Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P-350

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . co do tej barwy dźwięku mam dwa pytania do osób które sobie ta barwę zrobić ; Ten projekcik który adik przedstawił miał być z założenia tani - pcb jednostronna parę rezystorów lutowanych na stojąco , łatwy do samodzielnego wytrawienia .

1 - czy zrobić lepszą w prowadzeniu ścieżek pcb dwustronną - brak zwór itp - koszt będzie prawdopodobnie jednokrotnie większy - czy ma zostać jednostronna

2- zasilacz na stabilizatorach lm7815 - 7915 , czy prosty układzik tranzystorowy .

Wolał bym żeby osoby tym zainteresowane sobie ustaliły jak ma być .

Proponuję zasilacz na LM317/LM337 lub tranzystorki, a dwustronna płytka może byłaby trochę mniejsza?

1.adik82 - 3szt.

2. Adam_85 - 3szt.

3. osimar - 1 szt

4. hen- 1 szt

5. Wlodasss - 1szt

6. zigi - 2szt

7. rs2512 - 1szt.

Proponuję zasilacz na LM317/LM337 lub tranzystorki, a dwustronna płytka może byłaby trochę mniejsza?

1.adik82 - 3szt.

2. Adam_85 - 3szt.

3. osimar - 1 szt

4. hen- 4 szt

5. Wlodasss - 1szt

6. zigi - 2szt

7. rs2512 - 1szt.

Myślę że zsilacz na LM317/LM337 a płytka dwustronna byłaby sensowniejsza będzie zgrabniejsza

Edytowane przez HEN

dwustronna byłaby sensowniejsza będzie zgrabniejsza

Owszem - ale koszty x 2.

Mnie to wsio ryba, a reszcie?

Barwa pobiera (2 Vrms na wejściu, 2 x njm4580, sin 1 kHz) po 17mA na gałąź.

Edytowane przez adik82

byłbym za jednostronną. Wymiary wiele się nie zmienią, cena owszem

Rozumiem, że ta barwa ma bufor na wyjściu?

Ma

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Witam jutro pokarze jak to będzie wyglądać ta barwa finalnie .- zostanie jednak jednostronna .

Mam w przygotowaniu nowe projekty do klonów Accuphase na rok 2013 .

Wypasione wersje - he .

Wypasione wersje - he .

Zlituj sie nad naszymi portfelami :-)

Przydał by się jakiś pre i elektronika czuwająca nad "bezpieczeństwem" (zwarcia, temperatura i inne niebezpieczeństwa) naszych kloników.

Edytowane przez adik82

Wypasione wersje - he .

Przydał by się jakiś pre i elektronika czuwająca nad "bezpieczeństwem" (zwarcia, temperatura i inne niebezpieczeństwa) naszych kloników.

Jaskiniowec nie to żebym cie podpuszczał :) ale może pre C-2810 i sterowanie AAVA :)

aava rozgryzane jest w innym watku

Widziałem ze jest cos robione w tym temacie ale co dwie głowy to nie jedna.

koszt pcb do 2810 nie jest maly bo plytka jest ogromna

Nie da się zrobić czegoś tanio co w rzeczywistości kosztuje 65 000zł.

Edytowane przez woyteksirocki

Ten przedwzmacniacz z tego modelu na pewno zrobię ( powstaje już ) w 2 wersjach , w zależności od potrzeb każdy będzie sobie mógł wybrać swoja własną ,

Co do końcówek to niektóre wersje zmodyfikowałem do układów z tranzystorami rozłożonymi na boki jak np 407 w wersji trzeciej , raczej już ostatnia wersja, znacznie więcej tego po-ulepszałem ale pokarzę o jednym razie . Co do aava to nie mój temat .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z Was porównywał Accu klona z Ugodą?

Dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów mam możliwość słuchania Ugody spiętej bezpośrednio z DACiem z regulowanym poziomem (audiolab mdac) i gra to bardzo fajnie! Super bas, barwa tylko niewiele gorsza od mojego caspiana m1, czy klony accu są równie dobre/lepsze od Ugody?

Aha i jeszcze jedno, nie potrzebuję nie wiadomo jakiej mocy, policzyłem z poziomy wyjściowe z DACa, że słucham na 0,01W (nocą) - 2W (b. rzadko i przy "cicho" nagranych płytach:))

Tak wygląda ta barwa dołożyłem tam zasilacz na lm 317 i 337 aplikacja standard z regulacją

jak to policzyłem to koszt 30 zł szt - przy ok 15 szt + 10 zł na pokrycie kuriera z firmy do mnie i wysyłki do was = 40 zł , wiadomo jak ktoś chce 3 szt to wysyłka jest tylko jedna .

Ukryta Zawartość

Bardzo bym polecał i sam potrzebuję zamówić pcb stopni wejściowych , znajdują się tam te wzmacniacze operacyjne ( wzmacniacz instrumentacyjny), przełączanie wzmocnienia , dual mono , w mostku - tylko tutaj musi być podany sygnał symetryczny - wtedy dopiero będzie odwracał fazę , przełączanie na rca i xlr . Nie ma tutaj kondensatorów w torze sygnałowym . jest to wersja z modelu P-7100 .

wszystkie modele maja wręcz identyczny układ wejściowy , także będzie to pasowało do p-4100

oraz do modyfikacji pcb moich klonów E-550 pod A-35 . - tam wystarczy dać jedną zworę zmienić rezystory w sprzężeniu jeden rezystor - ten do masy usunąć . Projektowo jest ona przygotowana pod taką modyfikację którą można zrobić beż żadnych przeróbek . Zasilacz też jest wbudowany . I nie tylko . Łączenie do gniazd jest za pomocą przewodów .

post-35540-0-41309500-1357493140_thumb.jpg

Emil nie będę gadał jak wypadnie taka konfrontacja , bo znowu odezwa się zwolennicy ugody .

Możesz się domyślić .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, i ja sie dopisuje:

1.adik82 - 3szt.

2. Adam_85 - 3szt.

3. osimar - 1 szt

4. hen- 4 szt

5. Wlodasss - 1szt

6. zigi - 2szt

7. rs2512 - 1 szt

8. fourierek - 2 szt

pzdr

Edytowane przez Fourierek

Jaskiniowiec:

Może bez znaczenia, ale zawsze regulacja basu jest po lewej stronie, a góry po prawej. Chciałoby Ci się przerobić?

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Dobra jutro pomyślę nad tym .

Ukryta Zawartość

Kto sprawdzał z tego źródła czy działa , z tego co wiem ebay i north - buble .

aa i prosił bym o niewykupienie tych scalaków , hheee

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaskiniowiec

Ktoś mi mówił że to podróby.

Nieumie se przypomnieć kto.

Nie ma szans u nas dostać sprawnej sztuki.

Już dobre kilka zł w ten szajs wsadziłem.

Dopiero dorwałem oryginalną sztuke z wylutu.

Tak więc trzeba pomyśleć o układzie zamiennym.

Na ebayu wstawiają oryginały a wysyłaja tandetne malowanki.

Ciekawe czy te ich gotowe kity na TA działają?

PCB stopni wejściowych

nick30 - 2szt

PCB barwa

1.adik82 - 3szt.

2. Adam_85 - 3szt.

3. osimar - 1 szt

4. hen- 4 szt

5. Wlodasss - 1szt

6. zigi - 2szt

7. rs2512 - 1 szt

8. fourierek - 2 szt

9. nick30 - 3szt

Trochę późno piszę ale jednak.

Jaskiniowiec:

Jak będziesz jeszcze myśleć nad PCB do barwy. To ja bym proponował zmienić tam zasilacz na mnożnik pojemności na tranzystorze zamiast LMów.

Porównywałem kiedyś zasilacz typu mnożnik pojemności i shunt nu i mnożnik pojemności wypada znacznie lepiej. Nie daremno oryginalny zasilacz ML JC-2 (nad którym teraz siedzę) jest oparty o ten schemat schemat.

Do tego jak kto będzie robić barwę to na stówę ma preampa i zasilanie barwy można pociągnąć od preampa, poprzez mnożnik pojemności. Moim zdaniem bez sensu jest tam kolejny zasilacz na LMach. Naprawdę pomyślcie nad tym.

I jeszcze jedno (ujawnia się mój perfekcjonizm) czy dało by się rozdzileić masy na tej barwie?

Żeby masa łączyła się na preampie a nie biegła biegła już wspólna przez preamp i barwę.

Bo jak w miejsce rozdzielenia mas w głównym PCB wstawi się kond to tę masy sygnałowe ładnie się łączą dopiero w preampie.

I szkoda by było, żeby łączyły się już w barwie.

jak kupowałem z tego sklepu i działa,ale cena zaporowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi