystawą, ale niniejszym pragnę zdecydowanie potwierdzić,

że stosowanie transformatorów głośnikowych na wyjściu wzmacniacza lampowego ... to jakieś totalne nieporozumienie.

:)

Mówiąc inaczej: Voila! Mostek zbalansowany.

Kolumienki warsztatowe podłączone do +160VDC oraz -160VDC.

Bias - nieco dziwny, bo podchodzący prawie pod -70V.

Ale co tam. Grunt że gra i buczy.

Dzisiaj pierwszy raz to urządzenie przemówiło ludzkim głosem (utworami z "The Wall - Pink Floyd").

... Ok, ok, ok .... wiem, wiem, - uprzedzając pytania ...

jeśli już go przytargam - to wraz z kolumienkami do ewentualnego spalenia.

Zripujemy ze Stasiem wasze utwory na PCty ... czyli dobieramy piosenki które lubimy ... Nie ma co z góry stroszyć piór.

i przynajmniej z kolumnami nie będzie problemu, jakiś Logitech wystarczy

...niniejszym pragnę zdecydowanie potwierdzić, że stosowanie transformatorów głośnikowych na wyjściu wzmacniacza lampowego ... to jakieś totalne nieporozumienie.

powiedz to japońskim mistrzom, jeszcze nie raz zmienisz zdanie, tak samo miałem po moim OTLu

ale cudak fajny :))

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ok, ok, ok .... wiem, wiem, - uprzedzając pytania

Postawiłbym sobie takiego w pokoju kinowym i włączał Batmana... fajny, ma to "coś"

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Zapiąłem dzisiaj rano pętlę ujemnego sprzężenia zwrotnego, dołączyłem foto-potencjometr i normalne kolumny, już nie warsztatowe, oraz zlampizowane CD. Zagrało.

Wyglad ma kosmiczny, mi sie podoba. Ale po co tam tyle wyswietlaczy, cos tam moniturujesz? Nie wiem czy wiesz ze takie wyswietlacze w szczegolnosci jesli sa multipleksowane to generuja sporo szumow cyfrowych, nie jest to korzystne z punktu widzenia audio.

Pozdrawiam Stasiop

Proponuje może zaprośmy ten zespół,ale to już na drugi rok w Bristolu.................co o tym myslicie??

Ma być Audio Show a nie Music Show.

Perkusista i SA dobrali się jak ulał jeśli chodzi o poczucie humoru i nie tylko.

• Użytkownicy+

Teraz słucham w pokoju 3 x wiekszym niż Twój wszystko sie zmienia ale musi dobrze grac wszędzie.po to mamy rozum i słuch..kazdy słucha jak może

Jasna sprawa. Mój pokój ma po prostu zbliżoną kubaturę do pokoju na wystawie.

Jeszcze dodam że jak chcecie aby Pan Knaga był i coś powiedział to zgoda,a granie wiąże sie niestety z bałaganem,zreszta za małe pomieszczenie

do takiej konstrukcji a i kolumny są potrzebne odpowiednie-takze granie odpada-jesli będziemy to głosować-będe milczał-Pan Knaga może i dobrym

byłby posunieciem-lecz przy braku odpowiedniego pomieszczenia uwazam to za nietrafiony pomysł-mysle o graniu w pokoju.

Dzwonił do mnie kilka dni temu p.Marek i w związku z panującą w temacie "atmosferą", zaproponował, że odwiedzi nasz pokój bez sprzętu.

Robert zapraszalem Ciebie do siebie-Piotr1 nadmienił,ze nie masz czasu a przez ŁÓDŻ przejeżdzałeś akurat....wiem-przypadek.

I w końcu udało się Piotrze, trafiłeś w dziesiątkę! Jechałem do siedziby firmy w której pracuję, czyli do Tomaszowa Mazowieckiego, na wymianę opon na zimowe. Po drodze była Łódź...

Mogę zaproponować płytę Mercedes Sosa-Misa criolla-bardzo wartościowy materiał obnazający słabość systemu-wielokrotnie to sprawdzałem.

Moge dostarczyć wspaniałą płyte z utworami Chopina w wykonaniu Mauricio Polliniego-najlepszy fortepian jaki słyszałem-a dodakowo te utwory są znane wszystkim,a brzmia rewelacyjnie.

Fajne propozycje, ale nie wszyscy mają te płyty. Ja mam setkę innych genialnych wykonań i dobrych realizacji. Chodzi o to, żeby pozostałe osoby z pokoju, też je miały na stanie.

Teraz chciałbym abyście się odnieśli do proponowanych kabli przeze mnie-jeśli za nie podziękujecie to sprawa będzie zamknięta-chciałem dobrze.

Ja zdaje się na Ciebie w kwestii okablowania. Większego maniaka w tym zakresie nie znam, więc droga otwarta.

Teraz Witold napisał słuszna uwagę,że komputer jest do bani,a zauważyłem parcie niektórych na granie z kompa-więc zapytam sie tylko tak

Palton będziesz rzadził i podejmował rozsądne decyzje-bo jesli nie to tylko moge sobie zaspiewać sam..........Co ja tutaj robię?

Zgadnij, kogo to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komputer jako źródło zawiódł, były problemy z zawieszaniem się. Być może to wina tego konkretnego egzemplarza, lub ustawień. W połączeniu z dacem rDac, było jaśniej niż z CD lina i Audio Neta

Należy już teraz podjąć decyzję jakie kable i kolumny stawiamy-do testów....inne wyjście do niczego nie doprowadzi,bedzie chaos-tego sie obawiam.

Nie chce nic narzucać tylko proponuję....masz inną rozsądna propozycję-ja takiej nie widzę........jak to widzisz to napisz

Takie rzeczy należy ustalać tu i teraz-bo potem kazdy bedzie rozemocjonowany......trzeba to zrobic po niemiecku jak rzemieślnicy nie kombinować. Ustalenia powinny nastapic duzo wczesniej teraz jest na to najwyższy czas nie jest za pięć dwunasta...tylko gdzieś wpół do dwunastej.

O kablach już się wypowiedziałem. Co do reszty, to podaj swoje propozycje. Jeśli ja napisałbym to samo co wymyśliłeś Ty, to i tak Ci się nie spodoba. Ustal grafik po "Twojemu", proszę uwzględnij tylko czas na toaletę...

Na miejscu będą rządziły emocje często sytuacja będzie nieprzewidywalna.....np. nie będzie prądu?

To wezwiemy elektryka., a w międzyczasie zagramy przy świecach w butelkę :) Nie mam tylko pomysłu na wypadek trzęsienia ziemi...

Napisz czy oprócz konstruktorów kogoś przewidujesz-bo wstepne ustalenia należy poczynić...bez względu na to czy się komus podoba czy nie.

2-3 osoby chciały zajrzeć do pokoju, powinieneś to wiedzieć bo przecież śledzisz wątek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem czy się wyrobię z poskładaniem tego w całość przed wystawą, ale niniejszym pragnę zdecydowanie potwierdzić,

że stosowanie transformatorów głośnikowych na wyjściu wzmacniacza lampowego ... to jakieś totalne nieporozumienie.

:)

Mówiąc inaczej: Voila! Mostek zbalansowany.

Kolumienki warsztatowe podłączone do +160VDC oraz -160VDC.

Bias - nieco dziwny, bo podchodzący prawie pod -70V.

Ale co tam. Grunt że gra i buczy.

Dzisiaj pierwszy raz to urządzenie przemówiło ludzkim głosem (utworami z "The Wall - Pink Floyd").

... Ok, ok, ok .... wiem, wiem, - uprzedzając pytania ...

jeśli już go przytargam - to wraz z kolumienkami do ewentualnego spalenia.

Ale fajny reaktor jądrowy. Talibowie kupią każdą ilość:) Czy zbliżyłeś się mocowo do 40W na kanał? Czy to jest PP ze sprężeniem i co diabłami steruje?

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 3 Listopada 2012 - nnt
Ukryte przez mlb, 3 Listopada 2012 - nnt

Proszę o podanie parametrów pochłaniania tej pianki akustycznej dla grubości 5 i 10cm, oraz podanie jej gęstości. Z chęcią dowiem się co takiego opracowałeś co jest sporo lepsze od gęstej wełny mineralnej pod względem skuteczności pochłaniania dźwięków.

Wełna z barana jest dobra,z owcy w ciąży ponoc lepiej tłumi,natomiast ze starej lamy jeszcze lepsza,a najlepsza z wielbłąda......takiego dwugarbnego.

Czy zbliżyłeś się mocowo do 40W na kanał? Czy to jest PP ze sprężeniem i co diabłami steruje?

Wydaje mi się, że tak, to będzie jakoś 40W na kanał.

Jeśli push pull rozumiane jako jedna lampa na górze, jedna na dole, to tak.

Sprzężenie jest - czysto rezystorowe (bez silver mica).

Diabłami póki co steruję 6n8s. (z opcją wstawienia czegoś lepszego kiedyś).

Preamp to 6n9s w układzie direct coupled WK-WA.

Docelowo zastąpię to czymś innym (może mu-follower z dławikiem?)

Konfiguracja nazywa się dokładniej "Odwrócony Futterman" ("Inverted Futterman").

Schemat zawdzięczam koledze Hans Beijner (z www.tubetvr.com).

Aczkolwiek nie był bym sobą gdybym coś w nim nie pozmieniał...

Te lampy diabełki to jedną wadę mają.

Przy prądzie anodowym większym niż 8,0 amper to strasznie im się anody na jasno-pomarańczowo świecą :) Natomiast jeśli się nie robi tego dłużej jak 20 sekund - to lampie nic się nie dzieje ... ino bardzo długo stygnie.

Natomiast jak się zejdzie z prądem jałowym poniżej 0,7 ampera - to całkiem sympatycznie to chodzi. (mówię poważnie). Opornik pomiaru prądu u mnie to jest 0,1R. Na fotce widać 56mV oraz 73mV (dolny rząd, te środkowe) ... to jest właśnie pomiar prądu ... lampki chłodne są.

<br />Fajne propozycje, ale nie wszyscy mają te płyty. Ja mam setkę innych genialnych wykonań i dobrych realizacji. Chodzi o to, żeby pozostałe osoby z pokoju, też je miały na stanie.<br />

możesz mi wyjaśnić w jakim celu wszyscy powinni znać lub i mieć nagrania które maja być użyte do testu?

chyba tylko w tym celu bu odnosić się do własnych wcześniejszych odsłuchów i ulegać sugestii

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czy masz możliwość pomiaru pasma przenoszenia gdzie zamawiałeś trafa wyjściowe?

Czy jeszcze czegoś brakuje do pokoju na AS? Macie już wszystkie kable, bo mogę coś pożyczyć do kompletu.

• Użytkownicy+

możesz mi wyjaśnić w jakim celu wszyscy powinni znać lub i mieć nagrania które maja być użyte do testu?

chyba tylko w tym celu bu odnosić się do własnych wcześniejszych odsłuchów i ulegać sugestii

Janek, wszyscy redaktorzy słuchają w trakcie testów znanych doskonale płyt. Włączymy w pokoju nieznany kawałek i będziemy się zastanawiać czy to cecha realizacji, czy może sprzętu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.