Skocz do zawartości
IGNORED

Piotr Kaczkowski

andrzej analogowy

Rekomendowane odpowiedzi

Obecna ekipa z Niedźwieckim ,

Powiem szczerzy, że przy tym nazwisku to nie mam pozytywnych skojarzeń, nie z racji na jakość programu, ale z powodu jego historii w trójcę, zwłaszcza począteku - zaistniał na początku lat 80tych pod nowym naczelnym Andrzejem Turskim, który, jak wiadomo donosił SB. A kto wtedy dostawał pracę w radio i tv po "weryfikacji" którą przeprowadził aparat ucisku.

Jak mówiła Anna Bojarska SB było największą agencją promocyjną, która organizowała kariery.

• 4 miesiące później...

Pomocy! Wczoraj usłyszałem początek audycji sprzed ponad 30 lat... Słuchaj razem z nami. To była taka cudowna nocna audycja Pana Piotra, muzyka, poezja, klimat. Ale nie o tym. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, kto jest wykonawcą sygnału tej audycji - kilkanaście sekund na syntezatorze - coś mi świta, że to z Vangelisa, Andersona lu Moraza... Za Chiny nie umiem skojarzyć, a tak znajomy fragment... Wiem, że Pan Piotr korzysta chyba z tego początku w jakiejś swojej aktualnej audycji.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Pomocy! Wczoraj usłyszałem początek audycji sprzed ponad 30 lat... Słuchaj razem z nami. To była taka cudowna nocna audycja Pana Piotra, muzyka, poezja, klimat. Ale nie o tym. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, kto jest wykonawcą sygnału tej audycji - kilkanaście sekund na syntezatorze - coś mi świta, że to z Vangelisa, Andersona lu Moraza... Za Chiny nie umiem skojarzyć, a tak znajomy fragment... Wiem, że Pan Piotr korzysta chyba z tego początku w jakiejś swojej aktualnej audycji.

Hmm - a czy to nie Vangelis & Anderson z "Short Stories", utwór pt "I Hear You Now" ?

Gość

(Konto usunięte)

Jakiś czas temu słuchałem kilku archiwalnych audycji SRZN, ale z tego, co kojarzę, każda zaczynała się od innego utworu.

A rozpoczynał je Piotr Kaczkowski tymi kawałkami (pamiętam z 3 różnych audycji wstęp):

http://www.youtube.com/watch?v=Dw37oKWRU1w

Prawdopodobnie coś z wrażenia (tyle lat nie słuchałem tych audycji) pokręciłem. Wybaczcie. To sygnał powtarzający się w późniejszej audycji - nocne Zapraszamy do Trójki (ale chyba w którejś SRZM też się pojawił). Taki jingel pojawiający się np. w audycji z 28 sierpnia 82 o północy po słowach "byłą to północ poetów", 24 września 83 po wstępie Morrisona "is everybody in...?, 1 marca 84 podobnie. Chyba w tym czasie to był taki standard - po Morrisonie właśnie ten jingel... Kilka "świstów" na syntezatorze, a nie daje spokoju:)))

Wiem o jaki fragment biega- taki pojedyńczy akord grany coś jak gama, ale nie wiem co to jest,ale też podejrzewam Vangelisa.

No właśnie...

To?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

link nie chce działać, prosze wejść ręcznie- jest tam spis i MP3 wszystkich jingli PR3

Ukryta Zawartość

Może jednak ktoś zidentyfikuje? Nie oddajmy wszystkiego maszynom!:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wielkie dzięki! Spokój odzyskany!:) Po powrocie do domku wrzucę na talerz tę płytę i poprawię kilkoma innymi! Jeszcze raz bardzo wielkie dzięki za pomoc dla wszystkich! A tak przy okazji - może ma ktoś dostęp do pierwszych audycji Słuchaj razem z nami, a potem nocnej Zapraszamy do trójki Kaczkowskiego? Jakość nagrania nie ma znaczenia.

Gość

(Konto usunięte)

A tak przy okazji - może ma ktoś dostęp do pierwszych audycji Słuchaj razem z nami, a potem nocnej Zapraszamy do trójki Kaczkowskiego? Jakość nagrania nie ma znaczenia.

Nie wiem, czy szukasz konkretnych audycji, czy w ogóle nie masz żadnych?

Mam ok. 12 audycji Zd3 - odezwij się na PW, jeśli chcesz :)

PS Mam też kilka śp. Tomasza Beksińskiego, o ile chciałbyś :)

Stare audycje Kaczkowskiego z 80' na chomiku:

Ukryta Zawartość

Łezka się może zakręcić, chociaż i trochę starociem zajeżdża. Można posłuchać bezpośrednio z chomika - nie trzeba ściągać.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Stare audycje Kaczkowskiego z 80' na chomiku:

Ukryta Zawartość

a ostatnia audycje Beksińskiego też tam znajdziemy ?

Ukryta Zawartość

Do dziś się , Dominik , trzęsę gdy przypomnę sobie Twojego posta. Nr 61 - sprawdziłem. Jeśli chodzi o Panów Kaczkowskiego i Beksińskiego - proszę ode mnie nie wymagać nic , ponad to , że byli / są to TYTANI radia. Głosy , umiejętności , wiedza , styl , Ich miłość do muzyki... Dla mnie - najlepsi !!! Pozdrawiam - Jacek.

Ale w poście Nr 61 nie wspominam Panach Kaczkowski / Beksiński więc czemu się trzęsiesz ?

W w/w poście pisałem o Niedźwieckim i Turskim.

Dla mnie również Kaczkowski jest tytanem ! Mało rzeczy mnie tak uspokaja jak "Cheerio" + jego głos.

O audycjach Beksińskiego nie mogę za wiele powiedzieć, nie słuchałem, nie znałem, za młody byłem, dlatego pytam o ostatnią audycje, aby posłuchać.

<br /><br /><br />Ale w poście Nr 61 nie wspominam Panach Kaczkowski / Beksiński więc czemu się trzęsiesz ?<br />W w/w poście pisałem o Niedźwieckim i Turskim.<br />
Fakt , Dominik. Przepraszam Cię - oko mi się omskło. Co to wino z południowej Afryki robi z człowiekiem...?:)) Pozdrawiam - Jacek.

W ogóle jest go dużo w internecie więc powinieneś znaleźć jego audycje bez problemu (postać otoczona kultem), na chomiku prawdopodobnie najwięcej.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ale Jarretta Changeless - nie sprzedasz ?:) Może miałbym coś na wymianę...

20 eur i Twój.

Ukryta Zawartość

Near Mint, brakuje "tylko" inserta, a to Ci mogę zeskanować i podesłać na @ - ale wyprzedzając, nic nie rozumiem co autor Jarrett miał na myśli. Oj wykłada ciężką życiową filozofię.

Ocena sprzedawcy 100.0% positive

Changeless - wymiana.

hmm co mógłbym ewentualnie chcieć w zamian.

T.Love ‎– King / Dorothy Ashby ‎– Afro-Harping / Larry Ridley ‎– Sum Of The Parts

Mówimy oczywiście o oryginałach i nie RE :)

Ukryta Zawartość

<br /> nic nie rozumiem co autor Jarrett miał na myśli. Oj wykłada ciężką życiową filozofię.<br />
Jarrett to poważnie chory starszy Pan. Gdy się go słucha od przynajmniej trzydziestu lat - jego filozofia nie ma znaczenia!:)
Gość

(Konto usunięte)

Faktycznie, trochę audycji Beksińskiego można odsłuchać w necie.

Gdybyś nie znalazł, to mam kilka, m.in. właśnie ostatnią jego audycję z 11 grudnia 1999.

Mam również audycję Piotra Kaczkowskiego, którą nadano zaraz po śmierci Beksy, będącą wspomnieniem o nim - z 5 stycznia 2000 roku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.