Skocz do zawartości
IGNORED

Czy forum umarło ?

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem kto siedzi po drugiej stronie ale za dużo jest wyzwisk i ubliżania. Każdy myśli że jest najmądrzejszy i z innych robi głupków. Moderaca reaguje wolno. Niestety nie ma żadnej alternatywy jak narazie, pisze narazie bo ostatnio znalazłem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może coś im z tego wyjdzie sensownego i będzie alternatywa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Forum, to forum kazdy moze sie zarejestrowac. Ci mlodzi i nierozeznani kogo maja pytac?, proboszcza z parafii? czy sprzedawcy z Saturna?. Powinnismy sie cieszyc, ze mozemy komuś pomóc i podpowiedziec, nie badzmy snobami. Kazdy z nas od czegos zaczynal i liczyl na pomoc merytoryczną oraz doradztwo ze strony tych bardziej doswiadczonych. Nie pamieta woł jak cieleciem był :)

forum żyje widać to w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wszyscy się wyzywają i jest wesoło. Mam pomysł na zarobienie mega kasy zrobić forum o tematyce wyzwisk, poniżania itp. po co pisać o pierdołach jak chodzi tylko o jedno żeby komuś dokopać. Forum nazwać prawdziwypolak.pl

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

nie no panowie totalna porażka, nie ma z kim pogadać na poważne tematy ... dla nowych forumowiczów takie marki jak naim, rotel, creek, czy nad to jakis kosmos :)

Powiem więcej: patrzą ma nas jak na głupków.

Powiem więcej: patrzą ma nas jak na głupków.

Za to moderacja(nowa)działa prężnie!Wątek błyskawicznie wylądował w śmietniku.Wszyscy,którzy mają trochę więcej:wiedzy,kasy wydanej na sprzęt chcą się odgrodzić od reszty,takie `kółko wzajemnej adoracji`.Proszę bardzo!Odpłynie jeszcze kilka ciekawych osób.

• Użytkownicy+

Proponuję się przenieść tu :

Ukryta Zawartość

Tylu było ZA, teraz można się wykazać.

Ukryta Zawartość

wygląda na to, czytając was, że forum jest już po wytrysku. pozostała nam już tylko faza "plato", uwiąd starczy a potem do piachu. istotą wszechbytu jest przemijanie a kto przeciw jest nienaturalny-naiwny. nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki, życie się spala a popiół zdmuchuje wiatr. to taka kosmologiczna reinkarnacja. czasu nie da się odwrócić a na pocieszenie pozostaje nam tylko to że, na pewno wrócimy przynajmniej do pieluch jak już nam prostaty wysiądą, dobre i tyle. nie płaczmy więc bo nasza mądrość jakiegoś pięknego dnia okaże się głupotą, świat się zmienia a nasze wycie oznacza tylko jedno - zdychajmy bo idzie nowe dla którego obecny stan jest "stanem brzegowym/wyjściowym" do którego za dwadzieścia lat z łezką w oku i łkając będą porównywać ich przyszły stan tak jak my teraz. ale głowa do góry choć w karku trzeszczy. ja zacząłem się ścigać na rowerze po błocie, bo to bardziej smarkate niż po szosie, dopiero jak minęło mi 45. pierwszy sezon po ośmiu gonitwach zakończyłem na 82 pozycji a potem była 63-cia. zaś ostatni rok zakończyłem na 40 pozycji co już zapewnia wąchanie dupy liderom z pierwszego bąka. wyliczyłem sobie, a od czego są komputery, że za dwadzieścia lat będę pierwszy. tylko kto mnie wsadzi na rower i najlepiej żeby cały czas było z góry. PZDR

b

Ukryta Zawartość

Podaj najpierw kryteria jakimi się kierujecie przenosząc wątki-narazie jest sporo absurdu i ``widzi mi się``

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najpierw zróbcie zakładke a nie ogródkami trzeba chodzić.

Ukryta Zawartość

wygląda na to, czytając was, że forum jest już po wytrysku. pozostała nam już tylko faza "plato", uwiąd starczy a potem do piachu. istotą wszechbytu jest przemijanie a kto przeciw jest nienaturalny-naiwny. nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki, życie się spala a popiół zdmuchuje wiatr. to taka kosmologiczna reinkarnacja. czasu nie da się odwrócić a na pocieszenie pozostaje nam tylko to że, na pewno wrócimy przynajmniej do pieluch jak już nam prostaty wysiądą, dobre i tyle. nie płaczmy więc bo nasza mądrość jakiegoś pięknego dnia okaże się głupotą, świat się zmienia a nasze wycie oznacza tylko jedno - zdychajmy bo idzie nowe dla którego obecny stan jest "stanem brzegowym/wyjściowym" do którego za dwadzieścia lat z łezką w oku i łkając będą porównywać ich przyszły stan tak jak my teraz. ale głowa do góry choć w karku trzeszczy. ja zacząłem się ścigać na rowerze po błocie, bo to bardziej smarkate niż po szosie, dopiero jak minęło mi 45. pierwszy sezon po ośmiu gonitwach zakończyłem na 82 pozycji a potem była 63-cia. zaś ostatni rok zakończyłem na 40 pozycji co już zapewnia wąchanie dupy liderom z pierwszego bąka. wyliczyłem sobie, a od czego są komputery, że za dwadzieścia lat będę pierwszy. tylko kto mnie wsadzi na rower i najlepiej żeby cały czas było z góry. PZDR

b

Dobre. Życzę byś niedługo już nie musiał wąchać bąków tych, co przed Tobą :)

• Redaktorzy

Do wpisu paltona: wydaje mi się, ze po założeniu zakładki Hi-end straciła sens bytu zakładka Stereo w obecnej formie. Jeśli wszystkie wątki dot. wyższej klasy sprzętu i generalnie zagadnień wyższych lotów będą umieszczane w Hi-end, proponuję zróżnicować te zakładki lepiej. Dlatego będę za tym, aby dotychczasową zakładkę Stereo przemianować na "Low-end". A jeśli nazwa "Low-end" zostanie uznana za nieodpowiednią, moze użyć nazwy "Nie-Hi-end". Uprawomocni to obecność w tej zakładce wątków "antykablarskich", ABX-owo-antymagicznych itp. Będzie przynajmniej jakaś jasność.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

A ja sobie myślę, że autor miał na myśli brak sensownej komunikacji w temacie, z osobami na jego poziomie poznawczym, w tymże hobby. I tu może mieć rację. Ale jeśli się mylę, i pytanie dotyczyło tego, że poziom audiofilizmu jest tu zbyt mały to pragnę zauważyć, że forum audiostereo, jak sama nazwa wskazuje, jest dla wszelakich miłośników tegoż. Tych początkujących i tych zaawansowanych. Ci, którzy zaczynają, pytają się na razie o małe i błahe rzeczy ale za czas jakiś zdobędą pewną wiedzę i zaczną pytać a i rad udzielać czasem, mądrzej i z pewną doza fachowości. Wiem to z autopsji, forum czytam od trzech lat, uczę się cały czas. Czerpię z Was garściami, to wiedza za darmo i bardzo cenna gdy nie ma się masy środków finansowych do dyspozycji. Takich jak ja jest tu na pęczki. Dzięki Wam te egzotyczne nazwy producentów nie są już egzotyczne i również Waszym udziałem jest moje zrozumienie i postrzeganie dźwięku, choć oczywiście zweryfikowane poprzez pryzmat własnych upodobań. Więc proszę mi nie mówić, że forum umarło. Ono żyje. Jako archiwum bezcennej wiedzy i dzięki Wam, otrzaskanymi przez lata z tematem, którzy to archiwum stale uzupełniają poprzez twórcze i bardziej "twórcze" dyskusje.

Dzięki za wszystko, przy okazji, i pozdrawiam.

Do wpisu paltona: wydaje mi się, ze po założeniu zakładki Hi-end straciła sens bytu zakładka Stereo w obecnej formie. Jeśli wszystkie wątki dot. wyższej klasy sprzętu i generalnie zagadnień wyższych lotów będą umieszczane w Hi-end, proponuję zróżnicować te zakładki lepiej. Dlatego będę za tym, aby dotychczasową zakładkę Stereo przemianować na "Low-end". A jeśli nazwa "Low-end" zostanie uznana za nieodpowiednią, moze użyć nazwy "Nie-Hi-end". Uprawomocni to obecność w tej zakładce wątków "antykablarskich", ABX-owo-antymagicznych itp. Będzie przynajmniej jakaś jasność.

jozwa,nie można by tak po polsku...nazwać?

Tylko jakieś Low-endy itd.

Generalnie pomysł jest dobry bo podzieli na kategorie a zatem łatwiej będzie się poruszać...nowym.

Ja proponuję nazwę: "Stereo nie dla idiotów".

o! albo lepiej! "smieciowe hifi"*

*kopyrajt baj jozwa maryn

Ja proponuję nazwę: "Stereo nie dla idiotów".

jar1, ale ta zakladka wtedy nie bedzie moderowana? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Przecież nie jest to wątek o przyszłości forum ale raczej o tęsknocie za tym co było. Forum to żywy organizm, rodzi się, dojrzewa, przechodzi okres świetności, przekwita i umiera aby dać początek nowemu. Coś się skończyło i już. To już nie jest miejsce tylko dla kilkusetosobowej elity, która miała możliwość dostępu do internetu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Ja byłbym za pozostawieniem Stereo, a dodaniem zakładki Teoria. Tam byłoby miejsce do popisu dla ślepych testów itp. Pytania o tani sprzęt, możemy przenosić do przyklejonych tematów w stereo.

Przecież nie jest to wątek o przyszłości forum ale raczej o tęsknocie za tym co było. Forum to żywy organizm, rodzi się, dojrzewa, przechodzi okres świetności, przekwita i umiera aby dać początek nowemu. Coś się skończyło i już. To już nie jest miejsce tylko dla kilkusetosobowej elity, która miała możliwość dostępu do internetu.

Nie do końca, ta elita nadal tu zagląda (pewnie z sentymentu). Dla niej, oraz innych nowych użytkowników, jest zakładka Hi-End.

Ja byłbym za pozostawieniem Stereo, a dodaniem zakładki Teoria. Tam byłoby miejsce do popisu dla ślepych testów itp. Pytania o tani sprzęt, możemy przenosić do przyklejonych tematów w stereo.

Nie do końca, ta elita nadal tu zagląda (pewnie z sentymentu). Dla niej, oraz innych nowych użytkowników, jest zakładka Hi-End.

Będziecie dalej tak pajacować,to zostaniecie sami...moderatorzy a wtedy będziecie elitą...na pewno.

To wycinanie nagminne postów (bądź co bądź) na BOCZNICY staje się żałosne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.