Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  384 członków

Atoll Klub
IGNORED

Klub ATOLL

Rekomendowane odpowiedzi

CD100SE2 to moim zdaniem bardzo dobry cedek. Dość neutralny i dynamiczny. Nie jest też przesadnie analityczny. Można podpinać pod niego droższe wzmacniacze i się dzielnie broni. Ciekawe jak wypada na jego tle CD200SE2.

Najbardziej to mnie ciekawi ten wzmanciacz:

http://allegro.pl/atoll-in400-i6894572483.html#thumb/1

Na forum chyba nikt nie ma 400-setki. Na AS2016 byłem w pokoju AudioForte , ale ciężko coś powiedzieć po tak krótkim odsłuchu.

Edytowane przez Silver_85

Witam,

Atoll CD100SE2 idzie "pod młotek" na rzecz odtwarzacza sieciowego. Dla przypomnienia: sprzęt 2 miesięczny (grany50-55h),komplet dokumentów (faktura, gwarancja). Zainteresowanych zapraszam na priv.

pozdrawiam, Tomek

Witam, Panowie posiadam in100se myslałem zeby dołożyc mu koncowke am100se i zrobic bi-amp, chodz kolumny to qacoustics3050, wiem ze troche cienkie ale powiedzcie czy mozna liczyc na poprawe aspektow dzwiekowych w takim polaczeniu.Nie chcialbym zmieniac systemu a wolałbym cos dołozyc

hmm. jakis czas temu zakupiłem sieciówke SUPRA LORAD 2.5.Zauważyłem róznice znaczną miedzy tą standardową w komplecie.Czy jest duży sens do in100 wymienic sieciowke na jeszcze droższą=lepszą

jesli by cos dała koncowka mocy .Używana taka mozna wyrwac za 1,5tys.koszt nie wielki a gdyby była jakas poprawa to było by nawet oszczednie.Sprzedaz in100 strata jakies 1,5tys tym bardziej ze kupilem nowke 4 miesiace temu.żrodło dzwieku daje raczej optymalnie rade.karta aim sc808 2x burson v5 i ticha994.ewentualnie przewody do wymiany.interkonekt van dame lo cap, glosnikowe qed silver i melodika w tym przypadku bi wire duzo zmieniło co sie nie spodziewałem, sieciowka supra lorad 2,5. Co by tu mozna poprawic najlepiej?po za in100se bo tak jak pisałem spora strata bedzie, a niechce w ten sposób wtapiac pieniedzy, po za tym wolałbym żeby małżonka nie widziała nowych klockow w domu;), koncówke jakos mogł bym ukryc;)

Wyslij wzmaka na modyfikacje, w necie pewnie znajdsie sie jakies dane co tam ten Francuz od modyfikacji atoll-i wymienia im w srodku. A i chyba sam serwis w kraju dobrze sie orientuje co mozna w nim w srodku wymienic, zeby brzmialo lepiej. Moze dziwnie to brzmi, ze namawiam na uslugi audioforte ale oni najszybciej beda wiedzieli to tam we Francji wymyslili i jak go z glowa "grzebnac".Ps. Co Francuz wymysli, Polak polubi hah moze to sie sprawdzi

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

wolałbym żeby małżonka nie widziała nowych klockow w domu;), koncówke jakos mogł bym ukryc;)

Łatwiej Ci "ukryć" końcówkę niż nową sieciówkę ???

Edytowane przez mrb

Wiesz co Marcin, swojego czasu próbowałem już takiego hybrydowego rozwiązania jakie chodzi Ci po głowie tj. integra do napędzenia góry oraz końcówka mocy do wysterowania dołu. Takie zestawienie może wydawać się dobrym rozwiązaniem, ale na dłuższą metę się nie sprawdziło. Mnoży się w ten sposób jedynie kable (zasilające, głośnikowe, interkonekty) i w konsekwencji nie do końca wiadomo gdzie system nie domaga i co można poprawić. Po pierwsze piszesz, że Twój Atoll jest jeszcze świeży, więc i nie wygrzany dobrze, a jak wszyscy wiemy te maszyny potrzebują dużo czasu żeby w pełni się rozkręcić. Po drugie jeśli odpowiada Ci dźwięk in100 najlepiej rozszerzysz jej możliwości kablami. Upgrade IC, sieciówki, głośnikowych naprawdę dużo wnosi, trzeba to jednak robić z głową po namyśle i wcześniejszych odsłuchach.

tak. 4 miesiace po 5h dziennie, wiec chyba nie wygrzany poprawe zauwazyłem po wymianie sieciowki, .dzwiek mi odpowiada jak najbardziej.moje kolumny chyba sa słabeuszami do in100se.mianowicie qacoustics 3050. Moze rzeczywiscie cos z przewodami pomysle.Poki co poczekam na wygrzanie

Panie Ministrze, dziekuje za pomoc.Nurtuje mnie jeszcze pewna sprawa, mianowicie co sprawia że wieczorem moje hifi gra jakby o polke wyzej. Kiedys gdzies wyczytałem ze siec energetyczna jest czysciejsza...hmm

Bo wieczorem wszyscy mieszkańcy udają się na spoczynek, a więc TV, pralki, odkurzacze i inne pierdy nie pracują, to i prund wolny od zakłóceń.

;)

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Widac i wsrod wzmakow sa nocne marki hah. Cierpliwie wygrzewaj piecyk, zmiany beda wyrazne, moze nic juz nie bedziesz chcial poprawiac. Za 1500zl. zawsze mozesz kupic jakis rozpraszacz i dac go centralnie za linia bazy, poprawisz czytelnosc i separacje, jak bym mial taki dylemat jak Ty i chcial wlozyc te 1500zl. w poprawe brzmienia systemu bez zmiany jego elementow to tak bym zrobil. Chociaz wymiana pieca na in200se tez jest kuszaca, zwlaszcza, ze uzywki na gwarancji chodza w akceptowalnych pieniazkach, warto to jeszcze raz przemyslec.

A mi brakuje najwyzszej gory z setki, ona u mnie z dyniami jest bardzo dobra jakosciowo ale tak delikatnie podana, az za subtelnie, czasem jednak tesknie za regulacja barwy...

A mi brakuje najwyzszej gory z setki, ona u mnie z dyniami jest bardzo dobra jakosciowo ale tak delikatnie podana, az za subtelnie, czasem jednak tesknie za regulacja barwy...

Miałem podobne odczucia a ponieważ z wiekiem słuch już nie ten pożegnałem się z IN 100SE. Z perspektywy czasu nie żałuję a dodatkowo słyszę też że w kilku innych aspektach też miał braki.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Tylko ta barwa atoll-a mimo, ze jest mocnym odejsciem od neutralnosci tak bardzo mi sie podoba, zaden inny wzmacniacz, ktory sluchalem nie mial tyle "kolorow" na srednicy. Owszem, zyskam lepsza gore, pasmo bez gorek i dolkow, w koncu z glebia sceny i bez wypychania przestrzeni, z lepiej oddanym detalem, bez narowistosci ale juz tej bardzo ladnej palety barw nie bedzie. Moznaby pojsc w wyzszy model atoll-a ale glebi sceny w takim in200se dalej nie ma a gora pasma dalej "atollowa" czyli uproszczona do granic przyzwoitosci, jakby gluchy walil po cymbalach hah

Tylko ta barwa atoll-a mimo, ze jest mocnym odejsciem od neutralnosci tak bardzo mi sie podoba, zaden inny wzmacniacz, ktory sluchalem nie mial tyle "kolorow" na srednicy. Owszem, zyskam lepsza gore, pasmo bez gorek i dolkow, w koncu z glebia sceny i bez wypychania przestrzeni, z lepiej oddanym detalem, bez narowistosci ale juz tej bardzo ladnej palety barw nie bedzie. Moznaby pojsc w wyzszy model atoll-a ale glebi sceny w takim in200se dalej nie ma a gora pasma dalej "atollowa" czyli uproszczona do granic przyzwoitosci, jakby gluchy walil po cymbalach hah

Bardzo ładnie to pisałeś. Atoll czaruje srednica i naprawdę potrafi zrobić znakomite pierwsze wrażenie ale niestety góra ale i też bas w takiej 100 która miałem mocno rozczaruja jeśli porówna się z trochę wyższą półka.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.