Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywanie muzyki na plytach CD-R

sebolx

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba tu jeszcze jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie nie ma już- nie można kupić

Ukryta Zawartość

Do nagrywania Foobar (z wtyczkami) u mnie w tej chwili jest najlepszy. W pracy mam taką dziadowską starą miniwieże i nie czytała płyt nagranych w mediaplayerze i CDburner xp a za to z płytki nagrane w Foobarze śmigają jak oryginały.

U mnie na heavy jest gorzej....medium jest najlepszy....

Tez mi sie wydaje ze na medium jest lepiej hmm... a jak u innych jak to oceniacie ?

Ps. Przypomne ze chodzi o program Burrrn i opcje wypalania utworu i albumu ustawienia Noise Shaping Medium lub Heavy ?

Sam nagrywam na nagrywarce Yamaha CRW F1 z najmniejszą predkoscia x1.Ma ona system AMQR ktory co prawda zmniejsza pojemnośc płyty ale w zamian rzekomo ulatwia odczyt przez stacjonarne odtwarzacze (ulatwia sledzenie ścieżki przez laser poprzez zwiekszenie odleglości miedzy, hmm zapomniałem jak to sie zwie -pity? ). Do zrzucania na kompa używam EAC a do wypalania Feurio. Plyty jakie kupuje , kupowalem to Verbatim TDK Sony Trax Data i inne różnej masci ale tylko z dopiskiem Audio,aby miec pewnośc że nie przepale ich na wylot.Chociaz z tym chyba nie było by problemu bo na początku wyskakuje komunikat o kalibracji mocy lasera.

Ostatnio jednak coraz bardziej zastanawiam sie nad sensem wypalania czy po prostu nie kupować używek ? Jeśli chodzi o jakość to najbardziej podobala mi się ona z Sony Premium. Gorzej było z Fuji Audio.Ostatnio wyszły Verbatimy For Audio i tutaj KICHA. NIe mają one juz tej słynnej ciemnoniebieskiej powłoki produkcję przenieśli do Chin i oczewiscie slychać albo raczej nic nie słychać bo niktore odtwarzacze maja problem z tymi modelami,nie czytaja ich lub długo wczytuja.Dodam że kidyś miałem Plextora ale na nim kopie wychodziły gorzej w porównaniu z Yamahą. KOniec tych moich wypocin.Pozdro dla milosników wypalania.

Plexor Premium 2 proponuję dla najlepszej jakości nagrywania przy najmniejszych zniekształceniach jittera prędkość x4!!! korekcja ustawiona na 0.

Na nowych płytkach czas palenia jest za duży i powstaje większy jitter no chyba że sa to np MAMA przeznaczone do prędkości 1-12x

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 1 miesiąc później...

mam problem z probramem Burrrn moj obecny system to win 7 64 bit wczesniej mialem win xp pro i ten program dzialal bez problemu a teraz podczas proby nagrania wyskakuje cos takiego :

Zakończono przetwarzanie pliku #1.

Zakończono przetwarzanie pliku #2.

Zakończono przetwarzanie pliku #3.

Zakończono przetwarzanie pliku #4.

Zakończono przetwarzanie pliku #5.

Zakończono przetwarzanie pliku #6.

Zakończono przetwarzanie pliku #7.

Zakończono przetwarzanie pliku #8.

Zakończono przetwarzanie pliku #9.

Zakończono przetwarzanie pliku #10.

Zakończono przetwarzanie pliku #11.

Zakończono przetwarzanie pliku #12.

Zakończono przetwarzanie pliku #13.

Zakończono przetwarzanie pliku #14.

Initializing SPTI ... OK!

SPTILOCK:0,1,0: PLDS DVD+-RW DS-8A5SH Rev: XD12

Starting write at speed 10...

Using multi session mode.

Turning BURN-Proof on

ERROR: Cannot set write parameters mode page.

ERROR: Cannot setup write parameters for session-at-once mode.

ERROR: Please try to use the 'generic-mmc-raw' driver.

ERROR: Writing failed.

Moze ktos cos doradzic co z tym problemem zrobic ?

Opublikowano · Ukryte przez mlb, 2 Lutego 2011 - nie na temat
Ukryte przez mlb, 2 Lutego 2011 - nie na temat

Witam

Mam kilka pytan odnosnie nagrywania muzyki na plytach CD-R .

Kupilem plyty Verbatim AZO Crystal CD-R i chce nagrac kilka plyt audio z formatu Flac jednak nie wiem z jaka predkoscia najlepiej nagrywac muzyke na takich plytach ???

Kiedys mowiono ze im wolniej tym lepiej jednak czy to prawda ?

Plyty bede odsluchiwal w CD Sony XA3ES wiec juz leciwy CD i chyba nie poradzi sobie z ewentualnie szybciej nagranymi plytami ?

Moze ktos cos doradzic ?

wiec tak:

po 1:

jesli ktos nagrywa duzo, nie wnikam czy nie ma na plyty czy woli za darmo czy nie chce wspierac monopolistycznych organizacji plytowych zeby nie glupieli coraz bardziej i nie wprowadzali coraz nowszych ograniczen dla kultury muzycznej: moze wkrotce dla posiadaczy radia w aucie podatek za to ze ktos moze usluszec muzyke z przechodniow albo pasazer... czy jeszcze inny powod... to po prostu lepiej kupic urzadzenie do odczytu plikow, plyty i tak wysiada predzej czy pozniej wszystkie no i po co tyle zachodu z tym kopiowaniem

po 2: jesli ktos bardzo malo nagrywa i chce dobrze: wystarczy cd-r np: Taiyo-Yuden, dla lubujacych sie w znaczkach for-audio brac cos z for audio ale pewnego, przy nowych wypalarkach komputerowych predkosc ok 12x, przy starszych 8x i wszystko w temacie.

chwilowy brak działalności w audio.

Mam podobny problem od kiedy kupilem nowa nagrywarke do komputera.Obecnie mam najnowszego Plextora 890SA ktory nagrywa z najwolniejsza predkoscia x 16. Burnn ma z tym problem,nawet jesli ustawie wieksza predkosc niz x 16. Wyskakuje mi tez taka informacja i nic nagrywarka nie wypali :(

Dlatego wypalam plyty programem Easy CD-DA Extractor

Mam podobny problem od kiedy kupilem nowa nagrywarke do komputera.Obecnie mam najnowszego Plextora 890SA ktory nagrywa z najwolniejsza predkoscia x 16. Burnn ma z tym problem,nawet jesli ustawie wieksza predkosc niz x 16. Wyskakuje mi tez taka informacja i nic nagrywarka nie wypali :(

Dlatego wypalam plyty programem Easy CD-DA Extractor

Ja na starym laptopie i systemie xp nie mialem problemow z tym Burrrnem teraz nowy laptop win 7 64bit i to sie pojawilo nie wiem co z tym zrobic zainstalowalem dzis CDBurnerXP i bez zadnego problemu wypalilem plyte audio wiec chyba odpuszcze sobie tego Burrrna no chyba ze ktos cos pomoze i Burrrn zadziala znowu ;)

winda 7 64 nie przyjmuje sterowników 16 bit z niektórymi 32 bit też ma problemy, może to stąd?

mozliwe ale nie wiem bo na tych windach sie raczej nie znam narazie win7 mi sie podoba no moze poza wlasnie takimi malymi niespodziankami jak ta z Burrrnem ale ogolnie jest ok ;)

A bo bym zapomnial dodac ze program Burrrn dostalem wczoraj od kolegi z naszego forum i on tez ma wind 7 i ten Burrrn u niego chodzi bez problemow wiec to cos u mnie moze jakies sterowniki albo cos bo to nowy laptop wiec roznie to bywa ;)

Nie mam win7, ale znajomi twierdzą, że nie mają żadnych problemów. Nowy EAC nie działa na win2000 i starszych.

Do wypalania, niestety, tylko pliki wav.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Nie mam win7, ale znajomi twierdzą, że nie mają żadnych problemów. Nowy EAC nie działa na win2000 i starszych.

Do wypalania, niestety, tylko pliki wav.

Ukryta Zawartość

Nie tylko wav - pliki ape (Monkey's Audio) też są obsługiwane bezpośrednio.

Ukryta Zawartość

Nie tylko wav - pliki ape (Monkey's Audio) też są obsługiwane bezpośrednio.

Niestety, nie używam ape, tego nie wiedziałem, ale spróbowałem i u mnie nie obsługuje. Pewnie coś trzeba "dołożyć"? :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• 2 lata później...

Podpytam jako laik: co się stało z technologią lightscribe? Zastanawiam się nad taką wypalarką dla swoich składaków, ale na allegro znalazłem tylko jedną ofertę zewnętrznej nagrywarki, w dodatku używanej. Czyżby technologia umarła?

pzdr Staszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.