Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie monitorki do pokoju 11m2?

KeRMit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

W związku z moją pierwszą wizytą na tym forum zwracam się z gorącą prośbą o pomoc. Otóż w związku z tym że psiak zrzucił mi na podłogę jedną kolumnę z zestawu Heco (wszystko się oberwało...) postanowiłem kupić coś nowego. Jako że mam przejściowe problemy z kasą zdecydowałem się na raty w MM - wybór padł na Quadrale QLX-100. Niestety w porównaniu do Heco Quadrale grają żałośnie. Zostało mi jeszcze kilka dni na możliwość wymiany na inne. Poniżej lista:

- Tonsil Maestro II 60

- Tonsil Focus 70

- Jamo E530

- Infinity Alpha 5

- JBL LX 2002

(niestety Tannoy M1 jest już niedostępny)

Mam nadzieję że nie uraziłem nikogo jakością powyższej listy, ale cóż - takie życie... Może jak zmienię pracę...

W każdym razie zależy mi na dobrej przestrzeni i szczegółowości dźwięku. Głośniki napędzane będą starym, poczciwym polskim Emersonem.

Z góry dziękuję za wszelkie rady i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7790-jakie-monitorki-do-pokoju-11m2/

Zyzio - pewny jesteś tych cen? Jeśli M2 są po 290zł to opłacałoby mi się przejechać te parę km (o ile można wymieniać towar w różnych punktach).

Poza tym - jaka jest różnica w działaniu (rzecz jasna subiektywna) pomiędzy LX2001/2002 a M1/M2?

Mad - a ile byś sobie za nie życzył? :>

Poza tym chętnie poczytam Wasze opinie nt. tego co mam teraz - czyli Quadrali QLX-100. Co o nich myślicie w porównaniu do Elaców 101, JBL LX, Tannoy M1/M2...? Ale Was morduję, co? ;-)

Kermit - jesli już Tannoye, to M2. M1 nie kupuj - chyba że będą rozdawać za darmo. Dla mnie M2 gra podobną klasą jak Tonsil Maestro 70(wz.1) czy jakis Dexon 70 (dokładnie ten sam Tonsil tylko w innym kolorze i z inną plakietką). Jednak jego cena to 700-800zł. być może dlatego że, jest nadal produkowany (sprawdź ceny na stronie Tonsila albo na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tannoy leje całą konkurencję na łeb i szyję. Jeżeli masz mozliwosć zamienienia kolumienek to nie czekaj tylko działaj. Do 11m2 zdecydowanie M1.M2 będą za duze do tak małego pokoju.A nie napisałeś jakiej muzy słuchasz-tannoy najlepiej spisuje się w jazze i klasyce.Trochę gorzej jest z rockową muzyką-ale jakościa barwy itd jest naprawde oki. A jakie wokale hehehe.

Dzięki wszystkim za rady :-)

Niestety nie bardzo mogłem z nich skorzystać - okazuje się że wymienić towar można tylko w tym punkcie MM, w którym dokonywało się zakupu - w danym punkcie o Tannoyach można sobie pomarzyć...

W efekcie zrobiłem nieco przewrotnie - kupiłem Tonsile Focusy SE 70 i połączyłem je z subem Heco. Przyznam że to już ma ręce i nogi - dźwięk naprawdę 'przemawia', w chórkach niemal można policzyć ile osób śpiewa i wskazać je palcem (z akcentem na 'niemal' ;-) )... Problem pojawił się z dolnym zakresem - po prostu po przemeblowaniu przy niektórych rodzajach muzyki bas dudni. Wygląda na to że będę musiał trochę 'pojeździć' z subem po pokoju - jeśli macie jakieś doświadczenia w tym zakresie to chętnie z nich skorzystam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.