Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Kenny Wheeler: Gnu High

to je dobre.

+1

Szukałem czegoś na usztywnienie paczki z Orchestrion a tu Kenny mi się trafił :-) no to dawaj go do koszyka. Szkoda że tył okładki kiedyś tam był sklejony z inną płytą i są nieodwracalne zniszczenia ale sama płyta w raczej dobrym stanie. Biorąc pod uwagę cenę 7,99 $ plus część kosztów wysyłki to chyba przyzwoicie.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jak ktoś z Kolegów pragnie tanio wyrwać LP Blade Runner na czerwonym winylu, to proszę tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzedawca nie informuje, że jest to wersja na czerwonym winylu, ale jest. I to za znacznie mniejsze pieniądze, niż gdzie indziej.

115 vs, 183 zł. Co za przebitka...

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Violet, wykrakałeś... w stolicy pada śnieg : )))

oftopik: ten pre Xindaka jest na lampy, a nie ma żadnych otworów wentylacyjnych, czy mi się wydaje? Ciekawe jak będzie z ich chłodzeniem.

Ano pada :-) jutro będzie koras jak szlag od bladego świtu pewnie ;-)

W temacie: reedycje Zappy, podobno brzmienie miazga, warto brać póki po taniości są, ok 15 EUR na amazonie. The mothers of invention "Freak out" i "Over-nite sensation".

W pre-order można już zamówić "Uncle meat" i "Roxy & elswhere".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Na Luty przewidziana jest reedycja płyty Edyty Bartosiewicz - Love.Płyta ma równiaż ukazać się na winylu (tak przynajmniej mówila artystka w wywiadzie który oglądalem dzisiaj w tv)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

wiecej info o Rosemary's Baby

Rosemary’s Baby Art and Release Details

We are thrilled to present Christopher Komeda’s score to the 1968 horror classic, Rosemary’s Baby. Remixed and mastered for vinyl from the original analog master tapes, this special release is the definitive presentation of the film’s score. This release also marks the first time the complete film score has been pressed to vinyl. Features include in-depth liner notes, unreleased productions stills, and full package artwork by Jay Shaw.

Rosemary’s Baby will be available on clear 180 gram vinyl.

Two very limited variants will be available: 500 randomly inserted units will be pressed onto 180 gram black and crystal clear center haze vinyl.

The first 200 customers will receive a very special super variant presented in a never-before created vinyl effect: An independently double colored / sided record. SIDE A features a baby blue marble and SIDE B features a deep blood red marble. This special variant is a solid 12″ LP and weighs in at 200 grams. This record is a first of it’s kind.

LP package details include audiophile-grade virgin vinyl housed in an old style heavyweight casebound tip-on gatefold jacket with satin finish and spot UV gloss. A satin finish art print featuring an extensive essay by artist Jay Shaw will be inserted into each package.

Jay Shaw’s tasteful and detailed cover art marks the first time Rosemary’s Baby artwork has been studio-approved since Stephen Frankfurt’s iconic 1968 film poster for the film.

Pre-orders begin Tuesday, December 10, 2013. Official street date hits Tuesday, January 28th 2014.

Nie wiem czy ktoś kojarzy taka kapelkę Brad :-) gra tam na wieśle niejaki Stone Gossard, wycierał się trochę chłop po rożnych Pearl Jamach, czy innych Temple Of The Dog'ach albo Mother Love Bone'ach :-) ich debiut m.in. trudny do zdobycia na winylu a i drogawy jak już się trafi to zrobili reedycję, chyba po 250 sztuk pierwszych 3 płyt :-))) brać póki są, ja upolowałem komplet na amazon.co.uk za ok 12 GBP per sztuka :-) Shame, Interiors i Welcome to discovery park

bradsitecov-1.jpg

Jeszcze odnośnie wznowienia białej płyty Perfectu: IMO zdecydowanie brakuje w niej dynamiki. Słuchając nowego wydania bardziej czekałem na koniec płyty niż cieszyłem się aktualnie odtwarzanym utworem. Nowe wydanie jest również jakoś takie zbyt miękkie. Nie podoba mi się także ten dodany pogłos. Ostatecznie zdecydowanie bardziej podoba mi się stare wydanie. :)

Do dołączonego maxisingla nie mam uwag - brzmi świetnie.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Uwaga jest dostępny Breckout "Blus" w reedycji Polskich Nagrań . cena 66. zł. Jest też Komeda Astigmatic,który znów jest dostępny . Oraz kilka innych wznowień na 180 gramach. Jak znam życie te pozycje pojawią się i przelecą jak meteor przez sklepy . Ja czuwam i łykam wszystko(no prawie) co PN wydadzą teraz na winylach.

Ło matko jedyno, miniabyr! A gdy już Gniatkowskiego wznowią, to się nie dopchasz:)) PS - no prawie...;)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ło matko jedyno, miniabyr! A gdy już Gniatkowskiego wznowią, to się nie dopchasz:)) PS - no prawie...;)

Są granice których nawet ja nie przekroczę -mimo chęci posiadania Nawet gdyby Gniatkowskiego , albo takiego Zbigniewa Gniewaszewskiego(to był model) wydali na vinylu 200g i na 45 obrotów -) to miernotom w muzyce mówimy kategorycznie Nie. Edytowane przez miniabyr
Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Qrwa to za mało -) , ale aby było śmieszniej cytując za Zbigniewem .- 1985 - udział w KFPP Opole '85 z piosenką Być wszędzie Dzięki temu nagraniu piosenkarz otrzymał wyróżnienie. Piosenka doczekała się teledysku i zawędrowała na pierwsze miejsce radiowej i telewizyjnej listy przebojów. Uznana też została piosenką roku.

Edytowane przez miniabyr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jeden z bardzo wielu przykładów

Zbigniew jaki? Przeaaaszam jak nazwisko? Do tekstu Magdy jakiej? O ja pi...ę :-) takie klasyczne pseudo-gwiazdy demoludowe, tworzone przez ludzi bez gustu dla ludzi bez gustu aleee panieee na dancingach po kilku setach i galaretach parkiet tylko furkotał pod to :-)))

Do_the_Ed_dance.gif

Ukryta Zawartość

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Ja miałem z tym panem kontakt zawodowy. Dawno temu nagłaśniałem imprezę gdzie niestety występował. To jeszcze były czasy ,ze wykonawcy przyjeżdżali z kasetami mag. gdzie był pół plejbek . I z tym panem miał wystąpić live pan Karolak na organach -dogrywać i improwizować . Niestety wystapił problem ,bo kaseta w magnetofonie zaniżała strój pół plejbeku tak o ćwierć tonu . Ale były jaja. Organista wqrwiony bo musiał markować że gra.Żona Zbigniewa latała do nas błagając "zróbcie coś ,żeby było dobrze" Fajne czasy były. Szkoda że nie nagrywałem ,wrzuciłbym na y.t aby wszyscy mogli docenić prawdziwych zawodowców.

Biedny Karolak musiał wycierać się z takimi miernotami... Ale co go nie zabiło, to chłop jest teraz wzmocniony że hej :-)

Baldzo psyjemna chłopacyna. A nad tekstem "songu" - długo dumał?:)

Qrwa to za mało -) , ale aby było śmieszniej cytując za Zbigniewem .- 1985 - udział w KFPP Opole '85 z piosenką Być wszędzie Dzięki temu nagraniu piosenkarz otrzymał wyróżnienie. Piosenka doczekała się teledysku i zawędrowała na pierwsze miejsce radiowej i telewizyjnej listy przebojów. Uznana też została piosenką roku.

W to już, qva- nie uwierzę!!!:)

Ze stanów tyle teraz niestety wychodzi - jakiś czas temu mocno skoczyły tam koszty wysyłki. Lajf : )

Jeśli byłaby dostępna przez amazon.co.uk to po zalogowaniu na co.uk macie wysyłkę ze Stanów coś ok. kilka GBP :-) odkryłem taką furtkę ostatnio jak zamawiałem Brad w paczce 3 płyty z czego jedna to chyba podwójny LP, wyszło z US za przesyłkę jakieś 5 GBP na polski adres :-)

Edytowane przez thrak

Po pewnych perturbacjach, już można preorderować. Złe moce widać spłatały figla : )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez SVART
  • Pokaż nowe odpowiedzi