Skocz do zawartości
IGNORED

Na pohybel przeciwnikom postępu w audio!

Bald

Rekomendowane odpowiedzi

Na pohybel tym co sapia!

:-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla uczczenia tak zacnego zestawu proponuję wydanie uroczystego bankietu, na którym można podać przysmak bieszczadzki (2.99 zł/kg), kiełbasę swojską z Reala (3.99 zł/kg), ser "analogowy" (9,00 zł/kg w Makro), a na ciepło końskie płucka (0.99 zł). Wszystko popijane znanym na całym świecie szampanem winopodobnym Dorato. Oprawa muzyczna "by Shazza".

Bystrość umysłów w sobotę rano powalająca. Myślałem, że to oczywiste, że Bald sobie jaja robi.

Bald może i sobie robi jaja, najważniejsze jednak że coraz więcej wytwórni muzycznych zaczyna traktować audiofili na poważnie i wypuszcza nagrania w studyjnej jakości.

W ogóle żarcik przedni, ale tu na AS raczej już ograny.

zgadza się.... zrozumiałbym jeszcze żarcik o mp3 ale o studyjnym materiale?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Bald może i sobie robi jaja, najważniejsze jednak że coraz więcej wytwórni muzycznych zaczyna traktować audiofili na poważnie i wypuszcza nagrania w studyjnej jakości.

Możesz wyliczyć jakie 3 wytwórnie, oczywiście z tych najbardziej liczących się na rynku?

Nie rozumiem dlaczego uważacie że robię sobie jaja? Z czego i z kogo? Dzisiaj po południu od znajomego pożyczę kolumny Tonsil Siesta. Nie wiem czy znacie? To są najwyższych lotów hi-endowe paczki ocenione znakomicie przez wielu recenzentów w prasie audio. Podobno najlepiej słucha się na nich gęstych formatów.

Możesz wyliczyć jakie 3 wytwórnie, oczywiście z tych najbardziej liczących się na rynku?

Rochu, jeśli chodzi o wsparcie majorsów to w Japonii przykładowo wydawanie płyt SACD zaczęły właśnie Universal, EMI i Warner... na zachodzie model sprzedaży nagrań HD jest trochę bardziej zachowawczy, to znaczy Sony, EMI i inne korporacje udzielają zwyczajnie licencji wydawniczych mniejszym wytwórniom audiofilskim. BTW, Analogue Productions prawdopodobnie na najbliższym CES2011 zapowie współpracę z Sony w tym zakresie (o której plotki krążą już od jakiegoś czasu).

Bardzo się cieszę że ktoś jest zadowolony ze swojego wysokiej klasy dźwięku. Tak trzymać. A pomyśl co by było, jakbyś sobie kupił prawdziwy odtwarzacz, wzmacniacz i prawdziwe kolumny ... Nirvana !

Gość rydz

(Konto usunięte)

Panowie Święta coraz bliżej, założyłem wątek, Tuner Pioneer Vintage.

Chciałbym zdążyć z zakupem prezentu dla siebie.

Zadałem dwa chyba? proste pytania w temacie.

Czy mogę liczyć na zainteresowanie się,i kilka podpowiedzi z waszej strony? Dziękuje rydz.

Bardzo się cieszę że ktoś jest zadowolony ze swojego wysokiej klasy dźwięku. Tak trzymać. A pomyśl co by było, jakbyś sobie kupił prawdziwy odtwarzacz, wzmacniacz i prawdziwe kolumny ... Nirvana !

Przykro mi ale lepiej już się nie da. Muszę tylko wymienić kolumny, coś czuję że to będzie szczał w 10. Wykonałem wiele testów które potwierdzają że mój wzmacniacz bije na głowę wszelkie starsze konstrukcje a jeśli chodzi o rzeczy nowe to z kolei ślepe testy wykazują że nie ma różnicy. Źródło może być każde byle kompatybilne z gęstymi formatami. Stare, bezwartościowe odtwarzacze CD oddać do lamusa albo muzeum techniki - jak kto woli.

Bald. Najwyraźniej kilku osobom nie podoba się, że twój sprzęt kosztuje wielokrotnie mniej niż oni to sobie wyobrażają do zauważenia postępu w audio i cieszeniu się ze słuchania muzyki. I próbują sobie drwić z Ciebie. Ja szanuję Twoją pasję i trzymaj tak dalej. Nie wszystko musi być naj … .

Szczal roku!

Koledzy sobie robia z Ciebie jaja bo sa przekonani ze sam robisz sobie jaja z nich - jezeli tak nie jest to cos z Nami (tyloma?) albo z Toba jest nie tak... :-)

Witam wszystkich na forum. Bardzo rzadko się udzielam ale tym razem postanowiłem napisać coś o moich ulubionych gęstych formatach i dźwięku jaki wydobywa się z mojego hi-endowego zestawu. Najpierw opiszę czego i na czym słucham:)

Odtwarzacz to najwyższej jakości sprzęt: Denon DVD 1920 wspierający zarówno SACD jak i DVD-Audio. Wzmacniacz to najnowsze dziecko ze stajni mojej ulubionej firmy: PMA 510 AE. Kolumny są dziełem audiofilskiej manufaktury VoiceKraft model VK 1004. Wzmacniacz i odtwarzacz spiąłem Klotzem La Grange natomiast kolumny Procabem LS 25. Słucham głównie tego co dostępne jest na SACD rzadziej DVD-Audio. Od płyty CD odszedłem już dawno temu bo to właściwie format całkiem martwy i kompletnie nieaudiofilski. Dźwięk z niego jest jakiś suchy i bez wyrazu. Nie przekazuje tego co najważniejsze w muzyce czyli emocji. Poza tym SACD i DVD-Audio poza lepszą rozdzielczością oferują też wyższe pasmo przenoszenia. Można rzec że format CD jest bliski jakości mp3 natomiast gęste formaty idą znacznie dalej. Przede wszystkim pozwalają się cieszyć najwyższą możliwą jakością brzmienia za bardzo małe pieniądze. No i jest jeszcze winyl. Po wielu latach powróciłem do słuchania czarnej płyty co daje mi ogromną satysfakcję. Do zestawu podłączony mam gramofon G 603 Bernard ze znakomitą hi-endową wkładką MF 100. Winyl daje mi cudowne chwile ukojenia. Ta wspaniała delikatność brzmienia połączona ze spokojem z jednej strony i hiper dynamiką oraz namacalnością z drugiej. Bardzo dziwię się niektórym na tym forum. Piszą bzdury nie znając zalet gęstych formatów. Niektórzy może nawet w życiu ich nie słyszeli. W najbliższym czasie chcę kupić odtwarzacz plików i kupować w sieci bezstratne FLACi (zwłaszcza interesuje mnie to co ma do zaoferowania Linn Records). Serdeczne pozdrowienia dla abandona i audioholika. Tak trzymać chłopaki! Robert.

nie przejmuj sie ana;izowalem jakis czas temu motywy takiego pisania itd i wiem co toba kieruje ale nie bede tego przytaczal, napisze Ci tylko ze wcale do zadowolenia nie potrzebujesz fortuny i ze ogolnie branza idzie w strone ogromnych wydatkow za sprzet ale potrzebujesz na pewno przesluchac kilka-kilkanascie urzadzen z roznych segmentow rynku i to nie jakies dvd geste formaty a przyzwoity sprzet audio i zakupic cos co jest dobre a jednoczesnie stac cie na to i nie bedziesz musial prowokowac

chwilowy brak działalności w audio.

w takim razie kupuję pod choinkę mojej głuchej teściowej za 9zł kuchennego grundisia z zegarem - jak nie posłucha to se popatrzy ... i będzie nirwana

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Bald. Najwyraźniej kilku osobom nie podoba się, że twój sprzęt kosztuje wielokrotnie mniej niż oni to sobie wyobrażają do zauważenia postępu w audio i cieszeniu się ze słuchania muzyki. I próbują sobie drwić z Ciebie. Ja szanuję Twoją pasję i trzymaj tak dalej. Nie wszystko musi być naj … .

Sprzet??? Wartosci jednej plyty SACD.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

SzczaŁ, szczał... no i oszczał.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Mnie bardziej zdziwił post Mamel`a.

Od kiedy to za 9zł da się kupić radio z zegarem do kuchni?!

Bądźmy poważni!

trzeba dołożyć 14 zyla i proszę;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mnie bardziej zdziwił post Mamel`a.

Od kiedy to za 9zł da się kupić radio z zegarem do kuchni?!

Bądźmy poważni!

Nie Bądźmy Niedowiarkami (o powadze nie wspomnę): - od trzech lat ma i się cieszy teściowa moja kochana a co - bogato było - za te nóżki w galarecie, mmniam!

SIEMENS RG334 (numer 284054918)

Jak kupować? Opis

Dane

Aktualna cena 9,99 zł

Do końca: Zakończona

(pon 17 gru 2007 18:25:04 CET)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie byłbym aż takim optymistą. Mamel przez zapewne wrodzoną skromność nie wspomniał, że upgardował owo urządzenie wkładając w nie masę pracy i środków tak, że niczym zapewne nie ustępuje renomowanym markom zarówno z branży audio jak i szwajcarskim potentatom chronometrii.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Napewno nie ustepuje kolumnom audiofilskiej manufaktury Voice Kraft.

Napewno nie ustepuje kolumnom audiofilskiej manufaktury Voice Kraft.

Voice Kraft-to prawie jak Altec Lansing Vioce of Theatre)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.