Skocz do zawartości
IGNORED

Cenzura na forum?

triode

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

a spytam czy to tajemnica kto klonów używał?

Tak.

Proszę jeszcze raz o zmianę myślenia. Naprawdę moderacja chce jak najlepiej, jednak forumowicze muszą w tym pomagać. Raportowanie "nieodpowiednich" wpisów, tłumi w zarodku kłótnie, prowadzące do rozwalania tematów. Możemy też szybciej wyłapać klony, lub chamskich forumowiczów.

Nawet marzenia adminów czasem się spełniają:

mysle, ze aktualna sytuacje na lini pewien moderator-userzy :) przedstawia to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Użytkownicy+

mysle, ze aktualna sytuacje na lini pewien moderator-userzy :) przedstawia to:

Ukryta Zawartość

A ja myślę, że świeżość z Ciebie uszła. Że nie nudzi Cię to odgrzewanie kotletów. Stać Cię na więcej... wiem to, bo pamiętam starego lisa z przed lat.

PS. Jak na dodatek napiszesz coś o chińskich lampiszonach, to oddam kolację.

Ukryta Zawartość

Naprawdę moderacja chce jak najlepiej

...a swistak siedzi i zawija je w te sreberka...

moze niektora moderacja ...bo niektora pozostaje anonimowa

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

A może Moderacja ma nam za złe , że więcej czasu poświęcamy Bocznicy niż umieszczanym tu reklamom i płatnym testom ?

Kto będzie płacił za recenzję i jej publikowanie na łamach tegoż forum , jeśli znamienita większość forumowiczów poświęca swoją uwagę tematom nie związanym z nakręcaniem koniunktury reklamującym się tu markom audio ?

A z naszych kłótni , wzajemnego , obscenicznego opluwania się Moderacja nie zarobi . Bez pieniędzy , forum może się nie utrzymać na rynku audio , pomyślcie o tym czasami .

Piotr

• Redaktorzy

A może Moderacja ma nam za złe , że więcej czasu poświęcamy Bocznicy niż umieszczanym tu reklamom i płatnym testom ?

Po pierwsze, kolega chyba żartuje. Bocznica nie cieszy się największym zainteresowaniem wśród zakładek forum. Ogromna popularność tego miejsca to tylko takie złudzenie bywalców samej Bocznicy. Po drugie natomiast, proszę mi uprzejmie wskazać te "płatne testy", ale konkretnie jeśli łaska. Zachęcam, bo za wskazanie będzie nagroda - brak bana.

Jeżeli chodzi o wiarygodność jakichkolwiek recenzji czy to na forum czy w prasie audio to pozwólcie że zacytuję Andrzeja Kisiela z jednego z ostatnich testów w Audio:

"Już pierwsze dźwięki z Mission 794 SE pozwoliły odetchnąć z ulgą, że nie będę musiał "rzeźbić" recenzji tak, żeby wilk był syty i owca cała."

Czy macie jeszcze jakieś pytania ? Ale ja jestem dorosły i się nie dziwię. Młodsi moga jednak dać się nabrać. Gdyby Recenzent napisał wprost że kabel , kolumna X za grubą kasę jest do niczego to jego kariera recenzenta byłaby zakończona. A tak bajki płyną, kasa płynie, naiwni czytają i biznes się kręci :-) Każdy orze jak może.

Lubię czytać takie bajki...ale między wierszami :-)

czesc jozwa! mam pytanie, macie zamiar cos zrobic z moderatorem o nicku palton? imho jak ktos nie rozumie co czyta, nie powinien brac sie za moderacje. no chyba, ze to jest jakis automat, co kasuje posty tylko wg jakiegos wzorca.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Po pierwsze, kolega chyba żartuje. Bocznica nie cieszy się największym zainteresowaniem wśród zakładek forum. Ogromna popularność tego miejsca to tylko takie złudzenie bywalców samej Bocznicy. Po drugie natomiast, proszę mi uprzejmie wskazać te "płatne testy", ale konkretnie jeśli łaska. Zachęcam, bo za wskazanie będzie nagroda - brak bana

Ja mam jeszcze takie pytanie do szanownego moderatora, bo informacji tej chyba nie precyzuje regulamin.

Jak to wygląda jeśli chodzi o prawa i obowiązków w zakresie kasowanie MOJEGO wcześniejszego postu lub większej ich ilości na moje wyraźne życzenie.

Wiem, że mogę prosić o usunięcie danych osobowych, a jak wygląda sprawa wcześniejszych postów oraz postów z nim powiązanych?

Do kogo można się w tej sprawie zwrócić, czy moderatora czy administratora i czy mają taki obowiązek spełnić czy nie?

Czy jest tutaj jakieś ograniczenie w tym zakresie?

Jest to o tyle istotne ponieważ zakładając, że część moich postów jest kasowana wbrew mojej woli, a część postów pozostaje, to efekt jest taki, że sens jest zmanipulowany wedle woli "zgłaszającego nadużycie" w porozumieniu z moderatorem.

Moim zdaniem, powinno być tak, że jeśli ktoś moje posty kasuje, to automatycznie powinienem zyskać przywilej do możliwości kasowania wcześniejszych moich wypowiedzi. Szczególnie jeśli zmieniłem na jakiś temat zdanie lub ujawnione zostały inne okoliczności, a moderacja uniemożliwia mi ich wyrażenia.

Przykładowo, jeśli chwaliłem jakiś produkt lub człowieka, to wszystko pięknie. A jak mi coś nie odpowiada, to napisać już nie mogę, bo to jest oszczerstwo, co w takim razie ??

Dodatkowo otrzymałem w dniu wczorajszym dwie sprzeczne ze sobą informacje.

Moderator - Fr@ntz napisał do mnie, że może skierować sprawę do administratora.

Administrator - Audiostereo.pl odpowiedział mi, że takimi strawami zajmują się Moderatorzy.

???

Po pierwsze, kolega chyba żartuje. Bocznica nie cieszy się największym zainteresowaniem wśród zakładek forum. Ogromna popularność tego miejsca to tylko takie złudzenie bywalców samej Bocznicy. Po drugie natomiast, proszę mi uprzejmie wskazać te "płatne testy", ale konkretnie jeśli łaska. Zachęcam, bo za wskazanie będzie nagroda - brak bana.

W pierwszym punkcie się z panem zgadzam , nie pomyślałem o takiej możliwości .

A propos drugiego pańskiego pytania odpowiadam : czyżby sugerował pan , że zamieszczane tu na forum testy są owcem hobby różnej maści recenzentów ? A reklamy pojawiają się tak mimochodem ?

A na Waszej nagrodzie zależy mi tyle , co na zeszłorocznym śniegu , taką polityką daleko nie zajdziecie . Proszę wziąć jeszcze pod uwagę , że bez tegoż forum żyłem i żyć będę - pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów .

Piotr

...zauwazylem ze zeby dostac odpowiedz od moderacji trzeba glosno krzyczec i wchodzic z moderatorami w utarczki slowne inaczej ignoruja jak tylko moga...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

To zależy , ja osobiście zwróciłem się do Moderacji i poprosiłem o odbanowanie mnie w dwóch tematach i nie powiem , już następnego dnia miałem możliwość partycypować w interesujących mnie tematach , za co jeszcze raz na łamach tejże zakładki bardzo dziękuję !

Myślę również , że inaczej byśmy spojrzeli na pracę Moderacji gdybyśmy przez jakiś czas mogli posmakować tego chleba z ich punktu widzenia .

Piotr

...ja sie zwrocilem z zapytaniem na forum pubilcznym gdyz nie wiem ktory z moderatorow zrobil to co zrobil a sprawa nie dotyczy tylko mnie...http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__st__2000

post 2021

• Użytkownicy+

czesc jozwa! mam pytanie, macie zamiar cos zrobic z moderatorem o nicku palton? imho jak ktos nie rozumie co czyta, nie powinien brac sie za moderacje. no chyba, ze to jest jakis automat, co kasuje posty tylko wg jakiegos wzorca.

Erystyka w tanim wydaniu ma być tym świeżym powiewem ?

A tak przy okazji to ciekaw jestem, jak u Ciebie jest ze zrozumieniem tego, że to jest forum AUDIOFILSKIE ? Nie pytam nawet, kiedy coś napisałeś o audio... Może przerzucisz się na forum ogrodnicze ? Tam zapewne mają pantalona którego można prześladować, a pelargonie pewnie są teraz z Chin. Dla Ciebie to przecież żadna różnica... a większości ulży.

Konstytucja "Audiostereo" nie wspomina o konieczności świeżego powiewu. A więc, powiew może być nieświeży.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

A tak przy okazji to ciekaw jestem, jak u Ciebie jest ze zrozumieniem tego, że to jest forum AUDIOFILSKIE ? Nie pytam nawet, kiedy coś napisałeś o audio... Może przerzucisz się na forum ogrodnicze ? Tam zapewne mają pantalona którego można prześladować, a pelargonie pewnie są teraz z Chin. Dla Ciebie to przecież żadna różnica... a większości ulży.

Parę dni temu kolega pisał coś o pyskówkach i że powinniśmy się wstydzić. Chyba teraz będzie trzeba usunąć własne posty, bo nie przystoi moderatorowi zniżać się do takiego poziomu.

Ja nadal czekam odpowiedź z postu nr 182.

Tak.

Proszę jeszcze raz o zmianę myślenia. Naprawdę moderacja chce jak najlepiej, jednak forumowicze muszą w tym pomagać. Raportowanie "nieodpowiednich" wpisów, tłumi w zarodku kłótnie, prowadzące do rozwalania tematów. Możemy też szybciej wyłapać klony, lub chamskich forumowiczów.

palton,

czy będziesz tak uprzejmy i napiszesz kto był źródełkiem tego burdelu klonowego ??

mnie akurat najbardziej interesuje kogo klonem był styropianowy.

----------------------------------------------------

• Redaktorzy

Przykładowo, jeśli chwaliłem jakiś produkt lub człowieka, to wszystko pięknie. A jak mi coś nie odpowiada, to napisać już nie mogę, bo to jest oszczerstwo, co w takim razie ??

To chyba jakieś nieporozumienie? Oczywiście, ze możesz napisać, jeśli coś ci nie odpowiada. Tylko z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad, tj. bez obelg i bez zmyśleń. To chyba uczciwy warunek.

Co do postów na forum, to raz zamieszczony post z zasady nie jest usuwany. Jeśli jednak okoliczności tego wymagają (np. wpis jest wynikiem pomyłki), trzeba porozumieć się z moderatorem i post zazwyczaj zostaje usunięty. To normalne na forum, zwłaszcza na takim jak nasze, gdzie forumowicze znają się i utrzymują ze sobą normalne stosunki towarzyskie. To nie jest onet czy jakaś inna maszyna, prezerzucająca setki tysięcy użytkowników.

A moje delikatne wpisy dotyczące Audio Academy - nawet jeżeli wprost nie napiszę o KOGO chodzi natychmiast usuwacie...

Macie wspólne interesy? czy ON was jakoś zastrasza? a może tak bardzo się lubicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.