Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Przeniesiono z wątku Polityka

panie regulator przez dwa dni nikt nie podniósl mi tak cisnienia jak pan.Z tego wynika ze to pan jezdes ..konfliktowy a zwalasz pan na innych.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Ja Cię nie zbanowałem. Nie wiedziałem, że masz bana w bieżącym wątku. Ja osobiście nigdy nie stosuję banów miejscowych. Jestem ich zagorzałym przeciwnikiem od zawsze.

Aczkolwiek jestem też w stanie sobie wyobrazić, za co ktoś Cię w wątku zbanował, po tym jak prowokacyjnie i zgryźliwie, reagujesz na zwykłe zdroworozsądkowe wpisy.

Masz zdjętego bana, aczkolwiek bardzo Cię proszę, szanujmy się wzajemnie, przynajmniej na tym najniższym poziomie komunikacji. I nie ma się co unosić, zarówno w retoryce jak i w zgryźliwości.

Ja do Ciebie personalnie nic nie mam. Nie znamy się, nie mieliśmy ze sobą nigdy na pieńku. Ale jeśli będziesz sobie pozwalał na chamskie prowokacyjne wpisy, jakich przykłady dałeś wcześniej, albo będziesz offtopował kłócąc się personalnie z innymi użytkownikami, w miejsce dyskusji merytorycznej, jak to się odbyło ostatnio w wątku "Wprost", który zmuszony byłem sprzątać z offtopu, to na pewno nie pozostanie to bez adekwatnej reakcji regulaminowej. A zgryźliwe odwetowe wpisy, na pewno temu nie pomogą.

Narobiłes Sławku dziadostwa na bocznicy. Zbyt poważnie traktujesz donosicieli-pieniaczy.

Po cholerę się tu wtrążalasz skolro jesteś etatowym modem na konkurencyjnym forum? I w ogóle nie zamierzałeś być tu modem! Nigdy nie będę! Tak krzyczałeś.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przeniesiono z wątku: Czym jest Kościół katolicki

Nareszcie.... tylko zapytam, a gdzieś to był łaskawco do tej pory?

Z góry przepraszam za to pytanie i myślę że tym wpisem nie podpadnę szanownej moderacji?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Z góry przepraszam za to pytanie i myślę że tym wpisem nie podpadnę szanownej moderacji?

Wrażaj swe zdanie otwarcie w sposób kulturalny, nie lękaj się wciąż że komuś podpadniesz.

Włodek.

Włodku chciałbym pozostać z czystym kontem a pisząc tu już tracę orientację kto i co uznać może za obraźliwe. :))

Pozdrawiam A.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość stary bej

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/co-z-tym-pokojem-ah-diy-na-wystawie-audio-show-2014_112284.html

Palton kasuje niewygodne dla siebie wpisy.

I to nie pierwszy raz się dzieje, że Moderacja (Palton, SlawekR) z absolutnym brakiem wyczucia i niezwykłą wręcz gorliwością ingerują w to, w co nie powinni.

Sytuacja tego tematu wygląda jak afera taśmowa, a kneblowanie ust jest typowym zamordyzmem i ograniczaniem wolności wypowiedzi Użytkowników.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

http://www.audiostereo.pl/co-z-tym-pokojem-ah-diy-na-wystawie-audio-show-2014_112284.html

I to nie pierwszy raz się dzieje, że Moderacja (Palton, SlawekR) z absolutnym brakiem wyczucia i niezwykłą wręcz gorliwością ingerują w to, w co nie powinni.

Sytuacja tego tematu wygląda jak afera taśmowa, a kneblowanie ust jest typowym zamordyzmem i ograniczaniem wolności wypowiedzi Użytkowników.

Przypominam, że jeśli ktoś ma zastrzeżenia, czy też wątpliwości, co do działania moderacji, ma możliwość poinformowac o tym fakcie bezpośrednio administrację i właściciela forum. Odbywa się to poprzez kontakt mailowy na adres [email protected] ewentualnie [email protected] I jest to jedyna właściwa forma. Dokładnie tak samo jak na każdym innym forum dyskusyjnym tego typu.

Jednocześnie informuję, że nigdy nie podejmowałem żadnych działań dotyczących treści merytorycznych w wątku wyżej podlinkowanym i w wątkach podobnych, czy to jako moderator, czy jako zwykły użytkownik. nie usunąłem, nie zmodyfikowałem, nie skomentowałem żadnego tam wpisu.

Zarzut powyższy nie ma więc żadnych podstaw. A wpis wyżej zacytowany, odbieram wyłącznie jako atak na moją osobę, będący odwetem za otrzymany przez użytkownika stary bej ostrzeżenie regulaminowe za obraźliwy wpis pod adresem grupy narodowościowej popełniony w całkiem innym wątku na bocznicy. Ostrzeżenie w pełni udokumentowane, w jakich okolicznościach i za co zostało udzielone i nie dające cienia wątpliwości co do kwestii naruszenia zasad regulaminowych.

W razie wąpliwości cała dokumentacja dotycząca ostrzeżenia jest do wglądu dla osób upoważnionych w tym dla użytkownika.

Proszę więc zaprzestać rzucania odwetowych personalnych oskarżeń bez pokrycia i nie mieszać do tego wolności słowa. Bo jest to absolutnie kuriozalne. I nawet konwencja "rozmów na luzie" nie uprawnia do takich zachowań.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Jednocześnie informuję, że nigdy nie podejmowałem żadnych działań dotyczących treści merytorycznych w wątku wyżej podlinkowanym i w wątkach podobnych, czy to jako moderator, czy jako zwykły użytkownik. nie usunąłem, nie zmodyfikowałem, nie skomentowałem żadnego tam wpisu.

Zarzut powyższy nie ma więc żadnych podstaw. A wpis wyżej zacytowany, odbieram wyłącznie jako atak na moją osobę, będący odwetem za otrzymany przez użytkownika stary bej ostrzeżenie regulaminowe za obraźliwy wpis pod adresem grupy narodowościowej popełniony w całkiem innym wątku na bocznicy. Ostrzeżenie w pełni udokumentowane, w jakich okolicznościach i za co zostało udzielone i nie dające cienia wątpliwości co do kwestii naruszenia zasad regulaminowych.

W razie wąpliwości cała dokumentacja dotycząca ostrzeżenia jest do wglądu dla osób upoważnionych w tym dla użytkownika.

Proszę więc zaprzestać rzucania odwetowych personalnych oskarżeń bez pokrycia i nie mieszać do tego wolności słowa. Bo jest to absolutnie kuriozalne. I nawet konwencja "rozmów na luzie" nie uprawnia do takich zachowań.

Jest taka niepisana zasada, że tłumaczy się tylko winny.

Nie jest to również żaden atak personalny, tylko fakty, takie same jak i przez Ciebie przedstawiane.

A za co dostałem punkty karne każdy przecież wie.

Ale dlaczego usunąłeś z tematu "czym jest kościół katolicki" moje pytanie o wyposażenie kościołów i katedr w sprzęt audio, tego ja nie wiem.

Wszak sam zasugerowałeś, że forum ma profil audio i w takiej tonacji powinny się toczyć wszystkie dyskusje, dając tym samym do zrozumienia, że nawet te na Bocznicy.

To stąd Twój login pojawiał się w moim powyższym wpisie i usunięcia tego wpisu dotyczył.

Wciśnięcie zaś przycisku "zgłoś" kieruje skargę do Moderacji, a więc próżne żale i nadzieje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

generalnie w pale sie nie miesci zeby jakis regulator banował po wpisie ze rochu i palton powinni siedziec w jednej celi.Chiba ze palton cós ma na glowie i sra ze strachu zeby to nie wyszło.Serdecznie mam dosc juz tych paltonikow, slawkow etc z tym ich plum plum plumkaniem.

generalnie panie regulator czekam az wezmiesz pan udział w paru dyskusjach np katolickiej,politycznej i pokazesz te klase o ktora walczysz a nade wszystko swoja klase.Bo jak na razie to klepiesz pan okragle formułki cookolwiek przydlugie i bez sensu.

________

Edit moderator

Ostrzeżenie, za obraźliwy w charakterze, atak personalny na moderację lub administrację (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Jest taka niepisana zasada, że tłumaczy się tylko winny.

Nie jest to również żaden atak personalny, tylko fakty, takie same jak i przez Ciebie przedstawiane.

A za co dostałem punkty karne każdy przecież wie.

Ale dlaczego usunąłeś z tematu "czym jest kościół katolicki" moje pytanie o wyposażenie kościołów i katedr w sprzęt audio, tego ja nie wiem.

Wszak sam zasugerowałeś, że forum ma profil audio i w takiej tonacji powinny się toczyć wszystkie dyskusje, dając tym samym do zrozumienia, że nawet te na Bocznicy.

To stąd Twój login pojawiał się w moim powyższym wpisie i usunięcia tego wpisu dotyczył.

Wciśnięcie zaś przycisku "zgłoś" kieruje skargę do Moderacji, a więc próżne żale i nadzieje.

Nie tłumaczę się tylko zareagowałem na publiczne rzucone pod moim adresem oskarżenia o manipulacje treścią forum, cytuję "zamordyzm" i tym podobne niecne rzeczy.

Przedstawiłem więc jasno swoje stanowisko. Trudno żebym nie zareagował i pisał że deszcz pada, jak ktoś mnie personalnie publicznie opluwa, bez żadnych racjonalnych podstaw.

Kwestie moderacyjne, w tym edycji, czy też usuwania postów, należy rozpatrywać w kontekście w jakim zostały te posty popełnione i działania moderacyjne podjęte. Wyrwane z kontekstu mogą wydawać się niewinne i często podlegają właśnie manipulacji i oskarżeniom że "za niewinność". To numer stary jak świat i do kiedy fora dyskusyjne istnieją. A kontekst potrafi diametralnie zmienić wymowę danego postu, ukazując jego wysoce prowokacyjny, prześmiewczy, a co za tym idzie trollingowy charakter, prowadzący wprost do eskalacji kłótni.

Jako, że trudno aby tutaj cały kontekst przytaczać, więc na tym poprzestanę. Powtórzę tylko że jeśli ktoś ma wątpliwości co do natury działań moderatorskich powinien skorzystać z właściwej drogi regulaminowej.

Administracja ma na szczęście wgląd w całość kontekstu wątku i potrafi to właściwie ocenić. I tam manipulacje żadne nie przejdą.

Jeśli masz uwagi co do mojej pracy moderatorskiej, to korzystaj z właściwej formy przewidzianej regulaminem. Jest ona tam jasno opisana, podany jest adres mailowy, podałem go też w poprzednim poście. I zażalenie jest wprost kierowane do administracji/właściciela forum. A publiczne rzucanie oskarżeń pod czyimś adresem, to nic innego jak właśnie personalny atak. Choćbyś nie wiem jak to usiłował nazywać i takie właśnie są fakty.

Z mojej strony EOT.

Ukryta Zawartość

Popieram w 1000%.

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Wnioskowałem za tym, przy którejś z dyskusji, aby Bocznicę usunąć z przestrzeni Audiostereo.

Skoro to Forum o profilu audio, gdzie przy każdej nadarzającej się sposobności, nam Użytkownikom tego Forum się o tym przypomina, to chyba najlepsze co można by było zrobić dla tego portalu, to "okrojenie go" do ram tematycznych.

Obecność zakładki "Bocznica" sprawia, że ścierające się na niej poglądy pozostawiają u części Użytkowników pewien absmak.

I ja to rozumiem.

Nie wiem, czy historia ta była zmyślona, czy naprawdę jej przebieg miał miejsce;

W stanie wojennym do rolnika przyjechała ekipa telewizyjna.

Pani redaktor zadała pytanie na temat wprowadzonego stanu wojennego i jego przyszłych konsekwencji dla Polski;

- ma być ładnie, czy zgodnie z prawdą ? - zapytał rolnik,

- Oczywiście ładnie, bo to pójdzie na antenę - odrzekła p. redaktor,

- To spier.....e mi stąd - odpowiedział jej rolnik.

Komentarz chyba zbyteczny.

juz mi sie nie chce smiac z regulatorow ruchu bo wyraznie mi ich zal, ale moze jakis inteligent wytlumaczy mi dlaczego zbanowano mnie w watku sprawy techniczne i funkcjonalnosc.Czyzby z uwagi na jakies niezwykle pytanie ktore moge zadac ??

Bojom sie to banujom na wyrost.

Uważaj na regulatorów. Teraz mają automat, jak mu wrzucą 10 punkcików to blokuje się na 10 dni. Po 35 punkcikach wypluwa delikwenta z forum...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No wie ale się wstydzi...

„Księżyc wypływał zza chmur, lecz nie był to księżyc, tylko pupa. Pupa niezmiernych rozmiarów nad wierzchołkami drzew. Dziecięca pupa nad światem. I pupa. I nic, tylko pupa. Tam oni przewalający się w kupie, a tu pupa. Listki na krzakach drżące pod lekkim powiewem. I pupa. Śmiertelna rozpacz złapała mnie i przycisnęła. Byłem zinfantylizowany do szczętu."

„O świtaniu nowa pupa, stokroć wspanialsza, czerwona, ujawniła się na nieboskłonie i świat napełniła promieniami, zmuszając wszystkie przedmioty do rzucania podłużnych cieni. Nie wiadomo było, co robić. Nie mogłem wytłumaczyć i wyjęzyczyć Zosi, co się stało we dworze, gdyż wstydziłem się, a zresztą nie znajdowałem słów. Ona zaś prawdopodobnie domyślała się mniej więcej, gdyż również wstydziła się i zgoła nie mogła wyjęzyczyć."

„A pupa, nieprawdopodobnie żarząca i wzbita na wysokość miliarda sześciennych kilometrów, pustoszyła dolinę świata."

„I pod jej zachwytem wiłem się jak pod chłostą szatana, a pupa olbrzymia, infernalna świetniała i przeszywała z góry jak znak definitywny wszechświata, klucz wszelkich zagadek, ostateczny mianownik rzeczy. Oto przytulona urabiała mnie sobie"

„Przed pupą zaś w ogóle nie ma ucieczki."

Co za mentalność :(

To tragedia, ze ktoś nie potrafi pojąc za co dostał punkty ostrzegawcze....>>>>>..czapka gore jacusia??

to do tego jacusia jakbys nie łapnął>>>Bardzo przydatne (i przypuszczalnie porządkujące niektóre sprawy) byłoby informowanie obdarowanych punkcikami, za sprawą czyjego donosu punkty zostały przyznane. Można byłoby się zorientować, którzy interlokutorzy są najbardziej toksyczni i wobec kogo należało by się szczególnie pilnować :)

a potem do spowiedzi dousznej..

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wczoraj, w czasie kiedy grzeczne dzieci i dziadki już śpią, zostałem przywrócony do Forumowej społeczności. Ponieważ nie jestem grzeczny i chuci mi jeszcze nie brakuje, zajęty byłem czym i kim innym - mówiąc krótko uprawiałem seks i alkoholizowałem się - z rudą. Dlatego niespieszno mi było uaktywnić się na tym obumierającym Forum.

Do tej pory jednak nie wiem dlaczego zostałem wykluczony z wątku "Forum - sprawy techniczne i funkcjonalność". Przy okazji dziwie się, że niewątpliwie obecni na Forum prawnicy tolerują nadużywanie "Regulamin-u Moderacji Forum Audiostereo" w tym miejscu: "• Atak personalny na moderację lub administrację +3 pkt. (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10)". Moim zdaniem jest to jawne stosowanie zabronionej w RP cenzury prewencyjnej.

Moderator SlawekR w wątku "Forum - sprawy techniczne i funkcjonalność" post #268 napisał: "Zazwyczaj staram się trzymać daleko od takie retoryki, ale jako żywo ciśnie mi się na usta stwierdzenie powtarzane ostatnio przez niektórych polityków, a które pasuje jak ulał do tego dziwnego postulatu: "Nie jest ważne co jest na nagraniach, ważne jest kto nagrywał".

No pasuje kropka w kropkę. A tak poważnie, taki postulat jest kompletnie bez sensu, bo wyraża chęć zrobienia sobie z systemu ostrzeżeń narzędzia do wzajemnych personalnych przepychanek między użytkownikami, na zasadzie "on mi tak, a ja jemu tak" I tym samym jeszcze bardziej ich antagonizuje. A nie temu ten system ma służyć.

Jeśli kogoś bardzo męczy taka niewiedza, skąd moderacja/administracja powzięła informację o przekroczeniu zasad, czy z jednego zgłoszenia, czy z wielu, czy przez standardowe przeglądanie wątków, to najprostszym sposobem jest nie przeginać, nie łamać zasad i wtedy nie dostanie punktów. To jest zdecydowanie zdrowsze podejście."

Moje pytanie brzmi: Jak to się ma do twojego działania jako moderatora wobec klona Amstaff i jego twórcy - użytkownika arturp? Przecież w tym przypadku wyraźnie sugerowałeś pobłażliwość z uwagi na zasługi dla Forum, czego nie widzę w swoim przypadku. Każde wymienienie słowa zaczynającego się na "m", "a", "s" lub "c" kończy się z miejsca punktami karnymi, nawet jeżeli wpis jest merytoryczny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.