Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Po czym utrzymujesz , że szkodliwość GMO to mit?

To jest tylko jedna ze stron na temat szkodliwości GMO.Wkleiłem po prostu pierwszą lepszą .http://icppc.nazwa.pl/sciagnij/konferencja_zakrzow_2010/gmo_ermakova_spol.pdf

nie wchodzę na takie linki. Po adresie już widać, co za zielone szumowiny to pisały.

Przez takie cholerstwa mamy już rozgraniczone na dwie kategorie jedzenie: eko i syf.

Za pięć lat dowiemy się, że jedyna jadalna szynka w sklepie kosztuje 100zł/kg. Zieloni sami nam to zgotują próbując kreować kolejne rynkowe potrzeby.

Zresztą robi się to na wszelakie możliwe sposoby, z jednej strony zieloni atakują ekoproduktami i niskimi normami jakości narzucanymi przez UE, z drugiej każą dolewać do ropy rzepaku i rolnicy zamiast uprawiać zboża, uprawiają np. rzepak.

Ale zawsze można się łudzić, że oni tak dla naszego dobra :))))

(dla naszego dobra to należało by zakazać diesli w miastach np.)

Edytowane przez bady

Co chwilę będą osoby szukające usprawiedliwienia na to co jedzą, bądź co same produkują. Mam nadzieję że wątek będzie pomocny i merytoryczny, nie dajmy się zmanipulować prowokatorom. Niech liczy się wiedza i rzetelne badania. Przypomnę kilka przykazań Raw Paula.

- Świeże

- Surowe

- Dojrzałe

- Odżywcze i bogate w składniki

- Jak najmniej toksyczne

- Mądra dieta z jak najmniejszą ilością błędów żywieniowych.

- Gryźć, przeżuwać, naśliniać. 3x dłużej niż dotychczas spożywane, przetworzone pokarmy. Inaczej może być problem.

- do tego orzechy

- nasiona

- kiełki

- kakao (ciemna czekolada)

- nie przejadać się

- nie jeść przed snem

- wysypiać się.

Edytowane przez Piotr_1

rzetelne badania w temacie zarcia to jak rzetelne badania leków na przedłuzenie życia bo do tego się to sprowadza i skala problemu podobna

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jeżeli na świecie nie ma wiarygodnych osób, to trzeba eksperymenty przeprowadzić samemu.

jesli miara sukcesu bedzie dobre samopoczucie i satysfakcjonujące wypróżnienia eksperymentatora to OK ale jak widze drązycie tematy wydłuzenie zycia, terapie p-nowotworowe i w tym juz robi sie klapa bo efekty eksperymetów pojawia sie w nastepnym pokoleniu a to co osiagnieto do tej pory nadaje sie jedynie do sieciowego handlu parafarmaceutykami i tworzenia kolejnych cudownych diet

Z tym efektem nie odsuwał bym się na nastepne pokolenie, efekty widoczne są spokojnie po kilku latach. Widziałem dużo osób nieuleczalnie chorych nowotworowo, którzy zdrowo rozsądkowym odżywianiem przedłuzali sobie życie, oddalali nawroty dwukrotnie w czasie a i nawet więcej.

Przy ostrym leczeniu, dieta, odpowiednia dieta, czyli zdrowe odżywianie, wartościowe bez śmieci to klucz do sukcesu. Lekarz stosujący ostre słowa w kierunku pacjenta, zmuszając go do jedzenia to nic nadzwyczajnego.

Cir:

Niezupełnie.

Takie diety cud (np. antynowotworowe) znane są od dziesięcioleci. Są nadzwyczaj proste i skuteczne.

Oczywiście nie maja nic wspólnego z dietami tzw. współczesnej mody na diety…

Mam już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Ale masz oczywiście dużo racji. Ogólna zasada: bez przegięć. Podobnie, Misiomor wskazał, aby nie pójść w stres związany ze świadomością. Trzeba zmusić organizm do pozbywania się tego całego świństwa współczesności. Są metody. Wówczas możemy sobie pozwolić na wszystkożerność, jak ja :)…

Z tym efektem nie odsuwał bym się na nastepne pokolenie, efekty widoczne są spokojnie po kilku latach. Widziałem dużo osób nieuleczalnie chorych nowotworowo, którzy zdrowo rozsądkowym odżywianiem przedłuzali sobie życie, oddalali nawroty dwukrotnie w czasie a i nawet więcej.

Przy ostrym leczeniu, dieta, odpowiednia dieta, czyli zdrowe odżywianie, wartościowe bez śmieci to klucz do sukcesu. Lekarz stosujący ostre słowa w kierunku pacjenta, zmuszając go do jedzenia to nic nadzwyczajnego.

piszesz o diecie dostosowanej do uposledzonych zdolnosci człowieka ktory przeszedł terapie badz jest w trakcie terapii i dieta taka jest złem koniecznym i elementem leczenia

nie ma diety przeciwnowotworowej,czy wydłuzajacej zycie- jedyne co pewne to pojedyncze produkty "majace zapewne znaczenie w scisle okreslonych nowotworach"

Edytowane przez cir

Misiomor nic nie wykazał. Równie dobrze można powiedzieć, że uprawianiem sportu można się okaleczyć, uzależnić, zestresować, zapaść w psychozę, w ogóle... zabić dzieci i się pociąć... Nic z tego. Proponuję raczej nie bagatelizować i nie relatywizować. Wątek jest o sposobach na zdrową żywność, a nie o tym czy warto żyć.

Cir:

Niezupełnie.

Takie diety cud (np. antynowotworowe) znane są od dziesięcioleci. Są nadzwyczaj proste i skuteczne.

Oczywiście nie maja nic wspólnego z dietami tzw. współczesnej mody na diety…

Mam już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Ale masz oczywiście dużo racji. Ogólna zasada: bez przegięć. Podobnie, Misiomor wskazał, aby nie pójść w stres związany ze świadomością. Trzeba zmusić organizm do pozbywania się tego całego świństwa współczesności. Są metody. Wówczas możemy sobie pozwolić na wszystkożerność, jak ja :)…

Grzegorz wszystkie te diety to tylko pisanina, nawet w kilkunastoletnich obserwacjach na dietach z dobranymi nowotworami niczego nie osiagnięto

proponuje poczytac lub uwierzyc jak np. USA chciała spadku raka j grubego i nic im nie dały diety a to sa rzeczy udokumentowane bo ich stac na to

A ja się założę, że wszelkie negatywne objawy i niepowodzenia biorą się po prostu z braku wiedzy o zdrowej diecie. W końcu dla 90% populacji bułeczka, jogurcik i napój tymbark to zdrowe śniadanie i tak właśnie przebiegają te zdrowe diety.

A ja się założę, że wszelkie negatywne objawy i niepowodzenia biorą się po prostu z braku wiedzy o zdrowej diecie. W końcu dla 90% populacji bułeczka, jogurcik i napój tymbark to zdrowe śniadanie i tak właśnie przebiegają te zdrowe diety.

jesli pisze o udokumentowanych to znaczy ze wszystko scisle okreslone przez ludzi odpowiedzialnych za programy badawcze i dobrani naprawde chetni do utrzymania diety czyli najprosciej ludzie np. z rodzin gdzie były nowotwory czyli mocno zmotywowani do wytrwałosci

Edytowane przez cir

Piotr: Napisałem, że wskazał…

Cir:

Akurat co do raka jelita grubego to powszechne jest twierdzenie co do związków z dietą (zwiększenia ryzyk powstania, diety podczas leczenia,…).

Np. populacje mające w diecie dużo błonnika, dużo omega3 są mniej podatne na ww.

I proszę. Nie używajmy stwierdzeń w stylu: „w USA…”.

Z większych hitów to w owych Stanach pozytywne recenzje dostały leki tzw. przeciw grypowe. Jakoś badania zlecone przez Ministerstwo Zdrowia w GB na podstawie obserwacji niezależnych lekarzy, podważyły te recenzje znanych firm farmaceutycznych. Okazało się, że zlecane przez nie badania były naciągane. Poszukaj w necie. To znane praktyki…

Oczywiście każdy wie swoje ;). Jedni jedzą leki z aptek, inni radzą sobie w sposób zdrowszy…

pisze o USA bo tam sa pieniadze na wiarygodne badania na duzej populacji wielonarodowosciowej nic na to nie poradze ten kraj to fenomen jesli chodzi o profilaktyke i badania przesiewowe

w temacie raka j grubego piszesz o pobożych zyczeniach dietetyków ktore sie nigdy nie spełniły, ale kreci sie niezły handelek błonnikiem , kwasami a nowotwory to wdzieczny rynek

ja nie pisze na zasadzie bo wiem swoje tylko znam aktualne ustalenia i taka jest miedzy nami roznica

Edytowane przez cir

Cir:

Jakie ustalenia?

Pieniądze:

W takiej Polsce, w takim Szczecinie jeden z lekarzy genetyków spowodował wielopokoleniowe badania statystyczne na okoliczność raka szyjki macicy (rozszerzono na inne nowotwory).

Można zajrzeć tu: Międzynarodowe Centrum Nowotworów Dziedzicznych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie trzeba patrzeć za ocean. I nie stały za tym pieniądze ;)

Nie trzeba również emanować stwierdzeniami; „znam aktualne ustalenia”… Akurat ja znam te ze Szczecina…

Ukryta Zawartość

czy piszemy o zywieniu ? co do tego ma rak szyjki rozpatrywany przez szczecin w kwesti dziedzicznosci i profilaktyki w kontekscie badan fizykalnych i bardziej zaawansowanych

znam aktualne ustalenia bo 4 lata spedziłem w taki programie przeciwnowotworowym wiec to nie emanacja tylko stwierdzenie faktów a efekty jakie mieli były juz wtedy kilkanascie lat do tyłu jako brak skutecznosci

Edytowane przez cir

Fakt.

Piszmy o jedzeniu…

Jakby nie dyskutować zawsze będziemy nieco zbaczać na zdrowie…

Dziś na obiadek zrobiłem kaszę gryczaną paloną. Polecam również nie paloną. Niestety jest mało smaczna acz ma dwukrotnie więcej walorów.

Kasza. Produkt tani i niezwykle zdrowy. Polecam, przynajmniej 2 razy w tygodniu zamiast ziemniaków. Dostępna również ekologiczna…

Dużo błonnika. Dużo minerałów. Właściwości oczyszczania kiszek ze złogów ;).

Smacznego!

kaszka ok ale to profilaktyka zaparć :) czyli bolączki rasy białej

nie palona czyli tatarcza ? bardzo lubie obie zwłaszcza z grzybkami w smietanie

> Piotr_1

Dokładnie, ludzie bułeczka, napój tymbarka i margaryna pojmują jako zdrowe odzywianie, no ale tak kreują to media, noi konieczne actimela przed wyjściem ;)

>Grzegorz7

Fajnie , że wspomniałeś o kaszy gryczanej, uwielbiam ją za smak i zdrowie które daje ;) Produkt kiedyś niezwykle wazny w naszym rejonie świata, ziemniaków nie było, a teraz... szkoda gadać. Znajomy który skutecznie walczy z nowotworem, m.in. na ziemniaki mówi; "nie jadam tego co jadają świnie" ;)

Jako następny produkt podrzucę jajka. W jajku jest wszystko co potrzebuje młody organizm aby się urodzić, poprostu pełen skład. Mnóstwo białka zwięrzęcego, niezastąpionego. Śmieszą mnie te propagandowe teorie jak to powoduje bezpłodność, jakie to niezdrowe i jak trzeba uważać z ilością. Jak się nie przekracza powiedzmy 10szt. tygodniowo to nic prawa się nie ma stać, chyba, że się tylko wzmocnić ;))

Zresztą polscy naukowcy wyodrębnili jakiś tam składnik z jajek który służy w walce z nowotworami...

Jadam sporo jajek. Nie powoduje to u mnie wzrostu złego cholesterolu. To tak dla ciekawości :).

I o jajka chyba najłatwiej z ekologicznego źródła…

kaszka ok ale to profilaktyka zaparć :) czyli bolączki rasy białej

O qurcze! Blondyn jestem, ojciec też, ale w tym przypadku nie mam cech rasy białej. Raczej na odwrót :D

do zaparc trzeba dorosnąć :)

wynalazki na zaparcia ,odchudzanie,suplementacja diety to ulubione tabletki

farmaceuci tez je lubią

im gorsze odzywianie tym stopniowo więcej problemów, warto sie pilnowac

Dobry trening mięśniom kiszek zapewnia naprawdę ostre żarcie. Tak na poziomie 10 papryczek Habanero w małym garnku.

• Moderatorzy

Dobry trening mięśniom kiszek zapewnia naprawdę ostre żarcie. Tak na poziomie 10 papryczek Habanero w małym garnku.

jak byłem w Tunezji to żarłem harisse do wszystkich posiłków, zero tropikalnego srania i w ogóle jakichkolwiek problemów z żołądkiem

tylko przy sr......u paliło

do dziś mam w lodówce tunezyjską harisse

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gdyby nie one to tamtejsza populacja już dawno by wymarła.

Ale uwaga Białasy! Przyzwyczajamy kiszki powoli i od maleńkości. Inaczej w dorosłym wieku możemy nie sprostać…

ok... może już dosyć opowieści kiszkowo-odbytowo-fekalnianych. Powróćmy do tematu od właściwej strony, od górnej strefy przewodu pokarmowego (o ile nie chodzicie na rękach). Ostatnio kupiłem taką fajną wyciskarkę do cytrusów firmy Moulinex:

Ukryta Zawartość

Zdecydowałem się na nią bo była tania, plastiki są grube i mocne i składa się właściwie z dwóch części łatwych w myciu. Również dlatego, że mam taki czajnik elektryczny Moulinex, który mi już chodzi codziennie przez 11 lat i nic się z nim nie dzieje :) Sok z pomarańczy jest wspaniały. Nie da się go z niczym porównać. Może robić za energetyzujące, aromatyczne śniadanie.

Dzisiaj kupiłem też taką sokowirówkę Bosch MES3000:

Ukryta Zawartość

Co do sokowirówki, to już mam mieszane uczucia. Przy wysokich obrotach z pomarańczy wyciska praktycznie cały sok, podobnie jak ta ręczna. Ale w smaku jest o wiele gorszy. Taki klarowny, rozjechany. Warzyw chyba nią nie będę robił, bo dzisiaj jak zrobiłem sobie sok warzywny, to musiałem go wypić z zatkanym nosem i właściwie jeszcze chce mi się rzygać. Szkoda mi na to warzyw, w sałatce w całości są o wiele smaczniejsze i dostojne. I nie wyrzuca się połowy wiórów do śmietnika, żeby napić się obleśnego soczku... Może do jabłek będzie dobra.

Od tygodnia jakieś 75% mojej diety to RAW :) Jem dużo, nie głoduję. Do tego bardzo dużo orzechów, nie patrzę na kalorie. Czuję się świetnie. W 7 dni schudłem 4kg przy pracy siedzącej, sportu praktycznie nic.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1

soki z warzyw robisz jesli masz kłopoty z trawieniem a chcesz sie odzywic zielenizna , sok łatwiej strawic niz surówke

pomarancze to tylko z wyciskarki inaczej masz soczek ala łowicz , wyciskarke masz dobrą , sa jeszcze takie ktore mietoszą połowki owocu ale to do knajpy bo trzeba duzo załadowac

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.